FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#9076 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Agent 001
Ma dobro, sudije su kakve jesu ali na kraju krajeva nije sudija taj koji treba da zabije gol. Nicija nije do zore gorila pa ni Barcelonina. Tesko je naci primjer tima koji igra osam polufinala LS u devet sezona i osvaja domace lige spojeno. Mora doci trenutak kada se ne moze opet osvojiti liga. Povrede,motiv, sreca.... ko zna sta je razlog. Ipak polako, ima jos 18 utakmica i sve je moguce. Barca ce polako vracati povrijedjene igrace (lista koju je stavio LSD) i Keita ce se vratiti sa africkog kupa. Ako Real nastavi kao i dosada onda nista, cestita se i u septembru ponovo. Ali ponavljam, ima jos dosta da se igra i jos nista nije gotovo. Samo da odigraju kako mogu pa dokle doguraju. Drago mi je sto ne kalkulisu, nemaju prioritete i igraju svako takmicenje ozbiljno.
agent_001

#9077 Re: FC Barcelona

Post by agent_001 »

missko wrote:
Još da ga nije jaho ko je stigo jedna bi dosla i do gola, i ovaj sudija je bezveze, generalno sudjenje u spaniji je sranje, svima ljek za barcu postalo udaranje, a ovim levatima, sudijama, misaona imenica karton!
Ma prica o sudjenju nema mjesta. Barca je veceras mislim napravila vise faula od Viljareala. Fabregas veceras nije mogao nadomjestiti Iniestu i to je bilo to, igrali su u gostima i pokazali da su se pomalo zasitili trke do besvijesti a bez takve trke Barcina taktika ne daje plod kao inace.[/quote]

Ovo sam naveo kao prmjer, ako su pravili faulove kao sto jesu, trebo je svirat, zato onda ide konpezacija, pa onakav start na onog malog je crveni kod svakog normalnog, nije grub ali ocigledan, bez lopte ga ufatio i neda mu da pravi gol sansu, dakle crveni, a ovaj nije ranije sviro sta je trebo i onda konpezaciju radi! Dakle GENERALNO spansko sudenje je bezveze!
snaga_znanja

#9078 Re: FC Barcelona

Post by snaga_znanja »

agent_001 wrote:
missko wrote:
Još da ga nije jaho ko je stigo jedna bi dosla i do gola, i ovaj sudija je bezveze, generalno sudjenje u spaniji je sranje, svima ljek za barcu postalo udaranje, a ovim levatima, sudijama, misaona imenica karton!
Ma prica o sudjenju nema mjesta. Barca je veceras mislim napravila vise faula od Viljareala. Fabregas veceras nije mogao nadomjestiti Iniestu i to je bilo to, igrali su u gostima i pokazali da su se pomalo zasitili trke do besvijesti a bez takve trke Barcina taktika ne daje plod kao inace.
Ovo sam naveo kao prmjer, ako su pravili faulove kao sto jesu, trebo je svirat, zato onda ide konpezacija, pa onakav start na onog malog je crveni kod svakog normalnog, nije grub ali ocigledan, bez lopte ga ufatio i neda mu da pravi gol sansu, dakle crveni, a ovaj nije ranije sviro sta je trebo i onda konpezaciju radi! Dakle GENERALNO spansko sudenje je bezveze![/quote]

Ono je zuti karton i nista vise. Sto je i dobio. Da se za ono daje crveni karton na terenu bi 3 igraca ostala do kraja kad bi moglo. Posebno su zanimljivi napadi epilepsije kod igrac Barce u zadnjih 30 minuta. Trebali bi oni na neki pregled otici...
agent_001

#9079 Re: FC Barcelona

Post by agent_001 »

E svasta, pusti ba demagogiju, jest zuti alu spaniji, da je u engleskoj jos bi dobio 4-5 utakmica suspenzije!
I kakva je logika da se valjaju a vrijeme tece, nisu dali gol napadju, nebrane se...
snaga_znanja

#9080 Re: FC Barcelona

Post by snaga_znanja »

agent_001 wrote:E svasta, pusti ba demagogiju, jest zuti alu spaniji, da je u engleskoj jos bi dobio 4-5 utakmica suspenzije!
I kakva je logika da se valjaju a vrijeme tece, nisu dali gol napadju, nebrane se...
Nemoj matereti svaljivat na sudiju. Veceras su bili katastrofa.
Platformas

#9081 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

north wrote:Izgleda Barca samo 100% igra protiv Reala i u LP, ove domaće tekme valjda kontaju da mogu dobiti sa pola snage pa im se dešava Villareal, Sevilla, Espynol....Jebi ga Sevilla uzme bod na Nou Campu, a Real zabije 6 komada Sevilli u gostima, propisno ih siluje, pa onda Barcelona ponižava Real u Madridu, gdje je tu zdrava logika :?

Očigledno je u motivu igrača Barcelone kad igraju ove "manje" utakmice, za razliku od Reala i zbog toga će im se vjerovatno to obiti o glavu na kraju prvenstva....

Ja bi rekao da Real ne igra 100 % protiv Barcelone. :)
Charuga
Globalni moderator

#9082 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

E da vidimo sad kako ce se nositi sa tim da ima jedan tim ispred njih, hoce li biti idila ili raspad sistema ..
Madrid

#9083 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ma ja bi rekao da je prije do umora i manjka kadra, nego do zasicenosti...
Pa i Real koji ima siru klupu je imao problema sa zadnjim na tabeli i odigrao je relativno lose, samo Barca je imala tu "srecu" da ide u goste ekipi koja je jako nisko na tablici za svoje apetite i mogucnosti i mozda su je malo podcjenili, ali ipak domacini su najzasluzniji za ovaj remi, jer su od pocetka znali sta hoce i dosli do toga...
PS: neko spomenu da ce bit zanimljivo vidjet kako ce se Real nositi sa ovim i da nije jos gotovo... Pa nosit ce se bolje vec da ima samo 1 bod viska, sad su bez pritiska, a ne bojim se da ce se opustiti i kiksati, Mourinho je ipak to...
skenderija04

#9084 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:Ma ja bi rekao da je prije do umora i manjka kadra, nego do zasicenosti...
Pa i Real koji ima siru klupu je imao problema sa zadnjim na tabeli i odigrao je relativno lose, samo Barca je imala tu "srecu" da ide u goste ekipi koja je jako nisko na tablici za svoje apetite i mogucnosti i mozda su je malo podcjenili, ali ipak domacini su najzasluzniji za ovaj remi, jer su od pocetka znali sta hoce i dosli do toga...
PS: neko spomenu da ce bit zanimljivo vidjet kako ce se Real nositi sa ovim i da nije jos gotovo... Pa nosit ce se bolje vec da ima samo 1 bod viska, sad su bez pritiska, a ne bojim se da ce se opustiti i kiksati, Mourinho je ipak to...
Ja sam rekao da nije gotovo i da me interesuje kako ce se Real nositi sa ovom situacijom. Tvrdim da je teze igrati kada te vec proglase pobjednikom a ti nisi navikao na tu situaciju. O tome se radi. Real ima jos osam gostovanja, neka ni malo jednostavna Barcelona,Bilbao, Pamplona,gradski derbi. Ne kazem da sedam bodova nije dobra prednost ali nije definitivna. Visjecemo. Mourinho je to........dobro, ali docekao je da mu stampa i igraci sastavljaju tim.

PS.Da li neko od forumasa koji prate engleske prilike zna da li je Sunday Times ozbiljna novina?
LSD

#9085 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Titula je veceras riješena...nema šanse da ce Real prosuti prednost od 7 bodova....zapravo ta ce prednost još više rasti (kao što je i dosad rasla) jer kako Barca igra ove sezone u gostima - to je neminovnost....na svom terenu nemaju problema i deru sve redom, ali u gostima je to kilavljenje....ista ova ekipa je derala prošle godine sve redom u gostima, i to sa petardama.
Ozljede u nizovima i demotivisanost glavnih igraca (usljed zasicenja) su glavni razlozi....svi ovi glavni igraci (Puyol, Pique, Villa, Xavi ,Iniesta,Busquets) su osvojili sve što se osvojiti može u fudbalu u relativno kratkom vremenu...Messia , Alvesa, Mascherana, Abidala nisam pominjao jer nisu sa svojim reprezentacijama osvajali...iako je Messi uzeo sve moguce titule sa Barcom plus individualne titule i priznanja....zbog svega toga su i osvježili tim sa igracima koji su željni titula (Fabregas i Alexis, plus Thiago) ali dvojica ne mogu povuci citav tim.
Veceras su se vukli po terenu, totalna bezvoljnost i anemija u igri - misleci da mogu sa takvm pristupom pobjediti Villareal....normalno da se tako ne može pobjediti.
agent_001

#9086 Re: FC Barcelona

Post by agent_001 »

snaga_znanja wrote:
agent_001 wrote:E svasta, pusti ba demagogiju, jest zuti alu spaniji, da je u engleskoj jos bi dobio 4-5 utakmica suspenzije!
Nemoj matereti svaljivat na sudiju. Veceras su bili katastrofa.
hahahahah e jesi fakat lik, sami su krivi veceras ba, bezvoljni nekakvi sredina katastrofa, a inace je pokretac svega!!
Sudije sam reko da nevalju veceras kao nikako u spaniji!

Baš če biti zanimljivo gledati, kako enko napisa, kako stizati nekoga, kakav je karakter!
Richard Wagner

#9087 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

tuga brate

možda se desi čudo

što niko ne grize protiv realja
Obuca9

#9088 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:E da vidimo sad kako ce se nositi sa tim da ima jedan tim ispred njih, hoce li biti idila ili raspad sistema ..
Pa zar situacija nije takva već 3-4 mjeseca? :D
Richard Wagner

#9089 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

pa ništa, ove sezone samo liga prvaka i kup, i dosta, jebiga
BHF_Manijak

#9090 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Richard Wagner wrote:tuga brate

možda se desi čudo

Grizu, ali za razliku od Barcelone i Real grize, i tu je jedina razlika ove sezone. ;-)
LSD

#9091 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

možda se desi čudo

A što Barca ne grize protiv Villareala ili Getafea, kao što grize protiv Real Madrida ;-) ko im brani?? to je pravo pitanje.
Grizli ili ne grizli protiv njih - Real trpa u gostima tim svojim protivnicima po 3-4 komada redovno...gaze redom, ne pitajuci za cijenu.
To što i Barca ne radi isto, to je pitanje za Guardiole.
north

#9092 Re: FC Barcelona

Post by north »

7 bodova nije nedostižno, ali jeste puno pogotovo kad imaš ekipu na čelu koja ne kiksa.....Znači Real sada mora tri puta kiksati, Barca nijednom, pa da ih sustigne.... dobro nek ih Barca dobije kući, ostaju još dva kiksa Reala, a da Barca nigdje ne poklekne....Teško bogami, teško......pogovotovo ako još jednom Barca kiksa, onda je definitivno sve gotovo....
kory_galaktikos

#9093 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

aaa sudije su unistili barsu..a ono nije humano sta vam rade...i to vazda na gostovanju bas vas mrze..i protiv sevile,espanjola,viljareala..ccc fakat neide na dobro...i protiv reala su vas sudije mrzile ponistise gol ramosu,nevidjose rukomet u busketsa i abidala...kako i nije stid nesvirat uvijek u korist barse...aaa huda..

nego gdje kupujute sal i rukavice sad kad je -7 ????
Richard Wagner

#9094 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:

možda se desi čudo

A što Barca ne grize protiv Villareala ili Getafea, kao što grize protiv Real Madrida ;-) ko im brani?? to je pravo pitanje.
Grizli ili ne grizli protiv njih - Real trpa u gostima tim svojim protivnicima po 3-4 komada redovno...gaze redom, ne pitajuci za cijenu.
dugo ova barsa dominira

sigurno je da se treba rastati sa nekim igračima, dati prostor nekim novim,

pustiti malo reala da se razveseli pa da im barsa pozavidi

i možda ČAK zamijeniti guardiolu nekim novim (ali ko nije neko od ovih ofucanih što su prošli milion klubova u evropi)

ili opalit tri šamara guardioli da motivira ove igrače
LSD

#9095 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Richard Wagner wrote:
LSD wrote:

možda se desi čudo

dugo ova barsa dominira

sigurno je da se treba rastati sa nekim igračima, dati prostor nekim novim,

pustiti malo reala da se razveseli pa da im barsa pozavidi

i možda ČAK zamijeniti guardiolu nekim novim (ali ko nije neko od ovih ofucanih što su prošli milion klubova u evropi)

ili opalit tri šamara guardioli da motivira ove igrače
Ja samo kažem da je ista ova ekipa prošle sezone gazila u gostima i davala više golova nego što Real zabija ove godine (pa oborili su rekord lige sa onim nizom pobjeda u gostima), sjeti se da su petarde redovne pucale - ove godine sasvim druga prica...e ne može niko ubjediti da su odjednom preko noci ti igraci zaboravili igrati fudbala i pobjeđivati na tim istim gostovanjima gdje su lani trpali po 5 komada.
Logicno je šta je u pitanju i da šamari trebaju poceti pucati :-) mada mislim, da je sad vec kasno jer je -7.
Bosanski_kralj

#9096 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Koliko je titula, za redom, osvojila Barcelona računajući od 2010/2011 pa naniže?
Jack Be Nimble

#9097 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Izgubise titulu prije drugog klasika.
Manic Psycho

#9098 Re: FC Barcelona

Post by Manic Psycho »

Sa_u_srcu wrote:
Baudelaire wrote:
Sa_u_srcu wrote:Uzese mi Smecari 400 KM.... :x Dabogda ispali iz lige invalidi
Hahah, ovo su mi uvijek najdraža javljanja na svakoj temi. Koliko sam samo klubova zamrzio radi kladionice :D
Mrzio sam ihsvakako...a sada tek...dabogda ispali iz svih takmicenja....
e nek si pao. jest mi drago. sad ih mozes jos vise mrziti :dance:
p206

#9099 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Pola ovih "dušebrižnika" nije ni pogledalo utakmicu. Kakva bezvoljnost, jeste li vidjeli reakcije igrača kad su propuštene one prilike (pogotovo Messija)? Fale golovi i još više igre Pedra i Ville, uzlazak Tella je pokazao da fali njihov tip igrača u ekipi.
Last edited by p206 on 29/01/2012 08:59, edited 1 time in total.
nikimostar

#9100 Re: FC Barcelona

Post by nikimostar »

Da bog da im za lijeka trebalo :x :x
Post Reply