Sarajevo Construction
- geralt
#9076 Re: Sarajevo Construction
Univerzitet, studentski domovi, vecina skola, vecina domova zdravlja, toplane i sistem centralnog grijanja, asfalt na ulicama umjesto kaldrme i kocki, zeljeznicka stanica, autobuska stanica, Rajlovacka zaobilaznica, Stupska petlja, Vogoscanska petlja, regulacija Kosevskog i Velesickog potoka, RTV repetitori na Humu i Trebevicu, TV Sarajevo, moderan javni saobracaj, namjenska industrija, auto industrija, elektro industrija, farmaceutska industrija, gradjevinska industrija... Zaustavite me ljudi, mogu ovako do jutra 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9077 Re: Sarajevo Construction
dzabe se trudisgeralt wrote: Zaustavite me ljudi, mogu ovako do jutra
samo da znas da nas ima koji to isto znamo i razmisljamo
stipu saibabu nek i dalje sipa pijesak iz rukava
- alibaba_i_30_godina
#9078 Re: Sarajevo Construction
neki samo nešto reda radi napišu ... naravno da se najviše izgradilo od 40-tih pa do 90-tih, ali opet manje nego u Bg ili Zg. možda je na to mislio. doduše u našoj zemlji se svakako ulagalo dosta u tešku industriju, a što je i logično obzirom na lokaciju i rasprostranjenost ruda.bitanga_sa_otesa wrote:dzabe se trudisgeralt wrote: Zaustavite me ljudi, mogu ovako do jutra![]()
samo da znas da nas ima koji to isto znamo i razmisljamo
stipu saibabu nek i dalje sipa pijesak iz rukava
- Rootboi
#9079 Re: Sarajevo Construction
https://izismile.com/2019/05/07/15_hour ... VoQo7o7nr4
Baš me zanima koliko bi ovako nešto slično kod nas trajalo , ja mislim minimalno 3 sedmice
Baš me zanima koliko bi ovako nešto slično kod nas trajalo , ja mislim minimalno 3 sedmice
- Haris.ba
#9080 Re: Sarajevo Construction
Koliko su komunisti uredili Miljacke? Zar do Otoke nije AU uradila?
Bio sam nedavno u Despića kući. I reče kustos da je magaza nastala tako što su AU uredili korito Miljacke, pa ga podigli (zidove), te prizemni sprat postade podrum.
Bio sam nedavno u Despića kući. I reče kustos da je magaza nastala tako što su AU uredili korito Miljacke, pa ga podigli (zidove), te prizemni sprat postade podrum.
- Maharadza
#9081 Re: Sarajevo Construction
geralt wrote:Univerzitet, studentski domovi, vecina skola, vecina domova zdravlja, toplane i sistem centralnog grijanja, asfalt na ulicama umjesto kaldrme i kocki, zeljeznicka stanica, autobuska stanica, Rajlovacka zaobilaznica, Stupska petlja, Vogoscanska petlja, regulacija Kosevskog i Velesickog potoka, RTV repetitori na Humu i Trebevicu, TV Sarajevo, moderan javni saobracaj, namjenska industrija, auto industrija, elektro industrija, farmaceutska industrija, gradjevinska industrija... Zaustavite me ljudi, mogu ovako do jutra

- drug_profi
#9082 Re: Sarajevo Construction
Mislim da je AU uradila do MDvora. Tamo gdje zid prestaje, a pocinje kosa travnata obala. Izmedju dva rata naselja su se prosirila do otprilike danasnjeg skretanja za Vraca na Grbavici, ali ne znam da li je kraljevina radila sta na koritu. I NDH je gradila, uglavnom na Grbavici, vile za velikodostojnike koje su poslije skoro sve porusene da se napravi danasnja grbavica. Ostalo je par tih kuca unutar blokova zgrada.Haris.ba wrote:Koliko su komunisti uredili Miljacke? Zar do Otoke nije AU uradila?
- alibaba_i_30_godina
- Dosadno mii
#9084 Re: Sarajevo Construction
Sta ce biti na Stupu
Vidim standard opuhan
I kad ce se prodati ono zemljiste kod avaza
Samo da se tibra malo makne
Vidim standard opuhan
-
Sociolog
#9085 Re: Sarajevo Construction
Cudno,kako niko nije napisao..Propao jos jedan pokusaj prodaje Doma penzionera u Nedzaricima,kazu opet ce ici na korigovanje,pojeftinjenje cijene ne da niko cak ni 12 milion
- alibaba_i_30_godina
#9086 Re: Sarajevo Construction
Umjesto Standarda bi trebalo da se napravi Delta ili tao neki veliki Miškovićev objekat.Dosadno mii wrote:Sta ce biti na Stupu
Vidim standard opuhan
- thekupus
#9087 Re: Sarajevo Construction
Nisu ih ni do sad postavljali na zemlju.alibaba_i_30_godina wrote:Uslikah danas u prolazu. Izgleda da bi ovaj put mogli odraditi ove ploče i Ferhadiju kako treba jer neće ploče tek tako stavljati na zemlju.
Ali jesu na asfalt.
Sad je izlivena betonska ploča, i na nju idu kamene ploče iste debljine. Do sad je to izgledalo ovako:
(obratite pažnju na debljinu podloge i debljinu ploča)

- Dosadno mii
#9088 Re: Sarajevo Construction
Opet nesto muteSociolog wrote:Cudno,kako niko nije napisao..Propao jos jedan pokusaj prodaje Doma penzionera u Nedzaricima,kazu opet ce ici na korigovanje,pojeftinjenje cijene ne da niko cak ni 12 milion
- alibaba_i_30_godina
#9089 Re: Sarajevo Construction
Na jednom dijelu čini mi se da nema afalta ispod, možda je tamo u Titovoj.thekupus wrote:Nisu ih ni do sad postavljali na zemlju.alibaba_i_30_godina wrote:Uslikah danas u prolazu. Izgleda da bi ovaj put mogli odraditi ove ploče i Ferhadiju kako treba jer neće ploče tek tako stavljati na zemlju.
Ali jesu na asfalt.
Sad je izlivena betonska ploča, i na nju idu kamene ploče iste debljine. Do sad je to izgledalo ovako:
(obratite pažnju na debljinu podloge i debljinu ploča)
- karanana
#9090 Re: Sarajevo Construction
i ja ko da se sjecam da su ih ranije samo stavljali na utabani pijesak bez ove betonske podloge, nego samo nesto malo ko ljepilo i onda ih onim gumenim cekicima udarali i nabijali na taj pijesak pa onda malo fuge izmedju.
- alibaba_i_30_godina
#9091 Re: Sarajevo Construction
ma ja, njih dvojica rade i kuckaju one ploče po cijeli dan. ali to je mislim na Titovoj, za Ferhadiju je vjerovatno kupus u pravu.
- thekupus
#9092 Re: Sarajevo Construction
Nova, betonska ploča, je duplo deblja od stare podloge, kao što se može vidjeti sa slika. Mislim da smo, nakon ovoga, minimalno 20 godina sigurni od pucanja
- thekupus
#9093 Re: Sarajevo Construction
Ploča mislim, za rat ne znam 
- So What!
#9094 Re: Sarajevo Construction
Joj admine kada bi malo pročistio ove padobrance, to bi bilo idealno ...yamakashii wrote: Stadion i ostala sportska infrastruktura... Realno htjeli mi to priznati ili ne, Sarajevo je nista drugo nego jedna "urbana" kasaba, jedna Tirana je Pariz sa Sarajevo.
SDA demokratija, sda narod zna
SDA se ostavite više, ljudi su sjahali sa kantonalne Vlade, posmatrajmo šta ova ekipa može da učini za nas, a za sada su jako lijepo krenuli.
Jedan pozdrav iz centralne Tirane, pardon Pariza, za sve one koji omalovažavaju Sarajevo i imaju komplekse nižih vrijednosti.

- saibaba
#9095 Re: Sarajevo Construction
Ok Znam da tako mozes nabrajati zgradu po zgradu.geralt wrote:Univerzitet, studentski domovi, vecina skola, vecina domova zdravlja, toplane i sistem centralnog grijanja, asfalt na ulicama umjesto kaldrme i kocki, zeljeznicka stanica, autobuska stanica, Rajlovacka zaobilaznica, Stupska petlja, Vogoscanska petlja, regulacija Kosevskog i Velesickog potoka, RTV repetitori na Humu i Trebevicu, TV Sarajevo, moderan javni saobracaj, namjenska industrija, auto industrija, elektro industrija, farmaceutska industrija, gradjevinska industrija... Zaustavite me ljudi, mogu ovako do jutra
Pogledaj Novi Zagreb, Novi beograd i pogledaj sugavi novi dio Sarajeva Alipasino i slicno. Kako to u tom silnom blagostanju da nismo imali metar autoputa ? Metar kako treba poplocanog setalista u gradu ? Metar zaobilaznice oko sarajeva ? Vodovod kako treba ? Hotel kako treba ( do olimpijade ) ?
Sarajevo je bilo zapostavljen i inferioran grad jos od kraljevine. grad u koji se daleko manje ulagalo nego u ostale centre u Jugoslaviji..
- karanana
#9096 Re: Sarajevo Construction
kolko vidim covjek spominje sportsku infrastrukturu i stadion.So What! wrote:Joj admine kada bi malo pročistio ove padobrance, to bi bilo idealno ...yamakashii wrote: Stadion i ostala sportska infrastruktura... Realno htjeli mi to priznati ili ne, Sarajevo je nista drugo nego jedna "urbana" kasaba, jedna Tirana je Pariz sa Sarajevo.
SDA demokratija, sda narod zna
SDA se ostavite više, ljudi su sjahali sa kantonalne Vlade, posmatrajmo šta ova ekipa može da učini za nas, a za sada su jako lijepo krenuli.
Jedan pozdrav iz centralne Tirane, pardon Pariza, za sve one koji omalovažavaju Sarajevo i imaju komplekse nižih vrijednosti.
pozdrav iz tirane.

- alibaba_i_30_godina
#9097 Re: Sarajevo Construction
a jebo vas više i tirana i priština i svi ostali gradovi. dajte, vratite se u granice ove teme i normale.
- So What!
#9098 Re: Sarajevo Construction
Pa logično da slikaš nacionalni stadion u izgradnji koji će tek dobiti 2020. godine, gospodo Sarajevo je svoj dobilo 1984. godine, kao i mnoštvo druge iznimno moderne sportske i nesportske infrastrukture (unapređenje televizije, adaptacija aerodroma).karanana wrote:kolko vidim covjek spominje sportsku infrastrukturu i stadion.
pozdrav iz tirane.
Njihov prethodni stadion Qemal Stafa koji je služio kao nacionalni je u najmanju ruku smiješan i u rangu je Bijelog Brijega u Mostaru.
Grad Sarajevo ima tri stadiona, Koševo, Grbavicu i Otoku, sasvim dovoljnu za ovaj grad, uz napomenu da Koševo i Otoka trebaju novi teren, a Grbavica treba da izgradi još jednu tribinu.
Sportska dvorana Zetra je obnovljena nakon rata, Skenderija treba obnovu, počevši od Ledene dvorane, sve do dvorane Mirza Delibašić, ali je to kompleks koji još uvijek služi svrsi. Dvorana Goran Čengić (za mene se tako zove), na Grbavici je sasvim normalno moderno zdanje, Olimpijski bazen na Otoci je fenomenalan, kao i prateći objekti poput Vistafona, teniskih terena i slično.
Sarajevo mora imati bolju sportsku infrastrukturu, ali eto stadion Grbavica je najsvijetliji primjer da je nešto krenulo naprijed.
Poređenja s Tiranom su i dalje smiješna ...
-
mistek
#9099 Re: Sarajevo Construction
Realno, najveća sramota je jer se uopšte poredimo s Tiranom. No, kako god, ko god je dole bio ili je makar upoznat iole sa situacijom, zna da je Sarajevo ipak i dalje Evropa za to
Čak i kad pričate o sportskoj infrastrukturi, Tirana ima najnoviju dvoranu koja je brat bratu rang one na Palama. Dvorana na Grbavici je bolja.
Pa Tirana ima jadniji javni prevoz nego Sarajevo, što je haman nemoguće.
I ima tu milion stvari, svakako.
Čak i kad pričate o sportskoj infrastrukturi, Tirana ima najnoviju dvoranu koja je brat bratu rang one na Palama. Dvorana na Grbavici je bolja.
Pa Tirana ima jadniji javni prevoz nego Sarajevo, što je haman nemoguće.
- yamakashii
#9100 Re: Sarajevo Construction
Dohavizaj se malo, u zabludi si velikoj. Ni jedan stadion koji si spomenuo ne ispunjava infrastrukturne zahjteve za odrzavanje sportskih manifestacija veceg nivoa, prema tome kad je rijec o sportskoj infraskuturi vrijedi pravilo: kvalitet > kvantitet. U BiH trenutno ima samo jedan "nesto" moderniji stadion koji pripada trecoj kategoriji rangiranja — Bilino Polje. Zar ovo nije porazavajuca cinjenica za jednu drzavu i njen glavni grad da nije u stanju u 2019oj odvojiti bijednih 50tak miliona km da se napravi jedan moderan nacionalni stadion? Kad svi mogu zasto i mi ne mozemo? Bruka, jad i sramota. Za drzavu sa milijardskim budzetom cifra od 50mil treba da bude kikiri, a tradeoff ulozenog-dobivenog je ogroman. Spominjes Grbavicu, sjecas li se mozda bruke protiv Belgije prije godinu dana na tom istom stadionu, ima li smisla raspravljati? Slika sa tog stadiona je obisla citav svijet (guglaj). O Zetri i Skenderiji u 21. vijeku je i suvisno diskutovati.So What! wrote:Pa logično da slikaš nacionalni stadion u izgradnji koji će tek dobiti 2020. godine, gospodo Sarajevo je svoj dobilo 1984. godine, kao i mnoštvo druge iznimno moderne sportske i nesportske infrastrukture (unapređenje televizije, adaptacija aerodroma).karanana wrote:kolko vidim covjek spominje sportsku infrastrukturu i stadion.
pozdrav iz tirane.
Njihov prethodni stadion Qemal Stafa koji je služio kao nacionalni je u najmanju ruku smiješan i u rangu je Bijelog Brijega u Mostaru.
Grad Sarajevo ima tri stadiona, Koševo, Grbavicu i Otoku, sasvim dovoljnu za ovaj grad, uz napomenu da Koševo i Otoka trebaju novi teren, a Grbavica treba da izgradi još jednu tribinu.