Ilegalni migranti u BiH
-
paladinka
#9076 Re: Migranti u BiH
Pa kako da dodju do Njemacke?
-
paladinka
#9077 Re: Migranti u BiH
Cuj to , mogu misliti da najmanji udio prekrsaja ide na izbjeglice.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 02:05Sto onda meni policija ima pravo traziti licnu kartu,sto mi traze pasos na granici, zasto ne mogu samo otici u Njemacku rec ja sam izbjeglica i to je to.
Zasto drzave postoje ? Odakle to nekome pravo da krsi zakon zemlje (nelegalno prelazeci granicu - bez trazenja azila i pri tome nerijetko cineci neproporcionalno velik broj krivicnih djela naspr broja istih) a mene sankcionisu kada prekrsim isti - onda ja glup sto postujem zakon a on pametan jer samo treba reci ja migrant sve je ok.A ako se ne slazes sa tim onda si fasista ...
- MorningStar
#9078 Re: Migranti u BiH
Odakle nekome pravo da kaze ja ocu ti i eto idem tu i niko ke nema pravo zaustaviti na putu prema tome.Zasto bas njemacka ? kao izbjeglica si zivot ti ugrozen al neces ako noje bas njemacka.Na stranu sto je Njemacka pocela jednako masovne deportacije + eu je nalozila prakticno jacanje granica (sada ces zateci policiju i na austrijskoj granici pa i njemackoj - bavarska)
Tvoja “logika” je otprilike krenes i ides gdje ti je volja - to sto postoje drzave i zakoni to ne vazi.
- MorningStar
#9079 Re: Migranti u BiH
Cuj to -
Ako poredis 10 000 ”izbjeglica” sa 3.5 miliona gradjana onda naravno da ne prave vise / a onda lijepo uzmes na 1000 ljudi koliko ima u prosjeku krivicnih djela pa se malo skontas - pitaj u Krajini ljude kako to izgleda.
-
paladinka
#9080 Re: Migranti u BiH
Aha , masovne deporartcije ljudo koji svakakon nemaju pasos. Koji to kriminal oni prave?
- MorningStar
#9081 Re: Migranti u BiH
Idi ti u njemacku bez papira - pogledaj sta ce se desiti.Koji kriminal ? Osim toga sto su nelegalno u zemlji-ili sto im je azil odbijen jer nemaju osnov da traze isti - jer meni nije lijepo u mojoj zemlji pa ocu u drugu po mom izboru nije valjan razlog za azil- treba li jos sta pojasniti ?
- Sanjarko
#9082 Re: Migranti u BiH
Tunis, diktatorski rezim i rat sa njim bio, sad ko fol demokratija ali idalje sukobi izmedzu naroda tj., plemena plus terorizam.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 01:57
Dalje izbjeglica - izbjeglica iz Tunisa,Maroka,Alzira,Irana,Pakistana,Bangladesa - izbjeglica a nigdje rata.
Maroko, demokratija nacelno u stvarnosti bas i nije ali nisam siguran. Visi im u zraku rat sa Zapadnom Saharom, sukobi unutrasnji izmedzu naroda tj., plemena plus terorizam.
Alzir, demokratija ko fol i opet nisam za to siguran. Sukobi unutrasnji izmedzu naroda tj., plemena plus terorizam.
Iran, rezim? Teokratski nacelno i demokratski nacelno, po drugima diktatorski. Visi im u zraku rat sa Amerikom, Izraelom i NATO savezom i u ratu je putem proksija vec. Sukobi unutrasnji sa narko kartelima i svercerima. Separatizam i sukob sto se tice toga prisutan kod Kurda a i drugih naroda u Iranu i terorizam.
Pakistan, nacelno demokratija u praksi? Sukobi i separatizam izmedzu naroda i plemena prisutni plus terorizam i u stalnom su strahu i de fakto ratu sa Indijom oko Kasmira i jos nekih podrucja.
Banglades, demokratija ali upitna skroz. Prisutne tenzije cak i sukobi izmedzu raznih etnickih grupa i prisutna segragacija i aparthejd izmedzu istih plus terorizam i izbjeglicka kriza sa Rohinja narodom.
Isto u drugim drzavama iz kojih dolaze ovi migranti je.
Na sve ovo se doda nedostatak vode, nedostatak plodne zemlje, katastrofe razne, sirenje pustinja i neplodnosti zemlje, korupcija, nepotizam, siromastvo, klimatske promjene i ko zna sta jos.
A rata nije da nema kao sto se vidi ili barem straha od rata.
Pa i Bosna zivi u stalnom strahu od novog rata i dosta toga navedenog je i u Bosni prisutno.
PS. Bice ovoga jos vise i sve gore. Ja optimista po ovome svemu nisam. Realan pokusavam da budem sto vise. Trudim se sto se tice toga, i nadam se da grijesim sto se tice ovoga da ce ovoga biti sve vise i gore i valjda nisam skroz pogrijesio sto se tice ovoga svega navedenog u vezi ovih drzava.
Pozdrav.
-
howdy
#9083 Re: Migranti u BiH
Sto ne probaju onda u UAE uc bez dokumenata, u USA i tako dalje?
Smisao granica i jest u tome da znas ko dolazi, sta hoce i gdje ide.
Smisao granica i jest u tome da znas ko dolazi, sta hoce i gdje ide.
- Sanjarko
#9084 Re: Migranti u BiH
Ma ne govorim ja o tome. Za ovo sto se malo, malo provlaci po internetu i ovdje. Kao nema rata pa sto dolaze ako nema rata. Ja govorim kako je, i sta znam kako je, i sta ce mozda da bude u buducnosti.
Milion godisnje migranata ilegalnih ako se nevaram u Europu dodze. To je nista. Promil kolika se masa moze pokrenuti i kolika ima. Ocekuje se milijardu do milijardu i pol da se pokrene ljudi u buducnosti zbog klimatskih promjena.
Sta je milion naspram milijarde.
- geralt
#9085 Re: Migranti u BiH
Isto ko i sav normalan svijet. Predaju zahtjev za vizu u njemacku ambasadu i cekaju termin.
E sad, ako si umjesto toga izabrao da se provlacis kroz sume brdovitog Balkana, znaci da ne spadas u "normalan svijet", vec u ljude kojoj nijedna normalna drzava ne bi dala vizu. Konkretni razlozi mogu biti razni, ali nijedan nije dobar.
- MorningStar
#9086 Re: Migranti u BiH
@ vizionar - pogledaj madjarsku pa vidi da se itekako moze granica kontrolisati, a ovi migranti odu gdje ima prolaza / zatvori rupe u granicama o svi mirni.
Malo dramis oko pomijeranja milijarde ljudi oko klimatskih promjena - pomijeranje ne znaci idemo u evropu nego odmicanje od obala i poplavljenih podrucija itd itd . Pogledaj taj dokumentarac malo bolje.
Malo dramis oko pomijeranja milijarde ljudi oko klimatskih promjena - pomijeranje ne znaci idemo u evropu nego odmicanje od obala i poplavljenih podrucija itd itd . Pogledaj taj dokumentarac malo bolje.
- Sanjarko
#9087 Re: Migranti u BiH
Ne govorim o granicama. Ja govorim kako prica se provlaci da nema rata i sukoba u tim drzavama. Osim rata i sukoba ima terorizma pa nadalje do svacega ostaloga cak i kolonijalizma na finjaka. Evo nek dan Francuzi u Maliju zaplatili glavom u nesreci.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 10:55 @ vizionar - pogledaj madjarsku pa vidi da se itekako moze granica kontrolisati, a ovi migranti odu gdje ima prolaza / zatvori rupe u granicama o svi mirni.
A ovo u vezi milijadre ili mozda milijarde i pol nije dokumentarac nego UN izvjestaj da ce se toliko ljudi mozda pokrenuti radi klimatskih promjena.
- MorningStar
#9088 Re: Migranti u BiH
I procitaj onda podorobnije sta se smatra sa tim pomjeranjem. Logika vam je nelogicna- nacin da se smanji siromastvo jeste da se zemlje ucine efikasnim a to je odgovornost prije svega onih koji zive u istim - a ideja ajmo dje bolje funkcionise do granice kada i te zemlje ne krenu dole pod pritiskom - mislis da njemacka moze izdrzati 120 miliona ljudi i da bude dobro svima ?Vizionar 1985 wrote: ↑28/11/2019 11:12Ne govorim o granicama. Ja govorim kako prica se provlaci da nema rata i sukoba u tim drzavama. Osim rata i sukoba ima terorizma pa nadalje do svacega ostaloga cak i kolonijalizma na finjaka. Evo nek dan Francuzi u Maliju zaplatili glavom u nesreci.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 10:55 @ vizionar - pogledaj madjarsku pa vidi da se itekako moze granica kontrolisati, a ovi migranti odu gdje ima prolaza / zatvori rupe u granicama o svi mirni.
A ovo u vezi milijadre ili mozda milijarde i pol nije dokumentarac nego UN izvjestaj da ce se toliko ljudi mozda pokrenuti radi klimatskih promjena.
Po tvojim kriterijima onda 80% planete ima pravo na izbjeglicki status ukljucujuci i nas u Bosni ... imas terorizma i u njemackoj,francuskoj,imas i kod nas,
- AleksoMKD
#9089 Re: Migranti u BiH
Dragi, drzava nam je korumpirana, nema hrane, susa/poplave zbog nemarnosti odnese ono malo sto ima, nemamo novca ni posla, sta da radimo?MorningStar wrote: ↑28/11/2019 11:39I procitaj onda podorobnije sta se smatra sa tim pomjeranjem. Logika vam je nelogicna- nacin da se smanji siromastvo jeste da se zemlje ucine efikasnim a to je odgovornost prije svega onih koji zive u istim - a ideja ajmo dje bolje funkcionise do granice kada i te zemlje ne krenu dole pod pritiskom - mislis da njemacka moze izdrzati 120 miliona ljudi i da bude dobro svima ?Vizionar 1985 wrote: ↑28/11/2019 11:12Ne govorim o granicama. Ja govorim kako prica se provlaci da nema rata i sukoba u tim drzavama. Osim rata i sukoba ima terorizma pa nadalje do svacega ostaloga cak i kolonijalizma na finjaka. Evo nek dan Francuzi u Maliju zaplatili glavom u nesreci.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 10:55 @ vizionar - pogledaj madjarsku pa vidi da se itekako moze granica kontrolisati, a ovi migranti odu gdje ima prolaza / zatvori rupe u granicama o svi mirni.
Po tvojim kriterijima onda 80% planete ima pravo na izbjeglicki status ukljucujuci i nas u Bosni ... imas terorizma i u njemackoj,francuskoj,imas i kod nas,
Draga, mislim da je najpametnije da napravimo 10-ak dece.
- MorningStar
#9090 Re: Migranti u BiH
Nema kod Hrvata “cefnulo mi se pa da ti malo prosetam kroz drzavu”. Kod nas policajca spengase da mu ne stize pojacanje razduzili bi ga...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvats ... /191128061
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvats ... /191128061
-
howdy
#9091 Re: Migranti u BiH
Dolazi go klošar.
- Sanjarko
#9092 Re: Migranti u BiH
Pod pomjeranje su oni u tom izvjestaju spomenuli klimatske migrante. Naravno da nece sve te migracije biti izvana, da ce biti unutrasnjih migracija. Za granice, migracije ilegalne nista nisam spomenuo. Ni za ovo ostalo.MorningStar wrote: ↑28/11/2019 11:39
I procitaj onda podorobnije sta se smatra sa tim pomjeranjem. Logika vam je nelogicna- nacin da se smanji siromastvo jeste da se zemlje ucine efikasnim a to je odgovornost prije svega onih koji zive u istim - a ideja ajmo dje bolje funkcionise do granice kada i te zemlje ne krenu dole pod pritiskom - mislis da njemacka moze izdrzati 120 miliona ljudi i da bude dobro svima ?
Granice postoje, ja ih zovem kavezi, zakoni u vezi toga postoje itd. To je uredzeno tako odavno, ima par stoljeca itd. A a i prije toga je bilo granica itd., i nije mogao kako je ko htjeo bahnuti negdje.
Ne kazem ja nista u vezi ovoga ostaloga. Da Njemacka moze toliko ljudi da primi itd. Ja to uopste nespominjem niti sporim ovo ostalo sta se pise.
Samo kazem ima fakticki rata i sukoba u ovim drzavama iz kojih dolaze ovi ilegalni i legalni migranti. A ima i legalnih. Koliko ima ilegalnih toliko ima i legalnih migranata i migracija pa i iz ovih drzava.
- Sanjarko
#9093 Re: Migranti u BiH
Nema toliko djece niko danas kako znam. Idemo prema 11-12 milijardi stanovnika na planeti do 2100 godine, nezvanicno na oko 15 milijardi kada treba da pocne da pada drasticno populacija. Jer niko nece imati TFR veci od 2,10. To isto ima u izvjestajima UN-a.
-
Heller
- sinuhe
#9095 Re: Migranti u BiH
Zna li neko koliko se ovi ljudi zadrzavaju BiH? Koliko dana neko npr. spava na stanici u Tuzli?
- MorningStar
#9096 Re: Migranti u BiH
Pa nema konkretnog vremenskog perioda , jasno je da se sve duze zadrzavaju i pitanje je oce li uopste moci ikako da odu jer hrvati su zatvorili i rade na ojacavanju granice - lagano su poceli i da pucaju na ove koji odbijaju da se zaustave kad ih presretnu.Jedno je jasno da ih je sve vise , dovoljno proci kroz Sarajevo i Tuzlu a za Krajinu vjerujem da je jos gore sudeci po izjavama onih koji zove tamo..
- escobar__
#9097 Re: Migranti u BiH
Do sad nisu mogli skontat da neće proći dalje i prestat dolazit u Bosnu?
- MorningStar
#9098 Re: Migranti u BiH
Poredeci sa madjarskom imaju bolje sanse prema hr ali kao sto rekoh to se mjenja - a ulazak u BiH im je kao setnja jer granicu niko i ne cuva ocito.Vode se ocito logikom idi pa dokle zapne , znacajan broj ih se vraca jednako iz grcke kada vide da nema prolaza..
- escobar__
#9099 Re: Migranti u BiH
Sve jasno ali opet kontam koji qrac više dolaze kad je očito da neće proći dalje?MorningStar wrote: ↑28/11/2019 14:45Poredeci sa madjarskom imaju bolje sanse prema hr ali kao sto rekoh to se mjenja - a ulazak u BiH im je kao setnja jer granicu niko i ne cuva ocito.Vode se ocito logikom idi pa dokle zapne , znacajan broj ih se vraca jednako iz grcke kada vide da nema prolaza..
- MorningStar