Referendum(i) u RS-u

Locked
bh.tornjak

#9076 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Tomahawk11 wrote:Aaaaaaa :mrgreen: :mrgreen:
Vučić: Ne podržavamo referendum u RS, to je naš jasan stav

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u New Yorku kako je Srbija protiv održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali da podržava teritorijalni integritet RS-a unutar BiH, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom.

Vučić je, gostujući na Institutu "East West" u New Yorku kazao kako je bilo vrlo teško javno iznijeti takav stav, ali da je srbijanska Vlada to ipak učinila, prenosi Tanjug.

"Na ceremoniji otvaranja novog autoputa u Banjoj Luci to sam rekao grupi od oko 5.000 Srba i pozvao ih na smirivanje situacije. Istinu govoreći, nisam čuo ostale lidere s Balkana da kažu nešto slično tome", rekao je Vučić.
to je New York-sindrom......ono kad neko nema pojma sta bi......kad´bi kakio il´bi piskio....ahahhahahahahha
SmokingMan

#9077 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

Jutros u Večernjim novostima prilogu RS se navodi između ostalog;da obavještajna agencija Srbije ima dokaze o tome kako se u okolici Sarajeva otvaraju lovačka društva u kojima se obučavaju građani.

Kao i to da je vojsta Republike Srbije,kako Nikolić navodi,spremna odgovoriti na sve izazove pred kojima se nalazi narod u tzv.rep.Srpskoj,bolje rečeno,spremni su u preći granicu,kako bi oživjeli svoje stare navike iz 90-tih.
spreca

#9078 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

SmokingMan wrote:Jutros u Večernjim novostima prilogu RS se navodi između ostalog;da obavještajna agencija Srbije ima dokaze o tome kako se u okolici Sarajeva otvaraju lovačka društva u kojima se obučavaju građani.

Kao i to da je vojsta Republike Srbije,kako Nikolić navodi,spremna odgovoriti na sve izazove pred kojima se nalazi narod u tzv.rep.Srpskoj,bolje rečeno,spremni su u preći granicu,kako bi oživjeli svoje stare navike iz 90-tih.
Grobar opet nije mezio uz brlju :lol: :lol: :lol: .....usro se je grobar od neznanja sta ciniti :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9079 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

SmokingMan wrote:Jutros u Večernjim novostima prilogu RS se navodi između ostalog;da obavještajna agencija Srbije ima dokaze o tome kako se u okolici Sarajeva otvaraju lovačka društva u kojima se obučavaju građani.
Da se Bog dao ovo radi. Meni su se smijali na temi o oruzju kad sam rekla
a to i tvrdim, da je zivjeti na ovim prostorima a ne znati pucati gore nego ne znati pisati.
BHCluster

#9080 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

KatarinaKosaca wrote:
a to i tvrdim, da je zivjeti na ovim prostorima a ne znati pucati gore nego ne znati pisati.
:thumbup:
prog321

#9081 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

A kako bi Srbija mogla poslati vojsku i tehniku a da ne bude otvorena agresija na BiH ?
Sto znaci Nato avijacija, sto znaci svjetska javnost protiv njih, sto znaci lesevi koji se vracaju u Beograd.
Ne bi NiIkolic ni Vucic dugo trajali a da ne zavrse kao Slobo :-D
SmokingMan

#9082 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

prog321 wrote:A kako bi Srbija mogla poslati vojsku i tehniku a da ne bude otvorena agresija na BiH ?
Sto znaci Nato avijacija, sto znaci svjetska javnost protiv njih, sto znaci lesevi koji se vracaju u Beograd.
Ne bi NiIkolic ni Vucic dugo trajali a da ne zavrse kao Slobo :-D
Jadni,nasekirali se zbog seferove izjave. :D

A ovo što Vučić priča u javnosti se može okačiti mačku o rep.Svi oni i danas dan jedu iz istoga tanjira,onoga iz kojeg jede i Vojo.
prog321

#9083 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Ma to je logicno.
Niko ozbiljan na vjeruje Vucicu da bi laktasko krme moglo sve ovo iscenirati sam bez podrske Beograda. :-D
kowalski1

#9084 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

Dozer wrote:I... Jeste se naoruzali? Spremni? Za dom, ili za sta vec... :D
hoćel biti interneta 25??? pošto sefer upada u rs, možda pokida sve veze da ih zbuni, a ja taj dan imam par razgovora na skajp da obavim... pa, reko, da odgodim :?
ultima_palabra

#9085 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

@Skijaš i ekipa :D
Omar500

#9086 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Omar500 »

KatarinaKosaca wrote:
Nemaju ti se sta smijati.
Mladja garda, gdje racunam i sebe, je najvise zakinuta upravo tim. Zivimo na takvim prostorima gdje je osnovno ljudsko pravo znati odbraniti se, rukovati oruzjem. Pa dajem glavu da 99% stanovnistva ne zna puske rastavit :-D
I onda neko kaze, pa eto super, nece biti rata, ne zna omladina...pa jos je gore kad se ne zna, onda se vise gine
Meni najgori ovi stariji sto su sve to prosli i dalje su naivni. Ne gine se ni meni, ali jbg, kad bi krenulo, znam na cemu sam, ne bi se iscudjavao i govorio...ma proci ce ovo za par dana, pa onda kuku majko. One suplje price ''neka se oni bore, pustite nas'' su zaista suplje kada je u pitanju vlastiti opstanak. Oko Sarajeva imas i Istocno i Pale, Kiseljak pravo blizu, neko konta ma neka mene na klixu, komentarisat ce se sta, a ne racunaju da mozes opet i bez vode i struje ostat cim se zakuha.
Apsolutno si upravu za ovo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9087 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

ultima_palabra wrote:

@Skijaš i ekipa :D
gadjamo glinene golubove...MI smo pacifisti
commendatore

#9088 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by commendatore »

edo_79 wrote:
Za koga ratovati, zašto se naoružavati? De bolan .... imam još 18 godina kredita za stan, koji sam jedva osvojio ..... jebo ih rat nek oni ratuju, ja moram kredit otplatit
zamoli bilija da te pogura brate.... kakav je to jaran koji se voza u getaĆi od 60 miljaka a gleda jarana kako se pati jos 18g sa stanom..... samo nek vikne transplatacija i hop eto para.... :mrgreen:
pici

#9089 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

što se tiće saraJva tu če ga čete žestoko popušiti... na ravnoj romaniji golf terene za arabe i turska kupatila napraviti već imaju projekti i zaiteresirane klijentele :bih:
edo_79

#9090 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by edo_79 »

commendatore wrote:
edo_79 wrote:
Za koga ratovati, zašto se naoružavati? De bolan .... imam još 18 godina kredita za stan, koji sam jedva osvojio ..... jebo ih rat nek oni ratuju, ja moram kredit otplatit
zamoli bilija da te pogura brate.... kakav je to jaran koji se voza u getaĆi od 60 miljaka a gleda jarana kako se pati jos 18g sa stanom..... samo nek vikne transplatacija i hop eto para.... :mrgreen:
Ja sa svojih 10 prsta sam sasvim sposoban da radim i zaradim za kredit..... ne treba mi pomoć niti bih je tražio jer onda mojih 10 prsta nebi vrijedilo ništa .... fulio si temu, ako imaš šta konkretno reći reci a ako ne .... osjećaj se pozdravljenim :thumbup:
BHCluster

#9091 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Sta ono rece pussy-lips u New Yorku da Srbija ne podrzava #ferendum.
:lol:
pici

#9092 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

FOTO / Ekskluzivno: Putin i Erdogan zaustavljaju referendum
Autor A. A. 22. 09. 2016. • 10:06
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Budući da su odnosi Erdogana i Putina u uzlaznoj putanji, turski predsjednik je obećao Izetbegoviću da će uticati na to da održavanje referenduma u RS bude obustavljeno, rekao nam je izvor uz napomenu kako je Erdogan na sebe preuzeo takvu mogućnost kao svoju obavezu.
Putin i Erdogan / 24sata.info

Piše: N. Bise

Ruski predsjednik Vladimir Putin vrlo vjerovatno će sugerisati Miloradu Dodiku da odustane od održavanja referenduma najavljenog za nedjelju 25.spetembra. Ovu informaciju portalu 24sata.info potvrdila su nekolika izvora iz međunarodne diplomatije, i iz našeg ministarstva vanjskih poslova. Sličnu mogućnost potvrdili su i neki od izvora bliskih bh.diplomatiji u Moskvi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je otvoreno od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana da Putina uvjeri da zaustavi održavanje referenduma na kojem Milorad Dodik i dalje ustrajava.

-Budući da su odnosi Erdogana i Putina u uzlaznoj putanji, turski predsjednik je obećao Izetbegoviću da će uticati na to da održavanje referenduma u RS bude obustavljeno, rekao nam je izvor uz napomenu kako je Erdogan na sebe preuzeo takvu mogućnost kao svoju obavezu.

Izetbegović i Dodik

Podsjetimo, portal 24sata prije dva dana je jedini i najavio mogućnost da će referendum biti otkazan. Ovo sada je, međutim, gotovo i potvrda da smo bili na pravom tragu informacija koje su nezvanično procurile iz Washingtona i Banjaluke. Za razliku od tadašnjeg nezvaničnog saznanja o mogućnosti odgađanja referenduma, ovaj put je gotovo i zvanično to da će referendum biti ne samo odgođen, nego i zabranjen.

Da cijela priča ide upravo ovim smjerom potvrdile su i najave iz političkih stranaka u manjem bh.entitetu koje sve glasnije izlaze sa stavovima da je Dodikova priča o referendumu samo pokušavaj spašavanja SNSD-a uoči održavanja lokalnih izbora. Kako će Dodik odreagovati na savjete i sugestije koje će mu Putin uputiti u Moskvi teško je zaključiti.

Ono što je izvjesno jeste činjenica da će predsjednik manjeg bh.entiteta i lider SNSD-a nastaviti s kockanjem do samog kraja. I samo odgađanje referenduma značio bi Dodikov politički poraz od kojeg ne bi bilo oporavka, a njegova zabrana i definitivni politički kraj i Dodika i SNSD-a. Ukoliko se iz Moskve vrati spreman da uđe u avanturu s referendumom koji je već i prije nego je počeo proglašen ništavnim i nevažećim, odnosno neobvezujućim, onda se njegova odlazak u Moskvu i povratak iz nje može okarakterisati kao Dodikov posljednji politički salto i valcer.

(24sata.info)
- See more at: http://24sata.info/politika/270867-foto ... TaZfZ.dpuf

Image

ruka ruci svi smo turKi :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9093 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Cekajte ljudi slabo pratim ovo,ali koliko sam skontao ovo ispada kao neobavezna anketa cisto da se vidi kako narod misli,a poslije ce se poslusati ustavni sud?
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Vitezanin

#9094 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Vitezanin »

Koliko je referenduma kroz povijest bilo, a da su donijeli sreću i prosperitet, jedinstvo itd, srpskom političkom vrhu i Srbima? Nijedan. Apsolutno nijedan. Ovaj u najboljem slučaju neće Republici Srpskoj donijeti ništa.

Jedva čekam da završi kampanja i izbori. Ali već će tad početi pripreme za još neki referendum. Jer treba osvojiti izbore.
Danguba

#9095 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

BHCluster wrote:Sta ono rece pussy-lips u New Yorku da Srbija ne podrzava #ferendum.
:lol:
Mani se ublehe. Jedno prica drugo radi.
ze kalanga

#9096 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

daddy-kool wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kowalski1

#9097 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

ze kalanga wrote:
daddy-kool wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Legitimno. Referendum i služi da se izraze različita mišljenja i da legitimitet institucijama. 8-)
155_mm

#9098 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:

svaka cast za izreceno.

a za ismijavanje nisi jedina. koliko li sam ja popljuvan i ismijan zbog mog stava o znacaju namjenskoe industrije u bosnjaka. a i mnogi drugi kolege forumasi.
bh.tornjak

#9099 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
KatarinaKosaca wrote:

svaka cast za izreceno.

a za ismijavanje nisi jedina. koliko li sam ja popljuvan i ismijan zbog mog stava o znacaju namjenskoe industrije u bosnjaka. a i mnogi drugi kolege forumasi.
a koliko puta je kolega @skijas ismijan....
a bio je u pravu...
Juliuscezar

#9100 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Tomahawk11 wrote:
Cekajte ljudi slabo pratim ovo,ali koliko sam skontao ovo ispada kao neobavezna anketa cisto da se vidi kako narod misli,a poslije ce se poslusati ustavni sud?
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Nesto ko anketa na klixu
Locked