Dogovor u restoranu “Park prinčeva”
“Na telefonu imam više poruka kada smo razgovarali o premiranju prošle sezone. Dino Selimović je znao za taj novac. Bio sam u Rijeci kada su me zvali da dođem u Sarajevo. 27. maja smo se našli u restoranu Park Prinčeva u 8 sati i 45 minuta. Sjedio sam ja i moja dva rođaka, a sa druge strane su bili Abdulah Ibraković, Dino Selimović, Elvir Kantardžić i još jedan momak iz Sarajeva“, otkrio je Husić.
FK Sarajevo je, tvrdi Husić, tražio od Viteza da izgubi meč, jer je timu s Koševa trebala pobjeda. Podsjećamo, “Bordo klub” je gostovao u Vitezu, a Sloboda je bila domaćin Mladosti iz Velike Obarske. Vitez i Mladost VO su se borile za opstanak, Sarajevo za titulu, a Sloboda je bila rasterećena rezultata. “Sarajevo je tražilo od Viteza da ‘završe’ utakmicu. Iz Viteza su tražili garanciju za sebe, jer im u pitanju bio opstanak u ligi. Vitez je mogao izgubiti, ali da u isto vrijeme Mladost izgubi od Slobode.
Mi smo pobijedili na Tušnju (3:2) i Mladost je naredno kolo ispala, a Sarajevo je slavilo protiv Viteza (0:3) koji je ostao u Premijer ligi BiH“, rekao je Husić za N1. U posljednjem kolu Sarajevo je pobijedilo Slobodu i osvojilo titulu. Sloboda je završila na osmoj poziciji, Vitez je obezbjedio opstanak sa 26 bodova iako je poražen u Travniku (2:0), dok je Mladost VO sa 25 bodova ispala iz najelitnijeg fudbalskog tamičenja u zemlji iako je remizirala kući protiv Zvijezde iz Gradačca (1:1).
“Nama je premija obećana, iako bi mi igrali na pobjedu i bez premije“, tvrdi Husić. 30. maja, predsjednik FK Sloboda je pisao Ibrakoviću i pitao za obećani novac. “Tri dana nakon našeg sastanka u “Parku prinčeva” poslao sam poruku Ibrakoviću i rekao: ‘Drug, nebi tvog punca’, misleći na obećani novac koji je punac sportskog direktora FK Sarajevo trebao donijeti kao nagradu za dobar rezultat“, rekao je Azmir Husić.
Husić kaže da se Dino Selimović sada pretvara kao da ne zna o čemu je riječ, a on mi je lično prošle sezone potvrdio dogovor o premiji. “On mora biti spreman da prihvati ono što radi i što obeća“, smatra Husić.
Ako NS/FS nesto ne poduzme danas, sutra ce ova banda napravit neko vece sranje... A tek sto smo, uz pomoc autoriteta jednog covjeka, necu ga imenovati, stali na zelenu granu...
Sokantno...