UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sid the sloth

#9076 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Tomahawk11 wrote: Pametujem?! Sta pametujem, komentarisem kao i ostali forumasi :-)
Ocito tebi iz nekog razloga idu na zivce moji komentari. Vidim da sve pomno pratis.
Trebao si i upratiti objasnjenje vezano za taj gol...sudije nisu svirale ofsajd iz razloga sto se Ronaldo aktivirao iz pasivnog ofsajda...e sad, ako su sudije neznalice (ili su pogrijesili), onda ok....al pravis dramu bezze...
Stvar je u tome da je bilo pitanje iz istog razloga iz kojeg nisu svirali ofsajd...tako da, ako imas sta konstruktivno, bujrum, ako namjeravas s tom blentavom pricom, onda me zaobidji, svega ti.
Pa cak ni nakon objasnjenja nisi skontao :lol:
Sudije nisu svirali offside iz istog razloga sto nisu svirali ni onaj prvi (a nije sigurno zbog pravila). Nema veze nikakve sa Ronaldovim aktiviranje iz pasivnog offside-a niti bilo sta slicno.
Ti nisi znao da je offside ako dva igraca idu prema golmanu i onaj kojem je upucena lopta je blizi golmanu nego lopta u trenutku dodavanje, osnovno pravilo za offside i sudije su ga trebale svirati. Nema veze ni sa pasivnim ni bilo cime drugim :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9077 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Sid the sloth wrote:
Tomahawk11 wrote: Pametujem?! Sta pametujem, komentarisem kao i ostali forumasi :-)
Ocito tebi iz nekog razloga idu na zivce moji komentari. Vidim da sve pomno pratis.
Trebao si i upratiti objasnjenje vezano za taj gol...sudije nisu svirale ofsajd iz razloga sto se Ronaldo aktivirao iz pasivnog ofsajda...e sad, ako su sudije neznalice (ili su pogrijesili), onda ok....al pravis dramu bezze...
Stvar je u tome da je bilo pitanje iz istog razloga iz kojeg nisu svirali ofsajd...tako da, ako imas sta konstruktivno, bujrum, ako namjeravas s tom blentavom pricom, onda me zaobidji, svega ti.
Sudije nisu svirali offside iz istog razloga sto nisu svirali ni onaj prvi (a nije sigurno zbog pravila). Nema veze nikakve sa Ronaldovim aktiviranje iz pasivnog offside-a niti bilo sta slicno.
Ti nisi znao da je offside ako dva igraca idu prema golmanu i onaj kojem je upucena lopta je blizi golmanu nego lopta u trenutku dodavanje, osnovno pravilo za offside i sudije su ga trebale svirati. Nema veze ni sa pasivnim ni bilo cime drugim :lol:
Prvi ofsajd je sviran zbog previda, a za drugi imaju to objasnjenje koje sam ti naveo.
Ok, onda ni sudija nema pojma, ocito ni on nije znao to pravilo.
I nemoj mi pricati da je to osnovno pravilo za offside :-)
Zar nije osnovno pravilo kad se igrac nadje iza ledja odbrane, tj. iza posljednjeg odbrambenog igraca, a u momentu upucivanja lopte?! :?
hladan.preminger

#9078 Re: UEFA Champions League

Post by hladan.preminger »

Treći realov gol nije iz offsidea jer je ronaldova noga u liniji sa loptom, ali iako je bio offside to je milimetarski i bolje je da u takovim situacijama pusti se gol iz milimetaskog offsidea nego poništi regularan gol.

Drugi go je katastrofalna greška sudija, kao i crveni za vidala u onom slučaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9079 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:Treći realov gol nije iz offsidea jer je ronaldova noga u liniji sa loptom, ali iako je bio offside to je milimetarski i bolje je da u takovim situacijama pusti se gol iz milimetaskog offsidea nego poništi regularan gol.

:thumbup: To i ja isto govorim, ali evo covjek zapeo ne znam pravila, ocito je to bitnije od price sta i kako se desavalo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9080 Re: UEFA Champions League

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:Treći realov gol nije iz offsidea jer je ronaldova noga u liniji sa loptom, ali iako je bio offside to je milimetarski i bolje je da u takovim situacijama pusti se gol iz milimetaskog offsidea nego poništi regularan gol.

Kod ofsajda se gleda svaki dio tijela kojim je dopusteno igrati,odnosno dati gol. Kod treceg gola je glava Ronalda barem pola metra ispred lopte,tako da ofsajd i nije bas milimetarski. Najvise je krivo postavljanje pomocnog sudije koji je kasnio za akcijom Reala barem 5m.
Image
Last edited by mali_milojica on 20/04/2017 13:11, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#9081 Re: UEFA Champions League

Post by MOSALJOZE »

Slažete se vi,a vidjećemo kad Real ili neki klub koji favorizirate primi gol iz ovog "milimetarskog" ofsajda kako ćete tada reagovati,i to bi baš volio da bude neko finale ili barem polu finale.
Bayern se odlično držao do onog gola Ronalda iz onog metarskog ofsajda,tad su pali.Siguran sam da bi uspjeli izgurati do penala.
skenderija04

#9082 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

mali_milojica wrote:

Kod ofsajda se gleda svaki dio tijela kojim je dopusteno igrati,odnosno dati gol. Kod treceg gola je glava Ronalda barem pola metra ispred lopte,tako da ofsajd i nije bas milimetarski. Najvise je krivo postavljanje pomocnog sudije koji je kasnio za akcijom Reala barem 5m.
Suptilan nacin da se neko nazove glavonja :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9083 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

U odnosu na neku raniju kuknjavu kad se dese slicne situacije, iskreno sam pozitivno iznenadjen stavom kompletnog Bayern staffa.
Nisam nigdje procitao da je neki igrac ili uposlenik kluba optuzio Real za ovo sto je sudija uradio, ali je isto tako korektno ukazano na to da je sudija zasro do balcaka i to je ono sto stoji i sto je fakt.
Zdravo sportsko rivalstvo :thumbup:
Edin H.

#9084 Re: UEFA Champions League

Post by Edin H. »

Nije klinac :D

Ona smlata od pomocnog sudije nije ni stigao da bude u liniji.

Nadam se da ce ga Bayern tuziti za sav izgubljeni prihod zbog neplasmana u polufinale. :izet:
LSD

#9085 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Cuj milimetarski ofsajd Ronalda :shock: :lol: :lol: kako ljudi lažu sebe. Nevjeerovatno.
Dokle to ide, zaluđenik ce zarad svog idola praviti od sebe cirkus i svađati se sa citavim forumum, umjesto da prizna ono što mu oči vide i logika nalaže.
jbt, da vas Ronaldo placa da ga branite po bosanskim forumima, ne bi se ovako brukali.
Last edited by LSD on 20/04/2017 13:26, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9086 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Virus zvani Betr menovo shvatanje ofsajda je mutirao :shock:
Tomahawk11 wrote:U odnosu na neku raniju kuknjavu kad se dese slicne situacije, iskreno sam pozitivno iznenadjen stavom kompletnog Bayern staffa.
Nisam nigdje procitao da je neki igrac ili uposlenik kluba optuzio Real za ovo sto je sudija uradio, ali je isto tako korektno ukazano na to da je sudija zasro do balcaka i to je ono sto stoji i sto je fakt.
Na oficijelnoj Bajernovoj stranici stoji izvjestaj sa utakmice u kojoj se samo jednom recenicom spominju sudijske greske. Cak se i golovi Ronalda opisuju kao da su regularni.

Mislim, regularni su, sve sto sudija dosudi-tako je. Je li u skladu sa pravilima, druga je stvar :D
Last edited by _BataZiv_0809 on 20/04/2017 13:30, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9087 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Cuj milimetarski ofsajd Ronalda :shock: :lol: :lol: kako ljudi lažu sebe. Nevjeerovatno.
Dokle to ide, zaluđenik ce zarad svog idola praviti od sebe cirkus i svađati se sa citavim forumum, umjesto da prizno ono što mu oči vide i logika nalaže.
jbt, da vas Ronaldo placa da ga branite po bosanskim forumima, ne bi se ovako brukali.
Zato izgleda Messi neke placa, pa se Pjanicu zeli da mu Drina Zvornik poplavi 8-)
MyTao

#9088 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:U odnosu na neku raniju kuknjavu kad se dese slicne situacije, iskreno sam pozitivno iznenadjen stavom kompletnog Bayern staffa.
Pa nikada se nije desilo da jedan tim optuzuje drugi za tako nesto... Ali njihovi komentari na sudjenje dovoljno govore.

Ja licno ne volim teorije zavjere I jos uvijek vjerujem da se ove stvari desavaju jer sudije ne znaju ili ne mogu suditi onako kako treba... ali jebeno dosadno postaje da uvijek isti timovi profitiraju od ovih greski u kljucnim trenutcima.
omar little

#9089 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

Velkoski wrote:čisti prekršaj, nego je nama zanimljivo kada Bošnjo uradi bilo šta :mrgreen:

Tako je recimo Seo uništio karijeru Jeseu, a ovdje svima smiješno bilo, jbg
to je to.
skenderija04

#9090 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

Vrlo jednostavno. Toliki profesionalizam, pare, pricamo o nekoj tehnologiji a sude ljudi koji su bankari, administrativci, kuhari... Neka uvedu profesionalne sudije vec jednom. Onaj pomocnik se umorio vise od igraca :D
Sid the sloth

#9091 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Tomahawk11 wrote:
Sid the sloth wrote:
Prvi ofsajd je sviran zbog previda, a za drugi imaju to objasnjenje koje sam ti naveo.
Ok, onda ni sudija nema pojma, ocito ni on nije znao to pravilo.
I nemoj mi pricati da je to osnovno pravilo za offside :-)
Zar nije osnovno pravilo kad se igrac nadje iza ledja odbrane, tj. iza posljednjeg odbrambenog igraca, a u momentu upucivanja lopte?! :?
:lol: :lol: :lol:
Pa ni nakon 10 stranica nisi skontao :lol:
Pravilo je: "kad se igrac nadje iza ledja odbrane i iza lopte" i da, to je najosnovnije moguce pravilo za offside. Da je Marcelo s loptom bio blizi golu pa vratio Ronaldu loptu unazad ne bi bio offside jer je Ronaldo iza lopte. U ovom slucaju je offside ko kuca jer je Ronaldo blize golu nego citava odbrana i nego lopta.

:lol: :lol:
Ne mogu da vjerujem, lik ima milijardu postova na fudbalskom podforumu i ne zna osnovna pravila :lol:
LSD

#9092 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:Cuj milimetarski ofsajd Ronalda :shock: :lol: :lol: kako ljudi lažu sebe. Nevjeerovatno.
Dokle to ide, zaluđenik ce zarad svog idola praviti od sebe cirkus i svađati se sa citavim forumum, umjesto da prizno ono što mu oči vide i logika nalaže.
Zato izgleda Messi neke placa, pa se Pjanicu zeli da mu Drina Zvornik poplavi 8-)
Realno, brukate se ;-)
Ne znate pravila, branite onu portugalsku varalicu kao da vas placa, ulazite nespremni u rasprave, pokušavate odbraniti neodbranjivo :facepalm: ....lopta ide u rašlje 170 km na sat, ti skroz na drugoj stativi i nešto se bacaš, fol neka odbarana, nešto :per: ...ma bacaj se qrcu, taman da si dva Nojera - nema odbrane !

Nemate stav da nazovete stvari pravim imenom - Neviđena pljacka Bayerna od strane mađarske bande...jel to toliko teško napisati :lol: pa jest simpatizeru Reala, ocito ...svako relativiziranje i neko novo tumačenje pravila je šuplja prica i licemjerstvo.
hladan.preminger

#9093 Re: UEFA Champions League

mali_milojica wrote:

Image

Znam ja sta se gleda kod offsidea.

Ta žuta linija kod treceg gola nije paralelena sa linijom sesnaesterca i ovo nije trenutak upućivanja lopte.
Na snimku utakmice milion puta se vraćao snimak i ne izgleda da je offside kod trećeg gola. Ali ako i jeste bio ima obašnjenje zasto je sudija pogriješio jer je bilo blizu, pa se vodi tim da bolje pustiti gol u toj situaciji nego poništiti regularan gol kad nije siguran. Mislim da im i pravila to nalažu.

A jest mu postavljanje bilo loše, što kažeš za pomoćnog, MOra da se umorio i nije računo na produzetke. :D
hladan.preminger

#9094 Re: UEFA Champions League

MOSALJOZE wrote:Slažete se vi,a vidjećemo kad Real ili neki klub koji favorizirate primi gol iz ovog "milimetarskog" ofsajda kako ćete tada reagovati,i to bi baš volio da bude neko finale ili barem polu finale.
Bayern se odlično držao do onog gola Ronalda iz onog metarskog ofsajda,tad su pali.Siguran sam da bi uspjeli izgurati do penala.
Jebiga kad navijaš za neki klub nisi objektivan. :D

GGMU
hladan.preminger

#9095 Re: UEFA Champions League

Dokle to ide, zaluđenik ce zarad svog idola praviti od sebe cirkus i svađati se sa citavim forumum, umjesto da prizna ono što mu oči vide i logika nalaže.
Duvaj bre ..

Ko si ti da blatiš redom ljude?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9096 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

MyTao wrote:
Pa nikada se nije desilo da jedan tim optuzuje drugi za tako nesto... Ali njihovi komentari na sudjenje dovoljno govore.

Ja licno ne volim teorije zavjere I jos uvijek vjerujem da se ove stvari desavaju jer sudije ne znaju ili ne mogu suditi onako kako treba... ali jebeno dosadno postaje da uvijek isti timovi profitiraju od ovih greski u kljucnim trenutcima.
Ejs....dobro, mozda ne bas tim, ali pojedinci iz timova, ono u stilu nekih glasnogovornika, prica o teorijama zavjere, o tome kako se neko gura i tako to....
LSD

#9097 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

hladan.preminger wrote:
Duvaj bre ..

Ko si ti da blatiš redom ljude?
auuu kako se sam prepozna u postu :izet: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9098 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:
Realno, brukate se ;-)
Ne znate pravila, branite onu portugalsku varalicu kao da vas placa, ulazite nespremni u rasprave, pokušavate odbraniti neodbranjivo :facepalm: ....lopta ide u rašlje 170 km na sat, ti skroz na drugoj stativi i nešto se bacaš, fol neka odbarana, nešto :per: ...ma bacaj se qrcu, taman da si dva Nojera - nema odbrane !

Nemate stav da nazovete stvari pravim imenom - Neviđena pljacka Bayerna od strane mađarske bande...jel to toliko teško napisati :lol: pa jest simpatizeru Reala, ocito ...svako relativiziranje i neko novo tumačenje pravila je šuplja prica i licemjerstvo.
Pa sta ima Real, bolan ne bio, sa sudijama koji su se pogubili na terenu :-)
Jos malo ce Real biti kriv i za prirodne nepogode u Cileu :-)
I onda neko lupa gluposti...nevjerovatno :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9099 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Sid the sloth wrote:
Pravilo je: "kad se igrac nadje iza ledja odbrane i iza lopte" i da, to je najosnovnije moguce pravilo za offside. Da je Marcelo s loptom bio blizi golu pa vratio Ronaldu loptu unazad ne bi bio offside jer je Ronaldo iza lopte. U ovom slucaju je offside ko kuca jer je Ronaldo blize golu nego citava odbrana i nego lopta.

Ne mogu da vjerujem, lik ima milijardu postova na fudbalskom podforumu i ne zna osnovna pravila :lol:
Ides na ignor, pa :kontrabas: nekoj stvari :thumbup:
Sid the sloth

#9100 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Tomahawk11 wrote:
Sid the sloth wrote:

Ides na ignor, pa :kontrabas: nekoj stvari :thumbup:
Pa prije par minuta si trazio argumente, sad places zbog istih :lol:
Post Reply