Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#9076 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...hm, ja razumijem 'pastira' koji želi imati 'stado', ali ne razumijem ljude koji patološki žele biti ovce...a puno ih je brate...torovi pucaju...drago mi je što nisam među njima pa makar me 'vuk' odmah zaklao...
Stari moj, toliko ih je da ne bi vjerovao. Hajde na stranu Aristotel (pomenuo sam ga), ali želju svjetine da bude sjebana u mozak i da bleje kao ovce su detektovali još stari Latini sa svojom čarobnom formulom - "Mundus vult decipi, ergo decipiatur!"

Pa pogledaj samo ovu temu, sve će ti se samo kazati... :-D
Hrmpallier

#9077 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

djonko brajs wrote:
vesli klark židovski zločinac i hohštapler koji je sa mladićem razmjenjivao pištolje, svojedobno.
Mislim da će se tvoji istomišljenici s ove, a i one strane Drine složiti da mu je najveći grijeh ono ' židovski '. Preko onog
' zločinac i hohštapler ' bi se već nekako prešlo.
Challenger__

#9078 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

djonko brajs wrote:jebote dodjes na sajt da diskutujes o politici a nadjes se u skoli za djecu sa specijalnim potrebama.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#9079 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

djonko brajs wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:

Amerikanci se bore za jednu drzavu i da vladaju iz jednog centra? Decko veze ti nemas o Americi.
Podrzavas politiku koja ide ka multipolarnosti (vojnim putem a ne ekonomskim). Ne znam bas nesto da se s tobom slazu ljudi koji ce tu politiku osjetiti na svojoj kozi u ime multipolarnosti. Ja znam da obicno oni koji idu takvom politikom uvijek imaju neke "vise" ciljeve. Npr. 91-95 to je bilo da svi Srbi zive u jendoj drzavi, a sta je sa ostalim narodima, to nema veze.
Inace kada vec pricas o antiglobalizmu, zasto fino ne iscupas kablove iz zida i basis taj imperijalisticki kompjuter?
...žao mi je, ali ja nemam smisla za crtanje...da imam rado bih ti sve nacrtao...pročitaj više puta možda nešto i dokučiš...teško je s komunicirati s medijski indioktriniranim mozgovima, a tvoj jedan od njih....

...samo to da ti kažem da smo i mi sami žrtva te iste politike kojoj su danas žrtva Ukrajinci...to ti je politika pod geslom "divde et impera"...treba da znas da vladajuće svjetske elite ne zanimaju vjera i nacija, nego samo novac, moć i vlast, a vjera i nacija im dođu kao sredstvo vladanja, odnosno kao kosti kojima zavađaju naivne mase, narode i pojedince takve kao što si ti...vidim da si out line po ovoj tematici...pa većina čovječanstva je upravo za multipolarni i antiglobalni svijet...npr zenlje BRIKS-a...minimalno...pa ti sada računaj...
kakav genijalac njemu su kompjuteri amerika, cak stavise dokaz americke superiornosti.

jebote dodjes na sajt da diskutujes o politici a nadjes se u skoli za djecu sa specijalnim potrebama.
...u čemu je problem?...ne voliš crtane filmove ili nešto drugo...reci da znam... :D
Challenger__

#9080 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I - mislim da je replicirao na bisere Jeffersona... :-D
Kaligula I

#9081 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:

Amerikanci se bore za jednu drzavu i da vladaju iz jednog centra? Decko veze ti nemas o Americi.
Podrzavas politiku koja ide ka multipolarnosti (vojnim putem a ne ekonomskim). Ne znam bas nesto da se s tobom slazu ljudi koji ce tu politiku osjetiti na svojoj kozi u ime multipolarnosti. Ja znam da obicno oni koji idu takvom politikom uvijek imaju neke "vise" ciljeve. Npr. 91-95 to je bilo da svi Srbi zive u jendoj drzavi, a sta je sa ostalim narodima, to nema veze.
Inace kada vec pricas o antiglobalizmu, zasto fino ne iscupas kablove iz zida i basis taj imperijalisticki kompjuter?
...žao mi je, ali ja nemam smisla za crtanje...da imam rado bih ti sve nacrtao...pročitaj više puta možda nešto i dokučiš...teško je s komunicirati s medijski indioktriniranim mozgovima, a tvoj jedan od njih....

...samo to da ti kažem da smo i mi sami žrtva te iste politike kojoj su danas žrtva Ukrajinci...to ti je politika pod geslom "divde et impera"...treba da znas da vladajuće svjetske elite ne zanimaju vjera i nacija, nego samo novac, moć i vlast, a vjera i nacija im dođu kao sredstvo vladanja, odnosno kao kosti kojima zavađaju naivne mase, narode i pojedince takve kao što si ti...vidim da si out line po ovoj tematici...pa većina čovječanstva je upravo za multipolarni i antiglobalni svijet...npr zenlje BRIKS-a...minimalno...pa ti sada računaj...
Ko smo mi? Ko je ta zrtva MI? De da to prvo rascistimo pa cemo dalje pricati!
...južni Slaveni...
Challenger__

#9082 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uglavnom, da rezimiram: postoje čitave filozofske i teološke koncepcije koje sugerišu da postoji vrlo brojna grupacija među ljudima koji žele da bude ovce. Zaziru od slobode i nadasve istine.

Kako vrijeme više odmiče, sve više sam sklon da vjerujem da je zaista tako.
Kaligula I

#9083 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Kaligula I - mislim da je replicirao na bisere Jeffersona... :-D
...hvala na pomoći...sad sam skontao...
jefferson

#9084 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

...južni Slaveni...
Ja bogami vrlo dobro znam ko je poceo pucati, ko je pocinio genocid i slicno, tako da nemam potrebe da toretisem o slicnim sranjima. Juzni Slaveni su velika populacija, i mnogi nemaju veze jedni s drugima.
Znam isto tako ko je otvoreno stao na stranu onih sto su pucali po djeci u Sarajevu, tako da mi je vrlo lako skontati na cijoj sam strani u ovom konfliktu, jerbo, cisto sumnjam da su Rusi evolucijski napredovali od 1994 kada su njihovi akademici i univerzitetska i politicka krema, dolazili da oprobaju pucacke sposobnosti iznad Sarajeva.
jefferson

#9085 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Uglavnom, da rezimiram: postoje čitave filozofske i teološke koncepcije koje sugerišu da postoji vrlo brojna grupacija među ljudima koji žele da bude ovce. Zaziru od slobode i nadasve istine.

I ti znas dobru provalu da napises :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9086 Re: Ukrajina

Post by Truba »

jesu li ovo ameri naišli na narod koji neće da ratuje :D
imaju sve... oružje tenkove municiju ali neće da pucaju--->

čini mi se da čovječanstvo ima nade
cindrlimindrli

#9087 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

jefferson wrote:Znam isto tako ko je otvoreno stao na stranu onih sto su pucali po djeci u Sarajevu, tako da mi je vrlo lako skontati na cijoj sam strani u ovom konfliktu, jerbo, cisto sumnjam da su Rusi evolucijski napredovali od 1994 kada su njihovi akademici i univerzitetska i politicka krema, dolazili da oprobaju pucacke sposobnosti iznad Sarajeva.
Nemoj tako, to su oni sve u zaru borbe protiv americkog imperijalizma.

Image
Kaligula I

#9088 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Uglavnom, da rezimiram: postoje čitave filozofske i teološke koncepcije koje sugerišu da postoji vrlo brojna grupacija među ljudima koji žele da bude ovce. Zaziru od slobode i nadasve istine.

...mazohizam nije šala...on prati čovjeka od postanka kao smrad nogu... s tim što se smrad može kamuflirat, ali ljudsko glupost jok...ni operativno...
Challenger__

#9089 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Black swan wrote:jesu li ovo ameri naišli na narod koji neće da ratuje :D
imaju sve... oružje tenkove municiju ali neće da pucaju--->

čini mi se da čovječanstvo ima nade
To je to!

:thumbup:
cindrlimindrli

#9090 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

tcttctctctc...je sta je ovih napacenih dusa slavenskih doslo u Bosnu da se bije sa globalistickom nemani.

Image

Siromah covjek, mamicu im natovskodzihadskovatikansku! :D
Renta

#9091 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:Kaligula I - mislim da je replicirao na bisere Jeffersona... :-D

Kako se brzinski uleće da se rusofilski blok održi ujedinjen... :D :D
djonko brajs

#9092 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

jeffersonu je sloboda da smije da glasa za jednu od 2 neolib/neocon stranke i da unacelu moze da kaze sta god hoce - dokle god to ne kaze.

jeffersone nije sloboda "pursuit of happiness" to je ideoloska ubleha za maloumne. sloboda je kad ides na posao i ne preskaces preko homelessa koji su tu da te podsjete da ako iskoristis to pravo na toboznju slobodu na nacin na koji se ne svidja tvom poslodavcu, i ti ces da budes jedan od njih.
DoZeN

#9093 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Ako Iran moze biti dobar sa Putinom zasto ne i Federacija BIH?
McMoy

#9094 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Anketa na uzorku od 2.066 Amerikanaca pokazala je da svega 1/6 anketiranih zna gdje se Ukrajina nalazi na karti.
Fakultetski obrazovani Amerikanci 77% su netačno odgovorili na ovo pitanje.
Neki su je smjestili unutar granica SAD... :mrgreen:

Sutra, kad bi Amerika imala petlje da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom, CNN i ostala propagandna mašinerija
bi za 15-ak dana ubijedila najmanje 60% Amerikanaca da je rat za Ukrajinu najvažniji američki interes i isti
bi dali podršku tom ratu.

Tako valjda ta demokratija funkcioniše. Samo da se ne puca na teritoriji Amerike i da ne usfali hamburgera,
KFC chicken i kokica na puteru... ostali mogu malo i ginuti.
Kaligula I

#9095 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
...južni Slaveni...
Ja bogami vrlo dobro znam ko je poceo pucati, ko je pocinio genocid i slicno, tako da nemam potrebe da toretisem o slicnim sranjima. Juzni Slaveni su velika populacija, i mnogi nemaju veze jedni s drugima.
Znam isto tako ko je otvoreno stao na stranu onih sto su pucali po djeci u Sarajevu, tako da mi je vrlo lako skontati na cijoj sam strani u ovom konfliktu, jerbo, cisto sumnjam da su Rusi evolucijski napredovali od 1994 kada su njihovi akademici i univerzitetska i politicka krema, dolazili da oprobaju pucacke sposobnosti iznad Sarajeva.
...da pratiš moje postove možda ne bi ovo ni pitao, jer ja imam stav da zapadne zemlje na čelu sa Amerikom imaju cilj nametanja dužničkog ropstva svim državama i narodima svijeta po tačno razrađenom planu i programu...prva tačka toga plana jeste zaduživanje kod MMF-a, SB, ESB i drugih globalnih financijskih institucija pod nepovoljnim uvjetima, a to znači uz visoku kamatu, prepuštanje domaće monetarne politike i državnog budžeta volji rečenih institucija ili drugim riječima rečeno tu se radi o razvlašćivanju države od sve njene imovine i profitnog kapitala koji polagano prelazi u ruke nekolicine stranih multinacionalnih korporacija...za druge tačke nemam vremena da ti ih navodim...

dakle, shema nametanja duznickog ropstva je vrlo jednostavna, a to znaci zemlju staviti pod dug, podijeliti je ili korumpirati njene lidere, a tek potom se postavljaju "uvjeti" za "odgovarajuce provodjnje politike...Toj svrsi sluzi i liberalizacija tržišta ili tzv otvaranje ekonomije stranim korporacijama, a koja zahtijeva slobodu kretanja roba, ljudi, usluga i kapitala kao instrumenata MFO-a i KSK u projektu ovladavanja svjetskim tržištem bez ograničenja... Oni propagiraju da je slobodno kretanje robe i kapitala korisno za sve... To bi bilo tačno da su uvjeti privređivanja podjednaki, ali pošto nisu to je onda ortodoksna laž... Danas nekih 200-tinjak transnacionalnih kompanija kontroliše 30% svjetske proizvodnje, 70% međunarodne trgovine i 80% međunarodnih investicija... Svaka od tih kompanija proizvodi nekoliko puta više os svake bivša jugoslovenska republika i to proizvodi u nekoliko desetina različitih zemalja...

... Što su mi jasniji politički ciljevi MFO, odnosno KRUPNOG SVJETSKOG KAPITALA to sve više i više vjerujem da razbijanje Jugoslavije nije krenulo iznutra nego izvana, a koje je kreirano u svjetskim centrima moći Neoliberalnog Kapitalizma... Dakle, bacili su nam kost i onda je krenula zakulisna politika da bi sve jugoslavenske nacije mogle profitirati svojim odcjepljenjem od Jugoslavije... Miloševića su zaveli pričom o Velikoj Srbiji, Tuđmana o Velikoj Hrvatskoj, a Aliju o unitarnoj BiH... I onda je uslijedila krvava izvedba te ideje MFO sa vrlo brutalnim poslijedicama...Rat je trajao dok je trebalo da traje, a onda je uslijedio je mir, znamo kad, gdje i pod kojim uvjetima... E sad da vidimo koji je narod ekonomski profitirao?... Nije ni jedan... Profitirali su samo vlasnici krupnog kapitala... Cijela Jugoslavija je pred sam rat dugovala oko 20. milijardi dolara iliti 12-15 milijardi eura... Danas sve Republike bivše nam države dugiju preko 150 milijardi eura...Eto zašto je bio rat...danas smo suvremeno roblje...kolonije u pravom smislu riječi...

...sad je na redu Ukrajina...Sirija je već u igri, zatim Iran, a onda bi po njihovom planu na red došle i velike ribe kao Rusija, Kina , Indija, Brazil itd. itd...
Challenger__

#9096 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

McMoy wrote:Anketa na uzorku od 2.066 Amerikanaca pokazala je da svega 1/6 anketiranih zna gdje se Ukrajina nalazi na karti.
Ako su ove statistike tačne, a mislim da sam ih sam negdje zapazio, ovo je najbolji pokazatelj šta globalni neoliberalni Moloh želi - planetu sastavljenu od kretena. Globalizacija na njihov način je sistemska/sustavna - kretenizacija.

Kreteni svih zemalja ujedinite se!

:mrgreen:
djonko brajs

#9097 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

McMoy wrote:Anketa na uzorku od 2.066 Amerikanaca pokazala je da svega 1/6 anketiranih zna gdje se Ukrajina nalazi na karti.

Sutra, kad bi Amerika imala petlje da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom, CNN i ostala propagandna mašinerija
bi za 15-ak dana ubijedila najmanje 60% Amerikanaca da je rat za Ukrajinu najvažniji američki interes i isti
bi dali podršku tom ratu.

Tako valjda ta demokratija funkcioniše. Samo da se ne puca na teritoriji Amerike i da ne usfali hamburgera,
KFC chicken i kokica na puteru... ostali mogu malo i ginuti.
a najjaci su dipak chopra i dr phil sa svojim savjetima o pozitivnom razmisljanju. pricaj sta hoces ali ja obozavam tu zemlju mentalno zaostalih debila. samo kad bi cirkus ostao u okviru granica debelguzije i kad ne bi zabadali nos u inozemstvo bilo bi presmijesno.
Challenger__

#9098 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

a najjaci su dipak chopra i dr phil sa svojim savjetima o pozitivnom razmisljanju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#9099 Re: Odg: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Renta wrote:

Kako se brzinski uleće da se rusofilski blok održi ujedinjen... :D :D
... :kiss: ...dođi ima mjesta i za amerofile...mi smo širokogrudi...
Challenger__

#9100 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Đonko sipa provale samo tako. Lik je otkrivenje.
Post Reply