Sirija
-
sarajevoxxxx
#9076 Re: Sirija
Režimski oficir Muhamed Jusuf Jasmin iz Tartusa poginuo prije nekoliko dana u Halebu:

-
sarajevoxxxx
#9077 Re: Sirija
Režimski general Ahmed Rustem - poginuo u velikoj eksploziji u Haresti u Damasku:

-
sarajevoxxxx
#9078 Re: Sirija
Režimski pukovnik Vail Aziz Hasen, poginuo braneći skladišta oružja u Mehinu:

-
Krushna mrva
#9079 Re: Sirija
ti si ba bolestan, Sta ti znaci ovo postavljanje slika ko je poginuo?
- astala_vistala
#9080 Re: Sirija
Divi ih kako su lijepi,obrijani i uredni,ako nista zbog toga sam na vladinoj strani 
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#9081 Re: Sirija
kakav oksimoron!Black swan wrote:kad je počelo sranje u iraku
ja sam mislio da se rokaju na liniji kao kad bi se rokali crnogorci i srbidakle blago nacionalnoj
nisam uopće kontao da je to sektaško nasilje jer sam 4 godine prije svaki dan na ovom forumu slušao o vrhunskoj vjeri islamu najčišćoj religiji koja nema sekti i tako to...
isto tako kad je počelo sranje u libiji nije mi bilo jasno zašto je katar poslao 1 avion
također mi nije bilo jasno stanje u egiptu i siriji
sada kada malo više analiziram nekako su mi šije draže... dok iako ništa ne znam o islamu sunije su što bi se reklo "pravilnije"
što se tiče bombaških napada
obično dolaze u očaju onih koji gube...
zašto bi hanefijski mezheb bio pravilniji? Možda iz uglaq gledanja iz BiH., ali uopće razlika nije velika, čak je po meni šiitsko učenje manje agresivno, ljudi klanjaju i obavljaju samo farzove, nisu radikalni kao većina sunnita kojima ako spomenes vjeru u negativnom kontekstu odma te poglda ko da si mu familiju zaklo.
Veoma loša percepcija i stereotipi o šhiiama su kod nas, ali to i jeste sunnitska politika. Jbg, puno nas je al smo govna.
- Challenger__
#9082 Re: Sirija
Još jednom: Julia Boutros (Bejrut), "Ahibai" ("Dragi moji"), posvećena Njemu i njima:

-
Almaz
#9083 Re: Sirija
Ali brkovi su obavezniastala_vistala wrote:Divi ih kako su lijepi,obrijani i uredni,ako nista zbog toga sam na vladinoj strani
- Challenger__
#9084 Re: Sirija
Fotografija iz istočnog Alepa:

Pripadnik DAIŠ-a sa nesretnim ženama. Ako saznam šta su "zgriješile", ostaviću informaciju.
Izvor: Syrian News

Pripadnik DAIŠ-a sa nesretnim ženama. Ako saznam šta su "zgriješile", ostaviću informaciju.
-
RahatHurmašica
#9085 Re: Sirija
dovoljno je da su učile čitati. time su počinile smrtni grijeh. logično.Challenger__ wrote:Fotografija iz istočnog Alepa:
I
- dječak sa šibicama
#9087 Re: Sirija
Nece jos dugo, bar ne u Aleppu.Challenger__ wrote:Fotografija iz istočnog Alepa:
-
_majevica_
#9088 Re: Sirija
Ma to je fotomontaza...cuj sabljom cuva vezane zene... 
- basar
#9089 Re: Sirija
_majevica_ wrote:Ma to je fotomontaza...cuj sabljom cuva vezane zene...
Ma ja ba. Trebo se modernizovat, ima kalaš
- Challenger__
#9090 Re: Sirija
Kevork Elmassian: Beirut bombings are ‘a clear message by Saudi Arabia’

Bobmbaški napad u Bejrutu je poruka Saudijske Arabije Iranu da želi haos proširiti i na Liban, tvrdi politički analitičar Kevork Elmassian. Grupa koja se proglasila odgovornom za napad pripada mreži Al-Kaide čiji je "emir" šef saudijskih špijuna Bandar bin Sultan. Ovo je njegov odgovor na sirijsko i Hezbollahovo slamanje saudijskih proxy-formacija u Siriji koje su od Damaska do Homsa širile haos i teror. Ovo je očajnička poruka Saudijske Arabije Iranu, tvrdi Elmassian.
IZVOR - LINK

Bobmbaški napad u Bejrutu je poruka Saudijske Arabije Iranu da želi haos proširiti i na Liban, tvrdi politički analitičar Kevork Elmassian. Grupa koja se proglasila odgovornom za napad pripada mreži Al-Kaide čiji je "emir" šef saudijskih špijuna Bandar bin Sultan. Ovo je njegov odgovor na sirijsko i Hezbollahovo slamanje saudijskih proxy-formacija u Siriji koje su od Damaska do Homsa širile haos i teror. Ovo je očajnička poruka Saudijske Arabije Iranu, tvrdi Elmassian.
IZVOR - LINK
-
Saxtrol
#9091 Re: Sirija
jedna slika da malo produbimo razlike
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 9184_n.jpg
P.S. da ovi borci za slobodu dobiju potvrdu da se ArmBiH moze poistvojetiti sa FSA
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 9184_n.jpg
P.S. da ovi borci za slobodu dobiju potvrdu da se ArmBiH moze poistvojetiti sa FSA
-
sarajevoxxxx
#9092 Re: Sirija
Poginuli i ranjeni u Harasti !
Od jutros tri zračna udara režimskih snaga na grad Harastu - Damask:
18+
Od jutros tri zračna udara režimskih snaga na grad Harastu - Damask:
18+
-
sarajevoxxxx
#9093 Re: Sirija
Tri poginula civila i 15 ranjenih u režimskom granatiranju grada el-Bab u Halebu !
-
sarajevoxxxx
#9094 Re: Sirija
Kalemun: Snage sirijske opozicije napale režimske položaje u gradu Dejr Atije i u En-Nebeku
-
sarajevoxxxx
#9095 Re: Sirija
Žestoko granatiranje Tarik Seda u Deri - režimske snage već nekoliko dana svim silama nastoje zauzeti ovo mjesto
-
atg51
#9096 Re: Sirija
Znaci Asad je okorjeli diktator koji udara po svom narodu. Po cijem narodu udaraju "pobunjenici" i "oslobodioci"? Da mozda oni ne pucaju na Marsovce?sarajevoxxxx wrote:Sve je to sirijski jad i čemer, i još jedna epizoda sirijske katastrofe.Poubijali se između sebe, oko stotinu režimskih vojnika je poginulo braneći crna i kukavna skladišta okorjelog diktatora koji oružjem koji su oni čuvali udara po svome narodu. Da su bili pametni pa sami digli u zrak oružje, možda bi se i spasili.zlatko1990 wrote:sarajevo x da li mozes poblize reci koliko su zapravo oruzja zaplijenili borci FSA, ili tih njihovih formacija u onom skladištu u Mehin-u (čini mi se da se tako zove) ? Da li mozes reci odprilike sta je tu sve nadjeno , jer ocigledno FSA ne treba puske,tenkovske granate isl , jer puske imaju ,a tenkove ne bas.
Da li su tu pronađene protiv tenkovske navođene rakete , MANPADS-i , teško naoružanje isl ?
Onaj krkan od novinara i režimski vazelinac koji je pravio prilog o skladištima za državnu TV, nijednom nije spomenuo te ljude koji su 15 dana bili u okruženju i koji su izginuli za krvoloka, kojem je u cijeloj priči oko skladišta najbitnije da su ''teroristi'' rastjerani, da se sirijska javnost previše ne uzrujava. Pobjeda je već 30 mjeseci ''odmah tu iza ugla'', a skladišta pa makar i ona najveća ako padnu, teroristi će biti rastjerani. Režim ima avione, tenkove, organizovanu armiju, to režimska TV svojoj stoci svakodnevno ponavlja.Na državnim medijima nikada nećeš nači prilog o izbjeglicama (prije par dana prvi put napravili prilog o sirijskim izbjeglicama u izbjegličkom kampu Zateri u Jordanu, kao lopovi ušuljali se bez ikakvih oznaka i razgovarali sa par porodica) ili o ljudima koji umiru od gladi i koji su u okruženju. Milion i 200 hiljada Sirijaca je u gradovima u okolini Damaska u okruženju. U Homsu oko pola miliona, u Halebu pod režimskom kontrolom isto tako milion ili dva miliona Sirijaca putuju iz jednog dijela Haleba u drugi 45 sati.
Lave, tebi je za situaciju u Siriji kriva legitimna Sirijska vlast i SAA. Ok, necu ja nikoga nagovarati da promijeni stranu, ako ti mislis da je Asad los i da ce FSA biti bolja za Sirijski narod, vjerovatno imas neke razloge. Samo da ti postavim par pitanja: Ko je gradio Siriju od drugog svjetskog rata, Siriju koja se sada rusi u ovom strasnom ratu? Da nije FSA? Ili mozda neka od ovih stranih dobrovoljackih brigada? Na osnovu cega si ti zakljucio da se tamo bore Sijiti i Alawiti protiv Sunita?
SAA brani legitimnu Sirijsku drzavu - pobunjenici zele da je sruse. Nema ovo nikakve veze sa Islamom, svi se bore na obje strane.
Ono sto bi jos zelio da kazem, nije vezano direktno za Siriju, slobodno me ispravi ako grijesim: ubijati u ime Islama je POGRESNO!!! Islam je religija mira, nauke, ucenja, napretka - nikako ubijanja!!! Ako mislis da ces zaraditi u Dzennet ubijanjem, onda se trebas zapitati ima li to ikakvog smisla! Radeci nesto lose (ubijati ljude) zaraditi ces nesto najbolje (Dzennet). Ima li logike?
-
sarajevoxxxx
#9097 Re: Sirija
Idlib, Maretu Numan: Tragovi razaranja nakon jutrošnjeg režimskog bombardovanja sa buradima eksploziva:
-
sarajevoxxxx
#9098 Re: Sirija
atg51 wrote:Ako mislis da ces zaraditi u Dzennet ubijanjem, onda se trebas zapitati ima li to ikakvog smisla! Radeci nesto lose (ubijati ljude) zaraditi ces nesto najbolje (Dzennet). Ima li logike?
- To je to. Samo na žalost tvoje riječi ne dolaze do ušiju sirijskih ubica i krvoloka, ljudi koji razaraju sirijske gradove skudovima, avionima, buradima eksploziva, i hemijskim oružjem. Misle da će, kako kažeš, zaraditi Džennet ubijanjem.
-
sarajevoxxxx
#9099 Re: Sirija
Dera: Novi zračni udari režimskih snaga na grad El-Herrak !
-
sarajevoxxxx
#9100 Re: Sirija
Desetine poginulih i ranjenih Asadovih vojnika nakon uništenja zgrade socijalog u Halebu gdje su bile stacionirane režimske snage !