nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vješalica

#9076 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Haj ba sta se nervirate i njihovo auto ce za 30 godina ovako biti pokupljeno sa parkinga :D

Sala mala

Kabadahijice misle ako imaju nova fancy kolica da im je sve dopusteno i da im drzava treba tepat mudima dok rade sta hoce.Logicno
vješalica

#9077 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:
un1ted wrote:
Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
Jest da sam polozio prije 6-7 godina, ali se sjecam da je instruktor bas objasnjavao ovaj dio, te da se mora stati cim pjesak stupni na pjesacki. Raju su masovno obarali zbog toga. Ako su mogli obarati, onda i jeste prekrsaj. Ako jeste prekrsaj, onda si i oduzeo pravo prvenstva pjesaku.

Kod nas je pogresno razmisljanje o posljedicama tek kada se naprave. Borite se da se zakoni izmijene prije nego se prekrse.
Drug, evo objašnjenja na slici. Dakle, pješak je došao do ravne crte (vidiš na kojoj je strani), a ja sam do tada već bio na zebri. Jesam li kriv?! Je li ispravno da me zbog toga kažnjavaju?!
Kerovi, nego šta nego su kerovi.
Image
Mozda jeau kerovi u tvom alucaju
Ali kad ti ulazis u ulicu deano i tu mozes racunati da imas pjeskkaka koji hoce da predje ako razumijes o cemu pricam sa desne strane tj.da krene u suaret ivom obiljezenom
Dakle prolaz pjesacima mora biti bezbjedan jer uvijek ce vozac snositi dio krivice zato ato je nadmocniji u odnoau na pjesaka kojeg zdrvi na ulici pohtoovo ako je na pjesackom
Naslovnica

#9078 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Ma normala ba, u svakom slučaju ako su u mojoj traci, u slučaju da vidim i najmanju namjeru pješaka da pređe kolovoz - ja stajem. Njemačka škola. Ali na ovaj način namirivati budžet?! Kerovi.
tempuser

#9079 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote:Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
Jesu, kaznili su me za prekršaj koji niam napravio i morao sam da platim. Ker je zacrtao da će da me kazni, a od sudskog odlučivanja ionalo nema ništa. Haram mu bilo 150KM koje mi je izbio iz džepa, dabogda na doktore potrošio. Eto. Prekršaj je bio "oduzimanje prednosti pješaku".
Situacija, dolazim iz pravca Ilidže, u Neđarićima skrećem desno prema Dobrinji. Otvara se desno zeleno meni, u isto vrijeme i pješacima. Ja krećem, na mojoj strani ceste nema pješaka sa desne strane, a sa lijeve (tamo prekoputa, od one trafike na suprotnoj strani, kreću pješaci). Dakle, nalaze se na drugoj strani ceste, na suprotnoj zebri. Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
U životu, sa svojih dvadesetak godina vozačkog staža, platio sam 5-6 kazni, sve za prekoračenje brzine (gdje je bilo 60 ja vozio 72, gdje je 50 mene uhvati na 61). Ne žalim se, kriv sam, platim. Veoma sam uzoran vozač, nisam kabadahija, žmigavac obavezno, sve po PS-u, ali me VEOMA ČESTO postupci policije i radarskih kontrola izbijaju iz cipela.
NjIMA OČITO NIJE CILJ PREVENCIJA, NEGO PUNJENJE BUDžETA I SOPSTVENIH DžEPOVA!
Čast izuzetcima.
Radare uglavnom postavljaju na neka skroz nebitna mjesta, a tamo gdje bi trebali da budu nikada ih nema. Jaran mi je lično pročao kako ih je uspio premotati da mu oproste kaznu za otvorenu flašu Coca-Cole od 2 litra. Fuj.
Jutros opet radar u Jošanice, ispred naplatnih kućica. Ograničenje 40km/h 500 metara prije kućica. Niko tuda ne vozi tom brzinom, i oni to vrlo dobro znaju. Pa stanu tu i zicer im je. A voziti 40km/h tom dionicom je opasnije nego voziti 60km/h.
Postave radar obično na mjesto gdje je prva isprekidana linija nakon nekoliko kilometara pune (obično šleper guzelja i onda se raja zaleti da ga obiđe i opet zicer).
Koriste se hinjskim metodama i gade mi se. Opet kažem, čast izuzetcima, ali današnja policija, njena korumpiranost i neprofesionalnost, su dno dna. Uostalom, oni su ogledalo ove propale države u kojoj živimo, pa me ništa i ne čudi.
Jbga sta da ti kazem, po zakonu ako je spustio nogu na zebru on ima prednost. To je sve jedan prelaz, obiljezen jednom zebrom i uredjen jednim semaforom.
O ostalom bi se moglo razgovarati osim o jednoj stvari, znas koliko je ogranicenje, svjesno ga krsis, ako te uhvate nisu oni kerovi nego si ti glup (ne ti bukvalno naravno) jer nema policija sta biti korumpirana ako nemaju za sta dante uhvate!
Nepass

#9080 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

Ja fakat ispostujem pjesaka ako je blizu auta (2-3m) ali ovdje gdje su naslovnicu kaznili nema sanse da bih stao pjesaku u situaciji kako je opisana. Pa to kad bi se radilo kroz zeleno bi proslo jedno ili ni jedno auto. Za par sati bi na kruznom na ilidzi cekali da skrenu desno kod studentskog :D

Isto skretanje desno kod scc prema mostu SiO. Toliko je sad pjesaka da prodju maksimalno dva auta i to se proguraju kroz pjesake.
Nepass

#9081 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

Tek polozio, 18 mi godina. Zaustavi me policajac da sam prosao kroz crveno, a nisam. Uze mi cenera na foru kao kazna za prolazak kroz crveno. Jebi ga neiskustvo i nepoznavanje zakona.
kafanski_covjek

#9082 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kafanski_covjek »

Naslovnica wrote:Pa zar nisu đubrad i kerovi?!
Ovog jadu sa Džetom na pauka, a ostalima 20KM kazne?!
FUJ!

Image
Image
Image
jbg prvi je u nizu, da su dignuli ovo sivo ili skodu covjek bi imao osnova za zalbu (pod uslovom da jos ima autu prije skode)
BlackCaviar

#9083 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BlackCaviar »

@Naslovnica

U Zenici kako su napravili GGM, tako su razdvojene trake kao na tvojoj slici. Ja sam položio prije GGM-a tako da nije bilo baš takvih situacija da se sjećam toga, ali jaran je položio prošle sedmice i baš mi govori za te situacije, da mora stati na pješački iako je pješak tamo na drugoj strani. Jbg
wolfie

#9084 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by wolfie »

Skodilak nakrivio felge da obeshrabi eventualno dizanje paukom.
spree

#9085 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by spree »

Nepass wrote:Tek polozio, 18 mi godina. Zaustavi me policajac da sam prosao kroz crveno, a nisam. Uze mi cenera na foru kao kazna za prolazak kroz crveno. Jebi ga neiskustvo i nepoznavanje zakona.
jesi siguran da je bio drot? :lol: :lol: cuj cener :lol: :lol:
mirzet87sa

#9086 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Meni pauk ne moze dici auto, presiroke gume :D pisaj po sirotinji
s@mson

#9087 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by s@mson »

spree wrote:
Nepass wrote:Tek polozio, 18 mi godina. Zaustavi me policajac da sam prosao kroz crveno, a nisam. Uze mi cenera na foru kao kazna za prolazak kroz crveno. Jebi ga neiskustvo i nepoznavanje zakona.
jesi li siguran da ti je 18...
Gray

#9088 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Gray »

Mene je na bradini ispod onog prvog tunela gdje su duple pune linije zaustavio policajac i ubjeđuje me da sam pretekao kolonu od 3 auta (a nigdje veze, jedan jedini bio, golf 2) i da sam završio preticanje nakon zabrane (dakle da sam krenuo preko isprekidane linije a vratio se preko pune).
Dope_Man

#9089 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Gray wrote:Mene je na bradini ispod onog prvog tunela gdje su duple pune linije zaustavio policajac i ubjeđuje me da sam pretekao kolonu od 3 auta (a nigdje veze, jedan jedini bio, golf 2) i da sam završio preticanje nakon zabrane (dakle da sam krenuo preko isprekidane linije a vratio se preko pune).
Zato je dobro imati dashcam, ili koristiti mobitel u tu svrhu. Onda lijepo u slucaju da kaze da je uradjeno nesto sto nije kazes vidimo se na sudu, pa na sudu pokazes snimak.
s@mson

#9090 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by s@mson »

Gray wrote:Mene je na bradini ispod onog prvog tunela gdje su duple pune linije zaustavio policajac i ubjeđuje me da sam pretekao kolonu od 3 auta (a nigdje veze, jedan jedini bio, golf 2) i da sam završio preticanje nakon zabrane (dakle da sam krenuo preko isprekidane linije a vratio se preko pune).
Pa ako golf 2 ne vrijedi za tri auta o cemu onda pricamo...
tempuser

#9091 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ovaj grad je definitivno otisao u q krasni... Prva situacija, debilu u bijelom Mondeu se jednostavno nije dalo cekati u desnoj traci da iz Kolodvorske skrene u H. Cemerlica nego je lijepo krenuo lijevom. Oni koji su iz H. Cemerlica skretali u Kolodvorsku su se morali penjati na trotoar. Druga situacija samo 5 min poslije, lik sa novijom Jettom sa sina kroz crveno skoro pod 90 stepeni prelazi u krajnju lijevu traku u Hiseti i staje na sred rasksnice i ceka da iz H. Dizdara izadje auto da bi on metav-hladan uletio u H. Dizdara u zabranu! Nije se coeku dalo da ceka u guzvi da skrene u Dj. Mazalica...
sarajevo-x.com

#9092 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sarajevo-x.com »

wolfie wrote:Skodilak nakrivio felge da obeshrabi eventualno dizanje paukom.
Danas vidjeh školidaka nekog novijeg isto nakrivio flege i ode na pauku sa sva četiri žmigavca :lol:
relax11

#9093 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

https://www.youtube.com/watch?v=2-Bccd80DWE

Kako se izvuko na 5:40 Bog sami zna, vise od pola auta mu je bilo u suprotnoj traci plus na brzini od sigurno 160

Valjda je ovaj prosao bez da je zavrsio u bankini :-)
Laplace

#9094 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

vješalica wrote:
Naslovnica wrote:
un1ted wrote: Jest da sam polozio prije 6-7 godina, ali se sjecam da je instruktor bas objasnjavao ovaj dio, te da se mora stati cim pjesak stupni na pjesacki. Raju su masovno obarali zbog toga. Ako su mogli obarati, onda i jeste prekrsaj. Ako jeste prekrsaj, onda si i oduzeo pravo prvenstva pjesaku.

Kod nas je pogresno razmisljanje o posljedicama tek kada se naprave. Borite se da se zakoni izmijene prije nego se prekrse.
Drug, evo objašnjenja na slici. Dakle, pješak je došao do ravne crte (vidiš na kojoj je strani), a ja sam do tada već bio na zebri. Jesam li kriv?! Je li ispravno da me zbog toga kažnjavaju?!
Kerovi, nego šta nego su kerovi.
Image
Mozda jeau kerovi u tvom alucaju
Ali kad ti ulazis u ulicu deano i tu mozes racunati da imas pjeskkaka koji hoce da predje ako razumijes o cemu pricam sa desne strane tj.da krene u suaret ivom obiljezenom
Dakle prolaz pjesacima mora biti bezbjedan jer uvijek ce vozac snositi dio krivice zato ato je nadmocniji u odnoau na pjesaka kojeg zdrvi na ulici pohtoovo ako je na pjesackom
Jeste, ali mi se u zadnjih godinu-dvije svakolo malo dešava da stanem pješaku (koji sako što nije zakoračio na pješački, zauzeo niski start) a on zijeva i na kraj pameti mu ne pada da krene preko. Ja ispadam idiot, ovi iza mi vrše popis familije a on hadžija.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Laplace

#9095 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote:Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
Jesu, kaznili su me za prekršaj koji niam napravio i morao sam da platim. Ker je zacrtao da će da me kazni, a od sudskog odlučivanja ionalo nema ništa. Haram mu bilo 150KM koje mi je izbio iz džepa, dabogda na doktore potrošio. Eto. Prekršaj je bio "oduzimanje prednosti pješaku".
Situacija, dolazim iz pravca Ilidže, u Neđarićima skrećem desno prema Dobrinji. Otvara se desno zeleno meni, u isto vrijeme i pješacima. Ja krećem, na mojoj strani ceste nema pješaka sa desne strane, a sa lijeve (tamo prekoputa, od one trafike na suprotnoj strani, kreću pješaci). Dakle, nalaze se na drugoj strani ceste, na suprotnoj zebri. Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
U životu, sa svojih dvadesetak godina vozačkog staža, platio sam 5-6 kazni, sve za prekoračenje brzine (gdje je bilo 60 ja vozio 72, gdje je 50 mene uhvati na 61). Ne žalim se, kriv sam, platim. Veoma sam uzoran vozač, nisam kabadahija, žmigavac obavezno, sve po PS-u, ali me VEOMA ČESTO postupci policije i radarskih kontrola izbijaju iz cipela.
NjIMA OČITO NIJE CILJ PREVENCIJA, NEGO PUNJENJE BUDžETA I SOPSTVENIH DžEPOVA!
Čast izuzetcima.
Radare uglavnom postavljaju na neka skroz nebitna mjesta, a tamo gdje bi trebali da budu nikada ih nema. Jaran mi je lično pročao kako ih je uspio premotati da mu oproste kaznu za otvorenu flašu Coca-Cole od 2 litra. Fuj.
Jutros opet radar u Jošanice, ispred naplatnih kućica. Ograničenje 40km/h 500 metara prije kućica. Niko tuda ne vozi tom brzinom, i oni to vrlo dobro znaju. Pa stanu tu i zicer im je. A voziti 40km/h tom dionicom je opasnije nego voziti 60km/h.
Postave radar obično na mjesto gdje je prva isprekidana linija nakon nekoliko kilometara pune (obično šleper guzelja i onda se raja zaleti da ga obiđe i opet zicer).
Koriste se hinjskim metodama i gade mi se. Opet kažem, čast izuzetcima, ali današnja policija, njena korumpiranost i neprofesionalnost, su dno dna. Uostalom, oni su ogledalo ove propale države u kojoj živimo, pa me ništa i ne čudi.
Jbga sta da ti kazem, po zakonu ako je spustio nogu na zebru on ima prednost. To je sve jedan prelaz, obiljezen jednom zebrom i uredjen jednim semaforom.
O ostalom bi se moglo razgovarati osim o jednoj stvari, znas koliko je ogranicenje, svjesno ga krsis, ako te uhvate nisu oni kerovi nego si ti glup (ne ti bukvalno naravno) jer nema policija sta biti korumpirana ako nemaju za sta dante uhvate!
Ne, ovo su dva pješačka sa dva semafora. Takvih je dosta po Sarajevu.

Laplace

#9096 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Dope_Man wrote:
Zato je dobro imati dashcam, ili koristiti mobitel u tu svrhu. Onda lijepo u slucaju da kaze da je uradjeno nesto sto nije kazes vidimo se na sudu, pa na sudu pokazes snimak.
Samo što ti niko ne priznaje dash cam. Nažalost.

O'zone
Globalni moderator

#9097 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

sarajevo-x.com wrote:
wolfie wrote:Skodilak nakrivio felge da obeshrabi eventualno dizanje paukom.
Danas vidjeh školidaka nekog novijeg isto nakrivio flege i ode na pauku sa sva četiri žmigavca :lol:
Sivi? Vidio ga i ja kod Ž. Stanice odoše prema tunelu :mrgreen:

Mada ne razumijem kako su ga pronašli jer ipak je imao uključen stelth mode :mrgreen:
Nepass

#9098 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

spree wrote:
Davno bilo, vrijedio cener tada.
Ne znam jesam li imao 200km predjenih. Ja se sasro sto me je zaustavio.
Laplace

#9099 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

relax11 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2-Bccd80DWE

Kako se izvuko na 5:40 Bog sami zna, vise od pola auta mu je bilo u suprotnoj traci plus na brzini od sigurno 160

I da je negdje zalijepio, bilo bi "divan momak, uvijek vozio po propisima..."

harla_kurla

#9100 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by harla_kurla »

relax11 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2-Bccd80DWE

A brisac? Preskup a i nepotrebno za ovakve vozace...njima kisa ne smeta.
Post Reply