Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Concord
#9076 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dovoljno je da se nadje jedan stanar da kaze necu ja na Bare daleko mi, dobro je meni i ovdje, hocu duplo veci stan, hocu dva manja stana, hocu ovo hocu ono. Ne bi ovo bila Bosna da nema jednog papka da blokira projekt citavog grada.
-
El_comadante
#9077 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kaže direktor direkcije na Skupštini KS da je penny na sudu da se to riješi i da če to sud po kratkom postupku riješiti zbog bitnosti. vidječemo šta če biti.
- Qler
#9078 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Opet, ja sam cuo da se Penny pomirio sa rusenjem, cak su i neko pismo slali Ajnadzicu da se nadju i dogovore da to prodje OK... ali sve je to opet mahala 
- VladaFBiH
#9079 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ako Penny sruše u narednih godinu dana mislim da svi treba da se nađemo i to proslavimoSo What! wrote:Koliko sam načuo, sa stanarima onih zgradica nema problema, neko mi je rekao, da bi trebali dobiti zamjenske stanove na Šipu.
To je čula-kazala, pa uzmite to sa rezervom.
A što se tiče ovog navednog da sa Pennyem, neće ići glatko, i tu se slažem, ali eto jedva sam dočekao da napišem "bye, bye Penny"![]()
- Haris.ba
#9080 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije će pasti vlada nego penny.
Ako sruše penny, onda ima malo nade da nešta u ovoj državi krene naprijed.
- Thorgerson
#9081 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja ne znam jel mislimo na iste zgrade, ove sto su na trasi I transverzale. Ali ako su to te zgrade, ja bih se prvo bez pogovora iselio u šator pored, a onda bi rekao dajte i meni kakvu cuskiju i krampu da je zajedno srusimo.
Pa ti ljudi se trebaju udarati nogom u guzicu ako im se ponude zamjenski stanovi. Bilo gdje. A pogotovo na Sipu.
Pa ti ljudi se trebaju udarati nogom u guzicu ako im se ponude zamjenski stanovi. Bilo gdje. A pogotovo na Sipu.
- VladaFBiH
#9082 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
upravo te ispred Bosnalijeka - zgrade se doslovno raspadajuThorgerson wrote:Ja ne znam jel mislimo na iste zgrade, ove sto su na trasi I transverzale. Ali ako su to te zgrade, ja bih se prvo bez pogovora iselio u šator pored, a onda bi rekao dajte i meni kakvu cuskiju i krampu da je zajedno srusimo.
- So What!
#9083 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bilo je i ranije neprijatelja, sjetimo se Dallasa, nepomične stijene, Aziza Ivazovića i njegove bajne vile i avlije, kafane kod Geneta na cesti Ilidža - Hrasnica, parking iza SCC-a za Nultru transverzalu, sa ŽGP-om se lahko dogovorilo za kružni u Briješću doduše, Bosnaplast ćemo tek da vidimo hoće li dati prostor za rkužni u Boljakovom Potoku, ali Penny je big boss.
A ova raja iz Nedžarića, an njihovom mjestu bi davno počeo tražiti sebi neku alternativu, s obzirom da su tokom izgradnej A transverzale jasno ostavili krak i nedvojbeno najavili izgradnju XI transverzale.
Prva transverzala je otkočila jer je Fahru prenijelo, izgradnja saobraćajnice od Ilidže do Hrasnice jer je Memića prenijelo, A transverzalu jer je Efendića prenijelo.
Nažalost, mi moramo čekati da nekog nešto prenese da se počne i raditi na tome, ali eto nešto se dešava, valjda nekog prenese i za XI transverzalu.

A ova raja iz Nedžarića, an njihovom mjestu bi davno počeo tražiti sebi neku alternativu, s obzirom da su tokom izgradnej A transverzale jasno ostavili krak i nedvojbeno najavili izgradnju XI transverzale.
Prva transverzala je otkočila jer je Fahru prenijelo, izgradnja saobraćajnice od Ilidže do Hrasnice jer je Memića prenijelo, A transverzalu jer je Efendića prenijelo.
Nažalost, mi moramo čekati da nekog nešto prenese da se počne i raditi na tome, ali eto nešto se dešava, valjda nekog prenese i za XI transverzalu.

- addem
#9084 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
SDP ov nacelnik Becirovic je dao dozvolu vlasniku Pennyja da gradi. Sad valja srusit, a mozete misliti koliko ce novaca kostati porezne obaveznike da ovaj lik izgubi koji je izgradio trzni centar tamo gdje nije smio. Ja sam uvijek mislio da je on to nelegalno uradio al on je navodno dobio dozvolu. Eh sad hoce li ikad odgovarati neko ko mu je dao dozvolu da gradi na lokaciji na kojoj nikad ne bi smio dobiti dozvolu.
- Haris.ba
#9085 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dali dozvolu da se napravi dječije igralište na trasi prve transferzale. Ni godinu dana igralište nije trajalo, uložile se pare, pa se srušilo.addem wrote:SDP ov nacelnik Becirovic je dao dozvolu vlasniku Pennyja da gradi. Sad valja srusit, a mozete misliti koliko ce novaca kostati porezne obaveznike da ovaj lik izgubi koji je izgradio trzni centar tamo gdje nije smio. Ja sam uvijek mislio da je on to nelegalno uradio al on je navodno dobio dozvolu. Eh sad hoce li ikad odgovarati neko ko mu je dao dozvolu da gradi na lokaciji na kojoj nikad ne bi smio dobiti dozvolu.
O čemu mi pričamo? Kakva odgovornost? U privatnoj firmi bi te država tužila za poreznu prevaru.
- addem
#9086 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dok se ne bude ovakvo djelovanje sankcionisalo nema nama napretka sve i da transferzalu napravimo koliko sutra.Haris.ba wrote:Dali dozvolu da se napravi dječije igralište na trasi prve transferzale. Ni godinu dana igralište nije trajalo, uložile se pare, pa se srušilo.addem wrote:SDP ov nacelnik Becirovic je dao dozvolu vlasniku Pennyja da gradi. Sad valja srusit, a mozete misliti koliko ce novaca kostati porezne obaveznike da ovaj lik izgubi koji je izgradio trzni centar tamo gdje nije smio. Ja sam uvijek mislio da je on to nelegalno uradio al on je navodno dobio dozvolu. Eh sad hoce li ikad odgovarati neko ko mu je dao dozvolu da gradi na lokaciji na kojoj nikad ne bi smio dobiti dozvolu.
O čemu mi pričamo? Kakva odgovornost? U privatnoj firmi bi te država tužila za poreznu prevaru.
-
Naslovnica
#9087 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Slažem se da će prije pasti Vlada nego Penny.Haris.ba wrote:Prije će pasti vlada nego penny.![]()
- So What!
#9088 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I navodno su bez prevelike muke to i prihvatili. Male su ono zgrade.VladaFBiH wrote:upravo te ispred Bosnalijeka - zgrade se doslovno raspadajuThorgerson wrote:Ja ne znam jel mislimo na iste zgrade, ove sto su na trasi I transverzale. Ali ako su to te zgrade, ja bih se prvo bez pogovora iselio u šator pored, a onda bi rekao dajte i meni kakvu cuskiju i krampu da je zajedno srusimo.
- P308
#9089 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U odnosu na ono, Sip dodje kao elitno naselje pa me i ne cudi sto su prihvatili.So What! wrote:I navodno su bez prevelike muke to i prihvatili. Male su ono zgrade.VladaFBiH wrote:upravo te ispred Bosnalijeka - zgrade se doslovno raspadajuThorgerson wrote:Ja ne znam jel mislimo na iste zgrade, ove sto su na trasi I transverzale. Ali ako su to te zgrade, ja bih se prvo bez pogovora iselio u šator pored, a onda bi rekao dajte i meni kakvu cuskiju i krampu da je zajedno srusimo.
- Thorgerson
#9090 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
XI transverzala prolazi tik do Radon Plaze.So What! wrote:Bilo je i ranije neprijatelja, sjetimo se Dallasa, nepomične stijene, Aziza Ivazovića i njegove bajne vile i avlije, kafane kod Geneta na cesti Ilidža - Hrasnica, parking iza SCC-a za Nultru transverzalu, sa ŽGP-om se lahko dogovorilo za kružni u Briješću doduše, Bosnaplast ćemo tek da vidimo hoće li dati prostor za rkužni u Boljakovom Potoku, ali Penny je big boss.
khm khm
- Thorgerson
#9091 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I transverzala - Kovačići - Šip, da se ima na jednom mjestu.

- Thorgerson
#9092 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnjom I transverzale do Šipa, cijene u ovom naselju idu hop gore! To je neminovno.P308 wrote: U odnosu na ono, Sip dodje kao elitno naselje pa me i ne cudi sto su prihvatili.
Jos ako se uzme u obzir da ce se nekada valjda i pruga napraviti, Šip će biti top naselje. Izdvojeno, a sa automobilom si u centru zgrada za 1,5 minutu.
- Logovan
#9093 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
@Thorgerson
Nakon Bosnalijeka cesta prolazi preko parkinga, restorana Stare vrbe, pa nastavlja iza stambenih zgrada i prolazi desno od Gazproma?
Nakon Bosnalijeka cesta prolazi preko parkinga, restorana Stare vrbe, pa nastavlja iza stambenih zgrada i prolazi desno od Gazproma?
-
BadBoy
#9094 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I meni je trasa prve uvijek bila konfuzna. Pogotovo jer su još odobrili bingo i onaj auto salon na Šipu...
Last edited by BadBoy on 27/09/2019 12:57, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#9095 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Trasa zaobilazi taj dio i ide iza Šipa.BadBoy wrote:I meni ne trasa prve uvijek bila konfuzna. pogotovo jer su još odobrili bingo i onaj auto salon na Šipu...
Pa to je urađeno valjda da cesta ne bi prolazila baš drito kroz samo naselje.
- VladaFBiH
#9096 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
parking ispred Binga je privremeni ako se ne varam tako da objekat nije sporanBadBoy wrote:I meni ne trasa prve uvijek bila konfuzna. pogotovo jer su još odobrili bingo i onaj auto salon na Šipu...
- Thorgerson
#9097 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja mislim da prva ne ide izmedju Binga i Gazproma? Ja koliko sam skontao ide ovamo iza tih objekata, desno i tu se spaja na Alipašinu ulicu koja će biti izmještena.
Jer da ide pravo prema Bingo parkingu, onda bi se jos hrpa objekata morala rušiti.

Jer da ide pravo prema Bingo parkingu, onda bi se jos hrpa objekata morala rušiti.

- VladaFBiH
#9098 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mislim da je između dva kružna toka ucrtan GASPROM a ima i više nego dovoljno prostora između GASPROM-a i Binga da prođe prvaThorgerson wrote:Ja mislim da prva ne ide izmedju Binga i Gazproma? Ja koliko sam skontao ide ovamo iza tih objekata, desno i tu se spaja na Alipašinu ulicu koja će biti izmještena.
- Thorgerson
#9099 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moguce, ne znam, ne mogu da se nikako orijentisem sa ovim nacrtom i sa mapom.
- studiorum_tuzlaensis
#9100 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
najblji ministar koji nije prstom pomaknuo da se rijesi problem neregistrovanih trulja po parkinzima Sarajevu..._Reds_ wrote:
Steta je mozda najbolji ministar u ovoj vladi, ali da Bog da.