TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#9076 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

farebeg wrote:pozz dali se zna kad bi mogli dici garanciju opet na 5 godina
U pravu je kolega @typeOnegative, tesko da ce biti akcija "5 godine garancije" prije decembra i praznika. Da ima kakvo prvenstvo u fudbalu ili olimpijske igre onda bi bila ta akcija i ovog ljeta ali posto nema onda cisto sumnjam.
CooK

#9077 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

BaDa wrote:@cook hvala ti na savjetu sutra zovem radnju da vidim imaju li na stanju :thumbup: :thumbup:
Nista. :thumbup:
VladaFBiH

#9078 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

CooK wrote:
daddy-kool wrote:
CooK wrote: 55Q7FN je evidentno bolji.
Čak i kada je 10 inča razlike?
Ništa Fata je Fata, al dvaput je dvaput?
Pitao si koja je opcija bolja i ja sam ti odgovorio a ako je tebi toliko velika soba da ti treba 65" TV onda nemas sta ni pitati nego idi na 65Q6FN. Q6FN je veoma dobar TV ali sa Q7FN se polako pocinje ulaziti u premium klasu LED televizora jer ima osvjetljenje sa kojim HDR zaista dolazi do izrazaja kao i One Connect Box, aluminijski One Remote smart daljinski, itd.
mogu iz ličnog iskustva potvrditi da je 65Q6FN jako dobar TV tako da je i on odličan izbor ako imaš dovoljno prostora za TV (preporuka da ga odmah montiraš na zid). Prije njega sam imao Sony 55W805C i ovaj je u svemu dosta bolji a što se tiče zvuka tu je u odnosu na Sony barem 5x bolji, zapravo najviše me je oduševio sa zvukom (inače koristim Onkyo externo pojačalo sa zvučnicima Kef i subwooferom Wharfedale).
CooK

#9079 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

VladaFBiH wrote:
CooK wrote:
daddy-kool wrote:Čak i kada je 10 inča razlike?
Ništa Fata je Fata, al dvaput je dvaput?
Pitao si koja je opcija bolja i ja sam ti odgovorio a ako je tebi toliko velika soba da ti treba 65" TV onda nemas sta ni pitati nego idi na 65Q6FN. Q6FN je veoma dobar TV ali sa Q7FN se polako pocinje ulaziti u premium klasu LED televizora jer ima osvjetljenje sa kojim HDR zaista dolazi do izrazaja kao i One Connect Box, aluminijski One Remote smart daljinski, itd.
mogu iz ličnog iskustva potvrditi da je 65Q6FN jako dobar TV tako da je i on odličan izbor ako imaš dovoljno prostora za TV (preporuka da ga odmah montiraš na zid). Prije njega sam imao Sony 55W805C i ovaj je u svemu dosta bolji a što se tiče zvuka tu je u odnosu na Sony barem 5x bolji.
Ne znam sto meni odgovaras a poruka ti je upucena kolegi @daddy-kool? :)
A kad si vec odgovorio da dodam da se itekako slazem da je 65Q6FN jako dobar TV. Nesporazum je ispao oko njegovog pitanja gdje on pita da li je bolje uzeti veci a losiji TV ili je bolje uzeti manji a bolji TV i to je vise subjektivna stvar odnosno stvar izbora a ne toliko pitanje za forum jer dok neke osobe vole sto veci TV neke vole neki balans izmedju velicine i kvalitete a neke sto kvalitetniji TV za njihov novac. U ovom slucaju se radi o tome da su oba TV-a jako dobra ali je jasno da je jedan podobro bolji od drugog.
VladaFBiH

#9080 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

CooK wrote:
VladaFBiH wrote:
CooK wrote: Pitao si koja je opcija bolja i ja sam ti odgovorio a ako je tebi toliko velika soba da ti treba 65" TV onda nemas sta ni pitati nego idi na 65Q6FN. Q6FN je veoma dobar TV ali sa Q7FN se polako pocinje ulaziti u premium klasu LED televizora jer ima osvjetljenje sa kojim HDR zaista dolazi do izrazaja kao i One Connect Box, aluminijski One Remote smart daljinski, itd.
mogu iz ličnog iskustva potvrditi da je 65Q6FN jako dobar TV tako da je i on odličan izbor ako imaš dovoljno prostora za TV (preporuka da ga odmah montiraš na zid). Prije njega sam imao Sony 55W805C i ovaj je u svemu dosta bolji a što se tiče zvuka tu je u odnosu na Sony barem 5x bolji.
A kad si vec odgovorio da dodam da se itekako slazem da je 65Q6FN jako dobar TV. Nesporazum je ispao oko njegovog pitanja gdje on pita da li je bolje uzeti veci a losiji TV ili je bolje uzeti manji a bolji TV i to je vise subjektivna stvar odnosno stvar izbora a ne toliko pitanje za forum jer dok neke osobe vole sto veci TV neke vole neki balans izmedju velicine i kvalitete ili sto kvalitetniji TV. U ovom slucaju se radi o tome da su oba TV-a jako dobra ali je jasno da je jedan podobro bolji od drugog.
ma samo sam htio da potvrdim ono što si napisao - da se neće za*ebati niti s jednim niti s drugim :)
CooK

#9081 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

VladaFBiH wrote:
CooK wrote:
VladaFBiH wrote:mogu iz ličnog iskustva potvrditi da je 65Q6FN jako dobar TV tako da je i on odličan izbor ako imaš dovoljno prostora za TV (preporuka da ga odmah montiraš na zid). Prije njega sam imao Sony 55W805C i ovaj je u svemu dosta bolji a što se tiče zvuka tu je u odnosu na Sony barem 5x bolji.
A kad si vec odgovorio da dodam da se itekako slazem da je 65Q6FN jako dobar TV. Nesporazum je ispao oko njegovog pitanja gdje on pita da li je bolje uzeti veci a losiji TV ili je bolje uzeti manji a bolji TV i to je vise subjektivna stvar odnosno stvar izbora a ne toliko pitanje za forum jer dok neke osobe vole sto veci TV neke vole neki balans izmedju velicine i kvalitete ili sto kvalitetniji TV. U ovom slucaju se radi o tome da su oba TV-a jako dobra ali je jasno da je jedan podobro bolji od drugog.
ma samo sam htio da potvrdim ono što si napisao - da se neće za*ebati niti s jednim niti s drugim :)
To je definitivno tacno. :thumbup:
rida1976

#9082 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rida1976 »

daddy-kool wrote:Šta je bolja opcija QE65Q6FNATXXH ili QE55Q7FNATXXH?

Ili ima nešto bolje u ovom cjenovnom rangu?

65Q7 :D :D :D
semirsar

#9083 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Vece je bolje, ali je manji tehnicar, pa ti vidi :mrgreen:
daddy-kool

#9084 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by daddy-kool »

Zahvaljujem @Cook na preporukama, znam da vladaš materijom i uvažavam mišljenje.

@VladaFBiH: Takođe hvala i na ličnom iskustvu, ipak je dobro kada se lično može vidjeti i osjetiti tv, a znam kakav je 55W805C.
Kakav je subjektivni osjećaj 65 spram 55, koja je udaljenost oka od tv i kakav je signal koji gledaš na tv?
VladaFBiH

#9085 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

daddy-kool wrote:Zahvaljujem @Cook na preporukama, znam da vladaš materijom i uvažavam mišljenje.

@VladaFBiH: Takođe hvala i na ličnom iskustvu, ipak je dobro kada se lično može vidjeti i osjetiti tv, a znam kakav je 55W805C.
Kakav je subjektivni osjećaj 65 spram 55, koja je udaljenost oka od tv i kakav je signal koji gledaš na tv?
TV se nalazi na nekih 4.5m udaljenosti i imam Logosoft Super TV. U prvi momenat TV izgleda ogromno :) ali je period navikavanja od 2-3 sata dovoljan :D da sve legne na svoje... slika je iznenađujuće dobra jer sam očekivao da će SD signal biti očajan na toj veličini dok je 720p sasvim ok. a ono što me je oduševilo kada sam spojio PS4 gdje je slika bila značajno bolja kao i boje koje su bile dosta življe od Sony-a (sam prepoznaje PS4 i automatski se prebaci u Game mod). Zvuk je u odnosu na 805c nebo i zemlja i tu sam zapravo najviše oduševljen sa Samsungom. Daljinski je u prvi mah smiješan ali je super logičan i kvalitetan (vjerujem da je na Q7 još bolji ali je i ovaj skroz ok.) a Tizen je stvarno brz i lijep (navikao sam se na Android koji se jedva vuče). Uglavnom pozitivna iskustva osim sa montiranjem zidnih nosača jer koristi nestandardne 45mm šarafe koji ne dolaze sa TV-om (ima ih u OBI i 3x su skuplji od 40/50mm) + nosać je postavljen nekih 17-18cm više nego kod Sony-a tako da sam morao bušiti nove rupe na zidu (bude prenisko).

Što se tiče 1080p i 4k tu se tek vidi prava razlika u odnosu na Sony.

Naravno da bi boje bile "realistične" i da bi se "ubio" sapunica efekat potrebno je malo podešavanja ali ništa dramatično.
Luxor-Concorde

#9086 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Koliko god da sam gledao i istrazivao izbor mi se uvijek svede na Samsung Q6F vs Sony X900F a ovaj Sony nema sanse da se nadje ispod 2000 MARAKA!
Ima FALD i odmah nabili cijenu 500 vise! Sta covjek da uzme od 55'' modela za 1500-1700 a da se ne osjeca namagarceno? :)
aktivacija

#9087 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Treba li oled ekran da se grije? Nije sad vruc, ali prolazim danas pored i osjetih toplotu ekrana. Pa eto samo nako da upitam...

I jos jedno kratko pitanje...
Zasto nisam zadovoljan slikom lg c8 oleda... Na momente mi bude krivo sto nisam poslusao unutrasnji osjecaj i kupio soni x9005...
CooK

#9088 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:Koliko god da sam gledao i istrazivao izbor mi se uvijek svede na Samsung Q6F vs Sony X900F a ovaj Sony nema sanse da se nadje ispod 2000 MARAKA!
Ima FALD i odmah nabili cijenu 500 vise! Sta covjek da uzme od 55'' modela za 1500-1700 a da se ne osjeca namagarceno? :)
Nije samo radi FALD-a, XF9005 je generalno bolji TV od Q6FN.
CooK

#9089 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:Treba li oled ekran da se grije? Nije sad vruc, ali prolazim danas pored i osjetih toplotu ekrana. Pa eto samo nako da upitam...

Zasto nisam zadovoljan slikom lg c8 oleda... Na momente mi bude krivo sto nisam poslusao unutrasnji osjecaj i kupio soni x9005...
Treba da se grije jer nema pozadinsko osvjetljenje pa da mu vecina toplote izlazi na strazni dio TV-a nego OLED panel sam generira osvjetljenje pa je onda normalno da se i sam panel grije. Ne bi bas trebao osjetiti toplotu ekrana ukoliko samo prolazis pored TV-a pa moguce da se u tebe grije malo vise nego je normalno. Jesi li skinuo sve folije sa njega?
Sto se tice slike na C8, sa cime konkretno nisi zadovoljan?
lonely_wolf

#9090 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

aktivacija wrote:Treba li oled ekran da se grije? Nije sad vruc, ali prolazim danas pored i osjetih toplotu ekrana. Pa eto samo nako da upitam...

Image
rtings.com LG OLED C8-temperature
Cime to nisi zadovoljan na OLEDu???
channel10

#9091 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Evo kome treba. Nema nize niti ce ikad biti.

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80303.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80304.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 81456.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 81475.aspx

S tim da treba dobro paziti sta vam pise u korpi jer imaju dva linka sa razlicitim cijenama kod 55q6f. Mislim da je najbolje nazvati korisnicku sluzbu i provjeriti cijenu.
PlusSA

#9092 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Dostupna Mojatv web app za Samsung tizen :thumbup:

MU model ima, vjerujem da KU i NU serije isto podržavaju aplikaciju 8-)
CooK

#9093 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Evo kome treba. Nema nize niti ce ikad biti.

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80303.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80304.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 81456.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 81475.aspx

S tim da treba dobro paziti sta vam pise u korpi jer imaju dva linka sa razlicitim cijenama kod 55q6f. Mislim da je najbolje nazvati korisnicku sluzbu i provjeriti cijenu.
Upravo o ovome sam ti ja pricao prije par dana. :D A OK su obje cijene Q6FN, razlika je zbog toga sto je bila razlika u nabavnoj cijeni.
Last edited by CooK on 09/04/2019 11:26, edited 1 time in total.
channel10

#9094 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Znam, ali nikad nisam vidio nizu od 1650 :)... Nikad neće biti jeftiniji i kome treba, neka uzima dok je po ovoj cijeni.
CooK

#9095 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Znam, ali nikad nisam vidio nizu od 1650 :)... Nikad neće biti jeftiniji i kome treba, neka uzima dok je po ovoj cijeni.
Bio je u januaru 55Q6FN na ekupi po identicnoj cijeni za kartice kao i sada. Rasprodali se bili za 2 dana.
Hakuna Matata

#9096 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hakuna Matata »

channel10 wrote:Znam, ali nikad nisam vidio nizu od 1650 :)... Nikad neće biti jeftiniji i kome treba, neka uzima dok je po ovoj cijeni.

Da ne padne još ova cijena, možda žele da se riješe zaliha ?
channel10

#9097 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Cekaj da padne :D
Hakuna Matata

#9098 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hakuna Matata »

channel10 wrote:Cekaj da padne :D

Haha kontam radi 2019 modela šta znam vidim da su ovaj NU model snizili vala da ga haman poklone :D ...
channel10

#9099 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Hakuna Matata wrote:
channel10 wrote:Cekaj da padne :D

Haha kontam radi 2019 modela šta znam vidim da su ovaj NU model snizili vala da ga haman poklone :D ...
Nece pasti, a ti cekaj pa ces ganjati 2019. model po cijeni od 2100+ :thumbup:
MTV

#9100 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nakon rodjendanskog popusta od 21% u mobilmediji/Tehnomagu cijena 55Q6F je opet 1899 KM. Za vrijeme rodjendanskog popusta je naglo poskupio na 2089 KM. Kako providno.
Post Reply