RUSIJA

Post Reply
zilog

#9076 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote:
zilog wrote:
salik79 wrote:U jeku cetnicke agresije na RH i pripreme agresije na RBiH. Kada si ti rodjen?

Ko viri Rusima? Da li si procitao sta mislim o Ruskoj politici prema BiH?
Ako je septembar '91., prije Vukovara, Skabrnje i Dubrovnika, "u jeku cetnicke agresije", onda nista. To pitanje "kada si rodjen" se prije odnosi na tebe (zapravo pise), jer bi znao da ni jedan politicki subjekat iz BiH nije tada osudio embargo. Lako se balavcima danas pametan praviti.
Vukovar uveliko razaran i opsjedan kada je embargo uveden. Iz Tuzle svakodnevno uzlijetali vojni avioni koji su ga bombardovali... Cetalji senlucili po Bosni, rafalali po dzamijama, natpisi "ovo je Srbija", cetnicka ikonografija na Jahorini (vec kada sam 91 isao na zimovanje/skijanje),... Itd, itd, itd....I ono meni veli "nije se znalo"!? :lol:

Da podsjetim na rijeci Harisa Silajdzica iz tadasnjeg vakta (parafraziram) : "Kao da ste tinejdzera pustili u ring sa Tysonom i jos mu ruke svezali.".
Borovo Naselje, ne Vukovar prije napada na kasarne 14. septembra.
Samo parafraziraj, ali daj ko je iz BiH prigovorio na embargo prije '92.? Silajdzic je tako pricao poslije.

Bio si mali, pa se ne sjecas. Mozda si i sada? :lol:
salik79

#9077 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

To, ono, "mirno spavajte, rata nece biti"?! Nisu znali, kada su nam uvodili embargo, sta nam se sprema?!

Evo, neka je tako, nisu znali, ali zasto ga ne ukinuse i zasto ga sprovodise, kada su vidjeli sta se desava?! Zasto se Oven&co satro dokazujuci kako je embargo "dobra stvar", jer ce rat biti "manje krvav"?!

Ne mogu da vjerujem da o ovome raspravljamo...
zilog

#9078 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote:To, ono, "mirno spavajte, rata nece biti"?! Nisu znali, kada su nam uvodili embargo, sta nam se sprema?!

Evo, neka je tako, nisu znali, ali zasto ga ne ukinuse i zasto ga sprovodise, kada su vidjeli sta se desava?! Zasto se Oven&co satro dokazujuci kako je embargo "dobra stvar", jer ce rat biti "manje krvav"?!

Upravo tako.

A da su ga bas sprovodili toliko - nisu.
Nisu ga ukinuli, jer su pored Francuza "imamo UN vojnike na terenu" i Rusi bili protiv sa vetom u SB.

Amerika i UK su bili za ukidanje.
salik79

#9079 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote:
salik79 wrote:To, ono, "mirno spavajte, rata nece biti"?! Nisu znali, kada su nam uvodili embargo, sta nam se sprema?!

Upravo tako.

Nisu ga ukinuli, jer su pored Francuza "imamo UN vojnike na terenu" i Rusi bili protiv sa vetom u SB.

Jahhhh....

Amerika je bila za, sve do 1994. Isto kao i Francuzi i Englezi. Pa nije Lord Owen Francuz, a ni Rus. Ubio se objasnjvajuci o blagodatima embarga.

Usput, kojim trikovima su nam Rusi mogli sprovoditi nametnuti embargo?!
zilog

#9080 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote:
zilog wrote:Upravo tako.

Jahhhh....

Amerika je bila za, sve do 1994. Isto kao i Francuzi i Englezi. Pa nije Lord Owen Francuz, a ni Rus. Ubio se objasnjvajuci o blagodatima embarga.
Owena spominjes kao da je vlada, a ne pregovarac koji je sve strane trebao sjesti za sto.

Samo me zanima, da je embargo ukinut, kuda bi to oruzje u velikim kolicinama doslo u BiH?
salik79

#9081 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote:
salik79 wrote:
zilog wrote:Upravo tako.

Jahhhh....

Owena spominjes kao da je vlada, a ne pregovarac koji je sve strane trebao sjesti za sto.

Samo me zanima, da je embargo ukinut, kuda bi to oruzje u velikim kolicinama doslo u BiH?
Owen je bio pregovarac, a delegiran je ispred vlade VB. On je bio pandan danasnjem Visokom Predstavniku, ili Richardu Holbruku u Dejtonskom vaktu. Dakle, njegova je pila vodu kada se odlucivalo. Sva ta pogan, od Owena, preko Vencea, Hurda, Mitterana, Christophera do Akashija i ostalih krvopija nam je itekako grebala znanje. Sve su cinili kako bi nam do balcaka uvalili.

Kuda je i stizalo, pogotovo nakon '94. Istim putem, samo neuporedivo lakse i jeftinije.
Last edited by salik79 on 13/04/2019 17:12, edited 1 time in total.
salik79

#9082 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

Svako, ko ikada posumnja u odgovornost zapada (zapadnih saveznika) za genocid, neka obavezno pogleda ovaj prilog:

Rusija, kakva god da je, tada je bila samo nijemi posmatrac...
insomnia78

#9083 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Jah. Zato danas snimaju filmove o entitetu. Hajte molim vas
salik79

#9084 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

Snimali su i ameri o cetnicima.

Danasnja Rusija i ondasnja Rusija se ni u putu nisu srele.

Pogledaj prilog o "dvostrukoj izdaji"!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9085 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Nece ti on nista gledati. On je tu da te podjebava a ti se pecas ko bavan.
insomnia78

#9086 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Eki to
insomnia78

#9087 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Bas sam se pit’o dje si ti da branis Rusiju. Jesi is’o jucer u Visegrad? Ipak je Strelkov bio heroj antifasisticke borbe. Haman ko Edvard Kardelj
salik79

#9088 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:Nece ti on nista gledati. On je tu da te podjebava a ti se pecas ko bavan.
I ta ti je na mjestu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9089 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Ma hajte molim vas
salik79

#9090 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Bas sam se pit’o dje si ti da branis Rusiju. Jesi is’o jucer u Visegrad? Ipak je Strelkov bio heroj antifasisticke borbe. Haman ko Edvard Kardelj
Strelkov je p. dim za Franca Kosa.
insomnia78

#9091 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Bratam’ nije mi to u cilju, bar ne na ovoj temi i sad
Volim ja tebe Salkane al si brate tezak ko tuč. Ja kad vidim da ste me ti ljubav_aha i onaj jos jedan nesto CPT il kako vec citirali ja se preznojim. Jes’ ima i danakneiskustvu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9092 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Za tebe to misli pola foruma ali hajde trpimo te nas si da si od govana :mrgreen:
insomnia78

#9093 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Bas sam se pit’o dje si ti da branis Rusiju. Jesi is’o jucer u Visegrad? Ipak je Strelkov bio heroj antifasisticke borbe. Haman ko Edvard Kardelj
Ma tace Franc lokalna picketina. Strelkov tuce globalno. Bori se protivu AQ i fasizma na svim meridijanima i paralelama.
insomnia78

#9094 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Za tebe to misli pola foruma ali hajde trpimo te nas si da si od govana :mrgreen:
Jes. Pa da sam crn ko cizma
salik79

#9095 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Bratam’ nije mi to u cilju, bar ne na ovoj temi i sad
Volim ja tebe Salkane al si brate tezak ko tuč. Ja kad vidim da ste me ti ljubav_aha i onaj jos jedan nesto CPT il kako vec citirali ja se preznojim. Jes’ ima i danakneiskustvu
Sreca pa si ti jednostavan i mio.
salik79

#9096 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Ma tace Franc lokalna picketina. Strelkov tuce globalno. Bori se protivu AQ i fasizma na svim meridijanima i paralelama.
Strelkov nije cak ni optuzen, a Kos robija za genocid. I to 40 godina, ako se dobro sjecam.

AQ je americka fransiza, nema veze s nama.
jeza u ledja

#9097 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:salik, sta mislis o ruskoj politici prema BiH i Balkanu zadnjih cirka 20 godina?
Nista dobro. S time sto im skidam kapu da nikada na sluzbenom prijemu Dodika, ili predstavnika RS-a, u Moskvi, nisu istakli zastavu RS-a. Za razliku od Izraela, koji ju je uredno isticao.
Hajd bar mali napredak. Mislim da je ovo prva tvoj upis na forumu u kojem u bilo kojoj formi kritikujes Ruse. Mislim da mi ostali forumasi trebaju cestitati sto sam ovo napokon izvukao iz tebe. :D Jest da se nisi mogao suzdrzati da ne spomenes Izrael, nicim prozvan, ali dobro, to je za ocekivati od tebe.

Sad ako mozes malo elaboriraj, recimo, da li mislis da zvanicna Rusija konkretno radi na slabljenju institucija BiH i eventualnom izdvajanju RS? Ili, malo drukcije pitanje, da li ti mislis da bi BiH, zajedno sa Srbijom, bilo bolje pod nekom interesnom zonom Rusije, znaci van NATO i zasto?

Sto se tice rata, ta prica o embargu, koliko mislis da bi to promjenilo tok rata u prvih recimo 6 mjeseci? Samo spomenuti embargo bez kompletne slike je pojednostavljivanje. Na sta mislis da bi rat licio, pogotovo na pocetku, da recimo nije bilo nikakvog uplitanja MZ? Spominjes avione i Vukovar, gdje su ti avioni iznad Sarajeva? Znas na sta bi Sarajevo licilo da su cetnicki avioni mogli slobodno letiti? Ili, zasto su se uopste prikrivale masovne grobnice, zasto se prikrivalo odakle su dolazile granate po civilima, itd. Cuj uveli nam embargo i to je to. Ono, Alija bio spreman sa brodovima punim artiljerije i avijacije u Plocama u jesen 91-e, al mu ne dadose dusmani. :roll: I koliko znam, americka pozicija u vezi embarga se promjenila sa promjenom vlasti krajem 92-e. A politiku MZ i UN prema ratu u Ex-Yu je predvodila EU. I ovo u vezi lorda Owena, Carringtona, Cutilhera, Akashija, Mitteranda, Majora, itd se sve uglavnom slazem - njihovi stavovi prema BiH i Srbiji su bili jednaki ruskim.
zilog

#9098 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote:Rusija, kakva god da je, tada je bila samo nijemi posmatrac...
Sve sto su trebali reci su rekli Kadijevicu prije agresije, a poslije su ga primili u zastitu. Kao sto bi danas uzeli Mladica, da ga 'Ag pusti na "lijecenje".

Kukavicluk holandskog bataljona predstavljas kao ucesce zapada u genocidu... :roll:
salik79

#9099 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote:
Sve sto su trebali reci su rekli Kadijevicu prije agresije, a poslije su ga primili u zastitu. Kao sto bi danas uzeli Mladica, da ga 'Ag pusti na "lijecenje".

Kukavicluk holandskog bataljona predstavljas kao ucesce zapada u genocidu... :roll:
Sta su rekli Kadijevicu? I ko je rekao?

I zasto jednostavno ne pogledas prilog, da ne lupetas bezveze i ne zakljucujes prema vlastitom nahodjenju?
zilog

#9100 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote:
zilog wrote:

Sta su rekli Kadijevicu? I ko je rekao?

I zasto jednostavno ne pogledas prilog, da ne lupetas bezveze i ne zakljucujes prema vlastitom nahodjenju?
Imas u "Raspadu Jugoslavije" kada je isao u Moskvu. Sta mu je receno smo osjetili na svojoj kozi.

Prilog sam pogledao, pominju se Akashi i Holandjani. Nista o cemu bi se moglo pricati da se zapad okrivi za genocid...
Post Reply