Svaki dan u prosjeku 2-3 puta imam situaciju da bih hladno pucao da imam pistolj za pojasom. Ko u GTA.
Stalno gledam da nisam nikad nikome u mrtvom uglu pa da me ne sasjece, ali dzaba. Vidi me i opet te sjece. Jos stvarno ne vozim brzo po gradu niti se kurchim ako je guzva pa da nesto izljecem, slalom iz trake u traku, provlacim se izmedju auta ko metak...
Sinoc zuti taksi bez zmigavca samo se uli hladno u mene u lijevoj traci. malo falilo me izgura pa da spucam o trotoar i na sine izletim. zakocim na pola km/h rizikujuci jos da se neko u mene zabije odozada. na sirenu sjednem. Stignem ga na semaforu. na prozor zalupam koji ti je kurac. Nista, bukvalno lobotomija gleda u mene, odsutno. nema me. Bas me interesuje da li bi takva reakcija bila da sam pistoljem zakucao na prozor.
Danas ml mercedes. Poluprazna traka lijeva i vozim 40-50 km/h jer je kolona. srednja traka kolona. doslovno ispred mene na 3-4 metra samo izadje iz srednje bez zmigavca. jedva zakocih. bukvalno me zanese. sirena ma nista. stignem na semaforu, hamsa(naravno da je), otvoren prozor drzi telefon u ruci ko komad pizze i prica. halo ba reko sta radis. Kaze nisam te vidjela. Pa znam da nisi jer nisi ni pogledala ima li iko nego si samo izasla i jos na telefon pricas. nista, nastavlja pricati ko ono sta je vidis da razgovaram. stajao sam pored nje i fakat drzao saku stegnutu da je opalim. ne toliko zbog sasjecanja koliko zbog tog nekog "sta je ba".
Prosle sedmice idem trasferzalom A od aerodroma prema kruznom na mojmilu. Na prvom semaforu od aerodroma mi je zeleno. Idem desnom trakom za pravo. Iz suprotnog smjera prema aerodromskom naselju fabija karavan. naravno hamsa za volanom hlaaadno skrece oduzimajuci mi prednost. bukvalno bez sekunde oklijevanja. ali ono laaaagano. do duse imala je zmigavac pa sam upalio "red alert" u glavi. oduzmem i ja nekome prednost sto puta, ali to uradim brzo da taj neko ne mora kociti radi mene ili slicno. Ona jooook, lagano. bez srkleta.
Tako da fakat razumijem u 90% slucajeva kad neko ovako na motoru pobudali. Pogotovo kad je to neko ovako bilderski razbacan ko ovaj lik pa mozda i steroidi malo udare u glavu ako se siba i sa tim.