A ko se slika sa Tigrom?
Sirija vol. 2
- insomnia78
#90626 Re: Sirija vol. 2
Vidim i on napis’o
A ko se slika sa Tigrom?
A ko se slika sa Tigrom?
- Kikibombona
#90627 Re: Sirija vol. 2
Brko i njegov sin stizu u Suvejdu, tj. njegovo rodno selo u Suvejdi, nakon sto je oslobodjen Deir ez Zor!sarajevoxxxx wrote:Kasim Sulejmani, izvjesni Ebu Mustafa komandant Hezbollaha u Deiru i Isam Zehrudin, zajedno uslikani negdje u Deiru 10 dana prije pogibije Isama Zehrudina:
Je li ovo njegov sin uz sirijsku nosi zastavu Hezbolaha?
Ne mogu bas skontati...
(sami pocetak video zapisa)
- husein_kapetan
#90628 Re: Sirija vol. 2
Nego..
imali i jedna slika, video bilo šta što bi potvrdilo kurdsko zauzimanje onih naftnih polja..nesto mi smrdi ovo..Reuters postavlja "vijest" pa briše..
na onom videu dostupnom nkakvi nusrići bog zna od kada..
Nije valjda da su plasirali "patku" da SAA nebi na tom pravcu napredovala..
Ili im treba malo vremena da isil ypg postane..
imali i jedna slika, video bilo šta što bi potvrdilo kurdsko zauzimanje onih naftnih polja..nesto mi smrdi ovo..Reuters postavlja "vijest" pa briše..
na onom videu dostupnom nkakvi nusrići bog zna od kada..
Nije valjda da su plasirali "patku" da SAA nebi na tom pravcu napredovala..
Ili im treba malo vremena da isil ypg postane..
Last edited by husein_kapetan on 22/10/2017 22:35, edited 1 time in total.
- dragma
- Vozim: Pješe
#90629 Re: Sirija vol. 2
Neće biti nikakvog sukoba, ne boj se, pa i Assad je svjestan kako Kurdi jurišaju prema naftnim poljima ne iz pohlepe već samo da bi mogli Arapima dati dio njihove nafte a ostatak vratiti takođe Arapima, vlasnicima naftnih kompanija iz SAD, koji im zauzvrat, uredno i džaba šalju po dvjesto šlepera naoružanja i municije svaki dan.GandalfSivi wrote:
I 200000 ljudi deblokirano, i bruka orka pobijena, i korak blize ka kraju rata, sve to stoji, ali isto tako stoji i da nije ociscen cijeli Deir, da je ostavljen meki stomak gdje su orci napravili kontru, presjekli cestu i pobili sve one momke, gdje su svi dogovori sa Kurdima prekrseni kada se rijeka presla, sve u cilju preuzimanja naftnih polja. Tu su se dobro preracunali, barem za sada. Sad cemo tek da vidimo da li ce rat eskalirati izmedju Asadovaca i Kurda...
-
sarajevoxxxx
#90630 Re: Sirija vol. 2
Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9555036053
- Krokodajl
#90631 Re: Sirija vol. 2
Branioci ISIL-a obezglavili najmanje 52 osobe pod optužbom da su surađivali sa Sirijskom armijom.sarajevoxxxx wrote:Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.
- dragma
#90632 Re: Sirija vol. 2
A šta drugo očekivati od aktivista opzicije kad su isti do juče mahali ISIL-ovim zastavama. Čudi me da nisu rekli kako su u stvari režimski vojnici poklali te ljude a ne siroti ISIL.sarajevoxxxx wrote:Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.
salik79 wrote:Raqqa 2013:
![]()
- Challenger__
#90633 Re: Sirija vol. 2
Pusti njega i njegova petljanja.dragma wrote:A šta drugo očekivati od aktivista opzicije kad su isti do juče mahali ISIL-ovim zastavama. Čudi me da nisu rekli kako su u stvari režimski vojnici poklali te ljude a ne siroti ISIL.sarajevoxxxx wrote:Neki portali prenose da se broj poginulih civila u Karjetejnu pope na 280. Cijele porodice su ubijane, djeca žene, starci. Aktivisti opozicije optužuju režim te ga smatraju odgovornim za zadnja dešavanja u gradu.
Pobili su lojaliste, ili kako SOHR piše "saradnike režima".SOHR : 52 civilians were found executed by ISIS In Al Qaryatayn for cooperating and dealing with the Regime.
- dragma
#90634 Re: Sirija vol. 2
Ali to svakako nije bio masakr ni zločin. Niti su ti ljudi pobijeni.
Čuj broj poginulih civila...
Čuj broj poginulih civila...
- dragma
#90635 Re: Sirija vol. 2
Otkud sad lojalisti kad niko živ u Siriji, osim onih iz Latakije, ne podržava režim?Challenger__ wrote:Pobili su lojaliste, ili kako SOHR piše "saradnike režima".SOHR : 52 civilians were found executed by ISIS In Al Qaryatayn for cooperating and dealing with the Regime.
- dragma
#90636 Re: Sirija vol. 2
Osim toga bagra je to, najgora, u nedostatku tuđih "svoje" ljude kolju i bacaju sa zgrada.
- Challenger__
#90637 Re: Sirija vol. 2
Fino, čitave porodice, skupine porodica. Sunita i hrišćana iz Karjatajna. Ko je pobjegao, spasio je živu glavu, ko nije, zaklan je.dragma wrote:Otkud sad lojalisti kad niko živ u Siriji, osim onih iz Latakije, ne podržava režim?
- Challenger__
#90638 Re: Sirija vol. 2
Bitno je da je ta ideologija imenovana (wahhabi-takfiri, aka salafi-takfiri ideologija). Imenovan je njen izvor. Imenovani su njeni nosioci. Imenovani su njihovi finansijeri. Završiče kao i nacisti. U prahu i pepelu.dragma wrote:Osim toga bagra je to, najgora, u nedostatku tuđih "svoje" ljude kolju i bacaju sa zgrada.
Neće im pomoći paktiranje sa opskurnim krugovima iz okruženja i sa zapada koji im vještački produžavaju rok trajanja.
Last edited by Challenger__ on 22/10/2017 23:36, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#90639 Re: Sirija vol. 2
Većina ubijenih su suniti. Alevitski režim u Damasku je i doveo teroriste. Kako ono ide prva rečenica pro-režimskih medija nakon "oslobađanja" grada. "A sada je grad siguran i bezbijedan". Režimu nije stalo do vojnika niti ih može zaštiti zašto bi mu bilo stalo do nekog Karjetejna za kojeg su režimski mediji rekli da je stanovništvo naklonjeno Isilu.
-
sarajevoxxxx
#90640 Re: Sirija vol. 2
Turska štampa: Turska u Idlibu namjerava osnovati 8 vojnih baza
https://madardaily.com/2017/10/22/%d8%b ... %8a%d8%a9/
https://madardaily.com/2017/10/22/%d8%b ... %8a%d8%a9/
- dragma
#90641 Re: Sirija vol. 2
Izvor, link? Ali da nije Amaq, Step, Vijesti Ummeta ili al Kul?sarajevoxxxx wrote:Većina ubijenih su suniti. Alevitski režim u Damasku je i doveo teroriste. Kako ono ide prva rečenica pro-režimskih medija nakon "oslobađanja" grada. "A sada je grad siguran i bezbijedan". Režimu nije stalo do vojnika niti ih može zaštiti zašto bi mu bilo stalo do nekog Karjetejna za kojeg su režimski mediji rekli da je stanovništvo naklonjeno Isilu.
To ne pikam.
Kao ni tvoju slobodnu interpretaciju nečije izjave, rukom napisane i objavljene na nekoj FB stranici.
- dragma
#90642 Re: Sirija vol. 2
Ma znam, stradali su isti oni koji se danas vraćaju u Alep ili žive na teritoriju pod kontrolom vlasti. Samo što se u tom slučaju o njima ne govori kao o lojalistima, sve dok su živi oni se manipulativno statistički vode kao protivnici mrskog režima. Svaki stanovnik Sirije.Challenger__ wrote:Fino, čitave porodice, skupine porodica. Sunita i hrišćana iz Karjatajna. Ko je pobjegao, spasio je živu glavu, ko nije, zaklan je.dragma wrote:Otkud sad lojalisti kad niko živ u Siriji, osim onih iz Latakije, ne podržava režim?
- Challenger__
#90643 Re: Sirija vol. 2
Pusti izduvale paradžematske ublehe u koje više niko živ ne vjeruje.dragma wrote:Ma znam, stradali su isti oni koji se danas vraćaju u Alep ili žive na teritoriju pod kontrolom vlasti. Samo što se u tom slučaju o njima ne govori kao o lojalistima, sve dok su živi oni se manipulativno statistički vode kao protivnici mrskog režima. Svaki stanovnik Sirije.
- Maystor
#90644 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ismijavao Ameriku zbog Tanfa i ostajem pri tome. Imaš izjave najviših američkih zvaničnika kako neće dozvoliti da se "šije spoje" na iračko-sirijskoj granici. U Tanfu su napravili bazu, doveli neka pseta iz Velike Britanije, Norveške, pi*ke materine i odabrali neke smiješne teroriste Magavir Tavra kao proxy botove. Iz Tanfa su krenuli prema Ebu Kamalu, pokušali izvršiti desant, ali nije išlo; botovi Tavre se razbježali na sve strane. Sigurna zona radijusa 55 km oko Tanfa je dogovorena između Amerike i Rusije (ni Damask ni Teheran nisu baš bili sretni zbog toga). Uglavnom, amerikanci su krenuli od Tanfa i otišli 70 km sjeverno, gdje su napravili drugu bazu ez-Zakf (tajno), koja je trebala biti most prema Ebu Kamalu. Snage osovine otpora, predvođene lično Hadždž Kasimom, su osujetile taj plan i izašle na granicu tik iznad Zakfa. Tek nakon toga amerikanci šalju Magavit Tavru u 3pm i biraju gancijaše za nove botove. Baza u Tanfu ostaje bez ikakvog strateškog značaja (zatvorena s iračke strane u dogovoru s Abadijem) i 100% sam siguran da će se amerikanci povući iz Tanfa (vjerovatno nakon isteka mandata Narandžastog). Sve ovo imaš na forumu, potraži moje prepiske s forumašem DuckZz (koji se nikad poslije toga više nije pojavio na forumu).handžar88 wrote:Ovdje se nesto ismijavalo Ameriku kad su ostali ovdje na Tanfu "okruzeni" ko ne znaju ni oni sta rade tu i slavilo se spajanje Sirije i Iraka preko pustinje.. od toga nema nista kad ne kontrolises autoput, valjda je sad nekima jasno sta amer radi u Tanfu. Dodju ljudi, okruze linije oko sebe ne smije niko prec liniju i gotova prica, daleko od toga da ja podrzavam taj kriminal ali samo to pokazuje ko je gazda, a ovdje ih se predstavlja kao da su to neki debili a Rusi eto velesila i na strateskom i vojnom planu.
- Maystor
#90645 Re: Sirija vol. 2
Vrhunac. Nema dalje.sarajevoxxxx wrote:Alevitski režim u Damasku
- Kikibombona
#90646 Re: Sirija vol. 2
Dva pokusaja su Amerikanci imali da zauzmu Abu Kamal sa svojim dzihadistima. Jednom kopnenim putem, drugi put desantom. Oba puta ISIL ih je razbio.Maystor wrote:Ja sam ismijavao Ameriku zbog Tanfa i ostajem pri tome. Imaš izjave najviših američkih zvaničnika kako neće dozvoliti da se "šije spoje" na iračko-sirijskoj granici. U Tanfu su napravili bazu, doveli neka pseta iz Velike Britanije, Norveške, pi*ke materine i odabrali neke smiješne teroriste Magavir Tavra kao proxy botove. Iz Tanfa su krenuli prema Ebu Kamalu, pokušali izvršiti desant, ali nije išlo; botovi Tavre se razbježali na sve strane. Sigurna zona radijusa 55 km oko Tanfa je dogovorena između Amerike i Rusije (ni Damask ni Teheran nisu baš bili sretni zbog toga). Uglavnom, amerikanci su krenuli od Tanfa i otišli 70 km sjeverno, gdje su napravili drugu bazu ez-Zakf (tajno), koja je trebala biti most prema Ebu Kamalu. Snage osovine otpora, predvođene lično Hadždž Kasimom, su osujetile taj plan i izašle na granicu tik iznad Zakfa. Tek nakon toga amerikanci šalju Magavit Tavru u 3pm i biraju gancijaše za nove botove. Baza u Tanfu ostaje bez ikakvog strateškog značaja (zatvorena s iračke strane u dogovoru s Abadijem) i 100% sam siguran da će se amerikanci povući iz Tanfa (vjerovatno nakon isteka mandata Narandžastog). Sve ovo imaš na forumu, potraži moje prepiske s forumašem DuckZz (koji se nikad poslije toga više nije pojavio na forumu).handžar88 wrote:Ovdje se nesto ismijavalo Ameriku kad su ostali ovdje na Tanfu "okruzeni" ko ne znaju ni oni sta rade tu i slavilo se spajanje Sirije i Iraka preko pustinje.. od toga nema nista kad ne kontrolises autoput, valjda je sad nekima jasno sta amer radi u Tanfu. Dodju ljudi, okruze linije oko sebe ne smije niko prec liniju i gotova prica, daleko od toga da ja podrzavam taj kriminal ali samo to pokazuje ko je gazda, a ovdje ih se predstavlja kao da su to neki debili a Rusi eto velesila i na strateskom i vojnom planu.
E sad, pitanje za milion dolara...
Kako je to americki ISIL osujetio plan Amerike da ovlada Abu Kamalom, za njih uzasno vaznim gradom!??
A sto se tice Tanafa...
Amerikanac rekao Asadu, imate dva'es minuta da se povucete. Asadovci utekli za petn'es!
-
sarajevoxxxx
#90647 Re: Sirija vol. 2
Što jedan vrli forumaš kaže:"Nisu ludi da međusobno ratuju".
-
sarajevoxxxx
#90648 Re: Sirija vol. 2
Slike djece u istočnoj Guti koja umiru od gladi jer režim regiju drži u potpunom okruženju i ponovo ne dozvoljava ulazak konvoja sa hranom i lijekovima:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2495584341
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2495584341
- salik79
#90649 Re: Sirija vol. 2
Al' niko ne bjezi k'o PesmergaKikibombona wrote: Amerikanac rekao Asadu, imate dva'es minuta da se povucete. Asadovci utekli za petn'es!![]()
![]()
- Maystor
#90650 Re: Sirija vol. 2
Evo listam šta ima na tviteru danas, Elijah Magnier kao da je čitao moje pisanje od jutros
Elijah J. Magnier @ejmalrai 8h8 hours ago
More
Even if SDF militants capture all Oil fields north of #Syria, no harm, they will be greeted and will deliver these to #Damascus. +
13 replies 41 retweets 71 likes
Reply 13 Retweet 41 Like 71 Direct message
8 more replies
More
Replying to @ejmalrai
So stop counting Oil fields: Syria can never give up on its main energy resources.
Enjoy your Sunday (or what remains of it).
More
Even if SDF militants capture all Oil fields north of #Syria, no harm, they will be greeted and will deliver these to #Damascus. +
13 replies 41 retweets 71 likes
Reply 13 Retweet 41 Like 71 Direct message
8 more replies
More
Replying to @ejmalrai
So stop counting Oil fields: Syria can never give up on its main energy resources.
Enjoy your Sunday (or what remains of it).