Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#90576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Reglan wrote:Rekose mi da bi ta 24 mjeseca placao cijenu tri grande paketa, sto je sad oko 60 maraka. Pitao sam da je li citava 24 mjeseca ista cijena gdje su mi rekli da jeste i da ce ugovorom biti definisano tako.
Trebao si odmah reci da hoces tako :D Ja sam se tako preko telefona sa onom djevojkom sto je zvala dogovorio za resiver dodatni da mi bude ona bolja verzija i onaj kad je dosao da prikljuci eon hoce da nosi resiver taj dodatni resiver, meni ne bi mrsko da nazovem 1360 i trazim djevojku sa kojom sam se dogovorio i rekla mi da dam telefon tom monteru i rekla mu da ostavi :D
Znaci ako ti ovi sto dodju budu srali samo zovi tamo i reci kako ti je receno na telefonu.
Telemach

#90577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ČičineBrčine wrote:Telemase imam pitanje koliko se ceka nakon prijave kvara...
Djevojke koje se javljaju na pozive i prime prijavu kazu 24 do 48h.
Izgleda da ste postali dosta bahati, pa i bezobrazni sto se tice toga i da veoma lako probijete te svoje kao rokove, da ne spominjem na veoma ceste prekide usluge od sat, dva na koje smo se silom prilika svi navikli.
Cini mi se da ste odlucili rastjerati korisnike vecom brzinom nego ste ih pridobili.
@ČičineBrčine,
Izvinjavamo se ako čekate duže. Dostavite nam broj Ugovora i izvršit ćemo provjere.
seoBIH

#90578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

kakaljin wrote:
Mehemed wrote:
Reglan wrote:Posto mi je istekao ugovor, a nedavno su me handrili 4 dana s digitalnom, netom i telefonijom nakon cega sam bio primoran da napisem jedan ostar mail.

Danas zovu, izvinjavaju mi se i nude da mi daju eon full po cijeni paketa koji sma imao(trio grande) naredna 24 mjeseca.

E sad me zanima kakav je eon full i neko vase misljenje.
Nema šanse da bi dobio 24 mjeseca po staroj cijeni, plaćao bi staru cijenu neko vrijeme (6 ili 12 mjeseci) i onda bi plaćao punu cijenu eon full paketa što je 67.50KM plus pozivi.
Mozda mu nude tako, sve zavisi sta pise u ugovoru
Cuj nema sanse :-) Prihvati taj ugovor, mozes uzeti eon, a mozes, kao i ja, ostati na trenutnom D3 boxu :)
typeOnegative

#90579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Reglan wrote:Posto mi je istekao ugovor, a nedavno su me handrili 4 dana s digitalnom, netom i telefonijom nakon cega sam bio primoran da napisem jedan ostar mail.

Danas zovu, izvinjavaju mi se i nude da mi daju eon full po cijeni paketa koji sma imao(trio grande) naredna 24 mjeseca.

E sad me zanima kakav je eon full i neko vase misljenje.
Imam taj paket i vise manje sam zadovoljan . Moj ti je savjet da uzmes EON BOX , jer D3 platforma se vise ne razvija i vremenom ce imat sve vise i vise ogranicenja i biti sve veci jaz u kvaliteti usluge između D3 i EON platforme .
ČičineBrčine

#90580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ČičineBrčine »

Telemach wrote:
ČičineBrčine wrote:Telemase imam pitanje koliko se ceka nakon prijave kvara...
Djevojke koje se javljaju na pozive i prime prijavu kazu 24 do 48h.
Izgleda da ste postali dosta bahati, pa i bezobrazni sto se tice toga i da veoma lako probijete te svoje kao rokove, da ne spominjem na veoma ceste prekide usluge od sat, dva na koje smo se silom prilika svi navikli.
Cini mi se da ste odlucili rastjerati korisnike vecom brzinom nego ste ih pridobili.
@ČičineBrčine,
Izvinjavamo se ako čekate duže. Dostavite nam broj Ugovora i izvršit ćemo provjere.
nema potrebe cekacu da vidim do kad ce to ici sreca pa imam neta, inace bi vjerovatno vec razduzio opremu, 5 dan bez tv signala :evil:
odmor

#90581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Benq wrote:
MTV wrote: Sve najbolje utakmice od raznih sportova na tom kanalu u 4 zemlje. A Telekomima (BHTelekom i Eronet) i Supernovoj smo uvalili SK sa manje atraktivnim utakmicama.
Eto im SK kad su toliko navalili na njih :mrgreen:
Jesul to sigurne informacije ili nagadjanja?
Ja kad sam vidio naziv kanala, kontam da ce na njemu ici neki lokalni i regionalni sport. Ovo gore sto vi spominjete, nema mi logike. Nije niko budala. Jedino prije prodaje SK kanala, da su se dogorili da im daju za nizu lovu, al da nece imati najudarnije derbije i bla, bla. Ovako kako vi spominjete to nema ni kod djece, takve prevare.
MTV

#90582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

odmor wrote:
Benq wrote:
MTV wrote: Sve najbolje utakmice od raznih sportova na tom kanalu u 4 zemlje. A Telekomima (BHTelekom i Eronet) i Supernovoj smo uvalili SK sa manje atraktivnim utakmicama.
Eto im SK kad su toliko navalili na njih :mrgreen:
Jesul to sigurne informacije ili nagadjanja?
Ja kad sam vidio naziv kanala, kontam da ce na njemu ici neki lokalni i regionalni sport. Ovo gore sto vi spominjete, nema mi logike. Nije niko budala. Jedino prije prodaje SK kanala, da su se dogorili da im daju za nizu lovu, al da nece imati najudarnije derbije i bla, bla. Ovako kako vi spominjete to nema ni kod djece, takve prevare.
Jesi ti procitao clanak na klixu?!
Hercegoviina

#90583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Šta je sa ovom stranicom mojtelemach i aplikacijom? Nikada ne radi
crnivrag

#90584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:Šta je sa ovom stranicom mojtelemach i aplikacijom? Nikada ne radi
Radi, samo trebaš čekati oko minute da se stranica učita, odnosno refreshovati 3-4 puta mobilnu aplikaciju, dok povuče podatke.

Problem je prisutan više od godinu dana na svim portalima kompanija United Grupe.
Hercegoviina

#90585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

crnivrag wrote:
Hercegoviina wrote:Šta je sa ovom stranicom mojtelemach i aplikacijom? Nikada ne radi
Radi, samo trebaš čekati oko minute da se stranica učita, odnosno refreshovati 3-4 puta mobilnu aplikaciju, dok povuče podatke.

Problem je prisutan više od godinu dana na svim portalima kompanija United Grupe.
Nema šansi , pokušavam vazdan
crnivrag

#90586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote: Nema šansi , pokušavam vazdan
Evo upravo web stranica i mobilna aplikacija:

Image
Image
Hercegoviina

#90587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Image
Hercegoviina

#90588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Hercegoviina wrote:Image
Image
odmor

#90589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

MTV wrote: Jesi ti procitao clanak na klixu?!
Nisam.
crnivrag

#90590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor

#90591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Hvala!
kakavdanakneiskustvu

#90592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,imam mali problem sa daljinskim upravljacem za d3 dig. resiver,naime koristim ga kao univerzalini daljinski,i za tv i za resiver,ne znam zbog čega ton ne mogu smanjiti,kad to pokusam,pali se gornja lijeva lampica,na kojoj piše tv,može li se to popraviti?
crnivrag

#90593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:imam mali problem sa daljinskim upravljacem za d3 dig. resiver,naime koristim ga kao univerzalini daljinski,i za tv i za resiver,ne znam zbog čega ton ne mogu smanjiti,kad to pokusam,pali se gornja lijeva lampica,na kojoj piše tv,može li se to popraviti?
Može, moraš podesiti da se zvuk smanjuje na resiveru programiranjem daljinskog.

Ne znam koji od ova dva daljinska koristiš, ali za oba ima uputstvo koje objašnjava podešavanje audio tipki koje će upravljati tonom na resiveru:

https://telemach.ba/Binary/10535/Korisn ... AT3400.pdf

https://telemach.ba/Binary/339/Korisnic ... emnika.pdf
kakavdanakneiskustvu

#90594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:imam mali problem sa daljinskim upravljacem za d3 dig. resiver,naime koristim ga kao univerzalini daljinski,i za tv i za resiver,ne znam zbog čega ton ne mogu smanjiti,kad to pokusam,pali se gornja lijeva lampica,na kojoj piše tv,može li se to popraviti?
Može, moraš podesiti da se zvuk smanjuje na resiveru programiranjem daljinskog.

Ne znam koji od ova dva daljinska koristiš, ali za oba ima uputstvo koje objašnjava podešavanje audio tipki koje će upravljati tonom na resiveru:

https://telemach.ba/Binary/10535/Korisn ... AT3400.pdf

https://telemach.ba/Binary/339/Korisnic ... emnika.pdf

ovaj prvi je,probao,neće,ne znam zašto
Mehemed
Vozim: automobil

#90595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Prvi je baš problem, u komšije ja podešavao i na kraju palio i gasio i TV i receiver u isto vrijeme, jedva ga vratio na fabričke postavke, nije baš zahvalan kada su podešavanja u pitanju.
Drugi je extra(u mene), kada pritisneš TV tipku kontrolišeš glasnoću TV-a, kada pritisneš STB tipku onda kontrolišeš glasnoću receivera(prije toga se prelahko podesi).
kakavdanakneiskustvu

#90596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kod mene je ovaj prvi radio ok do prije sat,dva,palio tv,palio resiver,pojacavao ton,saltao kanale,sad ton ne mogu pojacati,smanjiti,kad pokusam ,pali se gornja lijeva lampica na kojoj pise tv,cini mi se da se do sad prilikom pojacavanja,smanjivanja tona nije palila,nego desna gornja,na kojoj piše d3
crnivrag

#90597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:kod mene je ovaj prvi radio ok do prije sat,dva,palio tv,palio resiver,pojacavao ton,saltao kanale,sad ton ne mogu pojacati,smanjiti,kad pokusam ,pali se gornja lijeva lampica na kojoj pise tv,cini mi se da se do sad prilikom pojacavanja,smanjivanja tona nije palila,nego desna gornja,na kojoj piše d3
Pritisni D3 dugme, a ako ne bude radilo, ponovi ovaj postupak za aktivaciju i deaktivaciju audio dugmadi na daljinskom za upravljanje tonom na resiveru.

I mora proraditi, odnosno sigurno je neko bio pritisnuo dugme TV, pa zeznuo komande.
kakavdanakneiskustvu

#90598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

radi,hvala vraže
crnivrag

#90599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:radi,hvala vraže
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#90600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:radi,hvala vraže
:thumbup:

jbg,opet problem,sad ne mogu tv ugasiti,ne znam kako,uradim sve kako piše na ovom uputstvu
Locked