Sirija vol. 2

Locked
Klavikula

#90551 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:SAA će u stopu pratiti svoju vladu a ona će u stopu pratiti impuls ruske diplomatije i mic po mic riješiti sve u svoju korist, sa par razumljivih i neophodnih kompromisa.

Ovo je igra na duže staze u kojoj ne bih tipovao ni na Tursku ni na Jordan ni Katar ni Saudijsku Arabiju nego upravo na Siriju i SAA.

Neka uđe u zapisnik.
:thumbup:

pratiti impulse ruske diplomatije i jacati Armiju. na duze staze Sirija ce biti ozbiljan regionalni igrac.
handžar88

#90552 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:Mozete vi pricat koliko hocete, SAD su uvijek najmanje jedan korak ispred Rusije, kako u Siriji tako i na svim ostalim poljima.. Putin ih je uspio iznenaditi samo na Krimu.

Njihova glavna i osnovna karta na koju igraju je ova:

Image

Zato borba protiv ovoga mora biti imperativ.
Slazem se, zbog toga su i dozvolili da Iran ovoliko ojaca.. mogli su oni sprijeciti i revoluciju u Iranu i sve to, neces se sloziti samnom ali i ne moramo se sloziti. Ovo je sve samo odvijanje biblijske price, o tome su nas obavijestili uzviseni Allah i njegovi poslanici s.a.w.s.. nista se tu ne moze sprijeciti, to tako treba bit i tako je Allah odredio, na nama je da cinimo dobro i da se drzimo sto mozemo dalje od svega toga i cuvamo se fitne, da djelujemo samo kada smo 100% sigurni da je to ispravno, a ko moze reci da je siguran 100% u bilo sta u vezi ovih danasnjih sukoba? Ko to kaze on nema pojma o cemu prica.. if u know what i mean :mrgreen: :evil:
Krokodajl

#90553 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Bilo je i za očekivati da će Kurdi uzeti ta naftna poljam ali to njih ne treba ni najmanje da raduje niti da Sirijska strana ima za čime da tuguje, stvar je dogovora da se prvo riješi ISIL, a zbog stvari logističke prirode sasvim je normalno da se svaka vojska drži svoje strane Eufrata i čisti ISIL.

Rusko prisustvo na tim naftnim poljima da nagovijestiti da će se vjerovatno desiti Irački scenarij, odnosno da će naftna polja (barem u tom dijelu) ipak ići centralnoj vlasti, a šta će Kurdi dobiti to ćemo vidjeti naredne godine.

Za SAA je najbitnije da nastavi operaciju dolinom Eufrata i oslobodi Abu Kemal i uspostavi normalnu putnu komunikaciju prema Bagdadu.
sarajevoxxxx

#90554 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turska vojna delegacija je jutros posjetila strateški važnu lokaciju ''Sheikh Aqeel'' u zapadnoj okolini Haleba sa koje se vidi okolina Efrina koja je pod kontrolom SDF-a sa jedne strane, i naselja Nubl i Zehra koja se nalaze pod kontrolom Asadovih milicija sa druge strane.Vojna delegacija je bila u društvu boraca opozicije tačnije formacije ''Hareke Nurudin Zenki''.Nakon posjete brda ''Sheikh Aqeel'' vojna delegacija je posjetila i naselja Andan i Tamure koja se također nalaze pod kontrolom opozicije.Ovo je prvi put da je turska vojna delegacija uspjela u nakani da posjeti vojne tačke u zapadnoj okolini Haleba.Prije ovog pokušaja Turci su dva puta zaustavljeni u namjeri da posjete zapadnu okolinu Haleba od strane grupe ''Etihad Šabi'' koju sačinjavaju civili iz tog regiona koji su na vojnom punktu uhapsili predstavnika ''Zenkija'' koji je bio zajedno sa turskom vojnom delegacijom.
http://stepagency-sy.net/archives/167610

Image
Nadzornik

#90555 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kurds and Arabs kissing each other's in #Raqqa. Now that Daesh is almost finished is time for a new beginning

Image
sarajevoxxxx

#90556 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nova grupa od 90 žena u sjevernoj okolini Haleba u gradu Azaz završila policijsku obuku. Prije ove grupe u Džarablusu i Al Babu su također završene obuke za žene policajke:

Image

Image
Challenger__

#90557 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Rusi porede uništenje Raqqe sa razaranjem Drezdena:
Russia compares US bombing of Raqqa to WWII destruction of Dresden

Russia's Defence Ministry has repeatedly been forced to deny accusations of indiscriminately bombing Syrian civilians
:arrow: LINK
Challenger__

#90558 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Pola Alepa je neuporedivo manje od Raqqe a stepen razaranja je neuporedivo veći u Raqqi. Nešto je trulo u državi Danskoj.
sarajevoxxxx

#90559 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Bilo je i za očekivati da će Kurdi uzeti ta naftna poljam ali to njih ne treba ni najmanje da raduje niti da Sirijska strana ima za čime da tuguje, stvar je dogovora da se prvo riješi ISIL, a zbog stvari logističke prirode sasvim je normalno da se svaka vojska drži svoje strane Eufrata i čisti ISIL.

Rusko prisustvo na tim naftnim poljima da nagovijestiti da će se vjerovatno desiti Irački scenarij, odnosno da će naftna polja (barem u tom dijelu) ipak ići centralnoj vlasti, a šta će Kurdi dobiti to ćemo vidjeti naredne godine.

Za SAA je najbitnije da nastavi operaciju dolinom Eufrata i oslobodi Abu Kemal i uspostavi normalnu putnu komunikaciju prema Bagdadu.
Čuj bilo je za očekivati...stvar dogovora :-) a režimski mediji ih sto puta ''oslobodili'', postavljali ste slike onih mostova, pa ovo pa ono.

Ništa nije bilo za očekivati, Isil je nebitan i davno poražen, nema se tu šta prvo rješavati Isil kad je isti davno završen.

Da je bio cilj samo Isil ne bi režim žurio i na taj način izgubio stotine vojnika, ruskog generala, Isama Zehrudina, pa one silne katastrofe u Kebadžibu, Suhni, Karjatejnu. U par dana imali su oko 300 ili 400 poginulih a samo zbog žurbe i natjecanja .

Umjesto toga mogaoje lagano napredovati jer ''sve je dogovoreno'' paziti na vojnike itd. Onda SDF je jadan morao jer je ''sve dogovoreno'' za par sati preći razdaljinu od 26 kilometara da bi stigao do naftnih polja.

U jednoj mjeri dogovora jeste bilo, ali bar ste vi cijelo vrijeme tvrdili suprotno.
Last edited by sarajevoxxxx on 22/10/2017 15:12, edited 1 time in total.
Nadzornik

#90560 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

#Syria #DeirEzZor Men of Saraya al-Areen (Brigades of the Den) in DeZ Going to support the advanced units to liberate al bukamal city

Image
Nadzornik

#90561 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Oblici gradjanskog rata u Siriji.

Image
Nadzornik

#90562 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sarajevoxxxx wrote:Nova grupa od 90 žena u sjevernoj okolini Haleba u gradu Azaz završila policijsku obuku. Prije ove grupe u Džarablusu i Al Babu su također završene obuke za žene policajke:

Image
Ovoj prvoj kao da je Brus Li brat rodjeni a malo mi vuce i na Matu Parlova... :D

Hos´ cipsa

Suriye Cipsidemi Yemeyelim

@SuriyeOperasyon @altuncuserkan @tr_firat_kilici
#syria #elbab #numan #suweyha #telmalid #m21 #dabık #çobanbey

Image
Krokodajl

#90563 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Bilo je i za očekivati da će Kurdi uzeti ta naftna poljam ali to njih ne treba ni najmanje da raduje niti da Sirijska strana ima za čime da tuguje, stvar je dogovora da se prvo riješi ISIL, a zbog stvari logističke prirode sasvim je normalno da se svaka vojska drži svoje strane Eufrata i čisti ISIL.

Čuj bilo je za očekivati...stvar dogovora :-) a režimski mediji ih sto puta ''oslobodili'', postavljali ste slike onih mostova, pa ovo pa ono.

Ništa nije bilo za očekivati, Isil je nebitan i davno poražen, nema se tu šta prvo rješavati Isil kad je isti davno završen.

Da je bio cilj samo Isil ne bi režim žurio i na taj način izgubio stotine vojnika, ruskog generala, Isama Zehrudina, pa one silne katastrofe u Kebadžibu, Suhni, Karjatejnu. U par dana imali su oko 300 ili 400 poginulih a samo zbog žurbe i natjecanja .

Umjesto toga mogaoje lagano napredovati jer ''sve je dogovoreno'' paziti na vojnike itd. Onda SDF je jadan morao jer je ''sve dogovoreno'' za par sati preći razdaljinu od 26 kilometara da bi stigao do naftnih polja.

U jednoj mjeri dogovora jeste bilo, ali bar ste vi cijelo vrijeme tvrdili suprotno.
Evo šta sam napisao početkom Jula
Da je Asad šamarao redom ko god ga je ružno pogledao, danas bi u Damasku Bagdadi bio vrhovni sudija šerijatskog suda, a u Hamburgu bi Kurdi obilježavali godišnjicu genocida u Kobaniju.

Ako nije čudo kako je on ostao na vlasti unatoč svim spletkama, onda ne znam šta je čudo. Sirijska vojska uspjeva da politikom izbjegne bitke koje bi je mogle dovesti u lošu poziciju, bitka protiv SDF-a bi bila jedna od takvih.

Ako nisu zbog Hasake i Kamišlija napali Efrin i Manbidž, onda ne znam zbog čega bi.

Zbog Američke baze u Tabki ?

Pa Amerikanci takvih imaju barem 10 u Siriji i nikom ništa, još ih i mlatnu koji put avionom, a ne vidim da je SAA baš gađala Američke položaje zbog toga, ili IDF.

A nije da ne mogu, samo što nisu budale.

Nekad treba progutati ponos i ostati živ, možeš ti hodat dignute glave u "slobodi", hodali su i oni u Alepu, kaže nećemo više nikad režim, pa ode glava, ode noga, ode ruka, ode autobus, a režim opstade.

Ha ja.
Sirijska vojska tada još nije bila deblokirala Deir ez Zor, iako su tvoji džihadistički puleni najavljivali da će oni iz Al Tanfa krenuti prema Rodžavi.

Ja znam da bi ti volio gledati sukob na relaciji Kurdi - SAA, jer bi ti to bila pjena za koju bi se uhvatio u nadi da će mrski režim pasti, sutra kada bi Iblis iz Džehenema došao da ratuje protiv SAA ti bi navijao za Iblisa i za Šejtana samo da Sirija izgubi, zato se hvataš svega u nadi da SAA zarati.

Ali kao što vidimo oni nisu glupi i nisu budale.

Šta mediji u Damasku pišu mene mnogo ne interesuje, mene interesuje stanje na terenu a ono govorio da do rata na relaciji SAA - SDF NEĆE DOĆI !

To sam pisao mjesecima a ti si mi se prvi smijao, kada je oboren avion u Tabki smijao si mi se, kada se zapucalo u Hasaci opet si navijao da dođe do rata, kada je Trump ispalio tomahavke na Tijas ti si ostao cijelu noć budan čekajući hoće li još koja.

I ništa.

Danas ti je najveća sreća kada neki general pogine, ili kada SAA nešto ne uzme već uzmu Kurdi.

Bilo bi razumljivo da Kurdi nešto zauzmu od SAA, da su Kurdi ta naftna polja uzeli od Sirijske Armije, pa bi i razumio tvoju sreću, ali ovdje govorimo o vojnoj operaciji protiv ISIL-a, možda tebi ISIL nije bitan, istina je da ISIL jeste mrtva kobila, ali Amerikanci su u svojim nastojanjima bili jasni, prvo ISIL pa onda ostalo sve.

Kurdi u Iraku su zbog neslušanja Američke politike dobili po nosu, Amerika je rekla ISIL prvo pa onda ostalo, Kurdi se raskokodakali i počeli neke nezavisnosti Kurdistana a ISIL još u Iraku, eno im sad moraju bježat iz Kirkuka.

Ista stvar je i sa Rusima, Sirijska vojska neće praviti te gluposti pa ići mimo dogovora, a kako stvari stoje neće ni Kurdi u Siriji, jer da hoće mogu oni sutra na Kamišli napast, al nisu budale.

Ruska vojska se nalazi tamo na tim naftnim poljima, Ruska vojska se nalazi u Efrinu, Sirijska se nalazi u Hasaci i Kamišliju.
To je dokaz da će dogovora biti, da će Sirija opstati.

A tebi puno sreće u nadanju da će Sirija izgubiti, ali hej, imaš još Izrael, mogu oni možda napasti Siriju pa da se nadaš :thumbup:
Challenger__

#90564 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Evo šta sam napisao početkom Jula
Da je Asad šamarao redom ko god ga je ružno pogledao, danas bi u Damasku Bagdadi bio vrhovni sudija šerijatskog suda, a u Hamburgu bi Kurdi obilježavali godišnjicu genocida u Kobaniju.

Ako nije čudo kako je on ostao na vlasti unatoč svim spletkama, onda ne znam šta je čudo. Sirijska vojska uspjeva da politikom izbjegne bitke koje bi je mogle dovesti u lošu poziciju, bitka protiv SDF-a bi bila jedna od takvih.

Ako nisu zbog Hasake i Kamišlija napali Efrin i Manbidž, onda ne znam zbog čega bi.

Zbog Američke baze u Tabki ?

Pa Amerikanci takvih imaju barem 10 u Siriji i nikom ništa, još ih i mlatnu koji put avionom, a ne vidim da je SAA baš gađala Američke položaje zbog toga, ili IDF.

A nije da ne mogu, samo što nisu budale.

Nekad treba progutati ponos i ostati živ, možeš ti hodat dignute glave u "slobodi", hodali su i oni u Alepu, kaže nećemo više nikad režim, pa ode glava, ode noga, ode ruka, ode autobus, a režim opstade.

Ha ja.
Sirijska vojska tada još nije bila deblokirala Deir ez Zor, iako su tvoji džihadistički puleni najavljivali da će oni iz Al Tanfa krenuti prema Rodžavi.

Ja znam da bi ti volio gledati sukob na relaciji Kurdi - SAA, jer bi ti to bila pjena za koju bi se uhvatio u nadi da će mrski režim pasti, sutra kada bi Iblis iz Džehenema došao da ratuje protiv SAA ti bi navijao za Iblisa i za Šejtana samo da Sirija izgubi, zato se hvataš svega u nadi da SAA zarati.

Ali kao što vidimo oni nisu glupi i nisu budale.

Šta mediji u Damasku pišu mene mnogo ne interesuje, mene interesuje stanje na terenu a ono govorio da do rata na relaciji SAA - SDF NEĆE DOĆI !

To sam pisao mjesecima a ti si mi se prvi smijao, kada je oboren avion u Tabki smijao si mi se, kada se zapucalo u Hasaci opet si navijao da dođe do rata, kada je Trump ispalio tomahavke na Tijas ti si ostao cijelu noć budan čekajući hoće li još koja.

I ništa.

Danas ti je najveća sreća kada neki general pogine, ili kada SAA nešto ne uzme već uzmu Kurdi.

Bilo bi razumljivo da Kurdi nešto zauzmu od SAA, da su Kurdi ta naftna polja uzeli od Sirijske Armije, pa bi i razumio tvoju sreću, ali ovdje govorimo o vojnoj operaciji protiv ISIL-a, možda tebi ISIL nije bitan, istina je da ISIL jeste mrtva kobila, ali Amerikanci su u svojim nastojanjima bili jasni, prvo ISIL pa onda ostalo sve.

Kurdi u Iraku su zbog neslušanja Američke politike dobili po nosu, Amerika je rekla ISIL prvo pa onda ostalo, Kurdi se raskokodakali i počeli neke nezavisnosti Kurdistana a ISIL još u Iraku, eno im sad moraju bježat iz Kirkuka.

Ista stvar je i sa Rusima, Sirijska vojska neće praviti te gluposti pa ići mimo dogovora, a kako stvari stoje neće ni Kurdi u Siriji, jer da hoće mogu oni sutra na Kamišli napast, al nisu budale.

Ruska vojska se nalazi tamo na tim naftnim poljima, Ruska vojska se nalazi u Efrinu, Sirijska se nalazi u Hasaci i Kamišliju.
To je dokaz da će dogovora biti, da će Sirija opstati.

A tebi puno sreće u nadanju da će Sirija izgubiti, ali hej, imaš još Izrael, mogu oni možda napasti Siriju pa da se nadaš :thumbup:

Damask, saveznik Rusije a u Erbilu Kurdi se okreću Rusiji.
Challenger__ wrote:Sad kad su ih Ameri ispalili, okreću se Rusima:

Image
Image
LIVE: People in Erbil demonstrating at #Russia|n consulate, calling for peace & asking for help. Russian flag seen in crowd.
:pisnuo:

Moj Krokodil, takvi kao Savo veze blage nemaju šta se dešava.
habanero68

#90565 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Rusi, Putin pomagaj !

@K24English

LIVE: People in Erbil demonstrating at #Russia|n consulate, calling for peace & asking for help. Russian flag seen in crowd.
#TwitterKurds

https://twitter.com/K24English/status/9 ... 9302677504
Challenger__

#90566 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Druzi na okupiranoj Golanskoj visoravni, Brki u čast:

Image
Challenger__

#90567 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

habanero68 wrote:Rusi, Putin pomagaj !

@K24English

#TwitterKurds

:lol:

Koliko sam samo puta napisao da će Kurdi promijeniti stranu.
Nadzornik

#90568 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger__ wrote:

Damask, saveznik Rusije a u Erbilu Kurdi se okreću Rusiji.
Challenger__ wrote:Sad kad su ih Ameri ispalili, okreću se Rusima:

Image

Na prvu pomislih ovo neki skup u B.Luci.... :D

Nas i Rusa...kad ugledah Berzanija... :-)
habanero68

#90569 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Challenger__ wrote:
habanero68 wrote:Rusi, Putin pomagaj !

@K24English

#TwitterKurds

:lol:

Koliko sam samo puta napisao da će Kurdi promijeniti stranu.
Na kraju ce biti nigdje. Iskoristeni i odbaceni kao kurton. Umjesto hopa....bit ce tropa.
Challenger__

#90570 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

habanero68 wrote:Na kraju ce biti nigdje. Iskoristeni i odbaceni kao kurton. Umjesto hopa....bit ce tropa.
Sa USA i "jedinim istinskim prijateljem Izraelom", svakako. Ovako... Sasvim druga priča u kojoj se otvara jedna nova geopolitička dimenzija. Ovo je nagovještaj jedne sasvim nove konfiguracije tog dijela svijeta koja je u direktnoj suprotnosti sa planovima bliskoistočnog nazovi-zapada.

U tim okolnostima veće izglede imaju Sirija i oni nego neki drugi antisirijski akteri.

1/1.
Last edited by Challenger__ on 22/10/2017 16:01, edited 1 time in total.
Challenger__

#90571 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote:Moja savoxe, tvoj nikad prežaljeni isil ih nije uzeo, pa neće ni ovi novi tvoji. Na kraju ćeš za SAA navijati, kako mjenjaš strane. Ko prosječan arap, imaš zastavu svake formacije u podrumu :D
Neće, neće. Kako lucidno kaže Krokodajl, sutra da Iblis izađe iz džehenema on bi bio uz njega a protiv SAA.
zrakomlat

#90572 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:
zrakomlat wrote:Na šta misliš pod tim teritorijalne korekcije i na jednoj strani izgubiti? Na koji način izgubiti?
Imaš p.p.
:thumbup: nije nemoguće, obzirom na dosadašnja dešavanja. I da je javno napisano, mislim da bi se u dobroj mjeri složile "sve strane na forumu" :D
Challenger__

#90573 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote: :thumbup: nije nemoguće, obzirom na dosadašnja dešavanja. I da je javno napisano, mislim da bi se u dobroj mjeri složile "sve strane na forumu" :D
Ma jok. To je za ljudine tvog, Kapetanovog, Krokodajlovog... formata a ne za sve.

:wink:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#90574 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote: - Onda su posegnuli za atentatima, likvidacijama, terorističkim napadima na čelne ljude armije. 18. juna 2012 ubili su ministra odbrane i još tri generala a četvoricu ranili. Poginuli: Dawoud Rajiha, Assef Shawkat, Hasan Turkmani, Hisham Ikhtiyar. Ranjeni: Maher al-Assad, Hafez Makhlouf, Mohammad al-Shaar i Mohammed Saeed Bekheitan, svi generali.
opste poznato je da je ove ljude pobio asad, jer je jedna od opcija rjesavanja krize koju je raspravljao krizni stab bilo i uklanjanje legitimnog naslijednog predsjednika sa vlasti
sarajevoxxxx

#90575 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SDF nastavio napredovati u sjeveroistočnom dijelu Deir Ez-Zoura. Sela En-Nemlije i El Haridžije također pala u ruke SDF-a.

#فرات_بوست
#دير_الزور الريف الشمالي الشرقي :
تنظيم #داعش ينسحب أمام ميليشيات #قسد من قرى "النملية والحريجية" في ريف دير الزور الشمالي الشرقي.
#ديرالزور_تباد
Locked