Ukrajina

lajkujMe

#90526 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

saimidin wrote: 31/05/2022 22:04 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svi ... jet-763842

Evo jos jednom, bez ogromne pomoci za UA, kako bi porazili I vratili orke, u svijetu ce biti jos vise osvajackih ratova
Jer ako Putinu prođe aneksijska politika na velikom teritoriju, to će biti lekcija za cijeli svijet“, rekao je politolog. Kako je pojasnio, popuštanje Putinu u ovoj stvari moglo bi voditi eri osvajačkih ratova širom svijeta.

Upravo na ovo sam upozorio nedavno.
Bude li Putin izgurao svoje uz mlaku reakciju Europe i SADa po drugi put 2014 je bila prvi put...
Onda nastaje haos u svijetu, Zapad pokazao da pristaje na aneksije. Pada u vodu UN povelja veliku jedu male.
Ko ima Nuklearku siguran je ko nema jbg ko te jb sam si kriv jer si mal siromasan i nebitan.

Kina malo na Tajvan i ono ostalo sto smatra svojim i eto ti nove osovine zla.

Zbog neodlucnosti mlahavosti Njemacke i Francuske i generalno Zapada da nametne svoju moc doziva neki veci sukob u buducnosti rizik za eskalaciju je velik da se ne varamo.
lajkujMe

#90527 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Timscho wrote: 31/05/2022 22:14
lajkujMe wrote: 31/05/2022 21:34 Bila je snimka on je prvi zarobljen pa marinac i zadnji komandant azova
Možeš li, molim te, podijeliti taj snimak zarobljenog Prokopenka i Palamara. I taj snimak gdje marinac priča o proboju do Azovstala ako ti nije teško.
trambusek88

#90528 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

muha_sa wrote: 31/05/2022 19:49 Šta ste se ba raskukali :-) Ja sa dvoje djece i hanumom preživjeh 1500 dana svakodnevnog granatiranja--bez hrane, struje, vode u vlastitom stanu a o autu sam mogo samo maštat i evo me živ, zdrav i prav a bogme i djeca živa zdrava, prava i svoju djecu imaju :-D

Bezkurac i poskupljenja i nestašice--samo nek genocidaši popuše i to je :thumbup:
Ma i bolje da je bilo tako. Biciklo TITO. bar ti nisu mogli vozačku uzeti ako te uhvate u zabrani. :D :D :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#90529 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

BiBi911 wrote: 31/05/2022 21:48Kao da je gadjao snajperom sa 2km I pogodio u oko a noge ostale citave
Upravo tako.
AliceInChains

#90530 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Kyuss wrote: 31/05/2022 22:02
begic2019 wrote: 31/05/2022 21:52
Ma ja upravu si,neznam samo kako je Bosna zadnja u svemu u Eu pored vas velikih strucnjaka za klixa😅
Dodju svako malo italijani da nas edukuju.
Do tada tapkamo u mraku.
Znamo da vam je zajebano prezivit sa tim cijenama gasa, ali proci ce.

I samo da znas - Trst je nas :D
To je čisti problem između Talijana i Slovenaca, čuj naš. :mrgreen:

Bez nas bi imali još manje. Inače su nas istjerali Englezi i Amerikanci iz Trsta.
anelsol

#90531 Re: Ukrajina

Post by anelsol »

begic2019 wrote: 31/05/2022 21:38
begic2019 wrote: 31/05/2022 21:23
I koja je razlika?
Imam uvijek isti nick,ponekad ovako udzem da vidim sta pisete,
Nije mi jasno kako zapadni mediji,gledam njemacku tv i italijansku ,zivim 20 godina u Trstu,nije mi jasno kako su oni dosta realni oko rata,svaki ce ti italijan reci da Ukrajina nije potezala pitanje Natoa,da se protesti iz 2014 nebi desili,i da Rusija nebi nikad napala..
A kad citam vase postove,dodzem do zakljucka da Moskva samo sto nije pala,Za sve probleme u svjetu krivi rusi,
Kad toliko branite zapad recite mi kako onda da je Bih u ovom Ko statusu 30 godina,kako je moguce da je rat u BiH trajao 5 godina a da zapad prstom nije mrdnuo da ga zaustavi,
Slazem se da je Rusija napala suverenu drzavu,ali treba biti objektivan i reci da je sve krenulo jos 2014 i da ukrajinci imaju svoje krivice..
Vidite za mene nema razlike izmedzu amerike i rusije,a 90% bosnja bali za amerikom i zapadom ,a taj ih zapad pobio milione tokom prvog i drugog svjetkog rata…
Odkud tolika mrznja prema rusima?
Nesto se ne sjecam da je ikad Rusija napala Bosnu kroz historiju
To sto vi vezete ukrajinsku tragediju s tragedijom koja se desila u BiH je malo reci glupo jer za rat u Jugoslaviji Rusija nije imala nikakvog uplitanja
Stvar je poprilično jednostavna, barem iz moje perspektive. Da je Ukrajina pala relativno brzo, Dodik i ekipa bi, uz Rusku podršku, krenuli u secesiju, a to znači rat u BiH. Što se više Rusi iscrpe u Ukrajini, i što zapad bude više podržavao BiH u kontekstu krize, to su i šanse da će ovdhe biti rata manje.
drug_profi

#90532 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

A sta kaze kralj, Rusi u ratu u Jugoslaviji nisu imali nikakvog uticaja? :lol:
Pa rat pokrenut njihovim aminom jadan ne bio....
lajkujMe

#90533 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ruski KA-52 bup
karanana

#90534 Re: Ukrajina

Post by karanana »

lajkujMe wrote: 31/05/2022 22:55

Ruski KA-52 bup
nije da nisu, ali ja na ovom klipu ama bas nista konkretno nisam vidio.
llull

#90535 Re: Ukrajina

Post by llull »

Pa ciji je Tajvan nego kineski ?! Kod njih se samo razlikuje politicko uredjenje, to su sve Kinezi !

https://www.youtube.com/watch?v=PA1aGUfW_y4&t=75s

18+ 🇺🇦🇷🇺 The consequences of the offensive of the Armed Forces of Ukraine
Mrvice_ba

#90536 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Pisu da napda hersonsku regiju 20k Ukrajinaca. Tiho zasad.
CrveniKuk

#90537 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

anelsol wrote: 31/05/2022 22:39

Nije mi jasno kako zapadni mediji,gledam njemacku tv i italijansku ,zivim 20 godina u Trstu,nije mi jasno kako su oni dosta realni oko rata,svaki ce ti italijan reci da Ukrajina nije potezala pitanje Natoa,da se protesti iz 2014 nebi desili,i da Rusija nebi nikad napala..
A kad citam vase postove,dodzem do zakljucka da Moskva samo sto nije pala,Za sve probleme u svjetu krivi rusi,
Kad toliko branite zapad recite mi kako onda da je Bih u ovom Ko statusu 30 godina,kako je moguce da je rat u BiH trajao 5 godina a da zapad prstom nije mrdnuo da ga zaustavi,
Slazem se da je Rusija napala suverenu drzavu,ali treba biti objektivan i reci da je sve krenulo jos 2014 i da ukrajinci imaju svoje krivice..
Vidite za mene nema razlike izmedzu amerike i rusije,a 90% bosnja bali za amerikom i zapadom ,a taj ih zapad pobio milione tokom prvog i drugog svjetkog rata…
To sto vi vezete ukrajinsku tragediju s tragedijom koja se desila u BiH je malo reci glupo jer za rat u Jugoslaviji Rusija nije imala nikakvog uplitanja
Stvar je poprilično jednostavna, barem iz moje perspektive. Da je Ukrajina pala relativno brzo, Dodik i ekipa bi, uz Rusku podršku, krenuli u secesiju, a to znači rat u BiH. Što se više Rusi iscrpe u Ukrajini, i što zapad bude više podržavao BiH u kontekstu krize, to su i šanse da će ovdhe biti rata manje.
Boga mi, ti begicu,kao gljiva poslije kiše. Niko vas ne vidi ni čuje i onda iznenada bup,samo iz zemlje izvirite. Super si mi momak neki. Bosnu nisu nikad Rusi izravno napadali,ali jesu zato mali Rusi. Kao sto bi se reklo nas i Srba tristo miliona ili Rusija do Tokija ili Srbija do Tokija ili…malo mi se pomiješalo ili nije…
Excel2

#90538 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

llull wrote: 31/05/2022 23:05
Pa ciji je Tajvan nego kineski ?! Kod njih se samo razlikuje politicko uredjenje, to su sve Kinezi !

Sergio, mozes li, slucajno, objaviti neki snimak sa ruskim gubicima? Ne nades te videe?
llull

#90539 Re: Ukrajina

Post by llull »

Pa kad niko slucajno ne moze da objavi ove, ja to da napravimo objektivno izvjestavanje. Jer ocigledno 95 % forumasa zivi u nekom imaginarnom svijetu gdje su Ukrajinci pred Moskvom.
saimidin

#90540 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Reportaza sa rezervnog polozaja UA

Mislim da se ukrajinci prvo trebaju boriti za sebe, a za demokratiju imaju I drugi neka pojacaju pomoc ili ocekuju orke na svom pragu

Tuga je koliko je ovakvih obicnih ljudi izginulo I jos ce izginuti da sacuva prvenstveno sebe, ali indirektno I sve supke sirom eu, a za uzvrat im se nudi lazna solidarnost I pomoc, dok se u stvarnosti nada njihovoj sto brzoj propasti, kako bi nastavili biznis sa orcima

Ponasanje od 2014 do 2022 sve govori, nadati se da ce pritisak pl I baltika sa jos par na usa I uk biti dovoljan da se to drasticno promijeni koliko sutra

Jos cekam to prevrtanje neba I zemlje obecano u ramsteinu

bingov buraz

#90541 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

95% forumaša ne želi da gleda klipove gdje ginu oni koji brane svoju zemlju,svoje porodice i svoju slobodu.
sumirprimus

#90542 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Foe je izaso iz raja kao i citiramje foevanih
tandmand

#90543 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

anelsol wrote: 31/05/2022 22:39 Stvar je poprilično jednostavna, barem iz moje perspektive. Da je Ukrajina pala relativno brzo, Dodik i ekipa bi, uz Rusku podršku, krenuli u secesiju, a to znači rat u BiH. Što se više Rusi iscrpe u Ukrajini, i što zapad bude više podržavao BiH u kontekstu krize, to su i šanse da će ovdhe biti rata manje.
Pa krenuli su ... Neka se naši uzdaju u parolu "Bosna se brani u Ukrajini", dok Bevanda drži pare pod ključem a Dom naroda i Ustavni sud radi u korist HDZ izbornog zakona, dok Grlić Radman, Zoran Milanović, Željana Zovko na dnevnoj bazi pozivaju na tkzv. federalizaciju BiH - aka treći entitet, dok SNSD prenosi nadležnosti; možda je malo usporio ali ide kao valjak - dva koraka ka secesiji, pa jedan nazad pred MZ, pa onda opet dva.
SNSD-HDZ rade na zacrtanom bez obzira na stanje na ukrajinskom frontu. Svako svoje gura.

Ja sam drugačijeg mišljenja, od tvrdnje da što je Rusija iscrpljenija da je manje rata u BiH. Prošli rat nam se dogodio dok je Rusija bila na koljenima.
BiH je djelomično naslijedila ulogu Jugoslavije. Dok je SSSR i Varšavski pakt bio jak, Zapad se otimao za Tita i Jugoslaviju. Kad je Berlinski zid pao, Jugoslavija je izgubila svoju ulogu, i Zapadne zemlje je bolila neka stvar što će se raspasti u krvi i zločinima.

Ako BiH u geopolitičkom pogledu postane nevažna, bez teoretske mogućnosti da Rusija u njoj ostvari svoj političko-vojni utjecaj, tada će Zapad boliti neka stvar za BiH i Bošnjake u njoj, i odbrana BiH ima da spane samo i samo na probosanske političke snage, a to je tanko.

Jeste li primjetili kako je sa Ruskom agresijom u EU nestalo problema sa političkim Islamom, islamskim terorizmom, islamofobijom?

Dok bjesni ukrajinski rat, naša je šansa da se priključimo zapadnim alijansama.
Kad prestane, ponovno postajemo bijeli evropski muslimani - smjetnja.
Excel2

#90544 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

llull wrote: 31/05/2022 23:18 Pa kad niko slucajno ne moze da objavi ove, ja to da napravimo objektivno izvjestavanje. Jer ocigledno 95 % forumasa zivi u nekom imaginarnom svijetu gdje su Ukrajinci pred Moskvom.
A tebe boli bas sto neko zivi u imaginarnom svijetu, pa ga zelis dozvati?

Da li si slucajno pomislio da mnogi ljudi pate od PTSP-a iz proslih nasih ratova, gdje su ti, koji danas podrzavaju Ruse, radili natprosjecno vise zlocina od drugih strana?

I da, ja fkt nemam problem da dodjes i kazes, drug, to su moji, ja ih podrzavam i ciao. Ista vjera i slicno i to je meni ok. Razumjet cu iskreno. Ne mogu da razumijem kad potiho navijas i to ne smijes ko covjek reci. Pa reci brate jasno i glasno da podrzavas agresiju, jer je to dobro zbog tog i tog. Nemoj da se krijes, nisi valjda tolika kukavica. Kad kazes gdje stojimo, onda mozemo i pricati, pa cak i da se ne slozimo nikad. Ovako pricam sa filterima, pa slusam o cijeni energenata u Italiji, zabrinutosti za Europu i slicno… to mi se ne da slusati.
Zumbul2

#90545 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

I koja je razlika?
Prvo šta mi pada na pamet je da je Rusija blokirala rezoluciju o Srebrenici.... Evo ako treba dalje da idemo nije problem. Kauboji kakvi god da su, nama su valjali. Po evropljanima mi danas nebi postojali. Konkretno A10 američki su djelovali oko Goražda, meni dosta... Tebi ako nema razlike između Rusije i Amerike zapitaj se malo.....
P. S. Mrzi me pisati Rusija velikim slovom.... Ali pravopis
Bloo
Globalna šefica

#90546 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

I koja je razlika?
Tema je Ukrajina.

rusija-t104769.html
drug_profi

#90547 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

llull wrote: 31/05/2022 23:05

Ovako rusofilu jedan: ovo su snimci stari mjesec dana i to jasno pise ispod videa.
Drugo: nemam ime za pogan od ljudi kao sto si ti....
Sikter...
Mrvice_ba

#90548 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

sumirprimus wrote: 31/05/2022 23:22
Foe je izaso iz raja kao i citiramje foevanih
:thumbup:

Je li iko isao na šiti, orgijaju li šitijevci?
MUNAFIK

#90549 Re: Ukrajina

Post by MUNAFIK »

anelsol wrote: 31/05/2022 22:39

+1

Radi cetnika kod nas drago mi je da se Rusi sto vise istrose u ovoj agresiji.

Oni jesu krenuli u agresiju, ali ne treba biti glup nije sve ovo krenlo jer se Putino digo jedan dan i reko hajmo napad... naravno to nijen istina, svega je tu bilo, a ima i kod Ukrainaca profasistickih grupa, nije to bas izmisljeno...

Nista ovdje nije crno bijelo, a posebno NATO i USA... Najgore je prosao ukrainski narod koji je samo jos jedna zrtva u globalnom 'prepucavanju' velikih sila i nekakvih poznatih i nepoznatih centara moci.

Imam dovoljno godina da pamtim kako su USA i NATO unistili Irak, bez ikakvog razloga, i pobili milione ljudi i u taj dio svijeta unijeli smrt koja i dan danas uzima zivote, a naravno i Afganistan... A na forumu ovdje svi se sjecaju sigurno i unistenja Libije... Sve je to ovaj 'civilizovani' svijet gledao bez skoro ikakve osude...

Rusija je agresor, Ukrainski narod zrtva, a sve ostalo je sumnjivo...

A slabljenje Rusije podrzavam radi nasih cetnika!!!
drug_profi

#90550 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Mene iskreno ne zanima sta ko gdje radi.
Zanima me sta radi u BiH i sa BiH.
Rusi podrivaju, USA i UK ojacavaju.

Sve da su i najcrnji djavoli, da su pobili milijardu arapa i bombardovali Vatikan i Meku... meni su kljucni saveznici.
Post Reply