Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote:Može, ali nemoj. Još je taj vidljivi dio i pristojan, dio od Kaknja prema Zenici je kriminalan.
Uostalom ako ti je AP skup idi preko Kiseljaka i Busovače, a ovaj alternativni Ilijaš-Visoko-Kakanj koristi samo kad baš moraš.
To je jedini dio koji valja, od Kaknja do Zenice. Sve je manje-vise nov put. Jos kad se dograbis puta rezervisanog za motorna vozila, picis kao i na autoputu maltene.
Koliko se ja sjećam oko Kaknja je komplikovano i usko, a na toj novoj dionici je ograničenje tipa 40 ili 50. M17 je kasnije pjesma za to, ali u svakom slučaju ne isplati se, autoput je nenadmašan.
Ma ne kontam cemu uopste pokusaj voznje tuda. Jedino ako se nesto mora maksuz svracati u neke zaseoke pa onda se ne isplati izlaziti sa autoputa. Ali voznja tuda ce sigurno posrkati vise goriva i vremena nego sto kosta putarina.
Vozio sam tuda nebrojeno dok se pravio autoput i kad je bile popravke na starom putu. Ne isplati se ako bas, bas ne moras.
@Kvest
Pa nije autoput, ali nije cesta uopce losa. Slobodno se iskljuci u Visokom. Cuvaj se tronozaca izmedju Visokog i Kaknja (Topuzovo polje, TE Catici, tu ih znaju staviti).
@530i & @zdruzljo
Autoput jeste nenadmasan. Ali ako odes 4x u Zenicu iz Sarajeva, samo autoput te kosta 4x12KM=48KM.
NediM17 wrote:
@530i & @zdruzljo
Autoput jeste nenadmasan. Ali ako odes 4x u Zenicu iz Sarajeva, samo autoput te kosta 4x12KM=48KM.
Zdruzdjo!!!!!
Samo sto je vrijeme tu od velikog znacaja. Da vozis 100-ju od sarajeva do zenice autoputem ili 50-ak sporednim putevima, vrijeme se prepolovi. Mozda i vise.
Nezanemaljiva je i potrosnja goriva. O grcu zbog eventualnih tronozaca i pjesaka koji mogu izletiti iz svake kapije da ne pricamo.
Uz tag to je oko 38 KM, ali svejedno ko ide toliko a da nije neki parali posao? Ili neke privatne obaveze jednom u 5-10 godina. Ako je posao to se uračuna u trošak, jednostavno je.
Neka je 30KM u prosjeku, to je cca. 6 glava mjesecno, a gdje je jos gorivo? Da se ne lazemo, ta cifra debelo premasuje neciju platu.
Taman i da je neki dobro parali posao, nije malo i sigurno se ne moze reci da se ne osjeti.
Jbt, sve neke online hadzije. I meni nije zao kada idem na more, ili FIS, to je cejf i merak pa nek kosta koliko kosta. Ali svaki dan poslovno cetiri puta da picim, dobro bih razmislio kuda bih.
Last edited by NediM17 on 12/02/2017 23:58, edited 1 time in total.
NediM17 wrote:
To je jedini dio koji valja, od Kaknja do Zenice. Sve je manje-vise nov put. Jos kad se dograbis puta rezervisanog za motorna vozila, picis kao i na autoputu maltene.
Pa hoću li se isključiti u Kaknju ili Visokom,ili ne?
Ti govoriš valja,ovi ne valja
Od Ilijaša/Visokog do Kaknja je loš put. Od Kaknja do Zenice relativno dobar.
530i wrote:Može, ali nemoj. Još je taj vidljivi dio i pristojan, dio od Kaknja prema Zenici je kriminalan.
Uostalom ako ti je AP skup idi preko Kiseljaka i Busovače, a ovaj alternativni Ilijaš-Visoko-Kakanj koristi samo kad baš moraš.
Koliko se ja sjećam oko Kaknja je komplikovano i usko, a na toj novoj dionici je ograničenje tipa 40 ili 50. M17 je kasnije pjesma za to, ali u svakom slučaju ne isplati se, autoput je nenadmašan.
Kroz Kakanj je na prvinpogled komplikovano, ali ako se ide iz oravca TE, samo se drži glavnig uta, na kružnom isključi na trećem izlazu (zadrži pravac kretanja) i dalje prate znaci za Zenicu.
Edit: Da, ograničenje je 50, a na dosta mjesta i 40. Neopravdano, jer je na istoj konfiguraciji ograničenje 60 ili 70.
Last edited by Laplace on 13/02/2017 00:03, edited 1 time in total.
NediM17 wrote:Neka je 30KM u prosjeku, to je cca. 6 glava mjesecno, a gdje je jos gorivo? Da se ne lazemo, ta cifra debelo premasuje neciju platu.
Taman i da je neki dobro parali posao, nije malo i sigurno se ne moze reci da se ne osjeti.
Jbt, sve neke online hadzije. I meni nije zao kada idem na more, ili FIS, to je cejf i merak pa nek kosta koliko kosta. Ali svaki dan poslovno cetiri puta da picim, dobro bih razmislio kuda bih.
Jeste, sve je to tako, ali kao što rekoh, uračuna se to u cijenu proizvoda ili usluge. Niko ne radi džaba ili u minusu niti možeš očekivati od nekoga da ti tako radi...Uostalom iznajmiš sobu u hotelu/motelu.
NediM17 wrote:Neka je 30KM u prosjeku, to je cca. 6 glava mjesecno, a gdje je jos gorivo? Da se ne lazemo, ta cifra debelo premasuje neciju platu.
Jeste, sve je to tako, ali kao što rekoh, uračuna se to u cijenu proizvoda ili usluge. Niko ne radi džaba ili u minusu niti možeš očekivati od nekoga da ti tako radi...Uostalom iznajmiš sobu u hotelu/motelu.
nema logike sobu da uzme ako ide 4 puta...jedino ako ima teleporter u sobi
Mislio sam na više dana ako se radi. A ako ideš četiri puta kupiš ili iznajmiš veće auto pa ti sve stane...toliko puta voze samo autobusi na redovnim linijama.
530i wrote:Mislio sam na više dana ako se radi. A ako ideš četiri puta kupiš ili iznajmiš veće auto pa ti sve stane...toliko puta voze samo autobusi na redovnim linijama.
530i wrote:Mislio sam na više dana ako se radi. A ako ideš četiri puta kupiš ili iznajmiš veće auto pa ti sve stane...toliko puta voze samo autobusi na redovnim linijama.
Mozda dila
Takvi voze sa šest ili osam benzinskih cilindara i ne pitaju za zaobilaznice
Danas vidim vozač sa suprotne strane staje kao da ce skrenuti lijevo a iza njega vozila. Stanem mu da mu pustim prednost, a on uključi lijevi żmigavac i krene nekih metar-dva pravo i opet stane (valjda skontao da ne može skrenuti) i čeka. Jasno vozač iza mene legne na sirenu, pa ja krenem dalje.
Šta li je taj vozač htio, mislim da ni sam ne zna. (Stao sam tačno tako da ma dovoljno prostora da skrene na lokalninput lijevo, što bi i uspio da je odmah krenuo lijevo a ne pravo. Pa da inmene nije bilo, a da je krenuo pravo ne bi se uspio isključiti onom putanjom)
Svakodnevna situacija na cesti, vidio sam da je auto na raskrsnici izašlo do pola trake i da će lik da ga obiđe, i ne radi se o tome sto mi je ušao u traku bez žmigavca i sto sam ja morao kočiti vec dok sam ga prolazio što sam vidio da mu je telefon u lijevoj ruci i što je zinuo na nešto desno. Malo bi bilo i 500 maraka kazne za telefoniranje u vožnji.
Ovaj zadnji petak.. Osim što su masovno parkirani na trotoaru pa su nevidljivi za policiju...
Pješacki prelaz je uredno iscrtan pred džamijom...
Pitanje je, hoće li policija ovo kažnjavati po novom zakonu ili će i ove kamikaze biti nevidljive.
I hoce li kamikaze ostati nevidljive ako ih se satare.
Disclaimer: Nije namjera da uvrijedim bilo čija vjerska osjećanja.