Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#9051 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

MTV wrote:Nadam se da ce doc ovaj H2 koji ima veze sa historijom za razliku od Aukcijski History TV. Titlovan je.
Image
Image
Ovaj izgleda i ima program koji opravdava ime kanala, za razliku od onog sada već 'starog' History koji više liči na grand i reality šund nego na dokumentarac UOPSTE, kamo li Historijski doku... :run:

U tom smislu, živio meni i emitovao se još dugo Viasat History, posljednji 'bastion' pravog historijskog doku kanala. :thumbup:
MTV

#9052 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Maharadza wrote:
MTV wrote:Nadam se da ce doc ovaj H2 koji ima veze sa historijom za razliku od Aukcijski History TV. Titlovan je.
Image
Image
Ovaj izgleda i ima program koji opravdava ime kanala, za razliku od onog sada već 'starog' History koji više liči na grand i reality šund nego na dokumentarac UOPSTE, kamo li Historijski doku... :run:

U tom smislu, živio meni i emitovao se još dugo Viasat History, posljednji 'bastion' pravog historijskog doku kanala. :thumbup:
Zaboravio si farmu :D Mislis Aukcijski TV. Krenuli stopama osnovnog MTV-a. Sve sto valja stavili na drugi.
afannedim

#9053 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

semirsar wrote:'oce, a i sto ne bi?

Poslije 15.12.2015. 100% ako bidne starih jos... ko potpise kao stari se brise :lol:

Ja u ga potpisati poslije tog datuma pa šta bude, a možda I bude poboljšanja do 15.12
semirsar

#9054 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:
semirsar wrote:'oce, a i sto ne bi?

Poslije 15.12.2015. 100% ako bidne starih jos... ko potpise kao stari se brise :lol:

Ja u ga potpisati poslije tog datuma pa šta bude, a možda I bude poboljšanja do 15.12
cemo vidjet'... ima dotli ihahaj, ih... :mrgreen:
Maharadza

#9055 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

MTV wrote:
Maharadza wrote:
Image
Image

Zaboravio si farmu :D Mislis Aukcijski TV. Krenuli stopama osnovnog MTV-a. Sve sto valja stavili na drugi.
Uff ne spominji mi te krmače debele, sve mi se smuči kad' ih vidim...a tek oni levati što ima dolaze...pa svaku epizodu se derem na TV "JESI LI ČUO ZA EBAY DEBILUUUU???" Da su barem ovi:

:D
MTV

#9056 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Sakazulu

#9057 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Mjerimo li još prema Ljubljani, tj., Frankfurtu?
Naslovnica

#9058 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Kod mene sinoć cirkus sa konekcijom.
TV radi, telefon radi, ali zato internet...
Nije pucala konekcija, ali najednom sve stane, isto kao da se prekine (ali ne pukne).
Nešto sam traži po netu i zaista su ti fantomski prekidi bili vidljivi. Isto se dešavalo i kada se konektujem preko WiFi.
Vidjećemo kako će danas da fercera.
afannedim

#9059 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Naslovnica wrote:Kod mene sinoć cirkus sa konekcijom.
Nije pucala konekcija, ali najednom sve stane, isto kao da se prekine (ali ne pukne).
Nešto sam traži po netu i zaista su ti fantomski prekidi bili vidljivi. Isto se dešavalo i kada se konektujem preko WiFi.
Isti slučaj bio kod mene, ugasio modem i ponovo upalio i sve ferceralo
Naslovnica

#9060 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

afannedim wrote:
Isti slučaj bio kod mene, ugasio modem i ponovo upalio i sve ferceralo
Ja sam jutros ugasio komplet aparaturu, pa ću vidjeti kada dođem s posla da li fercera kako treba.
MTV

#9061 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:
Isti sučaj bio kod mene, ugasio modem i ponovo upalio i sve ferceralo
Kod mene su bila 3 reseta.sve je stalo, prvi reset nista nije uradio. Drugi je popravio TV, internet nije radio, telefon nije mogao zvati al je mogao primiti pozive. Treci je sve popravio.
Praetorious

#9062 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Isto i kod mene. Nisu pomogla ni 3 reseta opreme i 1 reset PCa. Onda sam stavio slušalice, pustio muziku i počitao par e-stripova. Nakon nekog vremena - ali VRLO dugog vremena - sve je proradilo samo od sebe.
LoL se raspada na komade. Ne smeta mi ŠTO je prodan, ne smeta mi KOME je prodan, ali mi smeta ŠTA JE SADA postao ...
Last edited by Praetorious on 29/04/2015 15:26, edited 1 time in total.
semirsar

#9063 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:
Isto i kod mene. Nisu pomogla ni 3 reseta opreme i 1 reset PCa. Onda sam stavio slušalice, pustio muziku i počitao par e-stripova. Nakon nekog vremena - ali VRLO drugog vremena - sve je proradilo samo od sebe.
LoL se raspada na komade. Ne smeta mi ŠTO je prodan, ne smeta mi KOME je prodan, ali mi smeta ŠTA JE SADA postao ...
Dok je prikljucak bio bez obaveze, svima sam govorio da slobodno uzmu i probaju, jer je usluga i podrska bila bez ikakve zamjerke, dakle bili su daleko najbolji!
Sad... ne bih se smio usuditi, ne bih da me neko spominje i da mi se stuca odjutradosjutra, u slijedecih 12/24 mjeseca jer sam ga ja preporucio?!! Nije lako doci do vrha... nije ni do dna, al' ovo bas ubrzano ide u sivilo i obicni prosjek.

P.S. Ovo sve sto pisem, pisem iz iskustva nekog ko jos nije uzeo neki od LOGO paketa. Mozda smo mi pod nekim posebnim rezimom usluge? Kako je ovim na LOGO paketima, valjda ce neko od njih pisati i opisat' kak' Him je.
afannedim

#9064 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Danas mi se desila čudna situacija na STB-u, naime gledao sam aljeezeru I na vrhu ekrana mi izbaci poruku na Nickelodeon kanalu počinje Pingvini sa madagaskara i odbrojavanje do 0, i pustim da vidim šta će se desiti kad sam prebaci na Nickelodeon. Da li se nekome ovo dešavalo
radiša

#9065 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Meni se isto tako desilo ali kad je doslo do 0 iz stb-a su poceli izlaziti euri.Moj stb je sada bankomat,hvala.
MTV

#9066 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Danas mi se desila čudna situacija na STB-u, naime gledao sam aljeezeru I na vrhu ekrana mi izbaci poruku na Nickelodeon kanalu počinje Pingvini sa madagaskara i odbrojavanje do 0, i pustim da vidim šta će se desiti kad sam prebaci na Nickelodeon. Da li se nekome ovo dešavalo
Da nije stavljen trajni nalog za pracenje? Ako nije onda su totalno popizdili jer mi u danu ima 100 reseta resivera. Razmisljam o ilegalnom nakacenju na SH.
afannedim

#9067 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Danas mi se desila čudna situacija na STB-u, naime gledao sam aljeezeru I na vrhu ekrana mi izbaci poruku na Nickelodeon kanalu počinje Pingvini sa madagaskara i odbrojavanje do 0, i pustim da vidim šta će se desiti kad sam prebaci na Nickelodeon. Da li se nekome ovo dešavalo
Da nije stavljen trajni nalog za pracenje? Ako nije onda su totalno popizdili jer mi u danu ima 100 reseta resivera. Razmisljam o ilegalnom nakacenju na SH.
Ne znam prvi put danas to vidim i iskoći, a problema nemam nikakvih ni reseta ni prekida neta ni tv-a
MTV

#9068 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jednom je riknula konekcija al se odma brzo vratila, al resiver (obadva) AirTies je imao jedno 10 reseta danas. Odjednom pocne kockanje kanala i kanal nastavi sa sjeckanjem al onda nerade funkcije resivera. Juce i danas bas puno reseta resivera. Prije je mozda bio maksimalno jedan sedmicno. :!:

Ko da gledam, da ce iz seme letiti van MRTV i KANAL1. MRTV nema slike par dana a KANAL 1 samo logo stoji u cosku vec 10 tak dana, mozda su propali.
Last edited by MTV on 30/04/2015 20:54, edited 1 time in total.
karanana

#9069 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

internet nesto shteka.
cas fura cas kao dial-up
Praetorious

#9070 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Isto je i kod mene ... radi minutu - ne radi dvije, radi tri - ne radi jednu ... ilitiga: ima prekide, štucka.
Možda se rukovodstvu štuca od naših postova i spominjanja ... :lol:
semirsar

#9071 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

ja vec neko vrijeme gledam... ne mogu da skontam, nesto mi smeta, ali ne kontam sta...
Kad danaske skontah, kad god sam restart novog MAG254 receiver-a radio, prvo mi dodje logo infomir, pa onda moje postavke i, voila, gledam ono sto mi se gleda u fullhd, to jes' u 1080p.
Elem, danaske zbog tijeh famoznih stekanja skontah u cemu problem bjese, sto oke mi je bolo, odradim ti ja restart i gle, logo logosoft supertv i reza '576p?!! Znaci, nes' su onianamotamo u sebe cackali prckali ma sta i kako god, pa mi se valjda sve vratilo na fabricke postavke. Ma mo's me zezat' kad i kako ho's ali ne i kol'ko ho's, vazdi se ja skontam :mrgreen:
MTV

#9072 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Manje vise nista te skontao nisam @semirsar.
Na Airties resiveru ono sto pise dobrodosli u Logosoft super tv je u 576i rezoluciji a kad ucita super tv kanale i sve ostalo mi je 1080i. Zakljucak to Dobrodosliu Super TV je u SD rezoluciji radi starih SD resivera. Tako mi je odkad sam priheftao logosoft prije dvije i po godine.

Sala mala shvatio sam sta si napisao :D
semirsar

#9073 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Manje vise nista te skontao nisam @semirsar.
Na Airties resiveru ono sto pise dobrodosli u Logosoft super tv je u 576i rezoluciji a kad ucita super tv kanale i sve ostalo mi je 1080i. Zakljucak to Dobrodosliu Super TV je u SD rezoluciji radi starih SD resivera. Tako mi je odkad sam priheftao logosoft prije dvije i po godine.

Sala mala shvatio sam sta si napisao :D
E vis' tako je bilo i kod mene dok sam imao onaj stari amino 130 receiver, ali, kad sam dobio novi MAG254 nije vise bilo tako, vec infomir, tralala itd. Kad palim receiver, tv mi odma' pokaze u kojoj je rezi, dakle reza je ona koju sam ja bio nastimao u MAG-u. Vjerovatno su oni neki update radili, pa mi se sve pobrkalo i vratilo na staro kao sto je bilo na Amino 130. Dok nisam uradio restart nisam ni znao sto mi je neobicno, sad je opet 'nako kako ja 'ocu. Dobar ovaj MAG-o mada bi mog'o bit' i bolji.
P.S. Kad krehnem supertv da gledam, obicno ni ne pogledam sta je na ekranu dok se ne upali sasvim, tako da nisam prije uocio da imam "problem" :mrgreen:
Naslovnica

#9074 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

semirsar wrote:
Praetorious wrote:
Isto i kod mene. Nisu pomogla ni 3 reseta opreme i 1 reset PCa. Onda sam stavio slušalice, pustio muziku i počitao par e-stripova. Nakon nekog vremena - ali VRLO drugog vremena - sve je proradilo samo od sebe.
Dok je prikljucak bio bez obaveze, svima sam govorio da slobodno uzmu i probaju, jer je usluga i podrska bila bez ikakve zamjerke, dakle bili su daleko najbolji!
Sad... ne bih se smio usuditi, ne bih da me neko spominje i da mi se stuca odjutradosjutra, u slijedecih 12/24 mjeseca jer sam ga ja preporucio?!! Nije lako doci do vrha... nije ni do dna, al' ovo bas ubrzano ide u sivilo i obicni prosjek.

P.S. Ovo sve sto pisem, pisem iz iskustva nekog ko jos nije uzeo neki od LOGO paketa. Mozda smo mi pod nekim posebnim rezimom usluge? Kako je ovim na LOGO paketima, valjda ce neko od njih pisati i opisat' kak' Him je.
Evo opet danas LOL misteriozni prekidi protoka informacija na internetu.
Ne javlja mi da je veza prekinuta, ali očito da ne podaci prestanu da dolaze.
Pa jebemu da ne kažem šta više, pun mi je qratz uzaludnih resetovanja i nerviranja zbog vas.
Na sekundu sam da vas zovnem i zamolim da spakujete svoju opremu i da se gonite u 3 lijepe.
Bježi ba, što se iznervirah...
:fazlija:
LiP again

#9075 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

U posljednje vrijeme puca jebena konekcija 20 puta dnevno... osim sto nestane interneta, nestane i cjelokupne usluge. Da sam kuci cijeli dan (a ne samo nakon 17h) ova brojka bi bila jos gora.

Od kad je M:tel kupio Logosoft prekidi su postali normalna pojava.

A ovo tretiranje starih korisnika je u duhu kapitalizma - ko vas jebe.

P.S. Nedavno se postavljala optika od Merkatora do moje zgrade, taman se ponadao Telemach. Kad sipak, HS je u pitanju. Tako da ostaje nada da ce se kupoprodaja (HS u ruke Telemachu) zavrsiti do kraja godine, tako da rahat mogu preci na njihove pakete.
Post Reply