Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Corto Maltese wrote:
I šta sad? Pošto je šupak tipa Nike Lozančića stao u odbranu ženskih prava, borba za ženska prava se osula i ošugavila pa se niko častan više time ne smije baviti, ako imalo do sebe drži? Ideja kontaminirana za vijek vijekova?
Da li o tome ti pričaš? De pojasni, pošto meni zaista nije jasno o čemu ti ovdje pričaš.
o licemjerju, Corto
o laznim suzama, brigama, suosjecanjima i sl
ne da mi se vise detaljisati
novi.dan.nova.nafaka wrote: Bravo Kate, svaka ti je na mjestu.
Evo, imao sam u komšiluku nestašan bračni par, znali su izaći ispred zgrade i svađati se. Naravno, neće niko zvati policiju radi sitnih čarki. Međutim, kad je jednom situacija postala ozbiljnija, puf, eto ti murije...
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ček, zar SDP-ov ministar nije pretukao/maltretirao ženu, ili se meni čini ? Koliko znam, nekom mediju je to potvrdio i glasnogovornik policije...
Da li ćeš nam konačno postaviti link o tome kako je glasnogovornik, kako ti reče, potvrdio nasilje nad njegovom suprugom ili nastavljaš sa trolanjem.
hoce, isto kao sto je i na moj post odgovorio.
Slobodna Bosna je objavila tu vijest, evo linka: http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/66764 ... -zenu.html I TV1 je kontaktirala sve nadležne organe. Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Svojim demantijem ministar Suljagić je dodatno kompromitirao samog sebe.
Dakle, potvrđeno je da je g-din ženomlat, poznat i kao žetonsko uvlakalo, mlatio svoju životnu izabranicu, svoju ljepšu polovicu, treću po redu. Živjele žene i njihova prava, dole ministri ženomlati!
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 11/02/2012 00:21, edited 2 times in total.
popajic wrote:morao sam podebljati , jer je tacno tako
I mene naljuti kad mi neko udari na nauku
Koje generaliziranje, zemljo Indijo. Niti sam vjernik, niti sam muslimanka, niti mi se živo bippp za reisa... Pa to ne znači da ću padati u trans za Suljagićem, moš mislit.
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Slobodna Bosna je objavila tu vijest, evo linka: http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/66764 ... -zenu.html I TV1 je kontaktirala sve nadležne organe. Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Svojim demantijem ministar Suljagić je dodatno kompromitirao samog sebe.
Dakle, potvrđeno je da je g-din ženomlat, poznat i kao žetonsko uvlakalo, mlatio svoju životnu izabranicu, treću po redu. Živjele žene i njihova prava, dole ministri ženomlati!
plain vanilla wrote:
kad vec tako svi fino sve znate, samo jedno pojasnjenje EMIR SULJAGIC NIJE POKUSAO UKINUTI VJERONAUKU NEGO PROMIJENITI NACIN OCJENJIVANJA TOG PREDMETA U SKOLAMA.
Vanilice smanji doživljaj i nema potrebe da da pišeš velikim slovima.. miniStar je bio spriječen da ukine vjeronauku, pa zato danas pričamo o pokušaju..
Nismo djeca da crtamo jedni drugima..ti imaš pravo na svoje mišljenje, ja na svoje..ja mislim da mu je to bio cilj i to je to, ti misliš da nije i to je meni OK, ali nemoj da pišeš velikim slovima..
Ja mogu da tvrdim da je Napoleon kreno sa 800 000 vojnika da očisti snijeg u Moskvi, ali većina se neće složiti sa mnom, već će reći da je kreno da je zauzme, svejedno recimo što Napoleon nikad nije došao do Moskve..
ministar nije pokusao ukinuti vjeronauku...dzabe i velika slova kad ne citate sta pise
a to ako ti citas misli, sta je ko imao nijet, bravo za tebe
mozes ti do sutra tvrditi da je ministar pokusao ukinuti vjeronauku, ali to je cista laz
Možeš ti tvrditi šta god hoćeš, ali ti njega ne poznaješ..
Ja mu znam pola familije, a i njega iz studentskih dana, branite običnog ublehaša, kojeg je stipendirala SDA..
U medijima je pričao o nekakvom pravičnom ocjenjivanju, a svojoj rodbini koja ga je kritikovala zbog toga je govorio kako će on, Emir Suljagić, ukinuti vjeronauku u školama..a nije samo njima, jednom udruženju za koje je mislio da su svi protiv vjeronauke je to takođe potvrdio..sad kad više nije u fotelji izaći će neki detalji o njegovim pokušajima i njegove tri odluke po pitanju vjeronauke..
Laže SB, laže policija (policija bi izašla sa demantijem) lažu na Stupu u tibri komšije, svi lažu... kad nam to odgovara tako... Napisala sam već da je nasilje u porodici teže dokazivo od tuče u kafani..
@Udrch
Vanilice smanji doživljaj i nema potrebe da da pišeš velikim slovima..
miniStar je bio spriječen da ukine vjeronauku, pa zato danas pričamo o pokušaju..
Nismo djeca da crtamo jedni drugima..ti imaš pravo na svoje mišljenje, ja na svoje..ja mislim da mu je to bio cilj i to je to, ti misliš da nije i to je meni OK, ali nemoj da pišeš velikim slovima..
Logicno i zato je kriv
Dobro je i proslo...mogao si , gluho bilo , pomisliti da je htio reisa ukinuti...
Laže SB, laže policija (policija bi izašla sa demantijem) lažu na Stupu u tibri komšije, svi lažu... kad nam to odgovara tako... Napisala sam već da je nasilje u porodici teže dokazivo od tuče u kafani..
Kako bi tek njega objesili o dud da je to stvarno bilo! Samo mi je još čudnije da su mu prvo oca vrijeđali, pa su pokušali preko žene pa mu šalju metak, koja koincidencija, zaista nevjerovatno. sutra će izaći članak kako on ustvari nije srebreničanin. Jedino je TV1 dobila pravu informaciju, ma nemoj mi reći molim te.
Last edited by MrMaliJoe on 11/02/2012 00:28, edited 2 times in total.
udrch wrote:
Ja mu znam pola familije, a i njega iz studentskih dana, branite običnog ublehaša, kojeg je stipendirala SDA..
U medijima je pričao o nekakvom pravičnom ocjenjivanju, a svojoj rodbini koja ga je kritikovala zbog toga je govorio kako će on, Emir Suljagić, ukinuti vjeronauku u školama..a nije samo njima, jednom udruženju za koje je mislio da su svi protiv vjeronauke je to takođe potvrdio..sad kad više nije u fotelji izaći će neki detalji o njegovim pokušajima i njegove tri odluke po pitanju vjeronauke..
Dakle, potvrđeno je da je g-din ženomlat, poznat i kao žetonsko uvlakalo, mlatio svoju životnu izabranicu, treću po redu. Živjele žene i njihova prava, dole ministri ženomlati!
Gdje ti piše da je to policija potvrdila!!!!
Šta ba ti hoćeš, traži sebi..između ostalih o svemu je izvještavao i ovaj portal, od početka, vijest, pa demantij, pa policijsku potvrdu, pa šetnju ferhadijom, pa ponovnu policijsku potvrdu..
Ako nije, što ih nije tužio jer su mu nanijeli veliku štetu..
Gdje ti piše da je to policija potvrdila!!!!
ah nene, on ne rece policija,on rece glasnogovornik
Dobro i sta sada? Hocemo li prezivjeti ili ne? Nista mi vise nije jasno? Zemlja osta bez kantonalnog ministra.
Dajte ljudi dozovite se pameti, sve je ovo od zla oca od gore matere ali na zalost da nemamo izbora. Stvorili su nam takvu situaciju da ne mozemo birati. Mozemo ali samo manje zlo.
udrch wrote:
Šta ba ti hoćeš, traži sebi..između ostalih o svemu je izvještavao i ovaj portal, od početka, vijest, pa demantij, pa policijsku potvrdu, pa šetnju ferhadijom, pa ponovnu policijsku potvrdu..
Dobro, kako onda objašnjavaš da se sve to desilo tako slučajno upravo za vrijeme harange koja se vodi protv njega. Nije ni čudo što je podnio ostavku.
Last edited by MrMaliJoe on 11/02/2012 00:31, edited 1 time in total.
udrch wrote:
Dobro, kako onda objašnjavaš da se sve to desilo tako slučajno upravo za vrijem harange koja se vodi protv njega.
On je u frci od početka mandata. Od ukidanja novina, preko konfrontiranja sa vjernicima, supruge, ne može se odvojiti vrijeme on je u stalnom sukobu sa nekim. Pa i sa ženom.
udrch wrote:
miniStar zdravo..
da ti nisi malo ljubomoran?
A na što da budem ljubomoran..zato što imam ženu koja nije starija od mene 7,8 godina i zato što je nikad nisam mlatio..ili možda zato što nisam zaboravio ko sam i što sam i od kakvih ljudi potičem..ili možda što ne koristim Srebrenicu zarad vlastitog političkog interesa, a nikad ljudima nisam rekao zašto sam u vrijeme pada Srebrenice bio u Šušnjarima, a ne na Pribićevcu..ili možda što nemam stan u Tibrinim zgradama..
Hemel wrote:Dobro i sta sada? Hocemo li prezivjeti ili ne? Nista mi vise nije jasno? Zemlja osta bez kantonalnog ministra.
Dajte ljudi dozovite se pameti, sve je ovo od zla oca od gore matere ali na zalost da nemamo izbora. Stvorili su nam takvu situaciju da ne mozemo birati. Mozemo ali samo manje zlo.
manje zlo nije opcija koja ce povlaciti ministra pred prijetnjama. samo su pokazali slabost drzave i svim kretenima dali odrijesene ruke da mogu prijetnjama i nasiljem rjesavati sta god hoce. totalni poraz drzave pred ktiminalom!
udrch wrote:
Dobro, kako onda objašnjavaš da se sve to desilo tako slučajno upravo za vrijem harange koja se vodi protv njega.
On je u frci od početka mandata. Od ukidanja novina, preko konfrontiranja sa vjernicima, supruge, ne može se odvojiti vrijeme on je u stalnom sukobu sa nekim. Pa i sa ženom.
Ja stvarno ne znam način na koji da ti opišem da mi je jako čudno vrijeme. Usput da li si gledal film MALKOM-X. Ne poredim emir sa MALKOMOM ali ako si gledala film sve ti je jasno.
Posto je dokazano da je Emir ubio boga u zeni i da je imao cvrstu namjeru da potpuno ukine vjeronauku onda bi SVI trebali pohvaliti SDP sto je smatrao da kao takav ne moze ostati na funkciji ministra
( prijetnje nekakvim sarajevskim ljetima , metak u pismu i sl. uopste nisu bitni , jer je sve i zasluzio )
popajic wrote:Posto je dokazano da je Emir ubio boga u zeni i da je imao cvrstu namjeru da potpuno ukine vjeronauku onda bi SVI trebali pohvaliti SDP sto je smatrao da kao takav ne moze ostati na funkciji ministra
Napisah to danas. Ali, kao i uvijek selekrivno čitaš
popajic wrote:( prijetnje nekakvim sarajevskim ljetima , metak u pismu i sl. uopste nisu bitni , jer je sve i zasluzio )
Ovo samo pod tvojim nikom i iz tvoje tastature vidjeh. Ali, ništa novo glede podmetanja.
Jebeš ministra koji nije dorastao dodijeljenoj mu poziciji i ne pronalazi način da odgovori na prozirne provokacije, ministra koji svako malo daje ostavke. Ali, u nas ništa novo, mi imamo i političare koji su danima štrajkovali glađu da bi ostvarili svoje političke ideje. Vjerujem da je ova ministrova ostavka konačna, ako nije - treba mu je zatražiti.
Kakva je procedura zamjene ministra u Vladi KS, ko bi Suljagića mogao zamijeniti, zna li se već?