Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#9051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Chmoljo wrote:
Hafis wrote:Znam gdje ovo vodi: svi ostali fašizmi u drugom svjetskom ratu su bili iskreni, iz srži i iz oduševljenja, samo je bošnjački bio iz neznanja, neobavještenosti, neodgovornih pojedinaca i naivnog merhametluka...ono, što ne bi pomogli ljudima kad nas već zovu.

Napominjem, da se u svim slučajevima radilo o tadašnjim političkim elitama koje su imale moć da rade ljudima ono što su radili.
a narode iz toga treba izbaciti...
To je moja poenta za ovu malu što lupa gluposti i karakterizira čitave narode.
onda ostaje još da nam kažeš ko su bili nosioci bošnjačkog fašizma, koji su mu bili ciljevi i kako su se namjeravali ostvariti.
Duga priča.
Bošnjaci tada nisu imali nacionalni identitet, a političko vodstvo nakon Spahine smrti je bilo okrenuto Zagrebu. Daljni slijed događaja je bio logičan
Alfons Kauders

#9052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Znam gdje ovo vodi: svi ostali fašizmi u drugom svjetskom ratu su bili iskreni, iz srži i iz oduševljenja, samo je bošnjački bio iz neznanja, neobavještenosti, neodgovornih pojedinaca i naivnog merhametluka...ono, što ne bi pomogli ljudima kad nas već zovu.

Napominjem, da se u svim slučajevima radilo o tadašnjim političkim elitama koje su imale moć da rade ljudima ono što su radili.
Jebes radnu snagu, ko je bio menaĐment? :) Daj nam malo tih bosnjackih fasistickih ideologa iz tog perioda. Nije da ih nema, eno tvoje SDA balijetine u Sarajevu jednom dadose ulicu i skolu. :)

Ali nekako ih nema u rangu Poglavnika, niti ih je bilo na pretek u ustaskoj emigraciji. Zapravo, bila su dvojica. Jednog su Ustase ubile jos u Italiji, a drugog su samo osudili na smrt u Italiji, pa pokusavali ubiti ostatak rata. Dakle, manje od 0.5%, a od toga su 0.25% ubili, a 0.25% osudili na smrt jos prije pocetka rata.

Ne ide te povijest, drz se ti brojeva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

Hafis wrote:Duga priča.
Bošnjaci tada nisu imali nacionalni identitet, a političko vodstvo nakon Spahine smrti je bilo okrenuto Zagrebu. Daljni slijed događaja je bio logičan
kako duga kad si sve fino sažeo u jednu rečenicu?
mO k3

#9054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

kako voli spomenuti baustelce :)
@hafize baustele su u rukama hercegovaca / hrvata , njega u starackim domovima je takodje u rukama koji imaju domovnicu ...
Alfons Kauders

#9055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pavelic je bio Njemac?

Bradina haman bila puna folksdojcera?
Kažu da je i Džafer beg bio konvertit. Roditelji su mu bili njemački bauštelci u Kulen-vakufu, pa su osim vjere promjenili i prezime
Covjek bio Hrvat islamske vjere, a ne Bosnjak.

Jesu li ga to Bosnjaci izabrali? Nisu. Nisu ni Hrvati muslimani, iliti cvijece.

Da prostis, Dzafer nije bio legitimni predstavnik Bosnjaka! :lol:
Fudo387

#9056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Ustani kad spomeneš Gacko i Fazlagića kulu :)
Da je ziv, Memisaga bi vam dao treci kanal.
Ovo pod uslovom da ga u medjuvremenu ne umlatite u Dretelju.
Hafis

#9057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pavelic je bio Njemac?

Bradina haman bila puna folksdojcera?
Kažu da je i Džafer beg bio konvertit. Roditelji su mu bili njemački bauštelci u Kulen-vakufu, pa su osim vjere promjenili i prezime

Pa nije ni Pavelić prošao nikakve izbore...koliko se sjećam nije ni čiča Draža, u stvari nije nitko od njihA. Bit će da je i onda izborni zakon bio manjkav, k'o i ovaj sadašnji, koji ćemo insallah promijeniti još ove godine :bih:
Alfons Kauders

#9058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Chmoljo wrote:

onda ostaje još da nam kažeš ko su bili nosioci bošnjačkog fašizma, koji su mu bili ciljevi i kako su se namjeravali ostvariti.
Duga priča.
Kako nisu imali identitet? Ta koji ste ih kurac onda prozvali Hrvatima i cvijecem? :-)

Vidis da su ga imali, ali to je bio hrvatski nacionalni identitet, u hrvatskoj drzavi.
Hafis

#9059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Kako nisu imali identitet? Ta koji ste ih kurac onda prozvali Hrvatima i cvijecem? :-)

Vidis da su ga imali, ali to je bio hrvatski nacionalni identitet, u hrvatskoj drzavi.
Jebat ga, Alija i Filipović su tada bili maksumi, a nije ni postojao holiday in...a SDP još u povojima bio
Takav vakat bio kume, poslije jebanja nema kajanja.
Last edited by Hafis on 19/06/2017 10:44, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#9060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Kažu da je i Džafer beg bio konvertit. Roditelji su mu bili njemački bauštelci u Kulen-vakufu, pa su osim vjere promjenili i prezime

Pa nije ni Pavelić prošao nikakve izbore...koliko se sjećam nije ni čiča Draža, u stvari nije nitko od njihA. Bit će da je i onda izborni zakon bio manjkav, k'o i ovaj sadašnji, koji ćemo insallah promijeniti još ove godine :bih:
Dakle, Pavelic nije fasist zato jer je instaliran na vlast od strane Treceg Rajha, dok su pak Bosnjaci koje je Pavelic mobilisao u svoju vojsku bili istinski fasisti?

Pavelic, Poglavnik NDH i otac nacije je bio "Njemac" ... a neki tamo Busuladzic je zapravo bio Bosnjak, mada ste ga tad nazivali Hrvatom kao i Pavelica.

Doktore, dobra vam berba. Kad posaljes panj da probam?
Alfons Kauders

#9061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Kako nisu imali identitet? Ta koji ste ih kurac onda prozvali Hrvatima i cvijecem? :-)

Jebat ga, Alija i Filipović su tada bili maksumi, a nije ni postojao holiday in.
Vi ste jebali, ja se nemam za sta kajati. Tako je i upisano u knjigama, gdje se pise o NDH, a gle cuda, nigdje se ne navodi kako su Bosnjaci zapravo vodili NDH, dok se Hrvati nista nisu pitali...
Hafis

#9062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Dakle, Pavelic nije fasist zato jer je instaliran na vlast od strane Treceg Rajha, dok su pak Bosnjaci koje je Pavelic mobilisao u svoju vojsku bili istinski fasisti?
Tko kaže da nije bio fašist? Žešća opasna budala kojoj se u to vrijeme ''posrećilo'' i koji je uradio što je uradio.
A jebote priče u njega. On ti trpa u usta i što si rekao i što nisi. Pa lako ti je tako.
Dalje nisam ni čitao.
Alfons Kauders

#9063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Dakle, Pavelic nije fasist zato jer je instaliran na vlast od strane Treceg Rajha, dok su pak Bosnjaci koje je Pavelic mobilisao u svoju vojsku bili istinski fasisti?
Tko kaže da nije bio fašist? Žešća opasna budala kojoj se u to vrijeme ''posrećilo'' i koji je uradio što je uradio.
A jebote priče u njega. On ti trpa u usta i što si rekao i što nisi. Pa lako ti je tako.
Dalje nisam ni čitao.
Dakle, bio je fasist, ali nije bio Hrvat? Bio je Njemac, kako si sam rekao...

A Busuladzic je bio... Valjda Hrvat jebes mu mater, gubim se :D
Hafis

#9064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

Jebat ga, Alija i Filipović su tada bili maksumi, a nije ni postojao holiday in.
Vi ste jebali, ja se nemam za sta kajati. Tako je i upisano u knjigama, gdje se pise o NDH, a gle cuda, nigdje se ne navodi kako su Bosnjaci zapravo vodili NDH, dok se Hrvati nista nisu pitali...
Kume, ne valja ti literatura. Čitaš pročišćena i uljepšana djela.
Da samo znaš npr. kojih ima pikanterija samo o Mostaru.
Ma jebo to. Bitno je da vas je najviše izginulo kao partizani na Neretvi i Sutjesci.
Hafis

#9065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Dalje nisam ni čitao.
Gdje sam to rekao? Čovjek je bio Hrvat, kakve to sad ima veze.
Jebo majku, stvarno si majstor priče ili si na Akinetonu u kombinaciji s Moditenom..tako mi nekako djeluke to trpanje svojih riječi u usta sugovornika :)
Fudo387

#9066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Hafis wrote: Pa nije ni Pavelić prošao nikakve izbore...koliko se sjećam nije ni čiča Draža, u stvari nije nitko od njihA. Bit će da je i onda izborni zakon bio manjkav, k'o i ovaj sadašnji, koji ćemo insallah promijeniti još ove godine :bih:
Eto ga na!
Vidim ja ovo meni nesta poznato, nisu bili legitimni predstavnici, ni Pavelic, ni Draza.
Pa ja, Bosnjo vam ih izabrao, k'o Komsica. :lol:
Alfons Kauders

#9067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Jebat ga, Alija i Filipović su tada bili maksumi, a nije ni postojao holiday in.
Kume, ne valja ti literatura. Čitaš pročišćena i uljepšana djela.
Da samo znaš npr. kojih ima pikanterija samo o Mostaru.
Ma jebo to. Bitno je da vas je najviše izginulo kao partizani na Neretvi i Sutjesci.
A zasto koje picke materine mi trebamo ginuti svaki put kada vi i Srbi odlucite rijesiti svoje nesuglasice? Ili kada ratuju hrvatske komunjare i hrvatski fasisti? :)

To je vasa stvar.

Mislim, ako smo Bosnjaci... Ako smo Hrvati, onda je i to nasa borba.
Alfons Kauders

#9068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jebo majku, stvarno si majstor priče ili si na Akinetonu u kombinaciji s Moditenom..tako mi nekako djeluke to trpanje svojih riječi u usta sugovornika :)
Ja pomenuo Himmlera i Pavelica, kao komandujuce snagama u kojim su se borili Bosnjaci - ti rekao da su to "Njemci"... Dakle, Pavelic i Hrvati po tebi nemaju nista s tim, jer su bili "izvodjaci" na terenu.

A nisam se klepio akinetonima od proslog milenija. :)
Hafis

#9069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja pomenuo Himmlera i Pavelica, kao komandujuce snagama u kojim su se borili Bosnjaci - ti rekao da su to "Njemci"... Dakle, Pavelic i Hrvati po tebi nemaju nista s tim, jer su bili "izvodjaci" na terenu.

A jebo majku, jednostavnije je uklanjanje ehinokokne ciste iz jetre nego dovođenje tebe u tračnice.
Tko je rekao da nemaju? Imaju i povjest im je presudila kao negativnim likovima.
Hafis

#9070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Imat će mala kada dođe dosta gradiva za spremiti.
Nema joj upisa na jesenji semestar ako ne ispolaže sve o našim regionalnim autohtonim fašizmima, njihovoj etiologiji, epidemiologiji, patogenezi, patofiziološkim značajkama, dijagnosticiranju, liječenju, prognostici i prevenciji.
Da skratimo: niti jedan nije bio benigniji ili ''bezazleniji'' od ostalih, i uzalud vam trud svirači - što bi rekao Joe Cocker :)
Alfons Kauders

#9071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Gdje sam to rekao? Čovjek je bio Hrvat, kakve to sad ima veze.

A jebo majku, jednostavnije je uklanjanje ehinokokne ciste iz jetre nego dovođenje tebe u tračnice.
Tko je rekao da nemaju? Imaju i povjest im je presudila kao negativnim likovima.
Pa ti si rekao da je Pavelic "Njemac" - meni je Hrvat jebes ga... Tebi nije, jer vi HDZ-ovci imate tapiju na legitimitet.

Isto tako, tebi je Dzafer-beg Bosnjak jer si tako odlucio... To sto se covjek izjasnjavao kao Hrvat nije bitno, jer nije pitao HDZ za certifikat.

Cuj presudili im kao negativnim likovima? Pa presudjeno je jos nekim, pa ste im prije desetak dana napravili koncert u po Mostara.
Alfons Kauders

#9072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Imat će mala kada dođe dosta gradiva za spremiti.
Nema joj upisa na jesenji semestar ako ne ispolaže sve o našim regionalnim autohtonim fašizmima, njihovoj etiologiji, epidemiologiji, patogenezi, patofiziološkim značajkama, dijagnosticiranju, liječenju, prognostici i prevenciji.
Da skratimo: niti jedan nije bio benigniji ili ''bezazleniji'' od ostalih, i uzalud vam trud svirači - što bi rekao Joe Cocker :)
Sta ja znam, meni je primjera radi E. Suljagic ili N. Niksic malcice manji fasista od Pavelica.

Predstavnicima Hrvata u BiH nije.

Ali eto, sve je to isto... Kad Suljagic za dan posalje deset tvitova, to je haman isto kao i kad neko u Jasenovcu za dan ubije deset Srba i Roma.
Point.

#9073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Uh, zadnje dvije stranice. Kakvo prskanje po majoriziranom Hafisu. Doduse, koprca se ko neretvanska pastrmka, al dzaba.
Obi Wan Bosnian

#9074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote: Duga priča.
Onda to nije bio bošnjački fašizam već hrvatski fašizam u kojem su učestvovali i neki preci današnjih Bošnjaka?
Hafis

#9075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Duga priča.
Onda to nije bio bošnjački fašizam već hrvatski fašizam u kojem su učestvovali i neki preci današnjih Bošnjaka?
Tako je. Nije bio ni hrvaCki, jer su u njemu samo učestvovali i neki preci današnjih Hrvata.

I da ti kažem staru multietnićku i antifašističku: fašizam nema nacionalni predznak. On je jednostavno pojam za sebe i svojstven je samom sebi.
Zamisli kada bi postojali hrvatski karcinom ili bošnjački aneurizam abdominalne aorte.
Post Reply