The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
turbofolk

#9051 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Eugen je nejasan lik skroz. Kakve ideje njemu dolaze, ono nisu istine. Kako levatu nije naumpalo nešto slično dok je bio na suprotnoj strani. Čuj katapultirat trupla. Negan poslije objasni: Dovoljno je da poljube nešto od ove krvi s walkera, pa ćemo vidjet šta će biti. Bit će ili živi ili mrtvi... ili nešto između. pa onaj njegov kez :D . Konto sam da Eugene uživa u privelegijama koje ima kao član Neganove ekipe, al hadžo nije ni mukajet gospođici koja oblijeće oko njega. Donesi mi sendvič young lady :D
Ne znam, zapliće se opasno za konačan rasplet. Neće bar bit dosadno.
kakavdanakneiskustvu

#9052 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

fascinantno je kako je ovo dosadna serija,a ja ipak jedva cekam pogledati svaku epizodu,sjeca li se ko kad su zadnji put likovi bili u nekoj civilizaciji,mimo ovih alexandrija,hiltopa?
dulekrele

#9053 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dulekrele »

Gledam i krenuo sam sa 8. sezonom ali debelo posustaju.u svakoj epizodi se pojavi neki lik koji nesto zajebe sa svojim glupostima i debilskim odlukama. Morganovih preseravanja mi je bas pun kofer.
strong69

#9054 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

kakavdanakneiskustvu wrote:fascinantno je kako je ovo dosadna serija,a ja ipak jedva cekam pogledati svaku epizodu,sjeca li se ko kad su zadnji put likovi bili u nekoj civilizaciji,mimo ovih alexandrija,hiltopa?
Nema vise raje da komentarise. Prije smo se jedva suzdrzavali da ne napisemo spoiler iz epizode koja je skinuta sa torenta i pregledana prije emitovanja na Foxu. Sada 3 komentara poslije zadnje epizode :D
kakavdanakneiskustvu

#9055 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

strong69 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:fascinantno je kako je ovo dosadna serija,a ja ipak jedva cekam pogledati svaku epizodu,sjeca li se ko kad su zadnji put likovi bili u nekoj civilizaciji,mimo ovih alexandrija,hiltopa?
Nema vise raje da komentarise. Prije smo se jedva suzdrzavali da ne napisemo spoiler iz epizode koja je skinuta sa torenta i pregledana prije emitovanja na Foxu. Sada 3 komentara poslije zadnje epizode :D

da,nemas sta komentarisati
Jack Be Nimble

#9056 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Znam kako nisam smio prici internetu, fejsbuku, tviteru dok ne pogledam epizodu. Svako je pricao o toj seriji. Kao sto je slucaj sa GoT. Mogu komotno ubiti Rika i Derila a nista se ne bi culo o tome na internetu kao sto je bio slucaj sa Shejnom npr.
ExNihilo

#9057 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Propala serija, samo tako.
zdruzdjo

#9058 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

prvi put u ovih 8 sezona mi dodje da zavrsim sa wd.
cak i farma je bila dinamicnija.
turbofolk

#9059 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Seriju su uništili Alexandrija i Negan. A klimavo je bilo i zatvorsko poglavlje. Najbolje epizode desile su se kad je ekipa bila u pokretu. Pogledati pod druga polusezona četvrte i početak pete sezone. Naravno i premijerna sezona je vrhunska, a kao što neko reče i farma je imala svoje momente, valjda jer je većina glavnih likova bila živa.
Znači, da bi se trgnuli, valja opet izorganizovat kakvu evakuaciju. Vjerovatno producenti bježe od toga, jer je set u Aleksandriji, Hilltopu i Svetilištu već dugo instaliran, pa im je tako jeftinije :D A i ulice su odavno prekrivene lišćem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9060 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sad nešto kontam... jel ikad snijeg zapado u ovoj seriji?

:?
irac300

#9061 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Chmoljo wrote:sad nešto kontam... jel ikad snijeg zapado u ovoj seriji?

Jok, sezone se snimaju ljeti. :D Inače, nekad su nešto k'o spominjali zimu i kako ''walkeri'' tada hiberniraju ili nešt' slično je spomenuto. Mislim u sezoni kada su bili u zatvoru.
zdruzdjo

#9062 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

Chmoljo wrote:sad nešto kontam... jel ikad snijeg zapado u ovoj seriji?

pa sudeci po akcentu vecine likova, radnja se odvija negdje po americkom jugu. a tamo svakako rijetko pada snijeg. pada ali ni izbliza toliko kao malo sjevernije.
Tito_i_Partija

#9063 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Dzordzija, pa valjda zato nema snijega. Ne mogu cak ni da se sjetim da li je ikako kise bilo u seriji.

TWD se ne zamara previse bilo kakvim oblikom realizma. Jbt Chmoljo, i ti vala postavljas amaterska pitanja. :D
Chmoljo

#9064 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Sve je to super, al Alexandrija je u blizini DCa :)

Znam, puno trazim.

Baj d vej, ko zeli dobro iskustvo iz WD univerzuma, da jos jednom preporucim igru walking dead sa malom Clem :)

Tu ima i zime i dobre price i napetosti, bez debilnih morganovih moralnih dilema, negana na kant, tare debele osvetnice...
Tito_i_Partija

#9065 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma ok znam gdje su teoretski, al' serija se snima u nekoj vukojebini u Dzordziji. Sunca i vlage kol'ko god hoces, al' snijega nimalo. Zato su svi onako stalno oznojeni i lojavi, ne bi im ni tvor prilazio blizu. :D

A ta igra, jel' to ona od Telltale Games?

A kad vec govorimo o igrama, vidio sam i da ima TWD igra za android, nisam prob'o, al' ima dobre rejtinge.
Daryl Dixon

#9066 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

serija je postala toliko troma nadasve staticna u pojedinim dijelovima, fali desavanja, akcije, karanja.. :run:
irac300

#9067 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Daryl Dixon wrote:serija je postala toliko troma nadasve staticna u pojedinim dijelovima, fali desavanja, akcije, karanja.. :run:
Ti si se najviše sjeb'o, ostade ti nick posuđen iz ove serije. :D
Daryl Dixon

#9068 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

završit će mi čmoljomir edit nicka.. :mrgreen:
Chmoljo

#9069 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote:
A ta igra, jel' to ona od Telltale Games?
jeste, ta.

odlična je.
Jack Be Nimble

#9070 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Kisa je padala u petoj sezoni. Kontam zasto ne mogu snijeg napraviti, ali vala mogli bi koji hurikan napraviti jer bi to bas bilo ne ocekivano za njih. Ne mora na njih direktno udariti sa Atlantika, ali moze harati Floridom a da oni dobiju silnu kisu hurikana.
Logovan

#9071 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Nisam gledao zadnju epizodu. :skoljka: Valja večeras gledati.
Logovan

#9072 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Joj vas, hoćete promjene vremena, te snijeg, te hurikan, te ovo, te ono, a oni ne mogu normalno konverzaciju napraviti. :D
Ova epizoda dosta tanka. Interesantno kako je pop "upotrebljiviji" bio od doktora. :oops: Iako dosta slabo vidi, otkrio je onaj lijek, kao i natpis za zamke. Eto doktor umro, a sad imamo i onog novog doktora, bradatog, što ga je Carl spasio. Nevjerovatan mi je dio sa Tarom kako ga želi ubiti, kako mu ne vjeruje, bla, bla, a par minuta poslije "ma dobar je on, spasio nas je". :-) Nigdje veze.
Jack Be Nimble

#9073 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Veoma solidna epizoda. Ovo mi je prvi put da nisam premotavao čitavu epizodu. Možda sam samo preskočio 5-7 min. Još ima glupi scena, kad rik ispuca čitavu municiju na kola, umjesto da pridje bliže i onda puca. Al jebiga mora se izvući još 15 epizoda oko nicega.

Takodjer neki novi se pojave.
tarikBA

#9074 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by tarikBA »

propustio sam zadnje 2 epizode , a veceras i trecu :izet: :izet: koja je epizoda po redu da mogu naci na netu kad nadjem veliki visak slobodnog vremena :izet:
Logovan

#9075 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Pukla ljubav između Negana i Lucille, rodila se nova između Ricka i Lucille. Lucille odmah planula od uzbuđenja.

Zanimljiva epizoda. :thumbup: Stvoriše se neki novi ljudi, sa novom idejom poslovanja, ona gospođa mi izgleda kao Negan u ženskom obliku, ali blažem obliku. Borba između Negana i Ricka, prvo onaj napad sa autom, pa kasnije u onom objektu se tukli među walkerima, pa za kraj smetljarka ga drži na nišanu. Sve u svemu dobra epizoda.

p.s. Negan će jebati mater onom brkatom kada ga vidi, obzirom na onu laž koju je saznao od Ricka. :D Brkati još odustao od njegovih planova.
Post Reply