Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#9051 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

hopi wrote: prosječna ili osrednja ok, ali horor?
i to prosječna na mokrom, ali na suhom joj stvarno nemam zamjerki, kakva bi to razlika u gumama trebala biti da je s3 horor po suhom
na trenutnom autu sam imao sezonu ili dvije ts 850, i prebacimo te gume na drugi auto, i stavim s3 (205 55 r16) i to polovne jednu zimu vožene, evo ih sada kod mene drugu zimu, i stvarno pri mom načinu vožnje nema razlike, a ne vozim auto drugačije bile to s3, continental, mišelin, nankang itd
ma dobro ne treba ih sad u zvijezde okivati. koliko para toliko muzike. i to je uvijek tako sa gumama. imaju one mana dosta.
ali ovo je fakat zadovoljavajuce danas sto sam iskusio sa njima.
vrijeme ce pokazati.
junior3

#9052 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

condy wrote: Presao samo 40 hiljada :mrgreen:
:evil:
Ni ne pretražujem ih na piku, ne bude mi dobro :D
jefferson

#9053 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

hopi wrote:
jefferson wrote:
zdruzdjo wrote:Odem juce u savu da kupim gume jer nisam htio se kockati vise sa el tiger-om.
Daj mi hp2 205/55/16
Kaze ciko nemamo ih vec dugo. i ko zna hocemo li imati vise ove sezone.
hmmmmmmm. Okahari me samo tako.
teska srca hajde daj S3. Kontam nemam bas izbora jer se dzep prilicno ispraznio. i jos mi ciko pokazuje datum 2017-ta i kaze ove su "made in slovenija"(kontam sto li mi to govori, kasnije cujem da ima i poljskih i madjarskih. hmmmm )
krenem jutros na dugotrajnu voznju. ilidza, stari grad, velesici, pofalici, hadzici...... nigdje puno uz brdo ali ide.
vracam se kuci u 15:00. zovnem zenu prije povratka, kakva je ulica(jer je strma). Kaze horor. niko lopate nije pipnuo a niti se ko vozao od podne. Dolazim pred ulicu samo tragovi pjesaka, macaka i pasa na snijegu. Hajde reko sad ili nikad. kontam lance da montiram, ma mrsko mi. prva brzina, noga na kocinici ruka na rucnu. I spustim se dobrih 50 metara bez klizanja ikakvog. malkice na jednom mjestu bilo ali nista strasno. i jos se na jednom mjestu popravim rikvercom pod rucnom uz brdo.
znaci dobre za niz brdo. moze i uz brdo rikvercom. vidjecemo dalje.
S3 je uvijek bila vrhunska guma kada je najgore. Ali su isto tako horor na suhom i mokrom.

prosječna ili osrednja ok, ali horor?
i to prosječna na mokrom, ali na suhom joj stvarno nemam zamjerki, kakva bi to razlika u gumama trebala biti da je s3 horor po suhom
na trenutnom autu sam imao sezonu ili dvije ts 850, i prebacimo te gume na drugi auto, i stavim s3 (205 55 r16) i to polovne jednu zimu vožene, evo ih sada kod mene drugu zimu, i stvarno pri mom načinu vožnje nema razlike, a ne vozim auto drugačije bile to s3, continental, mišelin, nankang itd
Zavisi na kojem autu. Ja sam ih imao na malo tezem autu i ostajem pri tome da su horor na suhom i mokrom.
boshniak

#9054 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by boshniak »

Ma daj kakav horor, pa svaki normalan i savjestan vozac nema problema sa bilo kojom gumom po suhom, meni je najbitnije da mi zimska guma sluzi u zimskim uvjetima, da je dobra po snijegu i poledici, i da bez problema ide, a suh ili samo mokar kolovoz moze se savladati normalnom i defanzivnom voznjom. I gdje su oni sto savjetuju da bolje gume stave na zadnju osovinu, bas me interesuje da li i sami tako rade i kako im ide penjanje ovih dana.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9055 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bitanga_sa_otesa »

sta vi ba znate,naravno da su horror te gume.ovdje su sve rejsing drajveri ,voze rally, krug i brdo po cesti , krivine prolaze idealnim putanjama pri maximalnim brzinama ,sa maximalnom tacnoscu i preciznoscu,posebno u zimskim uslovima.kretanje na pravcima ne smijem ni spomenuti.... tako da postujte njihovo iskustvo i znanje,jer oni su iznad prosjeka....
saiks

#9056 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by saiks »

junior3 wrote:Probaj quattro, kakav 4matic. :mrgreen:
Volio bih. Gledajuci pogone od premium auta,poredao bih to ovako,quattro,4matic,xdrive
zdruzdjo

#9057 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:sta vi ba znate,naravno da su horror te gume.ovdje su sve rejsing drajveri ,voze rally, krug i brdo po cesti , krivine prolaze idealnim putanjama pri maximalnim brzinama ,sa maximalnom tacnoscu i preciznoscu,posebno u zimskim uslovima.kretanje na pravcima ne smijem ni spomenuti.... tako da postujte njihovo iskustvo i znanje,jer oni su iznad prosjeka....
volim te pa nek pukne bruka,,,,,,
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9058 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote:
vozacku imam 22 god.uvijek sam imao nove gume na autu i ljetne i zimske.sava bila dobra dok nije pocela s3.poslije par mjeseci upotrebe pojave se bubrezi ili guma nenadano dobije neki S.(vozim normalno,ne krham po rupama,zimske vozim samo zimi)predjem na tigar kad se pojavila winter1 po meni je bolja od save sto nikad vise nisam imao problema s bubrezima ili S debalansom.ponasanje na cesti odlicno.polozile ispit 2012.s dolac malte se vratio kuci po najvecem snijegu.cesta neociscena zadnjih 500m isao kroz ovo sa truHlim stojadinom ,mnoge ljute masine su ostale pored ceste ,ja dana nisam bio bez auta ,niti sam stavljao lance .
Image
zdruzdjo

#9059 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:
zdruzdjo wrote:
vozacku imam 22 god.uvijek sam imao nove gume na autu i ljetne i zimske.sava bila dobra dok nije pocela s3.poslije par mjeseci upotrebe pojave se bubrezi ili guma nenadano dobije neki S.(vozim normalno,ne krham po rupama,zimske vozim samo zimi)predjem na tigar kad se pojavila winter1 po meni je bolja od save sto nikad vise nisam imao problema s bubrezima ili S debalansom.ponasanje na cesti odlicno.polozile ispit 2012.s dolac malte se vratio kuci po najvecem snijegu.cesta neociscena zadnjih 500m isao kroz ovo sa truHlim stojadinom ,mnoge ljute masine su ostale pored ceste ,ja dana nisam bio bez auta ,niti sam stavljao lance .
Image
Meni je u avgustu bilo 21 za volanom
:-)

mene je generalno bolila neka stvar za gume. zivio u ravnici i mjenjao po potrebi i zakonu.
Neku noc kad je klepio snijeg sa tigrom sam se borio niz cestu, danas nisam sa savom sa istom situacijom u ulici.
Da se razumijemo. sigurno mi ne bi palo na pamet da ih mjenjam da sam ostao zivjeti na ravnici. ovako......mmmm veliki brate ulozi.
Better Man

#9060 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Better Man »

Danas sam vozio autoputem, pa kroz Vogošću u SA. Vozio u Sarajevu i uzbrdo i po ravnom. Kad sam išao kući, vozio preko Buća potoka, pa se uključio na ovaj novi dio autoputa i vozi. Novi Continental se pokazao odlično. Nisam nigdje zašlajdro, niti sam proklizao. Autoput je katastrofa. Hajde tamo u 11:00 h po dani kad je baš jako padao, ali kad sam išao kući naveće (krenuo oko 17:40 h) bilo je grozno, a tad je intezitet padanja baš oslabio. Gore nego po dani. Uključim se na tu novu dionicu dugu nekih kilometar i ništa nije očišćeno. Samo tragovi točkova. Nakon te dionice ide stara i ona je fino očišćena, kao i zaobilaznica sve do Jošanice. Nakon toga čisti kriminal. Ljudi voze polako, jer nemaš nikakvih uslova za normalnu vožnju. Ako hočeš nekog preteći, moraš lagano usporiti i onda se prestrojiti kakao ne bi proklizao i da te ne baci naglo u jednu stranu. Sve u svemu, osim dobrih guma bitno je i da je dobar vozač i da se zna prilagoditi uslovima na cesti i nema problema. Imamo najgore zimske službe. Evo kao vozač i pješak posebno sam razočaran neradom službi, koje nisu bile u stanju da očiste trotoare izuzev u Titovoj. Moraš hodati po samom ledu. Obzirom na to, ja sam hodao krajem ceste, jer je to jedini način da se ne polomiš. Evo dva događaja. Jedan od danas, a drugi od četvrtka. Dolazim danas na naplatnu i vidim lik izašao iz auta. Kontam jeli normalan blokirao prolaz, i ja se prestrojim u drugu i prolazim bez zaustavljanja (imam Tag) i kako polako prolazim imam šta vidjeti. Lik ispred tog što je izašao iz auta zakačio rampu i razvalio je. Ovaj vjerovatno bio iza njega i očitao mu senzor i zato je stao i izašao, jer da se vratio u rikverc na drugoj bi mu skinlo ponovo novac. Koji debil moraš biti da tako nešto uradiš. U četvrtak idem kući s posla i dolazim u Jošanicu kad šleper stoji s upaljenim štop žmigavcima i to između dvije naplatne i kontam kojom stranom vozit da mogu mogu proći kroz naplatnu. Auto ispred mene skrene na desno i ja za njim i imam šta vidjeti. lik s autom se pokušao ubaciti ispred šlepera, tačnije uzeti mu prvenstvo i napravio je sudar. Najviše udesa i nesreća sam vidio u Jošanici na naplatnim. Tamo gdje očekuješ da ne bi trebalo biti nikako udesa, jer moraš usporiti, tu ih bude najviše. Ne znam šta je ovom svijetu. Danas vozim kući autoputem kad ispred mene lik s autom bez zadnjih svjetala. Sviram mu, blicam upalim duga da ga upozorim. Neki dan isto tako lik bez zadnjih svjetala. I to je redovna pojava. Ne znam šta je s tim ljudima jesu li normalni. Prošlu zimu svako jutro kad sam išao na posao na autoputu prestignem jedan zeleni komb ili je kao kamionet, koji je od neke firme i vozi ljude na posao. Taj kombi ili kamionet je vozio bez zadnjih svjetala. Često sam ga znao prestići i kad idem kući. Znači, vozač zna da mu ne rade svjetla i on vozi i ne želi da ih promjeni. Lik je potencijalna atomska bomba na autoputu. I gdje su tu naši vrli neradnici policajci, Nema ih nigdje. U četvrtak kod Parkuše na semaforu peglaju momka sa djevojkom. Vjerovatno zbog prelaska ulice jal na crveno ili mimo semafora i traže mu ličnu i glume silu, a nakon toga u Kralja Tomislava vidim kako djevojka uredno bijeli Audi Q5 parkira na pješački prelaz, izađe iz auta, zaključaga i ode. Nema veće bagre i neradnika od naših policajaca.
hellhammer

#9061 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hellhammer »

commendatore wrote:
amar1994 wrote:Evo ove nabaci :)

Image
iskljucice te iz saobracaja bilo gdje u EU osim u finskoj i norveskoj :mrgreen:
Netacno. Samo moras obiljeziti auto nalepnicom nazad
Doda37

#9062 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Doda37 »

Better Man wrote:Danas sam vozio autoputem, pa kroz Vogošću u SA. Vozio u Sarajevu i uzbrdo i po ravnom. Kad sam išao kući, vozio preko Buća potoka, pa se uključio na ovaj novi dio autoputa i vozi. Novi Continental se pokazao odlično. Nisam nigdje zašlajdro, niti sam proklizao. Autoput je katastrofa. Hajde tamo u 11:00 h po dani kad je baš jako padao, ali kad sam išao kući naveće (krenuo oko 17:40 h) bilo je grozno, a tad je intezitet padanja baš oslabio. Gore nego po dani. Uključim se na tu novu dionicu dugu nekih kilometar i ništa nije očišćeno. Samo tragovi točkova. Nakon te dionice ide stara i ona je fino očišćena, kao i zaobilaznica sve do Jošanice. Nakon toga čisti kriminal. Ljudi voze polako, jer nemaš nikakvih uslova za normalnu vožnju. Ako hočeš nekog preteći, moraš lagano usporiti i onda se prestrojiti kakao ne bi proklizao i da te ne baci naglo u jednu stranu. Sve u svemu, osim dobrih guma bitno je i da je dobar vozač i da se zna prilagoditi uslovima na cesti i nema problema. Imamo najgore zimske službe. Evo kao vozač i pješak posebno sam razočaran neradom službi, koje nisu bile u stanju da očiste trotoare izuzev u Titovoj. Moraš hodati po samom ledu. Obzirom na to, ja sam hodao krajem ceste, jer je to jedini način da se ne polomiš. Evo dva događaja. Jedan od danas, a drugi od četvrtka. Dolazim danas na naplatnu i vidim lik izašao iz auta. Kontam jeli normalan blokirao prolaz, i ja se prestrojim u drugu i prolazim bez zaustavljanja (imam Tag) i kako polako prolazim imam šta vidjeti. Lik ispred tog što je izašao iz auta zakačio rampu i razvalio je. Ovaj vjerovatno bio iza njega i očitao mu senzor i zato je stao i izašao, jer da se vratio u rikverc na drugoj bi mu skinlo ponovo novac. Koji debil moraš biti da tako nešto uradiš. U četvrtak idem kući s posla i dolazim u Jošanicu kad šleper stoji s upaljenim štop žmigavcima i to između dvije naplatne i kontam kojom stranom vozit da mogu mogu proći kroz naplatnu. Auto ispred mene skrene na desno i ja za njim i imam šta vidjeti. lik s autom se pokušao ubaciti ispred šlepera, tačnije uzeti mu prvenstvo i napravio je sudar. Najviše udesa i nesreća sam vidio u Jošanici na naplatnim. Tamo gdje očekuješ da ne bi trebalo biti nikako udesa, jer moraš usporiti, tu ih bude najviše. Ne znam šta je ovom svijetu. Danas vozim kući autoputem kad ispred mene lik s autom bez zadnjih svjetala. Sviram mu, blicam upalim duga da ga upozorim. Neki dan isto tako lik bez zadnjih svjetala. I to je redovna pojava. Ne znam šta je s tim ljudima jesu li normalni. Prošlu zimu svako jutro kad sam išao na posao na autoputu prestignem jedan zeleni komb ili je kao kamionet, koji je od neke firme i vozi ljude na posao. Taj kombi ili kamionet je vozio bez zadnjih svjetala. Često sam ga znao prestići i kad idem kući. Znači, vozač zna da mu ne rade svjetla i on vozi i ne želi da ih promjeni. Lik je potencijalna atomska bomba na autoputu. I gdje su tu naši vrli neradnici policajci, Nema ih nigdje. U četvrtak kod Parkuše na semaforu peglaju momka sa djevojkom. Vjerovatno zbog prelaska ulice jal na crveno ili mimo semafora i traže mu ličnu i glume silu, a nakon toga u Kralja Tomislava vidim kako djevojka uredno bijeli Audi Q5 parkira na pješački prelaz, izađe iz auta, zaključaga i ode. Nema veće bagre i neradnika od naših policajaca.
Dnevna svjetla
problemnatravunu

#9063 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by problemnatravunu »

I ja mislim da su kod lika bila upaljena dnevna svjetla, a on nema dovoljno mozga da sam skonta da bi bilo pametnije i potrebnije da upali normalne farove :-)
Vidio sam ja juce po gradu gomilu majmuna u autima bez dnevnih i ikakvih svjetala, uz to podobro zatrpanih snijegom kako uredno voze!
To su stavrno slucajevi za psihijatrije :bih:
tempuser

#9064 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tempuser »

amar1994 wrote: Ne mogu seljackih teza , tipa da on zna sta i kako ja radim , u zivotu me nije sreo a kamoli neato vise , i spominjenje porodice , alergija me evo uhvatila , ok se zezat al treba znat gdje i kako .

To smo mi , trpaj nos u tudje , mislio sam da bitanga grijesi , e pa ne grijesi , sve je u pravu :thumbup:
Amare po pitanju porodice imas pravo, ali te ponekad presene, praksu, koje ti imas relativno malo, nista ne moze zamijeniti, pa ni interes za materiju, stivo sa interneta, linkovi, slike...
NHF ali ako je zakljuciti po nicku, ja imam vozackog staza koliko ti godina zivota, pri cemu mi je prakticno od pocetka voznja bila osnovni dio posla, od tad do sad se na tockovima prezivjelo sve sto se moze prezivjeti, vozilo se jako puno toga, od auta bez ikakvih pomagala, gdje snijeg i led osjetis iz 1. ruke, do ovih hi-tech, gdje mozes naprdjivati o ABS-u, ESP-u i ASR-u do zore, i iz te perspektive cu ti reci... Jucer sam oko 12 krenuo prema Ilidzi autom koji ima skoro nove zimske gume male sirine, na cesti je bila bljuzga i ugazeni snijeg, islo se bez problema. Kad sam se vracao nakon 1,5 sat cesta je od uklizanog snijega i plus temperature bila kao ogledano, nije bilo gume s kojom bi krenuo bez problema. Tako da je ono tvoje, sta ima veze kakve su gume, samo polako i nema proklizavanja, cisto teoretsko naprdjivanje koje ne drzi vodu i koje je neko prokomentarisao.
nepass1

#9065 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by nepass1 »

mk ultra wrote:
nepass1 wrote:vozi li ko na sava s3? vozim evo 8 zima, ovo je novi set, njima je druga zima. i danas me razocarase. samo na kvacilu sam mogao krenuti bez slajdranja na semaforu, malo gasa i slajdra. a vozio sam ih po raznim uslovima, prestizao, vozio do 80 na snijegu. silazio niz kovanj prije grtalice. ali danas nikako.
Ja mislim da je do skladistenja... i ja sam svoje morao da mijenjam...

Nemaju vise nista elasticno, isto ljetna guma... a sara OK...
pa skladistene na felgama, u onim omotacima za gume. na 20 stepeni. haman im ko meni :lol:
muha_sa

#9066 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by muha_sa »

juce uz karaulu niz karaulu--uz nišice niz nišice :D brez da su igdje zašlajdare a put užasan :-)

Image
tempuser

#9067 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tempuser »

nepass1 wrote: pa skladistene na felgama, u onim omotacima za gume. na 20 stepeni. haman im ko meni :lol:
Ne znam gdje su te razocarale, ali jucer u Sarajevu oko 1-2 poslijepodne na glavnoj cesti od Ilidze do Malte nije bilo gume sa kojom si bez 4x4 mogao krenuti bez problema.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9068 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

tempuser wrote:
amar1994 wrote: Ne mogu seljackih teza , tipa da on zna sta i kako ja radim , u zivotu me nije sreo a kamoli neato vise , i spominjenje porodice , alergija me evo uhvatila , ok se zezat al treba znat gdje i kako .

To smo mi , trpaj nos u tudje , mislio sam da bitanga grijesi , e pa ne grijesi , sve je u pravu :thumbup:
Amare po pitanju porodice imas pravo, ali te ponekad presene, praksu, koje ti imas relativno malo, nista ne moze zamijeniti, pa ni interes za materiju, stivo sa interneta, linkovi, slike...
NHF ali ako je zakljuciti po nicku, ja imam vozackog staza koliko ti godina zivota, pri cemu mi je prakticno od pocetka voznja bila osnovni dio posla, od tad do sad se na tockovima prezivjelo sve sto se moze prezivjeti, vozilo se jako puno toga, od auta bez ikakvih pomagala, gdje snijeg i led osjetis iz 1. ruke, do ovih hi-tech, gdje mozes naprdjivati o ABS-u, ESP-u i ASR-u do zore, i iz te perspektive cu ti reci... Jucer sam oko 12 krenuo prema Ilidzi autom koji ima skoro nove zimske gume male sirine, na cesti je bila bljuzga i ugazeni snijeg, islo se bez problema. Kad sam se vracao nakon 1,5 sat cesta je od uklizanog snijega i plus temperature bila kao ogledano, nije bilo gume s kojom bi krenuo bez problema. Tako da je ono tvoje, sta ima veze kakve su gume, samo polako i nema proklizavanja, cisto teoretsko naprdjivanje koje ne drzi vodu i koje je neko prokomentarisao.
Da je amar ucio na ladi rivi i vozio je u ovakvim uslovima, drugacije bi pisao. :mrgreen:
mayab

#9069 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mayab »

tempuser wrote:
nepass1 wrote: pa skladistene na felgama, u onim omotacima za gume. na 20 stepeni. haman im ko meni :lol:
Ne znam gdje su te razocarale, ali jucer u Sarajevu oko 1-2 poslijepodne na glavnoj cesti od Ilidze do Malte nije bilo gume sa kojom si bez 4x4 mogao krenuti bez problema.
Tako je, ljudi malo pretjeruju i imaju neka nerealna ocekivanja, od svega, ne samo od zimskih guma na cesti sa utabanim snijegom, skoro pa ledom, kako je to jučer bilo u navedeno doba!
Uostalom, ko od nas zna istinski lagano stisnuti gas kada se (po)kreće po jako klizavom kolovozu :?:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9070 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

Ma u drugu i laganini, da ne slajdra.... :mrgreen:
nepass1

#9071 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by nepass1 »

mayab wrote:
tempuser wrote:
Tako je, ljudi malo pretjeruju i imaju neka nerealna ocekivanja, od svega, ne samo od zimskih guma na cesti sa utabanim snijegom, skoro pa ledom, kako je to jučer bilo u navedeno doba!
Uostalom, ko od nas zna istinski lagano stisnuti gas kada se (po)kreće po jako klizavom kolovozu :?:
ma nemam neka nerealna ocekivanja, vozio sam hrjbet puta po snijegu, isao i preko raznih planinskih prevoja. ali eto jucer mi se prvi put desi da sava nece odmah da krene. ustvari samo na kvacilu sam mogao krenuti bez klizanja.
tempuser

#9072 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tempuser »

nepass1 wrote: ma nemam neka nerealna ocekivanja, vozio sam hrjbet puta po snijegu, isao i preko raznih planinskih prevoja. ali eto jucer mi se prvi put desi da sava nece odmah da krene. ustvari samo na kvacilu sam mogao krenuti bez klizanja.
I vjeruj nije ni do tebe no do guma, cesta je jednstavno takva bila.
amar1994

#9073 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

tempuser wrote:

Sto ce reci da sam se zezno sa nickom :lol:

Ma neka , sve ok , samo ne treba bit papak pa bljuvotine pisat i bavit se tudjim zivotom.

Ja sam vozio oko 2 jucer , zaista me nije bacilo nigdje , a cestee jos nisu bile ociscene , uvijek sam slusao sta mi se govori za voznju snijegom/ledom i mislim da me dobro naucio covjek koji vozi 38 godina , a imam i dosta km koji su i najbitniji . Ono za lagani gas , lagane kontrole volana i kocnice uvijek vrijedi , ako se ne pazi nece tu pomoc ni najbolja guma , protiv fizike se ne moze.

Sto se tice pomagala , i ja sam vozio neke bez , razlika je velika .

Covjek kaze da ne bi bolje po onome ekserice bile :lol:
tempuser

#9074 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tempuser »

amar1994 wrote: Sto ce reci da sam se zezno sa nickom :lol:

Ma neka , sve ok , samo ne treba bit papak pa bljuvotine pisat i bavit se tudjim zivotom.

Ja sam vozio oko 2 jucer , zaista me nije bacilo nigdje , a cestee jos nisu bile ociscene , uvijek sam slusao sta mi se govori za voznju snijegom/ledom i mislim da me dobro naucio covjek koji vozi 38 godina , a imam i dosta km koji su i najbitniji . Ono za lagani gas , lagane kontrole volana i kocnice uvijek vrijedi , ako se ne pazi nece tu pomoc ni najbolja guma , protiv fizike se ne moze.

Sto se tice pomagala , i ja sam vozio neke bez , razlika je velika .

Covjek kaze da ne bi bolje po onome ekserice bile :lol:
Kao sto sam napisao, spustati se niko u uvlaciti porodicu nije uredu, ali opet ti ponavljam, nikakvo slusanje price i nikako ucenje od nekog ko ima xy god. iskustva ne moze nadoknaditi praksu koja je najbitnija i koje ti, bez obzira sto mislis da imas, realno nemas puno, a u zadnje vrijeme ti se zna desiti da to zanemaris i krenes sa teorijom sto si upravo jos jednom napravio.
amar1994

#9075 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

tempuser wrote:

Kao sto sam napisao, spustati se niko u uvlaciti porodicu nije uredu, ali opet ti ponavljam, nikakvo slusanje price i nikako ucenje od nekog ko ima xy god. iskustva ne moze nadoknaditi praksu koja je najbitnija i koje ti, bez obzira sto mislis da imas, realno nemas puno, a u zadnje vrijeme ti se zna desiti da to zanemaris i krenes sa teorijom sto si upravo jos jednom napravio.
:thumbup:

Doci cu i ja tobe nadam se :thumbup:
Post Reply