Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#9051 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Da i ja pohvalim Euromotorio, usluzni, tacni, dobre cijene, nema muljanja. Kao sto @basicm rece, svi oni nabavljaju od istih tako da je sansa da ces u Euromotorio naci neki fusljak a drugdje pravi dio vrlo mala.
:thumbup:

do sad mi samo oni nisu srali za mazdu , htio sam mann filtere , ljudi narucili i za dan doslo , kod ovih ostalih kao ne moze :lol: :lol:
ranger

#9052 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

ja isto uzimo remenicu radilice za proslo auto kod njih, continental originalno pakovanje hologrami pizde materine a vako 70 KM jeftinija nego u drugim prodavnicama dobio i fizikalni :D račun
ado-šampion

#9053 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Da i ja pohvalim Euromotorio, usluzni, tacni, dobre cijene, nema muljanja. Kao sto @basicm rece, svi oni nabavljaju od istih tako da je sansa da ces u Euromotorio naci neki fusljak a drugdje pravi dio vrlo mala.

do sad mi samo oni nisu srali za mazdu , htio sam mann filtere , ljudi narucili i za dan doslo , kod ovih ostalih kao ne moze :lol: :lol:
Kod njih iz iskustva moze sve sto ima kod ovlastenog dobavljaca. Za mene sto nije moglo rekli su mi nema u katalogu ovlastenog. Dio po proizvodjacu dijela i broju, ima, nema. Ti "drugi" vole prodati ono za sta imaju bolju marzu i sto imaju na stanju. Specijalnost su naoko jeftini dijelovi koji zapravo ne vrijede ni pola para za koje ih prodaju. Kod takvih, koji se ponekad jave i na ovom forumu, musterija zanovijeta kad za dobru cijenu hoce kvalitetan dio a ne prosjecan kojem je nabijena cijena.
Ned071

#9054 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

svi oni nabavljaju dijelove iz ljubuskog... samo je pitanje jesu li raspolozeni raditi il nisu... ja sam nasao covjeka u hadzicima, od njega sve kupujem sto mi treba po odlicnoj cijeni...
r_faruk

#9055 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by r_faruk »

kabal1337 wrote:
r_faruk wrote:mozda sam vec pitao, ali da pitam opet.

gdje kupiti celicne felge za hyundai tucson-a, godiste 2006. kakve oznake treba da ima felga? fabricke gume su
235 60 R16
215 65 R16
i njih i koristim, uzu zimi, siru ljeti. pise i raspored sarafa (nemam knjizicu kod sebe pa ne mogu sada provjeriti)
dakle sta je dovoljno od podataka da bi se kupile felge za utomobil?
Raspon sarafa, Promjer centralne rupe, Sirina same felge (imati ces dvije razlicite zbog 235 i 215), ET felge
Ovdje mozes provjeriti:
https://www.wheel-size.com/size/hyundai/tucson/2006/

- Najbolje bi bilo ako imas korisnicko uputstvo za auto...
imam korisnicko uputstvo, tamo sam nasao sve o gumama, ali nisam znao ovo oko felgi... pogledacu jos jednom. uzeo bih felge za ovu 215 gumu. nasao sam ove https://www.olx.ba/artikal/24751005/cel ... undai-kia/
amar1994

#9056 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
amar1994 wrote:

Kod njih iz iskustva moze sve sto ima kod ovlastenog dobavljaca. Za mene sto nije moglo rekli su mi nema u katalogu ovlastenog. Dio po proizvodjacu dijela i broju, ima, nema. Ti "drugi" vole prodati ono za sta imaju bolju marzu i sto imaju na stanju. Specijalnost su naoko jeftini dijelovi koji zapravo ne vrijede ni pola para za koje ih prodaju. Kod takvih, koji se ponekad jave i na ovom forumu, musterija zanovijeta kad za dobru cijenu hoce kvalitetan dio a ne prosjecan kojem je nabijena cijena.

Prica je uvijek ista , ne traze nam te "skupe" filtere ima ovaj jeftiniji :lol: , al ako ja hocu omoguci mi , jebo te taj jeftiniji a ti njega :-) :run:
kabal1337

#9057 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

r_faruk wrote:
kabal1337 wrote:
r_faruk wrote:mozda sam vec pitao, ali da pitam opet.

gdje kupiti celicne felge za hyundai tucson-a, godiste 2006. kakve oznake treba da ima felga? fabricke gume su
235 60 R16
215 65 R16
i njih i koristim, uzu zimi, siru ljeti. pise i raspored sarafa (nemam knjizicu kod sebe pa ne mogu sada provjeriti)
dakle sta je dovoljno od podataka da bi se kupile felge za utomobil?
Raspon sarafa, Promjer centralne rupe, Sirina same felge (imati ces dvije razlicite zbog 235 i 215), ET felge
Ovdje mozes provjeriti:
https://www.wheel-size.com/size/hyundai/tucson/2006/

- Najbolje bi bilo ako imas korisnicko uputstvo za auto...
imam korisnicko uputstvo, tamo sam nasao sve o gumama, ali nisam znao ovo oko felgi... pogledacu jos jednom. uzeo bih felge za ovu 215 gumu. nasao sam ove https://www.olx.ba/artikal/24751005/cel ... undai-kia/
odgovaraju :thumbup:
skafiskafsnjak

#9058 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:
amar1994 wrote: :thumbup:

Prica je uvijek ista , ne traze nam te "skupe" filtere ima ovaj jeftiniji :lol: , al ako ja hocu omoguci mi , jebo te taj jeftiniji a ti njega :-) :run:
Valjda daju neku garanciju :?

1000km ipak nije malo...najvjerovatnije cu otici preko vikenda da kupim
amar1994

#9059 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

skafiskafsnjak wrote:

eh to vec ne znam :-? , nisam uzimao tako skupe dijelove , trebalo bi da daju farbicku garanciju :)
skafiskafsnjak

#9060 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

amar1994 wrote:
skafiskafsnjak wrote:

eh to vec ne znam :-? , nisam uzimao tako skupe dijelove , trebalo bi da daju farbicku garanciju :)
Bar godinu ili kilometrazu... ipak ti dijelovi treba da traju bar 100 000 ... vidjet cu kad odem. Nadam se da daju bar nesto.
amar1994

#9061 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

skafiskafsnjak wrote:
amar1994 wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Bar godinu ili kilometrazu... ipak ti dijelovi treba da traju bar 100 000 ... vidjet cu kad odem. Nadam se da daju bar nesto.
trebalo bi ali sto se tice zamajca , ono sto ga unisti su niski obrtaji , ne prirodno opterecenje citaj "pun gas na niskim obrtajima" i ne pravilan rad motora :thumbup:

e sad u zavisnosti od ovoga svega ce trajati 50-100 ili 200 hiljada :wink:
skafiskafsnjak

#9062 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa eto meni je trajao oko 130 do 150 hiljada hahaha. Traje jos, auto mogu vozati normalno... ali kucka kad saltam...i teze je pustit kvacilo , a da ne trzne...a o paljenju kad je hladno da ne pricam :lol:

Uglavnom, kupicu to za vikend...odmah i dijelove za veliki servis.. kad vec radim haha
amar1994

#9063 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

skafiskafsnjak wrote:Pa eto meni je trajao oko 130 do 150 hiljada hahaha. Traje jos, auto mogu vozati normalno... ali kucka kad saltam...i teze je pustit kvacilo , a da ne trzne...a o paljenju kad je hladno da ne pricam :lol:

Uglavnom, kupicu to za vikend...odmah i dijelove za veliki servis.. kad vec radim haha
:D

odma i lamelu promijeni usput :thumbup:
skafiskafsnjak

#9064 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

amar1994 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Pa eto meni je trajao oko 130 do 150 hiljada hahaha. Traje jos, auto mogu vozati normalno... ali kucka kad saltam...i teze je pustit kvacilo , a da ne trzne...a o paljenju kad je hladno da ne pricam :lol:

Naravno , mislim da sve ide u ono 1000 ...Lamela, korpa, hidraulicni druk lezaj(cilindar), plutajuci zamajac . Kad na to servis dodam . Osjetit cu u voznji 8)
amar1994

#9065 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

skafiskafsnjak wrote:
amar1994 wrote:

Naravno , mislim da sve ide u ono 1000 ...Lamela, korpa, hidraulicni druk lezaj(cilindar), plutajuci zamajac . Kad na to servis dodam . Osjetit cu u voznji 8)
a najvise ces na dzepu osjetiti :evil: :D
zforumas

#9066 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zforumas »

amar1994 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Plati karticom, manje ce da boli :D
kafanski_covjek

#9067 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kafanski_covjek »

ja im danas poslao upit i odgovor je...
Poštovani,

-set zupčastog remena INA+ španer mikro remena INA + mikro remen Conti + vodena pumpa Valeo ili Metelli 320 KM.

-set kvačila SACHS (lamela, korpa, hidraulični druk ležaj) 350 KM.

Lp
EuroMotorio
skafiskafsnjak

#9068 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

zforumas wrote:
amar1994 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Plati karticom, manje ce da boli :D
ne spominjite :D al sto se mora mora se... sta da se radi . Hoces voziti , plati :)
Sodom1

#9069 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:

I garanciju uzeti na to , jer nije malo para :lol:
skafiskafsnjak

#9070 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

sta je hebote :lol:
Neces dati milju pa nek ti Bog pomogne :D
Kataklinger

#9071 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:50, edited 1 time in total.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9072 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Sto se tice filtera, meni neki dan u reno shopu, dao Purflux, uzeo goriva i zraka, 38 KM.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9073 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Leon16v wrote:Sto se tice filtera, meni neki dan u reno shopu, dao Purflux, uzeo goriva i zraka, 38 KM.
Reno shop je sad i skoda, citroen, peugeot shop, jesam li u pravu????
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9074 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

konektovan wrote:
Leon16v wrote:Sto se tice filtera, meni neki dan u reno shopu, dao Purflux, uzeo goriva i zraka, 38 KM.
Reno shop je sad i skoda, citroen, peugeot shop, jesam li u pravu????
Jeste, imaju 2 radnje, zgrada jedna iza druge.

Edit : Dobro je to što onoga cega nemaju na stanju, odma naruce, i karoserijske dijelove nabavljaju, a ovih sitnica, filtera, ulja, dijelova trapa, uvijek ima :D
Herr Flick

#9075 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Herr Flick »

Zadnji desni disk mi se zagrije da nemozes dodirnut prstom :-) :-) Ostali su uredu,mozes drzat prst koliko hoces,međutim na ovom,bas bi se opekao kad bi drzao vise od 2 sec,sta bi moglo bit ? :D
Post Reply