BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#9051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa dobro, ruku na srce, Čelik je napravio jednog od četiri reprezentativca koji su igrali u Čeliku, ostali su igrali od jednu ili više sezona ali nisu ponikli u klubu. Glupo je govoriti da smo ih formirali, Zahirovića da, donekle i Avdukića. Vršajevića i Spahića vala onako.
Zahirović je ponikao u Čeliku.
Spahić je odigrao jednu seniorsku sezonu ali je ponikao u dubrovačkom GOŠK-u.
Avdukić je odigrao 5 sezona ali je ponikao u brezanskom Rudaru.
Vršajević je u dva navrata odigrao ukupno 3 sezone ali je ponikao u tešanjskom TOŠK-u.
Vršajević je u dva navrata odigrao ukupno 3 sezone ali je ponikao u tešanjskom TOŠK-u.
- hrle1976
#9052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Za Seadom Hajrovicem se ozbiljno pozanimao engleski drugoligas (League One) Brentford F.C. A u prosloj sezoni je igrao (kao posudjen igrac) za treceligasa Barnet koji je propao u cetvrtu ligu Engleske. I on tema za BiH reprezentacije 
- splend
#9053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa zamisli da pitari imaju bilo kakvog igraca u reprezentaciji, oni bi od njega rivalda pravili.Eborg wrote:Pa dobro, ruku na srce, Čelik je napravio jednog od četiri reprezentativca koji su igrali u Čeliku, ostali su igrali od jednu ili više sezona ali nisu ponikli u klubu. Glupo je govoriti da smo ih formirali, Zahirovića da, donekle i Avdukića. Vršajevića i Spahića vala onako.
avdukic, zaha, i avdija su igrali u U21 dok si bili igraci celika. znaci celik ih je skoro pa direktno dao i u A repku. avdiju posebno. spaha je prvu profesionalnu utakmicu igrao za nas. a sad je kapiten repke. vala je i on nas
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9054 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Inače stubovi repke al' eto nek' se i vi imate čemu radovati, nek' bude da su najbolji!
Inače stubovi repke al' eto nek' se i vi imate čemu radovati, nek' bude da su najbolji!
-
Eborg
#9055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sve je to fino samo nećemo duple aršine.
Avdukić je isti nivo reprezentativca kao i Sesar, obojica su zaigrali za A-reprezentaciju iz tih klubova (Avdukić debitovao protiv Finske kao Čelikov igrač na Hibićevom oproštaju, Sesar kao igrač Sarajeva ne sjećam se protiv koga). Donekle slična situacija je sa Vršajevićem. Spahić i Zahirović su zaigrali za A-reprezentaciju tek nakon odlaska iz Čelika.
Tom logikom Čelik ima 4 reprezentativca, Željezničar također 4 a Sarajevo 1. U suštini, sve ti je to isti qrac, nekad ima više jednih, nekad više drugih ali se to sve izjednači na duže staze.
Avdukić je isti nivo reprezentativca kao i Sesar, obojica su zaigrali za A-reprezentaciju iz tih klubova (Avdukić debitovao protiv Finske kao Čelikov igrač na Hibićevom oproštaju, Sesar kao igrač Sarajeva ne sjećam se protiv koga). Donekle slična situacija je sa Vršajevićem. Spahić i Zahirović su zaigrali za A-reprezentaciju tek nakon odlaska iz Čelika.
Tom logikom Čelik ima 4 reprezentativca, Željezničar također 4 a Sarajevo 1. U suštini, sve ti je to isti qrac, nekad ima više jednih, nekad više drugih ali se to sve izjednači na duže staze.
-
Eborg
#9056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja uopće nisam ulazio u to, samo sam zarad poštenijeg odnosa obrazložio kakve su njihove veze s Čelikom jer to "Čelikovo/Željino/Barcelonino dijete" podrazumijeva da je neko baš prošao sve omladinske selekcije nekog kluba a tu spada samo Zahirović. Jedino je još Spahić čini mi se igrao još i za juniore ali nije bio tu od ranije.mleetavi wrote:Zahirović je ponikao u Čeliku.
- Logovan
#9057 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Joj jeste dosadni sa takvom raspravom.
Nevjerovatno.
Nevjerovatno.
- DonVito
#9058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma sve kontam da je ovdje rijec o skolama La Masia i La Cantera..
- hrle1976
#9059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
MOSALJOZE wrote:Dok se vi raspravljate oko hrvatskih reprezentativaca
"Imam nekoliko ponuda i ja sad mogu da biram. Tu su Real Madrid, Barcelona... Sada je samo na meni odluka kad i gdje ću da idem", tvrdi Hajrović.
![]()
-
Eborg
#9060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovo nas je onaj zatrollao sa Ibričićem i Evertonom i sada se podlo smije zbog bačene koske.
Jebi ga, ja otvoreno kažem da mi je kao lik Ibričić antipatičan a ni ne smatram ga nekim fudbalerom. Ali za klupe je OK, daleko da od toga da ga tjeram ili da ga ukivam u zvijezde.
Činjenica je da je Ibričić mnogo veći brand među našim navijačima zbog više stvari (relativno dug staž u reprezentaciji, vođa U-21 reprezentacije, geografsko porijeklo, relativna eksponiranost u medijima itd.) nego zbog svog kvaliteta.
Činjenica je da je Ibričić mnogo veći brand među našim navijačima zbog više stvari (relativno dug staž u reprezentaciji, vođa U-21 reprezentacije, geografsko porijeklo, relativna eksponiranost u medijima itd.) nego zbog svog kvaliteta.
- Mračajski proto
#9061 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mi smo imali dvije legende bh. fudbala - Papeta i Haseta koje vi nećete nikad imati. Čim se oni ponose. Čuj Svršajević.
Nisu naši, al' su naši. 
-
Eborg
#9062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sam S. Hajrović je priznao da je to rekao kao šalu a da su ovi naši mediji to preozbiljno shvatili i prenijeli.hrle1976 wrote:MOSALJOZE wrote:Dok se vi raspravljate oko hrvatskih reprezentativaca
"Imam nekoliko ponuda i ja sad mogu da biram. Tu su Real Madrid, Barcelona... Sada je samo na meni odluka kad i gdje ću da idem", tvrdi Hajrović.
![]()
![]()
Pa da je nesto nebi ga Arsenal pustio na slobodu. I kao drugo samo jedan drugoligas u Engleskoj ligi je pokazao interesta. Kao trece ja Susica nekontam nikako, on je ovu dvojiu brace uvukau u medijsku centrifugu a izgleda ni on sam nema pojma sta radi. Kao prvo da oni igraju za BiH je jednako kad jedan Kamerunac ili Senegalac pocne da igra za Francusku. I ako su njihovi roditelje se uvijek (predpostavljam) izjasnjavali kao Bosanci (Bosnjaci) oni su porijeklom iz Makedonije i Kosova! Napustili Jugoslaviju prije raspada, a svicarski su drzavljanai od davnih dana. Trece, pa kad je vec htjeo da nekoga predobije da igra za BiH, zasto nije pokusao da Savezu predlizi nekoga iz Liberije, Senegala, Brazila ili Ekvadora?
Što se tiče njegovog porijekla, to je OK. Ne sjećam se tačno kako ide ali čini mi se da mu je otac rođen u Makedoniji a majka u BiH pa su vrlo brzo odselili u Crnu Goru pa u Švicarsku. Tako nekako, ne sjećam se više. Ali neko je od roditelja rođen u BiH i vrlo kratko je bio tu.
- Muhamed Đakmić
#9063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hrle opet briljira, dokazuje da ne zna i da gura nos gdje mu nije mjesto, iznosi kritiku eto onako, samo da pljune kad već pohvaliti ne zna.hrle1976 wrote:MOSALJOZE wrote:Dok se vi raspravljate oko hrvatskih reprezentativaca
![]()
![]()
Pa da je nesto nebi ga Arsenal pustio na slobodu. I kao drugo samo jedan drugoligas u Engleskoj ligi je pokazao interesta. Kao trece ja Susica nekontam nikako, on je ovu dvojiu brace uvukau u medijsku centrifugu a izgleda ni on sam nema pojma sta radi. Kao prvo da oni igraju za BiH je jednako kad jedan Kamerunac ili Senegalac pocne da igra za Francusku. I ako su njihovi roditelje se uvijek (predpostavljam) izjasnjavali kao Bosanci (Bosnjaci) oni su porijeklom iz Makedonije i Kosova! Napustili Jugoslaviju prije raspada, a svicarski su drzavljanai od davnih dana. Trece, pa kad je vec htjeo da nekoga predobije da igra za BiH, zasto nije pokusao da Savezu predlizi nekoga iz Liberije, Senegala, Brazila ili Ekvadora?
-
Eborg
#9064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
O čemu ti? Ko je uopće govorio o tome? Da se govorilo o nekom ponosu reprezentacije svakako bi se spomenuli Bolić i Hibić kao dvojica velikih igrača naše reprezentacije i BH-fudbala ali to uopće ovdje nije bila tema razgovora, ne znam ni kako se došlo do toga. Uostalom, ako si pratio šta sam pisao shvatio bi da sam upravo rekao da su takva poređenja i računanja "klupskih krvnih zrnaca" glupost. Pa i onaj klen Šabić i svojevremeno Akrapović, Brkić su pojedinačno važniji bili za reprezentaciju od Avdukića i Vršajevića zajedno.Sarajevo_Grad wrote:Mi smo imali dvije legende bh. fudbala - Papeta i Haseta koje vi nećete nikad imati. Čim se oni ponose. Čuj Svršajević.Nisu naši, al' su naši.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa Sesar je kloc na kub i ja stojim iza ovoga, u repku je doš'o preko nekih talova 100%.
Said je 100 puta više zaslužio poziv od njega al' tu postoji neka viša sila očigledno.. Kao i za onog Avdiju igračinu.
Said je 100 puta više zaslužio poziv od njega al' tu postoji neka viša sila očigledno.. Kao i za onog Avdiju igračinu.
- Kemal Malovčić
- Mračajski proto
#9067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Smiješno je onog žutokljunca i spominjati na ovoj temi. Što je najgore, neki čak misle da je on sasvim solidan, pa i odličan fudbaler.
Opet govorim, ne daj Bože da se mi budemo oslanjali na njega i slične ''reprezentativce''. Toliko.
-
Eborg
#9068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije baš kloc ali za reprezentaciju nije. Za širi spisak od nekih 10-tak igrača koji ulijeću kada je neko suspendovan/povrijeđen jeste. Ne vjerujem da su talovi u pitanju, više Sušićeva "milost" da pozove nekoga iz naše lige pa su Svraka i Sesar dobili tu priliku. Zbog Sušićeve filozofije "sada im je teško ispasti".mleetavi wrote:Pa Sesar je kloc na kub i ja stojim iza ovoga, u repku je doš'o preko nekih talova 100%.
Što se Vršajevića tiče Sušiću zamjeram što ga je pozvao iz Hajduka a ne iz Čelika kada je bio u jedno 3-4 puta boljoj formi te je time direktno pljunuo na naš fudbal, nije se Vršajević ništa popravio za mjesec dana u Hajduku. I on je kao Sesar a menadžer mu je Nihad Perčo, bivši zenički vulkanizer, sumnjam da taj utiče na Sušića. Kada nema Mujdže ili neke njegove zamjene, onda treba Vršajević dobiti poziv.
- hrle1976
#9069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Drug vjerovo ili ne ja imam nekoga u rodu sto radi u Fudbalskom Savezu BiH - koji je cesto bio meta pljuvanja. Neke stvari znam. Znam zasto Ibrahimovic nije igrao za BiH. Ali eto uspjeli su Ibrahimovici da vam prodaju pricu na koju se grohotom smijem - znas ono kad znas da neko laze a prodaje pricu kao istina a ti si ko neutralni pa samo slusas i mislis u sebi. E tako je meni kad citam pojedine stvari, jer znam o cemu je prica. Za 5 do 10 godina neces imati igraca u BiH reprezentaciji koji je zapoceo omladinsku karijeru u BiH, sve ce biti ono sto popularno kazete "dijasporci". Boli mene briga sta ko misli, o meni, jer nije rijec o meni, znam pojedine stvari koje se prikrivaju ali ko god ima imalo smisla za logiku moze da nesto pokopca. Sacekaj ako ode BiH na SP pa dok pocne prica o podjeli premije koja se dobije od FIFE.Sarajevo1946 wrote:Hrle opet briljira, dokazuje da ne zna i da gura nos gdje mu nije mjesto, iznosi kritiku eto onako, samo da pljune kad već pohvaliti ne zna.hrle1976 wrote:MOSALJOZE wrote:Dok se vi raspravljate oko hrvatskih reprezentativaca
![]()
![]()
Last edited by hrle1976 on 02/07/2013 00:39, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zar mu nije Sead menadžer il' je to nečija ubleha? Elem nebitno, bezveze je da se poteže rasprava o marginalcima.Eborg wrote:Nije baš kloc ali za reprezentaciju nije. Za širi spisak od nekih 10-tak igrača koji ulijeću kada je neko suspendovan/povrijeđen jeste. Ne vjerujem da su talovi u pitanju, više Sušićeva "milost" da pozove nekoga iz naše lige pa su Svraka i Sesar dobili tu priliku. Zbog Sušićeve filozofije "sada im je teško ispasti".mleetavi wrote:Pa Sesar je kloc na kub i ja stojim iza ovoga, u repku je doš'o preko nekih talova 100%.
Što se Vršajevića tiče Sušiću zamjeram što ga je pozvao iz Hajduka a ne iz Čelika kada je bio u jedno 3-4 puta boljoj formi te je time direktno pljunuo na naš fudbal, nije se Vršajević ništa popravio za mjesec dana u Hajduku. I on je kao Sesar a menadžer mu je Nihad Perčo, bivši zenički vulkanizer, sumnjam da taj utiče na Sušića. Kada nema Mujdže ili neke njegove zamjene, onda treba Vršajević dobiti poziv.
-
Eborg
#9071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma nije nikad bio, Perčo mu je menadžer čitav život. Kao i Mahmutoviću i Ljevakoviću koji su još uvijek u Teplicama nakon što iz Čelika otišli tamo, pa davno bi oni dobili pozive da ima tu menadžerskog tala.
- Bosanski_kralj
#9072 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ibričić nije Krajišnik.
Sanski Most i ono tamo niže nije ni K od Krajine.
Sanski Most i ono tamo niže nije ni K od Krajine.
-
Eborg
#9073 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa on i nije iz Sanskog Mosta, on i brat su tamo samo počeli karijeru, vjerovatno zbog izbjeglištva. Inače su iz Kotor Varoši koja naravno nije u Krajini.
- hrle1976
#9074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eborg wrote:Ma nije nikad bio, Perčo mu je menadžer čitav život. Kao i Mahmutoviću i Ljevakoviću koji su još uvijek u Teplicama nakon što iz Čelika otišli tamo, pa davno bi oni dobili pozive da ima tu menadžerskog tala.
Mahmutovic je odlican igrac, ali on neigra za BiH zato sto Safet ima svoje neki koncept, da u jednu ruku igraci samo pocitu iz onih liga za koje on smatra da su kvalitet, a na drugu stranu nema pojma koga sve ima na raspolaganju pa tako neko ko ode u Kinu da igra je dno dna, a neko ko neodigra i jednu utrakmicu u 365 dana je ok, jer nema druge alternative. Taj mokam ker odlican u kontra napadima, on nije zabijao golove timovima iz 10 lige u CZ nego Viktorij, Pragi itd. koji su znatno mocniji i kvalitetniji nego i Zeljo i FK Sa skupa. Safet je previse uzdignut svojom prosloscu, te je nekog starog kola - on sve zna on sve vidi. Prolazi to protiv jedne Latvije. Ali protiv jednog Brazila, sve me strah da mu nebude puna mreza kao sto je Latviji bila.
-
Eborg
#9075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam vala, iz hrvatske lige su igrači hladno dobijali pozive koja nije baš jača od češke lige. Međutim, činjenica je da Mahmutović nije neki igrač pa to i nije neka Sušićeva greška/opreznost. Gledao sam ga u Čeliku godinama i taj nije mogao pogoditi gol da mu je život zavisio o tome. Znači frajer je bukvalno znao ofulati tribinu a ne okvir gola. Zaslužio je poziv na prijateljsku utakmicu da se eto vidi kakav je i da bude na nekom širem spisku ali smiješno je očekivati da će on biti neki treći napadač koji može nešto učiniti, da je napravio značajniji napredak u svojoj igri imao bi bolji skor od 42 gola u 133 utakmice (ilitiga po sezonama - 25/5, 29/7, 29/10, 21/8, 29/12) i napravio bi transfer iz Teplica.
Da je kakvu B-reprezentaciju oformiti pa vidjeti na licu mjesta Mahmutovića, Bilbiju i onog famoznog Đurića. Da ne govorim o Cocaliću, A. Hadžiću , Buriću i još nekim igračima.
Da je kakvu B-reprezentaciju oformiti pa vidjeti na licu mjesta Mahmutovića, Bilbiju i onog famoznog Đurića. Da ne govorim o Cocaliću, A. Hadžiću , Buriću i još nekim igračima.