Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Madrid

#9051 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Pa i spomenuo sam Ozila , Benzemu, Pepea :-)
Di Maria je cak jedini i probijao veceras, jest da je zavrsnica bila slaba, ali bolje i to vec nista...
Revolucionar ★

#9052 Re: Real Madrid C.F.

Post by Revolucionar ★ »

Ma lose ove izgledalo nocas stvarno. Ja ne znam kako se ovi neki pro-hrvatski nastrojeni navijaci imaju vise obraza pojavljivat sa isprikama za Modrica. Kod nas kad Dzeko ne igra dobro, odmah krene lavina komentara da je kloc , maneken bla bla . Al to za drugi film, veceras je Modric odigrao bezidejno i u rangu nase lige , isto da je ponovio igre u Zrinjskom jbt. Bezidejni pasovi nazad, jedan - dva driblinga na cijeloj tekmi, od njega nista. Essien je propala stvar za Real, previse spor za bilo kakvu interakciju sa napadom. Oezil nastavlja svoj post, bit ce da je neko hodocasce pred Bajram, ne znam sta bi drugo moglo.

Suma ovosezonskih izdanja bi bila da je Coentrao svojim neigranjem vec zasluzio startno mjesto, Kaka je davno trebao poceti igrati od prve minute, Pepe treba da shvati da njegovo mjesto vjerovatno od januara nece vise biti sigurno ( u timu, a ne startnoj postavi ).

BvB svaka cast, tako se to radi
BHF_Manijak

#9053 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Pa Ozil je dao pas za izjednacujuci gol, od njega dosta, to se i ocekuje! :mrgreen: :skoljka:
Revolucionar ★

#9054 Re: Real Madrid C.F.

Post by Revolucionar ★ »

Istina druze, ali covjek se prakticno nije ni vidio cijelu tekmu. Za poziciju na kojoj igra, ocekuje se dramaticno vise
Logovan

#9055 Re: Real Madrid C.F.

Post by Logovan »

Slabo je Real igrao, slabo...

Na trenutke je bila dobra igra ali većina utakmice je prošla bezidejno kod gostiju. Ronaldo. :thumbup: Kakav gol. Možeš ga mrziti ali je igračina što jest jest.
p206

#9056 Re: Real Madrid C.F.

Post by p206 »

Što je Mourinho ostavio Essiena onako samog na lijevoj strani. Ronaldo je praktično igrao drugog napadača, nije se vraćao ni do centra kako treba. Još iskoristio samo dvije izmjene, što i nije njegov običaj... večeras je zakazao.
In the majority of games Real can get away with Ronaldo staying that high up, but not with Essien there, and not against a side of Dortmund’s quality.
http://www.zonalmarking.net/2012/10/24/ ... l-tactics/
Tomahawk11
Globalni moderator

#9057 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Dortmund bio bolji, Real kao da je dosao reda radi da odradi utakmicu, na momente su pokazali svoju igru, mada treba priznati i da su igraci Dortmunda bili agilniji i agresivniji, pa im se to isplatilo.
Ovim porazom nista nije izgubljeno, ali je problem sa tom lijevom stranom, Essien je privremeno rijesenje.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9058 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

zlo87 wrote:Slabo je Real igrao, slabo...

Na trenutke je bila dobra igra ali većina utakmice je prošla bezidejno kod gostiju. Ronaldo. :thumbup: Kakav gol. Možeš ga mrziti ali je igračina što jest jest.

nek digne onom golmanu borusije spomenik, da lik nije izasao nikad nebi zabio, vec ga je stizao stoper borusije.
skenderija04

#9059 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Interesantan detalj na jucerasnjoj utakmici. Mesut Ozil je sinoc prvo poluvrijeme odigrao u kopackama marke Nike a drugo u Adidasu. U superprofesionalizovanom fudbalu i na najvisem mogucem nivou kakav je R.Madrid i Liga sampiona, stvarno neobicno.

Image
ultima_palabra

#9060 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Dortmund bio bolji, Real kao da je dosao reda radi da odradi utakmicu, na momente su pokazali svoju igru, mada treba priznati i da su igraci Dortmunda bili agilniji i agresivniji, pa im se to isplatilo.
Ovim porazom nista nije izgubljeno, ali je problem sa tom lijevom stranom, Essien je privremeno rijesenje.
Nekako uvijek u Njemačkoj odigraju tako miševski i kalkulantski... sjećam se poraza i od Leverkusena i Werdera :-) Mourinho bi mogao nekad i odstupiti od 4-2-3-1, sa širinom igračkog kadra koji ima napraviti neko taktičko iznenađenje... postao je previše krut :roll:

Da je dobio City, ozbiljno bi se zakomplikovala situacija u grupi... ovako su im dovoljne dvije domaće pobjede za prolaz, vjerovatno i za prvo mjesto.
veella

#9061 Re: Real Madrid C.F.

Post by veella »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Dortmund bio bolji, Real kao da je dosao reda radi da odradi utakmicu, na momente su pokazali svoju igru, mada treba priznati i da su igraci Dortmunda bili agilniji i agresivniji, pa im se to isplatilo.
Nekako uvijek u Njemačkoj odigraju tako miševski i kalkulantski... sjećam se poraza i od Leverkusena i Werdera :-) Mourinho bi mogao nekad i odstupiti od 4-2-3-1, sa širinom igračkog kadra koji ima napraviti neko taktičko iznenađenje... postao je previše krut :roll:

Da je dobio City, ozbiljno bi se zakomplikovala situacija u grupi... ovako su im dovoljne dvije domaće pobjede za prolaz, vjerovatno i za prvo mjesto.
:?: :?: :?: :?: :?:
Danas svi igraju fudbal, neko za lovu (C. Ronaldo) a neko zbog nadigravanja (to je velika razlika)...
miki.ba

#9062 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

skenderija04 wrote:Interesantan detalj na jucerasnjoj utakmici. Mesut Ozil je sinoc prvo poluvrijeme odigrao u kopackama marke Nike a drugo u Adidasu. U superprofesionalizovanom fudbalu i na najvisem mogucem nivou kakav je R.Madrid i Liga sampiona, stvarno neobicno.

Image
Nevjerovatno, nikad nisam nešto slicno vidio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9063 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:

Kazem ja treba napadacki, jer u napaljenom Dortmundu nema taktiziranja. Navaliti napadackim potencijalom (a Real ga ima).
Pobjedom nad Dortmundom kuci bi ovjerili prolaz.
palermo

#9064 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

ja što više gledam real, sve mi se više čini da je Khedira u tom timu jedan od nezamjenjivih likova. Poslije njegovog izlaska sve je nekako drugačije bilo (lošije). Lukica je bio nevidljiv, ali hajde kao Džeksonovi navijači :D trebamo ipak pokazati i u ovom slučaju malo tolerancije, pa pričekati da prođe to vrijeme aklimatizacije. Al u ovom trenutku, on je čvrsta klupa.

Essien je zaista promašena investicija, jebi ga, godine čine svoje.
ultima_palabra

#9065 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Lukica meni nije bio loš, držao je posjed, davao loptu kad treba, bio veza odbrane i napada kad je Xabi bio uštopan... naravno on ne može raditi ono što radi Khedira, nema konstituciju za to.

Essien odradio ok, nije ispadao po svojoj strani... ne može se očekivati od njega neki ofanzivni doprinos na poziciji na kojoj nikad nije igrao.

Kombinatorika navalne četvorke je bila vrlo loša i tu treba tražiti razloge poraza... uz Pepeove greške naravno.
sumirprimus

#9066 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

meni je luka od pocetka suhveli biJo...
ono lagano loptu primi,loptu preda,taĆka ba...mozda bi mu ovo bolje islo u barci :lol: :skoljka:
palermo

#9067 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Lukica meni nije bio loš, držao je posjed, davao loptu kad treba, bio veza odbrane i napada kad je Xabi bio uštopan... naravno on ne može raditi ono što radi Khedira, nema konstituciju za to.

Essien odradio ok, nije ispadao po svojoj strani... ne može se očekivati od njega neki ofanzivni doprinos na poziciji na kojoj nikad nije igrao.

Kombinatorika navalne četvorke je bila vrlo loša i tu treba tražiti razloge poraza... uz Pepeove greške naravno.
Pa ako ne može raditi ono što može Khedira (a jasno je da ne može) a slabiji je od Ozila (jeste) onda ipak dolazimo do zaključka da je on samo skupo plaćena rezerva (već u startu). Imao je par poteza juče, što jes, ali......

Pa sad, od nekadašnjeg Essiena se i on ovoj poziciji mogao očekivati ofanzivni doprinos, budimo objektivni Essien je bio zvijer od igrača. To sada nije, niti će biti. Bez obzira na poziciju koju igra.

i by the way, Benzema je potpuno izvan forme....
ultima_palabra

#9068 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ok, ali ja ne mislim da je Modrić isti tip igrača kao Ozil. Ozilov zadatak je da da zadnji pas, Modrićev da drži ritam u sredini... prošle sezone su imali velikih problema u prenosu lopte kad je protivnik igrao flastera na Xabiju.

Za Essiena je jasno, godine i povrede... sad je on samo zakrpa koja može pokriti nekoliko pozicija u slučaju nužde.
palermo

#9069 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Ok, ali ja ne mislim da je Modrić isti tip igrača kao Ozil. Ozilov zadatak je da da zadnji pas, Modrićev da drži ritam u sredini... prošle sezone su imali velikih problema u prenosu lopte kad je protivnik igrao flastera na Xabiju.

Za Essiena je jasno, godine i povrede... sad je on samo zakrpa koja može pokriti nekoliko pozicija u slučaju nužde.
Sinoć je Osim nešto pričao oko uloge playmakera, i otprilike rekao, da su u današnjem fdubalu, ti playmakeri postali najvažniji igrači (i zapravo najbolji) ali da gotovo sve ekipe imaju probelma sa njihovom defanzivom. A rekao bih da je u Modrića taj problem još izraženiji.

Složio bih se ja sa tobom sa konstatacijom da Ozil i Modrić nisu isti tipovi igrača, ali nekako u ovom načinu igre Reala, Modrić mi je suvišan ili se makar Ozil bolje snalazi. Će vidimo.....
ultima_palabra

#9070 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Imao je pravo, s tim da je Ozilova defanziva puno gora. Prošle sezone kad su igrali protiv timova koji su imali tri centralna vezna, morao je Di Maria da ulazi u sredinu kad se brane jer Ozil to nije mogao pratiti.
sumirprimus

#9071 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Ok, ali ja ne mislim da je Modrić isti tip igrača kao Ozil. Ozilov zadatak je da da zadnji pas, Modrićev da drži ritam u sredini... prošle sezone su imali velikih problema u prenosu lopte kad je protivnik igrao flastera na Xabiju.

Sinoć je Osim nešto pričao oko uloge playmakera, i otprilike rekao, da su u današnjem fdubalu, ti playmakeri postali najvažniji igrači (i zapravo najbolji) ali da gotovo sve ekipe imaju probelma sa njihovom defanzivom. A rekao bih da je u Modrića taj problem još izraženiji.

Složio bih se ja sa tobom sa konstatacijom da Ozil i Modrić nisu isti tipovi igrača, ali nekako u ovom načinu igre Reala, Modrić mi je suvišan ili se makar Ozil bolje snalazi. Će vidimo.....
inace su prije plejmejkeri imali izuzetno zanemarljivu ulogu u ekipi... :D
palermo

#9072 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

sumirprimus wrote: inace su prije plejmejkeri imali izuzetno zanemarljivu ulogu u ekipi... :D
nemoj mene ružiti, Osima ruži :D , on to reče
ultima_palabra

#9073 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma nisu imali manje važnu ulogu, ali je tad bio samo jedan plejmejker... sad imaš Španiju sa 5-6 nekakvih plejmejkera :)
miki.ba

#9074 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

sumirprimus wrote:
inace su prije plejmejkeri imali izuzetno zanemarljivu ulogu u ekipi... :D
Tako nekako, kad je Osim igrao fubal se svodilo na nabi loptu prema 16 i juriš. :D
palermo

#9075 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Imao je pravo, s tim da je Ozilova defanziva puno gora. Prošle sezone kad su igrali protiv timova koji su imali tri centralna vezna, morao je Di Maria da ulazi u sredinu kad se brane jer Ozil to nije mogao pratiti.
Pa ja sad predmijevam :D da je Osim mislio upravo na tip igrača kao što su Xavi, Modrić ,Silva, Pirlo........a recimo Čelzi pod Mourihnom (a i sada) nema taj tip igrača, mislim da ni United nema niti je imao taj tip, Nijemci isto tako...u svih njih imaš neku vrstu direktnijeg fudbala nego kad imaš playmakere čiji je osnovni zadatak da se preuzme posjed ( mislim lopte, jok kakve vile :D )
Post Reply