asadaspektakl wrote:Penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, osuđen za genocid u Srebrenici, psihički je sve lošije zbog provokacija radikalnih islamskih fundamentalista u zatvoru "Long Lartin" gdje je premješten nakon pokušaja ubistva u ćeliji engleskog zatvora "Wakefield".
"Kao da se nalazi usred Teherana. Vjerujem da je 90 posto osuđenika radikalnih islamista od kojih je dosta njih najvjerovatnije ratovalo u Bosni", kazao je Mladen Đurković, Krstićev zet koji je sa suprugom Tamarom bio u posjeti bivšem generalu.
"Trenutno se nalazi u zatvorskom stacionaru i to pod neviđenim mjerama sigurnosti i mada ne postoji mogućnost fizičkog kontakta sa drugim osuđenicima, oni su, a riječ je o pretežno islamistima, već saznali gdje se tačno nalazi i svakodnevno nastavljaju sa psihičkim provokacijama zbog čega je on pod stravičnim stresom", kazao je Đurković za srbijanske Vesti.
Prema njegovim riječima, Krstić se uspješno oporavlja od fizičkih povreda koje je zadobio u svojoj ćeliji od stane trojice islamskih fundamentalista kada je jedva izvukao živu glavu, ali je uplašen zbog provokacija koje ne prestaju.
"Zatvorska uprava mu je omogućila da dnevno pola sata šeta po dvorištu potpuno sam i to je zaista veliki pomak jer više od pola godine nije izlazio iz svoje ćelije. Ali, problemi nastaju prilikom tih kolektivnih šetnji. Radikalni islamski fundamentalisti su saznali u kojoj je ćeliji i bukvalno svakog dana čim izađu u šetnju okreću se prema njegovom prozoru i kreće kanonada uvreda, prijetnji i provokacija mada im on ne daje ni najmanji povod, pa čak tokom tih šetnji i ne prilazi blizu prozoru. Dobacuju mu i na arapskom i na engleskom, ali i na srpskom, pa on pretpostavlja da je riječ o ljudima koji su učestvovali u ratu u BiH. Prije nekoliko dana neki od njih su prišli jako blizu njegovom prozoru i tiho ponavljali desetinu puta: "Dobar dan, kako ste" i odmah odgovarali: "Dobro smo, a kako ste vi". To je užasan pritisak kome je izložen i priznao nam je da nije siguran koliko dugo još može da izdrži psihički ovakvu torturu", prenose Vesti riječi Mladena Đurkovića, koji dodaje da se i general, ali i porodica nadaju da će vlasti u Srbiji, ali i Haški tribunal nešto preduzeti kako bi ga zaštitili.
Zatvor "Long Lartin" mediji u Velikoj Britaniji u šali nazivaju i "terorističkim štabom", zato što je u njega smješten veliki broj pripadnika Al Kaide.
Dešavanja u Srbiji
- BiH-x
#9051 Re: Desavanja u Srbiji
- Sezam
#9052 Re: Desavanja u Srbiji
Vidi srpskoga heroja sasro se od strahaBiH-x wrote:asadaspektakl wrote:Penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, osuđen za genocid u Srebrenici, psihički je sve lošije zbog provokacija radikalnih islamskih fundamentalista u zatvoru "Long Lartin" gdje je premješten nakon pokušaja ubistva u ćeliji engleskog zatvora "Wakefield".
"Kao da se nalazi usred Teherana. Vjerujem da je 90 posto osuđenika radikalnih islamista od kojih je dosta njih najvjerovatnije ratovalo u Bosni", kazao je Mladen Đurković, Krstićev zet koji je sa suprugom Tamarom bio u posjeti bivšem generalu.
"Trenutno se nalazi u zatvorskom stacionaru i to pod neviđenim mjerama sigurnosti i mada ne postoji mogućnost fizičkog kontakta sa drugim osuđenicima, oni su, a riječ je o pretežno islamistima, već saznali gdje se tačno nalazi i svakodnevno nastavljaju sa psihičkim provokacijama zbog čega je on pod stravičnim stresom", kazao je Đurković za srbijanske Vesti.
Prema njegovim riječima, Krstić se uspješno oporavlja od fizičkih povreda koje je zadobio u svojoj ćeliji od stane trojice islamskih fundamentalista kada je jedva izvukao živu glavu, ali je uplašen zbog provokacija koje ne prestaju.
"Zatvorska uprava mu je omogućila da dnevno pola sata šeta po dvorištu potpuno sam i to je zaista veliki pomak jer više od pola godine nije izlazio iz svoje ćelije. Ali, problemi nastaju prilikom tih kolektivnih šetnji. Radikalni islamski fundamentalisti su saznali u kojoj je ćeliji i bukvalno svakog dana čim izađu u šetnju okreću se prema njegovom prozoru i kreće kanonada uvreda, prijetnji i provokacija mada im on ne daje ni najmanji povod, pa čak tokom tih šetnji i ne prilazi blizu prozoru. Dobacuju mu i na arapskom i na engleskom, ali i na srpskom, pa on pretpostavlja da je riječ o ljudima koji su učestvovali u ratu u BiH. Prije nekoliko dana neki od njih su prišli jako blizu njegovom prozoru i tiho ponavljali desetinu puta: "Dobar dan, kako ste" i odmah odgovarali: "Dobro smo, a kako ste vi". To je užasan pritisak kome je izložen i priznao nam je da nije siguran koliko dugo još može da izdrži psihički ovakvu torturu", prenose Vesti riječi Mladena Đurkovića, koji dodaje da se i general, ali i porodica nadaju da će vlasti u Srbiji, ali i Haški tribunal nešto preduzeti kako bi ga zaštitili.
Zatvor "Long Lartin" mediji u Velikoj Britaniji u šali nazivaju i "terorističkim štabom", zato što je u njega smješten veliki broj pripadnika Al Kaide.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- draganbl
#9053 Re: Desavanja u Srbiji
Pošto je tema o Tihićevoj posjeti Beogradu ugašena, prisliljen sam da svoj komentar o ovoj posjeti postavim na ovu temu.
Prije par dana sam napisao da skoro sve vodeće stranke u BiH uviđaju potrebu za regionalnom saradnjom i tu smislim na saradnju na najvišem državnom nivou. Tadićevi i Silajdžićevi sastanci, dolazak Josipovića u BiH i to pravo kod Dodika, Vujanovićev boravak u Banjaluci, Tadićev u Hrvatskoj a evo sada i Tihićev u Beogradu potvrđuju moj stav o neophodnosti ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga. Meni kao državljaninu BiH, koji imam bliske veze sa Srbijom (čak i državljanstvo!) je to od životne važnosti i zbog toga potenciram diskusiju o ovakvim događajima. Stoga, sebi dajem za pravo i da prozivam one koji takvu saradnju odbijaju ili je smatraju čak i kontraproduktivnom.
Nadam se da će se politički zaokret koji bošnjački političari čine u odnosima sa Srbijom pozitivno odraziti i na same građane, te će nivo neprijateljstva i animoziteta prema Srbiji opasti. Dalje se nadam da će takođe splasnuti i direktan uzročno-posljedični animozitet velike mase Srba (i Hrvata) prema jedinstvenoj BiH.
Prognoziram da ćemo vjerovatno doći u situaciju da na narednim izborima vlast (ljudi koji su na vlasti) ostane ista, ali se politika te vlasti mijenja u pozitivnom smijeru. Ja nisam baš puno sretan zbog te opcije, ali mi se čini realnijom od varijante u kojoj će kvazibosansko-multietničke i nezrele građanske stranke uzeti bilo kakav veći udio u vlasti.
U svakom slučaju ovako više ne možemo i drago mi je da su to i Silajdžić i Tihić shvatili. Nažalost, mnogi još nisu.
Prije par dana sam napisao da skoro sve vodeće stranke u BiH uviđaju potrebu za regionalnom saradnjom i tu smislim na saradnju na najvišem državnom nivou. Tadićevi i Silajdžićevi sastanci, dolazak Josipovića u BiH i to pravo kod Dodika, Vujanovićev boravak u Banjaluci, Tadićev u Hrvatskoj a evo sada i Tihićev u Beogradu potvrđuju moj stav o neophodnosti ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga. Meni kao državljaninu BiH, koji imam bliske veze sa Srbijom (čak i državljanstvo!) je to od životne važnosti i zbog toga potenciram diskusiju o ovakvim događajima. Stoga, sebi dajem za pravo i da prozivam one koji takvu saradnju odbijaju ili je smatraju čak i kontraproduktivnom.
Nadam se da će se politički zaokret koji bošnjački političari čine u odnosima sa Srbijom pozitivno odraziti i na same građane, te će nivo neprijateljstva i animoziteta prema Srbiji opasti. Dalje se nadam da će takođe splasnuti i direktan uzročno-posljedični animozitet velike mase Srba (i Hrvata) prema jedinstvenoj BiH.
Prognoziram da ćemo vjerovatno doći u situaciju da na narednim izborima vlast (ljudi koji su na vlasti) ostane ista, ali se politika te vlasti mijenja u pozitivnom smijeru. Ja nisam baš puno sretan zbog te opcije, ali mi se čini realnijom od varijante u kojoj će kvazibosansko-multietničke i nezrele građanske stranke uzeti bilo kakav veći udio u vlasti.
U svakom slučaju ovako više ne možemo i drago mi je da su to i Silajdžić i Tihić shvatili. Nažalost, mnogi još nisu.
-
voajer
#9054 Re: Desavanja u Srbiji
Ti o odnosima Srbije i BiH govorish kao da oni iskljuchivo zavise od tankocutja s nashe strane. Mogu ti ovdje ostaviti spisak stvari po kojima se vidi da je politika oficielnog Beograda prema BiH agresivno neprijateljska i da im nasha zemlja sluzi kao jedini preostali poligon za lijechenje svakojakih frustracija za koje je drustvo tamo samo krivo.
Te chinjenice ne mogu promjeniti nikakvi sastanci, jer to nije stvar koja se dialogom rjeshava- treba u prvoj liniji postojati politichka volja Beograda da nam sjashe s grbache i posveti se sebi, a to je s ovom vladom teshko ostvarivo.
Mislim da mora jedan minimum sasvim ovozemaljskih i normalnih uslova da se ispuni da bi ovdje doshlo do normalizacije odnosa.
Te chinjenice ne mogu promjeniti nikakvi sastanci, jer to nije stvar koja se dialogom rjeshava- treba u prvoj liniji postojati politichka volja Beograda da nam sjashe s grbache i posveti se sebi, a to je s ovom vladom teshko ostvarivo.
Mislim da mora jedan minimum sasvim ovozemaljskih i normalnih uslova da se ispuni da bi ovdje doshlo do normalizacije odnosa.
- draganbl
#9055 Re: Desavanja u Srbiji
Ja upravo govorim o tome da vodeći bošnjački političari ne misle kao ti. Oni ne smatraju da prema Srbiji treba gajiti "tankocutje" (kakva nakaradna složenica!), već da odnos treba biti uzajamno konstruktivan, a konstruktivnost se može postići jedino dijalogom, nikako (Komšićevim) strategijama gajenja neprijateljstva i animoziteta. Ignorisanje činjenice da u BiH živi više od milion Srba koji na ovaj ili onaj način imaju bliske veze sa Srbijom je po mom mišljenju debilno, a suprotnost tome i treba da bude nekakav "suptilan"), konstruktivan odnos.voajer wrote:Ti o odnosima Srbije i BiH govorish kao da oni iskljuchivo zavise od tankocutja s nashe strane. Mogu ti ovdje ostaviti spisak stvari po kojima se vidi da je politika oficielnog Beograda prema BiH agresivno neprijateljska i da im nasha zemlja sluzi kao jedini preostali poligon za lijechenje svakojakih frustracija za koje je drustvo tamo samo krivo.
Ja ne mogu garantovati da sam u pravu, kada kažem da će trenutno vladajuće stranke ponovo još ubjedljivije pobijediti na sljedećim izborima. Sa druge strane, plašim se da sam u pravu, jer ne vidim mogućnost da nekonstruktivna i negativistička politika SDP-a, odnosno neprecizna i nezrela Naša stranka osvoje išta značajno više glasova sada nego prije 4 godine.
- kiky
#9056 Re: Desavanja u Srbiji
srbijanski odnos prema bosni je isti i konstantan još od predratnih ulijetanja sdb-a srbije na bosansku teritoriju, prisluškivanja, petljanja po bosanskim privrednim i političkim stvarima pa nadalje ...draganbl wrote:Ja upravo govorim o tome da vodeći bošnjački političari ne misle kao ti. Oni ne smatraju da prema Srbiji treba gajiti "tankocutje" (kakva nakaradna složenica!), već da odnos treba biti uzajamno konstruktivan, a konstruktivnost se može postići jedino dijalogom, nikako (Komšićevim) strategijama gajenja neprijateljstva i animoziteta. Ignorisanje činjenice da u BiH živi više od milion Srba koji na ovaj ili onaj način imaju bliske veze sa Srbijom je po mom mišljenju debilno, a suprotnost tome i treba da bude nekakav "suptilan"), konstruktivan odnos.voajer wrote:Ti o odnosima Srbije i BiH govorish kao da oni iskljuchivo zavise od tankocutja s nashe strane. Mogu ti ovdje ostaviti spisak stvari po kojima se vidi da je politika oficielnog Beograda prema BiH agresivno neprijateljska i da im nasha zemlja sluzi kao jedini preostali poligon za lijechenje svakojakih frustracija za koje je drustvo tamo samo krivo.
Ja ne mogu garantovati da sam u pravu, kada kažem da će trenutno vladajuće stranke ponovo još ubjedljivije pobijediti na sljedećim izborima. Sa druge strane, plašim se da sam u pravu, jer ne vidim mogućnost da nekonstruktivna i negativistička politika SDP-a, odnosno neprecizna i nezrela Naša stranka osvoje išta značajno više glasova sada nego prije 4 godine.
isti i konstantan u razdoblju od 90-ih do kraja rata ...
isti i konstantan za vrijeme đinđića ...
isti i konstantno neprijateljski i dan danas ... ( dokaza je i previše i to svakodnevno )
komšičev i silajđičev stav ( ali i šire bosanske javnosti ) su samo reakcije na na takvu politiku, ali i njihova dužnost koju iziskuje njihovo trenutno radno mjesto ...
-
asadaspektakl
#9057 Re: Desavanja u Srbiji
Ako se dobro sjecam, u ranijem incidentu u drugom Engleskom zatvoru je navedeni srpski general isjecen zhiletom u zatvorskoj celiji od strane jednog Albanca i jednog muslimana iz Bosne. Naravno, bio je to jako tuzan dogadjaj za vaskoliku javnost u Britaniji i Balkanu, pa su Engleske vlasti odlucile da prebace doticnog junaka u drugi zatvor gdje mu je ocigledno priredjena dobrodoslica kakvu inace zasluzuju srpski generali i vojnici. Pozelimo generalu sretno multikulturno druzenje i gradjenje multietnickog drustva u novom harmonicnom okruzenju, zatim ucenje novih jezika, vjezbanje joge, sklapanje novih prijateljstava i skladan seksualni zivot u narednih tridesetak godina koliko mu po presudi ostaje da odsluzi.BiH-x wrote:asadaspektakl wrote:Penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, osuđen za genocid u Srebrenici, psihički je sve lošije zbog provokacija radikalnih islamskih fundamentalista u zatvoru "Long Lartin" gdje je premješten nakon pokušaja ubistva u ćeliji engleskog zatvora "Wakefield".
Zatvor "Long Lartin" mediji u Velikoj Britaniji u šali nazivaju i "terorističkim štabom", zato što je u njega smješten veliki broj pripadnika Al Kaide.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- buzzer
#9058 Re: Desavanja u Srbiji
da se saradjivati treba i mora - stoji. da je doslo do nekakvog zaokreta u politici tihica i silajdzica... jeste, ali pocetkom rata kad je sda odstupila od platforme predsjednistva rbih i zapocela islamizaciju/debosnizaciju arbih. taj zaokret je dosegao vrhunac njihovom opstrukcijom tuzbe protiv srbije, ciji bi drugaciji ishod (da ne bi softica) bio presudan za istinsku demokratizaciju obiju drzava i za konstruktivnu saradnju.draganbl wrote:Pošto je tema o Tihićevoj posjeti Beogradu ugašena, prisliljen sam da svoj komentar o ovoj posjeti postavim na ovu temu.
kao drzavljanin bih bez rezervne opcije gnusam se saradnje nacionalista s jedne i kvazi-demokrata/umivenih nacionalista s druge strane jer takva saradnja bosni moze glave doci. vjerovati da ce isti ljudi nicim izazvani poceti mjenjati svoju politiku u pozitivnom smjeru ravno je ocekivanju da se dabic u hagu iskreno pokaje.
sto li me takva tvoja prica vise ne iznenadjuje?
- draganbl
#9059 Re: Desavanja u Srbiji
Ja ponavljam, ne raduje me to što smatram da će ovim političkim zaokretom Tihić i Silajdžić još ubjedljivije pobijediti na narednim izborima, ali postavljam pitanje: Kakvu alternativu nude "građanske" struje, šta čeka SDP, da Srbi na vlast dovedu Čedu Jovanovića? Svima je jasno da je Tadić maksimum "građanstva" koji će Srbija ikada izglasati na izborima. Sa Tadićem (ili njemu sličnim) se kad tad mora razgovarati, ali konstruktivno i dostojanstveno. A to SDP ne uviđa. Ne propagiram sluganski niti uvlakački odnos BH političara prema Srbiji (isto i prema Hrvatskoj), već konstruktivan, ravnopravan i unaprijed definisan, podržan od strane BH predsjedništva, parlamenta i nadasve građana. U tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja približava stavove BH i Srbije.buzzer wrote:da se saradjivati treba i mora - stoji. da je doslo do nekakvog zaokreta u politici tihica i silajdzica... jeste, ali pocetkom rata kad je sda odstupila od platforme predsjednistva rbih i zapocela islamizaciju/debosnizaciju arbih. taj zaokret je dosegao vrhunac njihovom opstrukcijom tuzbe protiv srbije, ciji bi drugaciji ishod (da ne bi softica) bio presudan za istinsku demokratizaciju obiju drzava i za konstruktivnu saradnju.draganbl wrote:Pošto je tema o Tihićevoj posjeti Beogradu ugašena, prisliljen sam da svoj komentar o ovoj posjeti postavim na ovu temu.
kao drzavljanin bih bez rezervne opcije gnusam se saradnje nacionalista s jedne i kvazi-demokrata/umivenih nacionalista s druge strane jer takva saradnja bosni moze glave doci. vjerovati da ce isti ljudi nicim izazvani poceti mjenjati svoju politiku u pozitivnom smjeru ravno je ocekivanju da se dabic u hagu iskreno pokaje.
P.S. Ni ja nemam rezervnu državu, kao ni ti. Bio sam (studirao) u Srbiji, da sam tamo htio ostati (a mogao sam) ne bih se ovdje ni vraćao, u slučaju kakvog rata ili drugih gluposti, neće mi Srbija biti spas, već Novi Zeland. Zbog toga se svakim svojim postom i trudim da poboljšam i svoj i tuđi stav, jer ne ide mi se u Novi Zeland, ovaca ima i u Bosni.
-
asadaspektakl
#9060 Re: Desavanja u Srbiji
Protesti prerasli u rasnu mržnju
15. jun 2010. | 19:30 -> 13:49 | Izvor: B92, Beta, Tanjug Pančevo -- U selu Jabuka kod Pančeva već danima traje zastrašivanje i maltretiranje Roma na rasnoj osnovi. Stotine meštana okuplja se svako veče i kamenuje kuće Roma.
Protesti zbog ubistva Dejana S. (17) pretvorili su se u širenje rasne i nacionalne mržnje, saopštila je policija.
Dejana S. je ubio vršnjak romske nacionalnosti B.J., koji je uhapšen i pred sudijom za maloletnike se brani ćutanjem. Policija je saopštila da je uhapsila i zadržala u pritvoru petoricu osumnjičenih za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje.
U pančevačkom selu Jabuka već nekoliko dana veliki broj policajaca čuva Rome, čije su kuće nekoliko puta kamenovane, a njihovi vlasnici verbalno napadani.
Svako veče većina meštana neromske nacionalnosti okuplja se ispred seoske škole. I dok okupljeni koji nisu hteli pred kamere kažu da je reč o mirnom protestu, policija, Pančevačka uprava i sami Romi smatraju da je reč o širenju rasne i nacionalne mržnje:
"Napadaju nam kuće, ne možemo od njih da izađemo u prodavnicu, nigde... Razbijaju nam imovinu, prozore, vrata, sve i svašta s nama rade."
"Nisu svi drugi krivi zbog njega. Ne treba da ispaštamo svi mi zbog toga što smo Romi."
Da nije reč o običnom protestu potvrdio je i načelnik PU Pančevo Zvezdan Radojković, koji kaže da je policija spremna da reaguje u svakom momentu. Ispred svake romske kuće sada dežuraju policajci, a u Jabuci su i pripadnici žandarmerije.
"Građani se okupljaju u sve većem i većem broju. Sada imamo situaciju da se polako zaboravlja taj nemili događaj i dolazimo u situaciju da se na ovakav način pokušava rešiti određeni lokalni komunalni problemi. U tom smislu pokušavamo da razgovaramo sa ovim ljudima i da im ukažemo da je policija, koja je ovde prisutna, tu zbog, ne samo otkrivanja, već i daljeg sprečavanja daljeg vršanje krivičnih dela", kaže Radojković.
Kako bi se strasti stišale, Jabuku je posetila pančevačka gradonačelnica Vesna Martinović.
"Predsednik skupštine i ja smo došli u Jabuku ne bi li u razgovoru sa meštanima pokušali da malo smirimo tenzije i da, uz uvažavanje nesreće i tragedije koja se dogodila, sprečimo da se tragedija ne ponovi i ne uzme nešto širi obim, a sve ukazuje na to, s obzirom na broj ljudi koji svake večeri protestuje", kaže Martinovićeva.
Sve je počelo nakon što je u četvrtak ubijen sedamnaestogodišnji Dejan S., a za taj zločin osumnjičen je njegov vršnjak romske nacionalnosti, koji je priveden. Navodno, ubistvu su prethodile rasprave na Fejsbuku i prepirke oko krađe patika.
Načelnik pančevačke policije Zvezdan Radojković demantovao je pisanje nekih medija da se osumnjičeni posle ubistva iživljavao na ubijenom i ostavio na njegovom telu sataništičke simbole.
Meštani uslovljavaju vlasti puštanjem uhapšenih
Meštani sela Jabuka kod Pančeva nisu hteli da razgovaraju sa gradonačelnicom Vesnom Martinović i načelnikom Policijske uprave Zvezdanom Radojkovićem jer su razgovore uslovljavali puštanjem iz pritvora uhapšenih za izazivanje međunacionalnih nereda prethodnih dana u tom selu.
Veći deo meštana koji su došli u Halu sportova u Jabuci na sastanak zahtevao je puštanje petoro sugrađana koji su uhapšeni da bi sastanak počeo, ali je Radojković to odbio.
Policija je saopštila da je uhapsila i zadržala u pritvoru Vladimira Stanišića (1986), Srđana Buinala (1974), Predraga Spasića (1991), Marka Stefanovskog (1992) i Dejana Lešnikovskog (1983), sve iz Jabuke, zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.
Protestna šetnja večeras nije ni održana jer su po selu raspoređene jake policijske snage pojačane četom žandarmerije.
Predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš je izjavio da će lokalna vlast ipak nastojati da razgovara sa građanima jer je nedopustivo da se ovakve stvari dalje dešavaju.
Vlast u Pančevu je uputila pomoć u hrani i medicinskoj zaštiti Romima u Jabuci koji, u strahu za svoju bezbednost, već tri dana ne izlaze iz kuća.
Karadžić: Strašan primer beznađa društva
Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić zatražio je da se pod hitno objavi lista uhapšenih organizatora protesta zbog ubistva Dejana S.
On je ocenio da rasistički napadi na građane Srbije romske nacionalnosti u Jabuci predstavljaju najstrašniji primer beznađa u kome je naše društvo.
"Kriminalci, rasisti i fašisti već peti dan uzastopno napadaju nedužne građane Srbije", navodi Karadžić i dodaje, "umesto da imamo pola zemlje na nogama koja će stati u odbranu svojih građana, vidimo pozive opštinskih vlasti da se Romima dostavi hrana i medicinska pomoć, jer iz straha ne izlaze iz kuća", naveo je Karadžić u pisanoj izjavi.
Odobrena ratifikacija SSP-a!
Dve godine posle potpisivanja, Evropska unija donela je odluku da počne sa ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom.
Kako se navodi, "Savet ministara prima na znanje kandidaturu Srbije za članstvo u EU". Odluka je doneta pošto je glavni haški tužilac Serž Bramerc obavestio ministre evropske unije da je zadovoljan saradnjom Srbije sa Tribunalom.
Bramerc je rekao da je "saradnja sa Srbijom u redu i da više nema nerešenih pravnih pitanja", iako Beograd mora da učini više na hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadzića.
Nakon što je šefove diplomatija EU izvestio o saradnji zemalja Balkana sa Tribunalom, Bramerc je izjavio da je možda potrebno promeniti načine traganja i primeniti druge mehanizme za nalaženje haških begunaca i ponovio da je glavni cilj Haškog tribunala da se nađu Mladić i Hadžić.
Glavni haški tužilac je rekao da očekuje da EU podrži takav pristup jer je "politika uslovljavanja i do sada davala dobre rezultate kada su u pitanju i haški i drugi međunarodni sudovi".
Na pitanje da li je na sastanku sa ministrima EU rekao da Beograd u potpunosti sarađuje sa Haškim sudom, Bramerc je odgovorio da ni u jednom izveštaju do sada nije na taj način definisao saradnju jer je "saradnja proces".
Iako je pominjana i takva mogućnost, evropski ministri nisu otišli i korak dalje, da evropskoj komisiji daju "zeleno svetlo" za razmatranje zahteva Srbije da dobije status kandidata za članstvo.
Izjave evropskih zvaničnika sugerišu da će i to pitanje uskoro biti na dnevnom redu.
"Glavni tužilac Haškog tribunala, Serž Bramerc izvestio nas je tokom ručka o najnovijim detaljima saradnje pojedinih zemalja zapadnog Balkana, naročito Srbije. Mi smo zaključili da Srbija nastavlja da sarađuje kako bi ostvarila nove rezultate na tom polju. Zato smo se dogovorili da sporazum o stabilizaciji i pridruživanju damo na ratifikaciju. Takođe pozdravljamo predanost Srbije evrointegracijama i njen zahtev za dobijanje statusa kandidata, koji je predat prošlog decembra. želeli smo da krenemo napred i vratićemo se i tom pitanju", rekla je šefica diplomatije EU Ketrin Ešton.
"Uzeli smo u obzir i zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i odlučili smo da to pitanje bude vraćeno Savetu ministara što je pre moguće. Mislim da je dobra i pozitivna poruka za građane Srbije to što smo dali na ratifikaciju sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Dakle, stvari se kreću. Nekada se kreću vrlo brzo a nekada postepeno ali idemo napred ka približavanju Srbije Uniji“, kazao je španski ministar spoljnih poslova Miguel Anhel Moratinos .
Evropski komesar za proširenje Štefan File pozdravio je odluku Saveta ministara inostranih poslova EU o otpočinjanju procesa ratifikacije SSP sa Srbijom.
"Odluka približava Srbiju korak dalje ka EU, stavljajući naše odnose na snažniju, pravno obavezujuću i institucionalnu osnovu. Nadam se da će Samit doneti podjednako značajnu odluku zahtevajući od Evropske komisije da pripremi mišljenje o molbi Srbije za članstvo u EU“, istakao je evropski komesar za proširenje u saopštenju.
U Luksemburgu je bio i Božidar Đelić, predsednik Vlade Srbije Srbije za evropske integracije, koji je odluku saveta ministara prokomentarisao rekavši da je Evropa održala reč.
"Naš veliki uspeh i uspeh naših saveznika je što se u zvaničnom zaključku sa Saveta ministara inostranih poslova pozdravlja aplikacija Srbije i odluka da se ministri vrate razmatranju tog pitanja", rekao je Đelić.
Premijer Srbije Mirko Cvetković smatra da je važno da ratifikacija SSP-a počne što pre.
"Važno je da ratifikacija Sporazuma počne što pre jer se obavlja u parlamentima svih 27 članica EU, kao i u parlamentu same Unije tako da će trajati sigurno godinu, dve", rekao je Cvetković tokom posete Kruševcu.
Premijer je rekao da Srbija održava tempo procesa evropskih integracija, kao i da očekuje da će naša zemlja naredne godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.
Fratini: Italija će prva ratifikovati SSP
Ministar inostranih poslova Italije Franko Fratini izjavio je ranije u toku dana da će "Italija biti prva zemlja koja će ratifikovati SSP sa Srbijom jer u tom pogledu u parlamentu postoji saglasnost vladajuće većine i opozicije".
"Italija bi podržala i deblokadu procesa prihvatanja kandidature Srbije za članstvo u EU, ali s obzirom da to ovog trenutka nije moguće, danas treba bar da usvojimo ratifikaciju i da potom tokom predsedavanja Belgije počnemo da razgovaramo o priključivanju Srbije EU", dodao je Fratini.
Pozivajući se na diplomatske izvore, beogradski "Danas" piše da bi prva zemlja koja će ratifikovati SSP sa Srbijom mogla zapravo biti Španija.
Španski parlament je, sredinom maja, obavio 90 odsto posla u vezi s ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao gest snažne podrške Srbiji u procesu evropskih integracija, navodi se u ovom listu.
- buzzer
#9061 Re: Desavanja u Srbiji
ja nevjerujem da je tadic srbijanski maximum, bas kao sto nevjerujem da bih ne moze bolje od ovoga sto smo imali prosle dvije decenije i sto imamo sada. takodje mislim da i bih moze konstruktivno uticati na politiku srbije (propustena sansa je bio haski proces), mozda ne u mjeri u kojoj je uticaj srbije na bih moguc, ali ipak. fol je u principijelnosti, a toga kod pomenute gospode tihica, silajdzica i tadica nema ni u tragovima. sdp jeste u krizi i pod cizmom, ali ce jednog dana kad ozdravi (inshallahdraganbl wrote:Ja ponavljam, ne raduje me to što smatram da će ovim političkim zaokretom Tihić i Silajdžić još ubjedljivije pobijediti na narednim izborima, ali postavljam pitanje: Kakvu alternativu nude "građanske" struje, šta čeka SDP, da Srbi na vlast dovedu Čedu Jovanovića? Svima je jasno da je Tadić maksimum "građanstva" koji će Srbija ikada izglasati na izborima. Sa Tadićem (ili njemu sličnim) se kad tad mora razgovarati, ali konstruktivno i dostojanstveno. A to SDP ne uviđa. Ne propagiram sluganski niti uvlakački odnos BH političara prema Srbiji (isto i prema Hrvatskoj), već konstruktivan, ravnopravan i unaprijed definisan, podržan od strane BH predsjedništva, parlamenta i nadasve građana. U tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja približava stavove BH i Srbije.buzzer wrote:da se saradjivati treba i mora - stoji. da je doslo do nekakvog zaokreta u politici tihica i silajdzica... jeste, ali pocetkom rata kad je sda odstupila od platforme predsjednistva rbih i zapocela islamizaciju/debosnizaciju arbih. taj zaokret je dosegao vrhunac njihovom opstrukcijom tuzbe protiv srbije, ciji bi drugaciji ishod (da ne bi softica) bio presudan za istinsku demokratizaciju obiju drzava i za konstruktivnu saradnju.draganbl wrote:Pošto je tema o Tihićevoj posjeti Beogradu ugašena, prisliljen sam da svoj komentar o ovoj posjeti postavim na ovu temu.
P.S. Ni ja nemam rezervnu državu, kao ni ti. Bio sam (studirao) u Srbiji, da sam tamo htio ostati (a mogao sam) ne bih se ovdje ni vraćao, u slučaju kakvog rata ili drugih gluposti, neće mi Srbija biti spas, već Novi Zeland. Zbog toga se svakim svojim postom i trudim da poboljšam i svoj i tuđi stav, jer ne ide mi se u Novi Zeland, ovaca ima i u Bosni.
p.s.
da je tadicevu skorasnju kafansku posjetu dodiku koordiniralo nadlezno ministarstvo vanjskih poslova i ja bih to pozdravio, ali avaj, bila je to jos jedna demonstracija sile.
-
klixober
#9062 Re: Desavanja u Srbiji
Da li je Tihic posjetio Iliju Jurisica?
-
hercegovac_pravi
#9063 Re: Desavanja u Srbiji
Nije ali je naglasio da takve stvari treba ostaviti istoričarima...komeba wrote:Da li je Tihic posjetio Iliju Jurisica?
- vee-jay
#9064 Re: Desavanja u Srbiji
hercegovac_pravi wrote:Nije ali je naglasio da takve stvari treba ostaviti istoričarima...komeba wrote:Da li je Tihic posjetio Iliju Jurisica?
-
voajer
#9065 Re: Desavanja u Srbiji
draganbl wrote:Ja upravo govorim o tome da vodeći bošnjački političari ne misle kao ti. Oni ne smatraju da prema Srbiji treba gajiti "tankocutje" (kakva nakaradna složenica!), već da odnos treba biti uzajamno konstruktivan, a konstruktivnost se može postići jedino dijalogom, nikako (Komšićevim) strategijama gajenja neprijateljstva i animoziteta. Ignorisanje činjenice da u BiH živi više od milion Srba koji na ovaj ili onaj način imaju bliske veze sa Srbijom je po mom mišljenju debilno, a suprotnost tome i treba da bude nekakav "suptilan"), konstruktivan odnos.voajer wrote:Ti o odnosima Srbije i BiH govorish kao da oni iskljuchivo zavise od tankocutja s nashe strane. Mogu ti ovdje ostaviti spisak stvari po kojima se vidi da je politika oficielnog Beograda prema BiH agresivno neprijateljska i da im nasha zemlja sluzi kao jedini preostali poligon za lijechenje svakojakih frustracija za koje je drustvo tamo samo krivo.
Jel' ti namjerno ne razumijesh sta sam napisao ili ne chitash uopste?
Evo jednostavnije pa da iskljuchimo mogucnost nesporazuma: Srbija prema BiH gaji neprijateljski odnos koji pochiva na koncenzusu politichkih snaga u tamnoshnjoj vlasti. Dialog sa tim snagama je jalovi posao od kojeg samo Srbija ima koristi a BiH dobrovoljno zauzima poziciju taoca i gura se josh dublje u ovisnost od politichkih prilika u Srbiji.
Za razliku od tebe, mene boli neka stvar za Srbijom i njeni mi interesi nisu primarni.
Jel sad malo jasnije?
A posto je tebi SDA konstruktivna snaga u Federaciji a SDP i Nasha Stranka kao neki radikali, ja sam ubjerdjen da ni dialog izmedju mene i tebe slatkim plodovima ne moze uroditi. Umjesto dialoga biram put da te kad tad nadglasam na izborima i time ti nametnem svoju volju. Nadam se da se bar oko toga mozemo sloziti da je put koji biram legitiman nachin da proguram svoje interese ( da, necesh vjerovati tvoji interesi nisu jedini postojeci niti imaju monopol na legitimitet).
-
asadaspektakl
#9066 Re: Desavanja u Srbiji
Mislim da je Tihic izjavio nesto u stilu "zatvor nema alternativu" ili (ako me sjecanje ne vara) "BiH podrzava poboljsanje kapaciteta i broja slobodnih lezaja u zatvorima u Srbiji a u sve u skladu s Evroatlantskim i Evropskim standardima".vee-jay wrote:hercegovac_pravi wrote:Nije ali je naglasio da takve stvari treba ostaviti istoričarima...komeba wrote:Da li je Tihic posjetio Iliju Jurisica?![]()
![]()
![]()
- Sezam
#9067 Re: Desavanja u Srbiji
...i od kojih 95% iz dna duse mrzi Bosnu i Hercegovinu i svaki dan u svakom pogledu trudi se da joj naskodi, a sve to sponzorisano i podrzavano od strane otvoreno neprijateljske Srbije...poserem vam se u dijalog...nije to dijalog, vec jeftina predstava od strane Srbije za Evropu...vidi nas Srbe Evropo bre kako smo civilizovani, za razliku od Komsica bredraganbl wrote:Ja upravo govorim o tome da vodeći bošnjački političari ne misle kao ti. Oni ne smatraju da prema Srbiji treba gajiti "tankocutje" (kakva nakaradna složenica!), već da odnos treba biti uzajamno konstruktivan, a konstruktivnost se može postići jedino dijalogom, nikako (Komšićevim) strategijama gajenja neprijateljstva i animoziteta. Ignorisanje činjenice da u BiH živi više od milion Srba koji na ovaj ili onaj način imaju bliske veze sa Srbijom je po mom mišljenju debilno, a suprotnost tome i treba da bude nekakav "suptilan"), konstruktivan odnos.voajer wrote:Ti o odnosima Srbije i BiH govorish kao da oni iskljuchivo zavise od tankocutja s nashe strane. Mogu ti ovdje ostaviti spisak stvari po kojima se vidi da je politika oficielnog Beograda prema BiH agresivno neprijateljska i da im nasha zemlja sluzi kao jedini preostali poligon za lijechenje svakojakih frustracija za koje je drustvo tamo samo krivo.
Ko vas ne zna...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9068 Re: Desavanja u Srbiji
Sud u Beogradu
Predat zahtjev za proglašenje Ratka Mladića mrtvim
Advokat Miloš Šaljić danas je u ime porodice Ratka Mladića podnio Prvom osnovnom sudu u Beogradu zahtjev da mrtvim proglasi Mladića, za kojim traga Haški tribunal.
Šaljić je rekao da od februara 2003. godine nema nikakvog traga da se Ratko Mladić nalazi u životu, a da je u međuvremenu porodica trpjela ogromne pritiske.
Šaljić je novinarima ispred zgrade suda rekao da su članovi Mladićeve porodice otpuštani sa posla, da nisu imali adekvatno liječenje, a da je čak bilo i ucjenjivanja djecom.
"Sve to je porodicu navelo na ovaj korak, odnosno da nestalo lice proglasi umrlim, smatrajući da će i državni organi konačno shvatiti da porodica njima ne može ništa da pomogne i da treba da je ostave na miru", istakao je Šaljić.
On je objasnio da će sudija po tom prijedlogu odlučivati tako što će prvo provjeriti da li je prijedlog sastavljen u skladu sa zakonom, a zatim sud provjerava činjenice iz zahtjeva, pribavlja potrebne dokaze i objavljuje oglas u Službenom listu.
"Nakon toga stiču se uslovi da se donese odluka na osnovu činjeničnog stanja. Takav postupak traje zavisno od toga koliko je sud ažuran i agilan. Može da traje od šest meseci do četiri godine", rekao je Šaljić.
On je naveo da u zahtjevu traži da se izvrši pribavljanje medicinske dokumentacije iz koje bi se vidjelo da li je Mladić još od 1996. godine težak bolesnik, koji je te godine preležao težak moždani udar, a zatim u više navrata liječen na VMA kako od stomačnih tegoba, tako i od kardiovaskularnih.
"Prema tome, lice kome je neophodna stalna pomoć i njega. Da li takvo lice može da živi u uslovima progona, po pećinama i jazbinama, prosudite sami. Porodica smatra da upravo iz tih razloga nije vjerovatno da još u životu, zato pokreće taj postupak", rekao je advokat porodice Ratka Mladića i dodao:
"Što se tiče nadležnih organa, ko god ne veruje neka traži, mi se u njihovo pravo nećemo mešati, to je njihova obaveza. Prema tome neka tragaju, a mi radimo što smatramo da treba u ovom trenutku".
(SRNA)

neg lopate i krampe u ruke i u otkopavanje još jednog ĐŽenerala

-
zavrzlama
#9069 Re: Desavanja u Srbiji
svaka normalna drzava bi htjela da se sto prije uhvati najveci zlocinac i sramota za jedan narod,ali u srbiji je to ponos i sve se radi da se isti ne uhvati.....krvnika ne cuvaju neki dobro obuceni specijalci,nego ga cuva stanje duha koji vlada srbijom.....
- felipe kajetano
#9070 Re: Desavanja u Srbiji
pici wrote: neg lopate i krampe u ruke i u otkopavanje još jednog ĐŽenerala

dead or alive
- Bosnolog
#9071 Re: Desavanja u Srbiji
Kalinovackog zlocinacko genocidnog kamenjarka Mladica proglasavaju mrtvacem,kako bi SANU mentori stvorili jos jednu dimnu zavjesu po receptu iz iste Botine kuhinje cije je isti danasnji kuhar Tadija tada bio glavni skrivac odbjeglog haskog junaka jos od vremena kada je Ljubin sin Tadija bio ministar odbrane porazene Miloseviceve armade.
Srbija laze MZ a za uzvrat je Srbija kao nagradu dobilia zlo iz prilozenog gepeka ruske Lade ,..
Srbija se nastavlja gusiti u vlastitom brlogu sopstvenog zla http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/194255 ... da-na-Rome iako su ti isti Romi starosjedioci Srbije kako tvrde isti http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/194299 ... nog-naroda.
Zasigurno je Srbija ostala brlog i cuvar najvecih zlocinaca i krvoloka nakon Nacista, koje je ta ista Srbija ideoloski posijala i odgojila te ih koristila u praljavim ratno zlocincko genocindo-pljackarskim ratovima u susjednim zemaljama a sada im ti isti zlikovci postaju sve veca opasnost,nakon sto je zlo odgojeno i hranjno zlocinima prema drugima i drugacijima http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/194244 ... policajaca .Zlo sijati i ciniti nikada nije donijelo dobor i srecu,pa nece ni Srbiji ....
Srbija laze MZ a za uzvrat je Srbija kao nagradu dobilia zlo iz prilozenog gepeka ruske Lade ,..

Srbija se nastavlja gusiti u vlastitom brlogu sopstvenog zla http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/194255 ... da-na-Rome iako su ti isti Romi starosjedioci Srbije kako tvrde isti http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/194299 ... nog-naroda.
Zasigurno je Srbija ostala brlog i cuvar najvecih zlocinaca i krvoloka nakon Nacista, koje je ta ista Srbija ideoloski posijala i odgojila te ih koristila u praljavim ratno zlocincko genocindo-pljackarskim ratovima u susjednim zemaljama a sada im ti isti zlikovci postaju sve veca opasnost,nakon sto je zlo odgojeno i hranjno zlocinima prema drugima i drugacijima http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/194244 ... policajaca .Zlo sijati i ciniti nikada nije donijelo dobor i srecu,pa nece ni Srbiji ....
- draganbl
#9072 Re: Desavanja u Srbiji
Koliko pratim, Tihićeva posjeta Srbiji teče ok. Reklo bi se da čitava posjeta ima "prijateljski" prizvuk, što možda i nije previše dobro jer ipak ima dosta otvorenih i neriješenih pitanja između dvije zemlje koja se ne mogu sva razriješiti bez oštrijih tonova.
Sa druge strane, Tihić i nije otišao u Beograd kao zvanični predstavnik BiH, iako ga neki mediji u Srbiji predstavljaju kao "predsjednika najjače bošnjačke stranke (SDA) i predsjednika Doma naroda Parlamenta BiH".
Sve u svemu, moj je zaključak da je Tihić uradio pametan potez, prvenstveno pametan potez za sebe i svoju stranku, ali i da je otvorio vrata i drugim posjetama Beogradu (i zvaničnim i nezvaničnim). Da li je njegova posjeta generalno koristan potez i za čitavu Bosnu? Moje je mišljenje da ipak jeste, iako iz ovakve posjete neće proisteći nikakve značajne direktne konsekvence.
Da zaključim, ova posjeta nije nešto posebno važna, ali nije ni loša, s obzirom na to da je prva i nezvanična. Međutim, ukoliko se nakon ove posjete intenzivira dinamika međusobnih susreta i razgovora, onda će se ona pokazati još boljom i korisnijom nego što se sada čini. A ukoliko ga zbog ove posjete dežurne kvazibosanske patriote proglase izdajnikom, onda bi mu se zbog ove posjete čak moglo (i trebalo) čestitati.
Sa druge strane, Tihić i nije otišao u Beograd kao zvanični predstavnik BiH, iako ga neki mediji u Srbiji predstavljaju kao "predsjednika najjače bošnjačke stranke (SDA) i predsjednika Doma naroda Parlamenta BiH".
Sve u svemu, moj je zaključak da je Tihić uradio pametan potez, prvenstveno pametan potez za sebe i svoju stranku, ali i da je otvorio vrata i drugim posjetama Beogradu (i zvaničnim i nezvaničnim). Da li je njegova posjeta generalno koristan potez i za čitavu Bosnu? Moje je mišljenje da ipak jeste, iako iz ovakve posjete neće proisteći nikakve značajne direktne konsekvence.
Da zaključim, ova posjeta nije nešto posebno važna, ali nije ni loša, s obzirom na to da je prva i nezvanična. Međutim, ukoliko se nakon ove posjete intenzivira dinamika međusobnih susreta i razgovora, onda će se ona pokazati još boljom i korisnijom nego što se sada čini. A ukoliko ga zbog ove posjete dežurne kvazibosanske patriote proglase izdajnikom, onda bi mu se zbog ove posjete čak moglo (i trebalo) čestitati.
- Bosnolog
#9073 Re: Desavanja u Srbiji
Ma jok ba Pici junak se trudi doci do Haga a Srbija ga vec proglasila mrtvim pokajnikom.SPC ce ga uskoro proglasiti svetim Ratkom,............pici wrote:Sud u Beogradu
Predat zahtjev za proglašenje Ratka Mladića mrtvim
Advokat Miloš Šaljić danas je u ime porodice Ratka Mladića podnio Prvom osnovnom sudu u Beogradu zahtjev da mrtvim proglasi Mladića, za kojim traga Haški tribunal.
Šaljić je rekao da od februara 2003. godine nema nikakvog traga da se Ratko Mladić nalazi u životu, a da je u međuvremenu porodica trpjela ogromne pritiske.
Šaljić je novinarima ispred zgrade suda rekao da su članovi Mladićeve porodice otpuštani sa posla, da nisu imali adekvatno liječenje, a da je čak bilo i ucjenjivanja djecom.
"Sve to je porodicu navelo na ovaj korak, odnosno da nestalo lice proglasi umrlim, smatrajući da će i državni organi konačno shvatiti da porodica njima ne može ništa da pomogne i da treba da je ostave na miru", istakao je Šaljić.
On je objasnio da će sudija po tom prijedlogu odlučivati tako što će prvo provjeriti da li je prijedlog sastavljen u skladu sa zakonom, a zatim sud provjerava činjenice iz zahtjeva, pribavlja potrebne dokaze i objavljuje oglas u Službenom listu.
"Nakon toga stiču se uslovi da se donese odluka na osnovu činjeničnog stanja. Takav postupak traje zavisno od toga koliko je sud ažuran i agilan. Može da traje od šest meseci do četiri godine", rekao je Šaljić.
On je naveo da u zahtjevu traži da se izvrši pribavljanje medicinske dokumentacije iz koje bi se vidjelo da li je Mladić još od 1996. godine težak bolesnik, koji je te godine preležao težak moždani udar, a zatim u više navrata liječen na VMA kako od stomačnih tegoba, tako i od kardiovaskularnih.
"Prema tome, lice kome je neophodna stalna pomoć i njega. Da li takvo lice može da živi u uslovima progona, po pećinama i jazbinama, prosudite sami. Porodica smatra da upravo iz tih razloga nije vjerovatno da još u životu, zato pokreće taj postupak", rekao je advokat porodice Ratka Mladića i dodao:
"Što se tiče nadležnih organa, ko god ne veruje neka traži, mi se u njihovo pravo nećemo mešati, to je njihova obaveza. Prema tome neka tragaju, a mi radimo što smatramo da treba u ovom trenutku".
(SRNA)
neg lopate i krampe u ruke i u otkopavanje još jednog ĐŽenerala

- Sezam
#9074 Re: Desavanja u Srbiji
Znamo mi da je vama Ratko Mladic "King", ali neukusna ti je metafora...felipe kajetano wrote:pici wrote: neg lopate i krampe u ruke i u otkopavanje još jednog ĐŽenerala
dead or alive
- felipe kajetano
#9075 Re: Desavanja u Srbiji
Pogresno si shvatio metaforu....al' tebi da objasnjavamSezam wrote: Znamo mi da je vama Ratko Mladic "King", ali neukusna ti je metafora...