Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#9051 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Pa nista onda, ostaje nam da moralisemo, Nihad je uradio to sto je uradio, ako se ikad vrati u reprezentaciju, skupiti se i otici na utakmicu, ponijeti kamenja, paradajza, jaja, zasuti ga svim i svacim i dobro nalijepiti. Satisfakcija mora biti zadovoljena.
Jedno pitanje na temu: koliko bi se toga promijenilo da je samo Nihad u reprezentaciji, bez Teletovica i Nurkica? Realno?!

:D :thumbup:

Dzaba krecis, tako je to kod nase javnosti i odnosa prema sportu...po nekima se pljuje po defaultu, a neki su nedodirljivi zbog zvjezdanog statusa. :wink:

Podrzavam Dzedovicev izbor da uzme drugo drzavljanstvo. :bih: Jest da ga je Misko malo preveslo, :oops: al sta je tu je...eto njega u narednim kvalifikacijama u najboljoj mogucoj formi. :izet:

Al zato naredno EP kad budemo kompletni idemo po medalju. :oops:
Thorgerson

#9052 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

vryzas wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nista onda, ostaje nam da moralisemo, Nihad je uradio to sto je uradio, ako se ikad vrati u reprezentaciju, skupiti se i otici na utakmicu, ponijeti kamenja, paradajza, jaja, zasuti ga svim i svacim i dobro nalijepiti. Satisfakcija mora biti zadovoljena.
Jedno pitanje na temu: koliko bi se toga promijenilo da je samo Nihad u reprezentaciji, bez Teletovica i Nurkica? Realno?!

Dzaba krecis, tako je to kod nase javnosti i odnosa prema sportu...po nekima se pljuje po defaultu, a neki su nedodirljivi zbog zvjezdanog statusa. :wink:

Podrzavam Dzedovicev izbor da uzme drugo drzavljanstvo. :bih: Jest da ga je Misko malo preveslo, :oops: al sta je tu je...eto njega u narednim kvalifikacijama u najboljoj mogucoj formi. :izet:

Nije niko nedodirljiv. Ja sam napisao isto i za Teletovica. Lik je hladno mogao staviti klauzulu da hoce da igra za repku, ali nije. Neki ovdje zaboravljaju da se Mirza davno oporavio i da je cak igrao u play offu prosle sezone!? Dakle, nije ono da je jucer poceo trenirati.

Ja sam bas razocaran, jer sam se nadao da cemo imati top ekipu. Imamo vrhunskog trenera i zbog njega ako nista i ove prilike bi svaki igrac morao uraditi sve da se nadje na tom prvenstvu.

Stoga, Mirza je mogao igrati, ali se nije htio zamjeriti svojim poslodavcima. Prihvatio je sve moguce njihove uslove. Jebe se ameru nekom za evropsko prvenstvo i za nekakvu Bosnu, a naravno sada i Mirzi. Zasto nije rekao svom agentu, trazi mi tim koji ce prihvatiti da odigram EP.

Isto vazi i za Nurkica. Ali eto, ajd u njegovom slucaju on je operisan. Mada je Juka davno rekao da nece igrati za reprezentaciju. Tako da i da nije bilo operacije on ne bi bio tu.

Sto se mene tice meni Djedovic ne treba. Treba pustiti druge momke koji zele da igraju za ovu drzavu. Neki ce se sada dole cvariti na Ilidzi, vrijedno trenirati, a Djeda negdje na plazi ispija koktel, ispod peskira njemacki pasos.

Jer kakvu onda poruku saljemo? Jednom se mora reci - dosta! Necemo ba mi nikoga cviliti i moliti da igra. Ako jedan Sulejmanovic ceka godinama da zaigra za ovu drzavu, iako hladno vec sada moze igrati za Finsku - ko je onda Djedovic, Nurkic, peti deseti da budu povlasteni?

Na kraju, mozda je ovako i najbolje. Idemo bez najvece zvijezde tima, pa ce mozda biti i vise timske igre - mozda je i bolje tako, a ne da ovisimo od toga jel se Mirza dobro naspavao to jutro i jel raspolozen.

I vidjet cete, proci cemo u drugi krug. 100% ;-) Kad inat proradi!
Thorgerson

#9053 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Mene samo zanima zasto je sada Djedovic MORAO mijenjati drzavljanstvo. Mislim koji je razlog da to uradi u godini kada je EP? Je li se moglo sacekati barem da prodje EP? U cemu je fazon?

Ili eto, zasto to nije uradio prosle godine?

Ovo samo kod nas ima, amerikanac ti igra, a tvoj drzavljanin nece... :-)

Ma kosarka je otisla u qrac...previse otkazivanja i kosarkaskih primadona...nadam se da ce se jednom stati u kraj ovome...
kakavdanakneiskustvu

#9054 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Thorgerson wrote:
vryzas wrote:

Nije niko nedodirljiv. Ja sam napisao isto i za Teletovica. Lik je hladno mogao staviti klauzulu da hoce da igra za repku, ali nije. Neki ovdje zaboravljaju da se Mirza davno oporavio i da je cak igrao u play offu prosle sezone!? Dakle, nije ono da je jucer poceo trenirati.

Ja sam bas razocaran, jer sam se nadao da cemo imati top ekipu. Imamo vrhunskog trenera i zbog njega ako nista i ove prilike bi svaki igrac morao uraditi sve da se nadje na tom prvenstvu.

Stoga, Mirza je mogao igrati, ali se nije htio zamjeriti svojim poslodavcima. Prihvatio je sve moguce njihove uslove. Jebe se ameru nekom za evropsko prvenstvo i za nekakvu Bosnu, a naravno sada i Mirzi. Zasto nije rekao svom agentu, trazi mi tim koji ce prihvatiti da odigram EP.

Isto vazi i za Nurkica. Ali eto, ajd u njegovom slucaju on je operisan. Mada je Juka davno rekao da nece igrati za reprezentaciju. Tako da i da nije bilo operacije on ne bi bio tu.

Sto se mene tice meni Djedovic ne treba. Treba pustiti druge momke koji zele da igraju za ovu drzavu. Neki ce se sada dole cvariti na Ilidzi, vrijedno trenirati, a Djeda negdje na plazi ispija koktel, ispod peskira njemacki pasos.

Jer kakvu onda poruku saljemo? Jednom se mora reci - dosta! Necemo ba mi nikoga cviliti i moliti da igra. Ako jedan Sulejmanovic ceka godinama da zaigra za ovu drzavu, iako hladno vec sada moze igrati za Finsku - ko je onda Djedovic, Nurkic, peti deseti da budu povlasteni?

Na kraju, mozda je ovako i najbolje. Idemo bez najvece zvijezde tima, pa ce mozda biti i vise timske igre - mozda je i bolje tako, a ne da ovisimo od toga jel se Mirza dobro naspavao to jutro i jel raspolozen.

:thumbup: :thumbup:
dulekrele

#9055 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

nacho_ wrote:Šta bi falilo reprezentaciji da boravi u trening kampu FSBiH i da se pripremaju u Areni. Možda od zraka u Zenici mutiraju pa dobijemo ovu ekipu: Image
:oops:

nemere...kratki kreveti. :D
vryzas

#9056 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Thorgerson wrote:
vryzas wrote:

Ok, postujem tvoje misljenje i slazem se sa prvim dijelom posta...sa druge strane, ocigledno neke stvari nisu poslozene kako treba, kako u savezu, tako i u glavama igraca...ili mi svi imamo pogresnu percepciju. Realno, svakom od tih igraca je preca njegova karijera i egzistencija naspram reprezentacije. To je sasvim normalno jer ljudi zive od toga. Ulaziti u to ko je kome koliko dao je smijesno...za reprezentaciju se nastupa prvenstveno iz ljubavi i cisto sportskih motiva, a kod nas ima dosta reprezentativaca u svim sportovima koji su tu iz nekog drugog interesa.

Opet ponavljam, meni je jasno zasto je Djedovic uzeo drugi pasos i podrzavam tu odluku, a vjerujem da ga je Raznatovic obmanuo sa pricom da ce moci da igra za BiH bez problema.
vryzas

#9057 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Thorgerson wrote:Mene samo zanima zasto je sada Djedovic MORAO mijenjati drzavljanstvo. Mislim koji je razlog da to uradi u godini kada je EP? Je li se moglo sacekati barem da prodje EP? U cemu je fazon?

Ili eto, zasto to nije uradio prosle godine?

Ovo samo kod nas ima, amerikanac ti igra, a tvoj drzavljanin nece... :-)

Ma kosarka je otisla u qrac...previse otkazivanja i kosarkaskih primadona...nadam se da ce se jednom stati u kraj ovome...
Vjerovatno je to morao zavrsiti prije pocetka nove sezone u Bajernu...da je uzeo naredne godine, fulio bi kvalifikacije. Uvijek ima nesto, a s obzirom da nema Nurkica i Teletovica, jos ce dobro ispasti sto ce to zavrsiti ove godine. :wink:
missko

#9058 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by missko »

On nije morao uzeti Njemacko drzavljanstvo nego je htio Njemacko druavljanstvo i to je to a da dobijes Njemacko moras se prije toga odreci naseg.
Kod mene svi u porodici imaju Njemacko drzavljanstvo osim mene i ja bih imao povlastica da imam Njemacko drzavljanstvo ali necu da ga uzmeme upravo iz razloga sto bi se morao odreci naseg. Meni je to intimna stvar i stvar ponosa.
Dzedovic je kurva prodao se za lovu .
Tomahawk11
Globalni moderator

#9059 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Bosnjo u njemackoj familiji :mrgreen: :lol: ne da covjek na sebe :lol: :thumbup:
obzirom da nema Nurkica i Teletovica
Ovo je kljucno.
kakavdanakneiskustvu

#9060 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

kakve veze ima đedovicevo odricanje od naseg drzavljanstva sa jusufovom povredom,kad smo oslabljeni neigranjem dvojice najboljih onda je dobro da nam i treci najboilji ne igra?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9061 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:kakve veze ima đedovicevo odricanje od naseg drzavljanstva sa jusufovom povredom,kad smo oslabljeni neigranjem dvojice najboljih onda je dobro da nam i treci najboilji ne igra?
U ovakvom omjeru snaga, da.
Teletovic je prva suterska opcija ekipe, prva zvijezda tima.
Djedovic je prvi odbrambeni igrac ekipe, prvi kradljivac lopti, pokretacka snaga ekipe.
Nurkic je trebao biti gospodar reketa.
E, sad, da je tu bar Teletovic, onda mozemo pricati o nedostatku Djedovica. Ovako, tesko da bi nesto puno popravio sam Djedovic. Ublazio bi sigurno, ali bi rezultat na kraju bio skoro isti, bez neke velike sanse da, ako nista, zakuhamo ko na zadnjem prvenstvu.
Mali smo mi kad je kosarka u pitanju, to sto su ljudima proradili cirevi na ovo mijenjanje drzavljanstva je glupost. Rekao sam i ponavljam jos jednom: hocu da vidim Teletovica, Nurkica i Djedovica zajedno u dresu reprezentacije BiH. Do tad ce i neki od ovih mladjih kosarkasa biti spremniji, pa sam ubjedjen da cemo za sljedece prvenstvo imati beton reprezentaciju.
kakavdanakneiskustvu

#9062 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

preneseno na druge,kad nema marca i pau gasola,bolje je da nema ni fernandeza,ili kad ne mogu igrati bogdanovic i tomic,nek ne igra ni šarić
kakavdanakneiskustvu

#9063 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kakve veze ima đedovicevo odricanje od naseg drzavljanstva sa jusufovom povredom,kad smo oslabljeni neigranjem dvojice najboljih onda je dobro da nam i treci najboilji ne igra?
U ovakvom omjeru snaga, da.
Teletovic je prva suterska opcija ekipe, prva zvijezda tima.
Djedovic je prvi odbrambeni igrac ekipe, prvi kradljivac lopti, pokretacka snaga ekipe.
Nurkic je trebao biti gospodar reketa.
E, sad, da je tu bar Teletovic, onda mozemo pricati o nedostatku Djedovica. Ovako, tesko da bi nesto puno popravio sam Djedovic. Ublazio bi sigurno, ali bi rezultat na kraju bio skoro isti, bez neke velike sanse da, ako nista, zakuhamo ko na zadnjem prvenstvu.
Mali smo mi kad je kosarka u pitanju, to sto su ljudima proradili cirevi na ovo mijenjanje drzavljanstva je glupost. Rekao sam i ponavljam jos jednom: hocu da vidim Teletovica, Nurkica i Djedovica zajedno u dresu reprezentacije BiH. Do tad ce i neki od ovih mladjih kosarkasa biti spremniji, pa sam ubjedjen da cemo za sljedece prvenstvo imati beton reprezentaciju.

hoces ti,ali nece djedovic da igra za nas
Tomahawk11
Globalni moderator

#9064 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:preneseno na druge,kad nema marca i pau gasola,bolje je da nema ni fernandeza,ili kad ne mogu igrati bogdanovic i tomic,nek ne igra ni šarić
Gdje ces, bolan, porediti Spaniju sa nama? Nije uporedivo ni blizu. Mi imamo tri odlicna igraca, ostalo prosjek. I ne znam sto bi bilo preneseno. Ja samo konstatujem da je Nihad jedan dio tog kotaca.
Nije rekao da nece da igra za nas. Za godinu dana ce imati pravo da igra za reprezentaciju. Gdje ima ta izjava da nece da igra?
I na kraju, da zakljucimo, onaj ko je odlucio da je Nihad izdajnik, pakas, antipatriota, taj sigurno nece promijeniti svoje misljenje.
Cavendish

#9065 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Cavendish »

Realno u ovoj situaciji jedino u cemu cemo uzivatina EP bit ce komentarisanje Edina Avdica. Nasi susjedi ce vjerovatno jako daleko dogurati, dok cemo mi, nadam se, dostojanstveno ispasti nakon prvog kruga. Jednostavno neke stvari oko reprezentaciji ne stimaju vec neko duze vrijeme i potrebo je dijagnosticirati krivce za postojecu situaciju.
nema me tamo

#9066 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Iskljucivi krivci su Jusuf, Nihad, i Mirza.

Uh šta ce da nam rade ljudi.
House

#9067 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

idemo kao turisti

na EP mislim :) jbg
General_Jackson

#9068 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by General_Jackson »

House wrote:idemo kao turisti

na EP mislim :) jbg
Neće nam biti prvi put :cry:
nema me tamo

#9069 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Pa baš..
Svaki put i jesmo išli kao turisti s obzirom da nikad nismo dosli do 2 kruga.
spree

#9070 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

koliko god glupo bilo imam neki cudan osjecaj da cemo proci prvi krug :roll:. vjerujem u selektora i da ce napraviti pravo dobru timsku igru bez zvijezda. mirza mi je najdrazi igrac, ali vala nece mi nedostajati njegovi nerezonski sutevi :skoljka:. njih trojice nema i to je to, valjda budu igrali na sljedecem ep-u.
General_Jackson

#9071 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by General_Jackson »

spree wrote:koliko god glupo bilo imam neki cudan osjecaj da cemo proci prvi krug :roll:. vjerujem u selektora i da ce napraviti pravo dobru timsku igru bez zvijezda. mirza mi je najdrazi igrac, ali vala nece mi nedostajati njegovi nerezonski sutevi :skoljka:. njih trojice nema i to je to, valjda budu igrali na sljedecem ep-u.
Pa i ja se tome potajno nadam, naime ne bi bilo prvi puta u nekom timskom sportu da se to desi. Više mogu nekada prosječne ekipe sa odličnim trenerom nego ekipe sa puno zvijezda koje se ne slažu među sobom ili pak imaju limitiranog trenera.
SSemir

#9072 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

nesto mi prodje danas kroz glavu, jel neko od vas slucajno pomislio da svi imaju iste razloge otkazivanja reprezentaciji samo su drugacije i kulturnije upokovali? mislim na razloge koje i nurkic ima.
onako, tri najbolja igraca, i svi otkazu...a i malom dijetu je jasno da rukovodstvo saveza nije cistog obraza...
nema me tamo

#9073 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Malom djetetu je sve jasno, ta 3 su glavni krivci i kraj price.
Nihad je otkazao jos prije par mjeseci samo se kao raja nadala necemu..
Jusuf isto tako..
Mirza prije sedmicu kad je shvatio da nece da se troši, i on je mozda i najveci izdajnik u svemu tome.
Reprezentacija je obaveza kojoj se treba dati i zadnji atom snage.
kakavdanakneiskustvu

#9074 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:preneseno na druge,kad nema marca i pau gasola,bolje je da nema ni fernandeza,ili kad ne mogu igrati bogdanovic i tomic,nek ne igra ni šarić
Gdje ces, bolan, porediti Spaniju sa nama? Nije uporedivo ni blizu. Mi imamo tri odlicna igraca, ostalo prosjek. I ne znam sto bi bilo preneseno. Ja samo konstatujem da je Nihad jedan dio tog kotaca.
Nije rekao da nece da igra za nas. Za godinu dana ce imati pravo da igra za reprezentaciju. Gdje ima ta izjava da nece da igra?
I na kraju, da zakljucimo, onaj ko je odlucio da je Nihad izdajnik, pakas, antipatriota, taj sigurno nece promijeniti svoje misljenje.

neki dan je rekao da nece igrati,u petak cini mi se,a pametnom je dovoljno ovo oko odricanja od drzavljanstva,da je htio igrati na EB,pametan covjek to ne bi uradio,pa sve to na stranu ali petljanje,laganje da ce igrati pa da nece,pa jos spominje necija podmetanja,jbg,trebamoi se valjda sageti da nam ga do balcaka stavi i da mu se svi kolektivno izvinemo sto njemacka ne dopusta njemu da igra za nas
on je samo malo pakas,zbog petljanja i laganja,nista vise,ja nisam upotrijebio ni rijec izdajnik ni nista oko patriotizma,prosla su ta vremena ,ovo je sve njegov izbor i to treba postivati
Tomahawk11
Globalni moderator

#9075 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Nikakvo ja saginjanje nisam spominjao. Hoce-nece, mi to ne mozemo promijeniti.
Post Reply