vryzas wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nista onda, ostaje nam da moralisemo, Nihad je uradio to sto je uradio, ako se ikad vrati u reprezentaciju, skupiti se i otici na utakmicu, ponijeti kamenja, paradajza, jaja, zasuti ga svim i svacim i dobro nalijepiti. Satisfakcija mora biti zadovoljena.
Jedno pitanje na temu: koliko bi se toga promijenilo da je samo Nihad u reprezentaciji, bez Teletovica i Nurkica? Realno?!
Dzaba krecis, tako je to kod nase javnosti i odnosa prema sportu...po nekima se pljuje po defaultu, a neki su nedodirljivi zbog zvjezdanog statusa.
Podrzavam Dzedovicev izbor da uzme drugo drzavljanstvo.

Jest da ga je Misko malo preveslo,

al sta je tu je...eto njega u narednim kvalifikacijama u najboljoj mogucoj formi.
Al zato naredno EP kad budemo kompletni idemo po medalju.

Nije niko nedodirljiv. Ja sam napisao isto i za Teletovica. Lik je hladno mogao staviti klauzulu da hoce da igra za repku, ali nije. Neki ovdje zaboravljaju da se Mirza davno oporavio i da je cak igrao u play offu prosle sezone!? Dakle, nije ono da je jucer poceo trenirati.
Ja sam bas razocaran, jer sam se nadao da cemo imati top ekipu. Imamo vrhunskog trenera i zbog njega ako nista i ove prilike bi svaki igrac morao uraditi sve da se nadje na tom prvenstvu.
Stoga, Mirza je mogao igrati, ali se nije htio zamjeriti svojim poslodavcima. Prihvatio je sve moguce njihove uslove. Jebe se ameru nekom za evropsko prvenstvo i za nekakvu Bosnu, a naravno sada i Mirzi. Zasto nije rekao svom agentu, trazi mi tim koji ce prihvatiti da odigram EP.
Isto vazi i za Nurkica. Ali eto, ajd u njegovom slucaju on je operisan. Mada je Juka davno rekao da nece igrati za reprezentaciju. Tako da i da nije bilo operacije on ne bi bio tu.
Sto se mene tice meni Djedovic ne treba. Treba pustiti druge momke koji zele da igraju za ovu drzavu. Neki ce se sada dole cvariti na Ilidzi, vrijedno trenirati, a Djeda negdje na plazi ispija koktel, ispod peskira njemacki pasos.
Jer kakvu onda poruku saljemo? Jednom se mora reci - dosta! Necemo ba mi nikoga cviliti i moliti da igra. Ako jedan Sulejmanovic ceka godinama da zaigra za ovu drzavu, iako hladno vec sada moze igrati za Finsku - ko je onda Djedovic, Nurkic, peti deseti da budu povlasteni?
Na kraju, mozda je ovako i najbolje. Idemo bez najvece zvijezde tima, pa ce mozda biti i vise timske igre - mozda je i bolje tako, a ne da ovisimo od toga jel se Mirza dobro naspavao to jutro i jel raspolozen.
I vidjet cete, proci cemo u drugi krug. 100%

Kad inat proradi!