"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9051 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Image
TouchMyTip

#9052 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Truba wrote: 13/07/2026 12:37
TouchMyTip wrote: 12/07/2026 22:03 Ja sam radio kod privatnika, počne se bahatiti ja par slika inspekciji.

Oće da me kazni promjenom radnog mjesta ja na bolovanje.

Platio mi da odem :lol:
i podržavam ali i ne podržavam
a sta su kolege kad te nije bilo radile
pa jedno vrijeme je smjena ukinuta jer od nas trojice jedan je bio na bolovanju dugo, a meni puke kurac jer je mislio da može ošrit kurac na meni, pa odem i ja i onda su ih kao ispomoć. Drugi put mi promijenio radno mjesto bacio me da istovaram robu s vozačima, od 60 dana oko 45 sam na bolovanju proveo, i sedam dana ranije zatrebaju prsti guzici svrbljivoj, tako da to nisu ni bile ni moje kolege ni moj posao, jebe mi se. :evil:
Facility wrote: 13/07/2026 12:50 Da je ikada imao svoju firmu, ne bi se falio takvim spletkama.

Zato Pakistanci, Nepalci i ostali ulijeću na tržište rada.
Da znaju naš jezik, savršeni radnici.
Čuj spletkama, lik mi neizolovane kablove iznad glave drži, puca jedan dio u mašini koja je zaključana sigurnosnim senzorima i spada u propeler el.motora i on mene šalje na disciplonsku jer nisam spriječio pucanje, ja nit sam održavanje, nit prolazim kroz oplate. Frajer dvije godine obećava neke stvari koje ne izvodi al se kupuje nova oprema, u proizvodnoj hali ljeti 45 stepeni, motori, termotuneli. Kolege koje imaju djecu ili nezaposlene žene je najviše volio uzet pa jebavat jer nisu smjeli odgovoriti, većina radnika na neodređeno da bi mogao raditi šta hoće. Idi žali ga. Dobio je i on nogu za neke pronevjere od vlasnika, ja sam davno otišao sad kakva je situacija ne znam.
Rothmans wrote: 13/07/2026 12:23
TouchMyTip wrote: 12/07/2026 22:03 Ja sam radio kod privatnika, počne se bahatiti ja par slika inspekciji.

Kakvih slika ?
Propusti sigurnosti na radu i ppz.
Facility

#9053 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 13/07/2026 20:50

pa jedno vrijeme je smjena ukinuta jer od nas trojice jedan je bio na bolovanju dugo, a meni puke kurac jer je mislio da može ošrit kurac na meni, pa odem i ja i onda su ih kao ispomoć. Drugi put mi promijenio radno mjesto bacio me da istovaram robu s vozačima, od 60 dana oko 45 sam na bolovanju proveo, i sedam dana ranije zatrebaju prsti guzici svrbljivoj, tako da to nisu ni bile ni moje kolege ni moj posao, jebe mi se. :evil:
Facility wrote: 13/07/2026 12:50 Da je ikada imao svoju firmu, ne bi se falio takvim spletkama.

Čuj spletkama, lik mi neizolovane kablove iznad glave drži, puca jedan dio u mašini koja je zaključana sigurnosnim senzorima i spada u propeler el.motora i on mene šalje na disciplonsku jer nisam spriječio pucanje, ja nit sam održavanje, nit prolazim kroz oplate. Frajer dvije godine obećava neke stvari koje ne izvodi al se kupuje nova oprema, u proizvodnoj hali ljeti 45 stepeni, motori, termotuneli. Kolege koje imaju djecu ili nezaposlene žene je najviše volio uzet pa jebavat jer nisu smjeli odgovoriti, većina radnika na neodređeno da bi mogao raditi šta hoće. Idi žali ga. Dobio je i on nogu za neke pronevjere od vlasnika, ja sam davno otišao sad kakva je situacija ne znam.
Nanosio si stetu kolegama i vlasniku da bi vratio milo za drago losem sefu?

Valjda se ode iz firme ako ti se ne svidja i ne mozes da je popravis.
TouchMyTip

#9054 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 13/07/2026 21:31

Ne nego prijaviš inspekciji pa izađe na teren i natjera ga da stvari uradi po propisima. Kad proba s mobingom, opet to uradiš i malo na bolovanje :kiss: kolegama sam puno više dobra uradio nego to što nisam radio, stvari su puno bolje bile kada sam ja odlazio nego kada sam došao, od nekih stvari tipe prekovremeni sati pa do uslova rada, zaštite na radu.

Šef mi je bio dobar lik samo pička, ja pričam o direktoru.

Zašto bi išao, ja sam situaciju popravio na svoj način, moglo je ljudski ali s Bošnjo gazdama ne može. Čini mi se da su tebi jedine dvije opcije il nek ti lome leđa il daj otkaz.

Pakistanci i Nepalci su ti pretpostavljam savršeni jer ih možeš maltretirati i ucijenjivati a oni nikakvih prava nemaju, jesi ti neki gazdica možda? Našim poslodavcima je to savršeno, i radnik da je što ranjiviji.
Facility

#9055 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 13/07/2026 21:51

Ne nego prijaviš inspekciji pa izađe na teren i natjera ga da stvari uradi po propisima. Kad proba s mobingom, opet to uradiš i malo na bolovanje :kiss: kolegama sam puno više dobra uradio nego to što nisam radio, stvari su puno bolje bile kada sam ja odlazio nego kada sam došao, od nekih stvari tipe prekovremeni sati pa do uslova rada, zaštite na radu.

Zašto bi išao, ja sam situaciju popravio na svoj način, moglo je ljudski ali s Bošnjo gazdama ne može. Čini mi se da su tebi jedine dvije opcije il nek ti lome leđa il daj otkaz.

Pakistanci i Nepalci su ti pretpostavljam savršeni jer ih možeš maltretirati i ucijenjivati a oni nikakvih prava nemaju, jesi ti neki gazdica možda? Našim poslodavcima je to savršeno, i radnik da je što ranjiviji.
Pakistanci i Nepalci jesu "savršeni" radnici, jer su vrijedni i produktivni, za razliku od mnogih naših.

Napisao sam ti da se ode iz firme ako ti se ne sviđa i ne možeš da je popraviš, pa mislim da ti to odgovara na tvoju primjedbu da mi je odlazak iz firme jedino rješenje.

Može se diskutovati oko toga što si zvao inspekciju svom poslodavcu, međutim, lažna bolovanja nikada nisu ispravan postupak.
TouchMyTip

#9056 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 13/07/2026 22:12

Pakistanci i Nepalci jesu "savršeni" radnici, jer su vrijedni i produktivni, za razliku od mnogih naših.

Napisao sam ti da se ode iz firme ako ti se ne sviđa i ne možeš da je popraviš, pa mislim da ti to odgovara na tvoju primjedbu da mi je odlazak iz firme jedino rješenje.

Može se diskutovati oko toga što si zvao inspekciju svom poslodavcu, međutim, lažna bolovanja nikada nisu ispravan postupak.
Pa posalje me lik kamion da istovaram sa mjesta operatera, ja sta cu nego bolovanje, iste metode ko i on. Boriš se prljavo protiv prljavih. Ja sam mogao i popravio sam situaciju. Ne treba savijat kičmu nikad, samo vratiti istom mjerom ili gore. Frajer sakrio knjigu protokola da mu pismeno ne mogu podnositi primjedbe. :mrgreen: :lol:
Facility

#9057 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 13/07/2026 22:14

Pa posalje me lik kamion da istovaram sa mjesta operatera, ja sta cu nego bolovanje, iste metode ko i on. Boriš se prljavo protiv prljavih. Ja sam mogao i popravio sam situaciju. Ne treba savijat kičmu nikad, samo vratiti istom mjerom ili gore. Frajer sakrio knjigu protokola da mu pismeno ne mogu podnositi primjedbe. :mrgreen: :lol:
Vratio bi mu istom mjerom, ili gore, da si ti onaj koji ga je prijavio vlasniku za tu neku krađu koju si spominjao pa je zbog toga dobio otkaz.
made_in_sarajevo

#9058 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by made_in_sarajevo »

Ja bi volio da svaki od "ugrozenih" radnika, giganata, firma postoji samo jer ja radim, uzet cu bolovanje i tako zajebati nekoga, svoje radno mjesto dovoditi u opasnost inspekcijama jer ako inspekcija debelo kazni ili zatvori to, pasa ti si na birou. Eh da svi takvi likovi otvore svoje firme, da zarade milione i da zaposle na stotine ljudi.

Jer lako je gazda biti, ujutro se probudis par miliona kane na racun, malo kafa, malo.suplja. svim gazdama je tako naravno.
TouchMyTip

#9059 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 13/07/2026 22:17

Vratio bi mu istom mjerom, ili gore, da si ti onaj koji ga je prijavio vlasniku za tu neku krađu koju si spominjao pa je zbog toga dobio otkaz.
Kako cu ga ja priajviti, ne kupujem ja kamione i opremu, nisam ja revizor niti finasijska sluzba :lol:
TouchMyTip

#9060 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

made_in_sarajevo wrote: 13/07/2026 22:18 Ja bi volio da svaki od "ugrozenih" radnika, giganata, firma postoji samo jer ja radim, uzet cu bolovanje i tako zajebati nekoga, svoje radno mjesto dovoditi u opasnost inspekcijama jer ako inspekcija debelo kazni ili zatvori to, pasa ti si na birou. Eh da svi takvi likovi otvore svoje firme, da zarade milione i da zaposle na stotine ljudi.

Jer lako je gazda biti, ujutro se probudis par miliona kane na racun, malo kafa, malo.suplja. svim gazdama je tako naravno.
Nači opravdano je guzit radnike, jer gazdi nije lako. A inspekciju ne treba zvati nego treba trpiti uslove ko da Piramidu gradiš.
Last edited by TouchMyTip on 13/07/2026 22:27, edited 1 time in total.
Facility

#9061 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 13/07/2026 22:19

Kako cu ga ja priajviti, ne kupujem ja kamione i opremu, nisam ja revizor niti finasijska sluzba :lol:
Znam, zato vratiš onima koji nisu ni krivi ni dužni.
To što si ti otišao na lažno bolovanje, samo si iznervirao direktora, a neko je drugi najebao.
TouchMyTip

#9062 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 13/07/2026 22:20

To što si ti otišao na lažno bolovanje, samo si iznervirao direktora, a neko je drugi najebao.
Vidi frajer me pošalje sa mog radnog mjesta na NK radno mjesto da bi ja istovarao kamion, u skladu sa zakonom onako. Poenta nije bila da je potreban tu čovjek, nego je poenta bila da radim fizički i da me ponizi u svojoj glavi. Naravno da neću. Ti ljudi tamo će to raditi i samnom i bez mene, na kraju sam ja njemu trebao na starom radnom mjestu, pa je kurvinjski naredio inžinjeru s kojim sam dobar i dan danas da me zove da se eto vratim kad mi bolovanje prođe jer je hitno,

Omiljeno mi je bilo ne pojaviti se na poslu subotom kad radnim danima nakucam 48 sati. Samo kažem kazni paša nie problem. :evil:

Napravili propust gospodin i prileznica mu, i udjem ja u 3 godinu i fino trazim s kolegama ugovor zastalno, frajer se za kurac hvata i govori ovo ćete dobit. :lol: Mislim tu je i počelo, kad sam dobio ugovor onda sam počeo da ga jebem. Svaki dan na pauzi na protokol. Pa to sve inspekciji da ignoriše frajer.
Facility

#9063 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 13/07/2026 22:26
Vidi frajer me pošalje sa mog radnog mjesta na NK radno mjesto da bi ja istovarao kamion, u skladu sa zakonom onako. Poenta nije bila da je potreban tu čovjek, nego je poenta bila da radim fizički i da me ponizi u svojoj glavi. Naravno da neću. Ti ljudi tamo će to raditi i samnom i bez mene, na kraju sam ja njemu trebao na starom radnom mjestu, pa je kurvinjski naredio inžinjeru s kojim sam dobar i dan danas da me zove da se eto vratim kad mi bolovanje prođe jer je hitno,

Omiljeno mi je bilo ne pojaviti se na poslu subotom kad radnim danima nakucam 48 sati. Samo kažem kazni paša nie problem. :evil:

Napravili propust gospodin i prileznica mu, i udjem ja u 3 godinu i fino trazim s kolegama ugovor zastalno, frajer se za kurac hvata i govori ovo ćete dobit. :lol: Mislim tu je i počelo, kad sam dobio ugovor onda sam počeo da ga jebem. Svaki dan na pauzi na protokol. Pa to sve inspekciji da ignoriše frajer.
A kakav je vlasnik bio?
TouchMyTip

#9064 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 13/07/2026 22:32
TouchMyTip wrote: 13/07/2026 22:26

A kakav je vlasnik bio?
Promijenili su se, bio je prvi koji ga je i doveo, i ranije su sarađivali, izvlačili pare onda je firma prodana došao drugi vlasnik, a lola sam nastavio pare izvlačit :lol: Al ga je bolio kurac dok je firma donosila pare.
nepass1

#9065 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by nepass1 »

made_in_sarajevo wrote: 13/07/2026 22:18 Ja bi volio da svaki od "ugrozenih" radnika, giganata, firma postoji samo jer ja radim, uzet cu bolovanje i tako zajebati nekoga, svoje radno mjesto dovoditi u opasnost inspekcijama jer ako inspekcija debelo kazni ili zatvori to, pasa ti si na birou. Eh da svi takvi likovi otvore svoje firme, da zarade milione i da zaposle na stotine ljudi.

Kod nas bila dva covjeka na jednom radnom mjestu, radi se 10 mjeseci u g. Juli i august nisu radili. Radili dan dan. Nebitno nedelja, praznik itd. Ode jedan u penziju. Ostane ovaj sam. Rad 12h dnevno. I njega ostave da radi sam. Radio tako sam minimum tri mjeseca, mozda i cetiri pet mjeseci.
Strah ga bilo da se pobuni. Na kraju vidio nema rjesenja i zovne inspekciju. Nakon inspekcije odmah dobio kolegu.
Gazda da je mogao i dan danas bi ovaj radio svaki dan po 12h.
Truba

#9066 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

ma treba zvati inspekciju ako je sigurnost ugrozena ako je siva ekonomija
ako ljudi rade bez ugovora ako ima nepravilnosti
made_in_sarajevo

#9067 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by made_in_sarajevo »

ja ne vidim svrhu zvati inspekciju firmi u kojoj ja hljeb zaradjujem. ja trpim sto moram raditi za vise ljudi, sef me kara, ne mogu sa kolegama nikako na zajednicki jezik, ma hvala lijepo i prijatno. das otkaz i budes gospodin. ja zato kazem volio bi da ovakvi kao ovaj touch otvore svoju firmu i da zarade milione, ali da budu posteni i kazu kako bi oni sa radnicima. evo on se inatio sa direktorom, bolovanja, inspekcija i sta, mjerili samo ko ima veci kurac, svi oko njih ispastali i sta si postigao, narasto ti ego jer si ga nesto zajebao. sto fino nisi dao otkaz i sklonio se odatle. doduse po ovih par postova vidim ja da si ti u rangu silnih menagera, komercijalista i sile nebeske cim je ispod casti otici kamion istovariti jer je to NK posao, a i kako si se ovako ponasao, zajebavao nekoga i ta bolovanja. mislim tvoje pravo naravno, samo ja licno vas takve ne volim i to je to. ne pravdam ja gazdu, ali nisi ni ti bas za rada u kolektivu i sve to kurcenje tebe i gazde su ispastali drugi pa i ta firma. kazes hvatao se lik za kurac, smijao vam se, kurcio se ukratko, mogao si biti gospodin i dati otkaz i sklonis se od takvog debila, jok ti hoces da mjeris ko ima veci kurac. za mene je to ispod casti kao sto ti kazes, a opet meni nije nikad ispod casti bilo uci na prljavo gradiliste, nositi stvari, popeti se na kamion, istovarati, utovarati i biti kompletno prljav, a nije moj posao nista od toga.

sta ja imam tu sutra raditi kad prijavim inspekciji, sta da ja sutra ocekujem uopste u toj firmi i od tih ljudi, a opet od istih tih ljudi i firme zahtjevam hiljade maraka plate, godisnji, bolovanja, rodjendane, bajrame,bozice i tako dalje. za mene licno je to debilno raditi. ako ne mozemo raditi, ne mozemo se nikako dogovoriti pa hvala lijepo i svako na svoju stranu.

ne govorim ja ovdje da neko nesto trpi, moras pustiti da te gazda jebe i da ti radis za 10 ljudi za 1000KM. dogovori sebi uslove i platu ali svaki tvoj uslov i plata ces dobiti odgovornost vise, pa i to da radis za vise ljudi. to sto mnogi misle ja hocu auta, laptop,mobitel, hiljade maraka platu i da radim samo svoje pa zajebali ste se. nije to samo kdo nas nego su tako i u Lidl letili, daj mi sve i Svabo za sve rekao moze. pa su isti ti nakon par mjeseci sami trcali otkaze da daju. hoces to sve, pa imat ces i posao i odgovornost da to sve opravdas, zaradis za sve to i zaradis sebi platu. svako radno mjesto treba i mora sebi platu zaraditi uz zaradu firme. to je jednostavno tako i tako danas cijeli svijet funkcionise, svaki posao, svaka firma. uzmi privatno da radis, ti sam bez ikakvih radnika pa ces imati onoliko koliko si uradio posla.

kolektivno smo mi previse otisli u kurac i debelo cemo iskihati ovo kurcenje. ja ne gledam ko je koja pozicija, gledam jel znas raditi i jel hoces raditi, od suplje price i hvaljenja pozicijama i skracenicama obrazovanja nema niko nista osim tako da se kurcis bez ikakvog temelja. ko voli da supljira sebe i sviju oko sebe i da njega supljiraju nek uziva u tome.
Truba

#9068 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

ja sam jutros istovario 8 galona vode koju levatzi nisu bili sposobni ni naruciti dok sam bio na odmoru (milili ljudi to automatski dolazi)
bili bez vode 2 dana na aparatu kupovali u crvenoj jabuci

ja hitno zvao ljude da dodje danas...naravnno starci ne istovaraju ni zene...ni novi radnici ni mladi samo ja :D i nije mi tesko volim malo odvojit se od racunara
to je jednom mjesecno

ali brale da je svaki dan... otvorio bih i ja bolovanje :D pa nosajte ili budite bez vode

problem s firmama je kad nesto obavis mimo ugovora
to se podrazumijeva da je zauvijek tvoj posao

stvar je principa to je bezveze minut dva tri, ali sama ideja da mislis o necemu je dovoljna :D i takvih se poslova nagomila 500 u mjesecu
a neko nista toga nema placa u 10%
TouchMyTip

#9069 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

made_in_sarajevo wrote: 14/07/2026 11:13 ja ne vidim svrhu zvati inspekciju firmi u kojoj ja hljeb zaradjujem. ja trpim sto moram raditi za vise ljudi, sef me kara, ne mogu sa kolegama nikako na zajednicki jezik, ma hvala lijepo i prijatno. das otkaz i budes gospodin. ja zato kazem volio bi da ovakvi kao ovaj touch otvore svoju firmu i da zarade milione, ali da budu posteni i kazu kako bi oni sa radnicima. evo on se inatio sa direktorom, bolovanja, inspekcija i sta, mjerili samo ko ima veci kurac, svi oko njih ispastali i sta si postigao, narasto ti ego jer si ga nesto zajebao. sto fino nisi dao otkaz i sklonio se odatle. doduse po ovih par postova vidim ja da si ti u rangu silnih menagera, komercijalista i sile nebeske cim je ispod casti otici kamion istovariti jer je to NK posao, a i kako si se ovako ponasao, zajebavao nekoga i ta bolovanja. mislim tvoje pravo naravno, samo ja licno vas takve ne volim i to je to. ne pravdam ja gazdu, ali nisi ni ti bas za rada u kolektivu i sve to kurcenje tebe i gazde su ispastali drugi pa i ta firma. kazes hvatao se lik za kurac, smijao vam se, kurcio se ukratko, mogao si biti gospodin i dati otkaz i sklonis se od takvog debila, jok ti hoces da mjeris ko ima veci kurac. za mene je to ispod casti kao sto ti kazes, a opet meni nije nikad ispod casti bilo uci na prljavo gradiliste, nositi stvari, popeti se na kamion, istovarati, utovarati i biti kompletno prljav, a nije moj posao nista od toga.

sta ja imam tu sutra raditi kad prijavim inspekciji, sta da ja sutra ocekujem uopste u toj firmi i od tih ljudi, a opet od istih tih ljudi i firme zahtjevam hiljade maraka plate, godisnji, bolovanja, rodjendane, bajrame,bozice i tako dalje. za mene licno je to debilno raditi. ako ne mozemo raditi, ne mozemo se nikako dogovoriti pa hvala lijepo i svako na svoju stranu.

ne govorim ja ovdje da neko nesto trpi, moras pustiti da te gazda jebe i da ti radis za 10 ljudi za 1000KM. dogovori sebi uslove i platu ali svaki tvoj uslov i plata ces dobiti odgovornost vise, pa i to da radis za vise ljudi. to sto mnogi misle ja hocu auta, laptop,mobitel, hiljade maraka platu i da radim samo svoje pa zajebali ste se. nije to samo kdo nas nego su tako i u Lidl letili, daj mi sve i Svabo za sve rekao moze. pa su isti ti nakon par mjeseci sami trcali otkaze da daju. hoces to sve, pa imat ces i posao i odgovornost da to sve opravdas, zaradis za sve to i zaradis sebi platu. svako radno mjesto treba i mora sebi platu zaraditi uz zaradu firme. to je jednostavno tako i tako danas cijeli svijet funkcionise, svaki posao, svaka firma. uzmi privatno da radis, ti sam bez ikakvih radnika pa ces imati onoliko koliko si uradio posla.

kolektivno smo mi previse otisli u kurac i debelo cemo iskihati ovo kurcenje. ja ne gledam ko je koja pozicija, gledam jel znas raditi i jel hoces raditi, od suplje price i hvaljenja pozicijama i skracenicama obrazovanja nema niko nista osim tako da se kurcis bez ikakvog temelja. ko voli da supljira sebe i sviju oko sebe i da njega supljiraju nek uziva u tome.
Ja imam veći to smo utvrdili. Znači tvoja poenta je trpi mobing, kad ne možeš daj otkaz, i nemoj koristiti svoja zakonska prava jer štetiš firmi?

Btw nije meni bilo ispod časti mene boli kurac ja istovarim i sjednem prljav u restoran na šetalištu, nego je kelja mislio da će me tako poniziti.

Ja sam tehničar što sam i rekao ranije, od firme sam dobijao HTZ opremu, nit laptope nit auta. Moj posao ima dnevnik sa svakim radnim nalogom, nisu mi uspjeli naći niti jedan sporan, neispunjen, podbacenu normu a tražili su.

S kolegama sam i dan danas dobar, popijem kafu, odem na izlet Radne Jedinice. Danas u boljim uslovima i dosta ih ima ugovore zastalno koji nisu. Baš sam im naštetio.

Što se plate i regresa tiče to sam zaradio.
Facility

#9070 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
Kaže, nisam JA plaćen da istovaram kamion :lol:
Takvi se zaposle u malim firmama, i onda očekuju da za svaku zadaću postoji po referent i dva radnika.

Definicija NK-a poslova je posebna priča...NK poslovi više ne postoje.
SSS je nekadašnji NK, i bachelor se približava.
U suprotnom, morat ćemo nešto uraditi na onepismenjavanju stanovništa. :D
holowey

#9071 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by holowey »

"nije u opisu mog radnog mjesta" ovakve polit' benzinom i zapalit... nista mi mrze nego cuti ovaj izraz...
Truba

#9072 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

problem je što se suđe pere podjednako tu ne postoji muško i žensko
ali kad se tegli postojim samo ja :D :lol:
Facility

#9073 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

Često to tako bude kada radiš sa govnetom kojem nešto "nije u opisu radnog mjesta".
I onda ljudi krive vlasnika jer nije zaposlio posebnog radnika za neku zadaću.

Pa jebote hljeb bi bio 15KM da se pitaju ovi kojima nešto nije u opisu radnog mjesta. :lol:
nepass1

#9074 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by nepass1 »

Ja 10g radio od krecenja, istovaranja do popravka printera, kompjutera. Cak i sekretaricu glumio. Radio nabavke za firmu. Ugoscavao VIP posjetioce i na kraju mudo od ovce.
Sad sam bukvalno na onom minimum da sam preko linije da me ne sutnu.
TouchMyTip

#9075 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Facility wrote: 14/07/2026 11:51 Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
Kaže, nisam JA plaćen da istovaram kamion :lol:
Takvi se zaposle u malim firmama, i onda očekuju da za svaku zadaću postoji po referent i dva radnika.

Definicija NK-a poslova je posebna priča...NK poslovi više ne postoje.
SSS je nekadašnji NK, i bachelor se približava.
U suprotnom, morat ćemo nešto uraditi na onepismenjavanju stanovništa. :D
Nije meni niko rekao, nego me prebacio na drugo radno mjesto 60 dana u skladu sa ZOR. Čitaj.

Naravno da mi na pamet ne pada, jer to nije rezultat potrebe nego rezultat mjerenja kurca. Ja imam opis radnog mjesta i nisam nit ću. Bujrum istovaraj.

Odakle ti da je mala firma?
nepass1 wrote: 14/07/2026 12:15 Ja 10g radio od krecenja, istovaranja do popravka printera, kompjutera. Cak i sekretaricu glumio. Radio nabavke za firmu. Ugoscavao VIP posjetioce i na kraju mudo od ovce.
Sad sam bukvalno na onom minimum da sam preko linije da me ne sutnu.
Naravno niko ti neće reći hvala. Boli ih kurac ti si samo broj i daj da se iscijedi.
Post Reply