Po svakodnevnom pisanju 24/7 na forumu ti tesko da mozes otici do WC-a a kamoli do Stokholma.512MB wrote:Evropa je selo, danas studiras u Becu, sutra zivis u Berlinu il Londonu, brze skocim u Stockholm posjetit rodbinu neg iz Rajvosa u Kakanj... ljudi zive, rade, putuju, globalizacija uzela maha. Dok samo u BiH ko da ides na Mars ako se poslovno preselis u drugi grad![]()
Jebla vas nostalgija, za dobar zivot trebam sredjenu financijsku situaciju i moju najblizu porodicu uz mene, barem dok su djeca... ostalo (raja, cevapi, BiH, rodbina, fuka, ...) se nafata kad i ako imas vremena, al sigurno ne svaki drugi dan, nit imam volje za to nit vremena...
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Nivelacija
#9051 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#9052 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HardcoreMX wrote:budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
ima nas hejbet budala
- HardcoreMX
#9053 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
to sto ti nazivas basketom nije basket...to je klosarka..jedna vrsta hrkljusa za papane..Jimmy McNulty wrote:A ti zivis tamo gdje se ne cuju otkucaji lopte za basket.HardcoreMX wrote:budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
-
Melbourne_Australia
#9054 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nivelacija wrote:Po svakodnevnom pisanju 24/7 na forumu ti tesko da mozes otici do WC-a a kamoli do Stokholma.512MB wrote:Evropa je selo, danas studiras u Becu, sutra zivis u Berlinu il Londonu, brze skocim u Stockholm posjetit rodbinu neg iz Rajvosa u Kakanj... ljudi zive, rade, putuju, globalizacija uzela maha. Dok samo u BiH ko da ides na Mars ako se poslovno preselis u drugi grad![]()
Jebla vas nostalgija, za dobar zivot trebam sredjenu financijsku situaciju i moju najblizu porodicu uz mene, barem dok su djeca... ostalo (raja, cevapi, BiH, rodbina, fuka, ...) se nafata kad i ako imas vremena, al sigurno ne svaki drugi dan, nit imam volje za to nit vremena...
-
detroit-mercy
#9055 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mogucnosti koje ti ta drzava pruzasumirprimus wrote:neko je napisao da je zivio i u njemackoj ili negdje u eu i u americi, i poslje vracanja u evropu je skontao ipak da je USA grejtist kantri . interesuje me zasto, koji su osnovni razlozi za takav stav?
- 512MB
#9056 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Izgleda zavrsila smjena 
- HAVANA
#9057 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sretan onaj koji uspije da spoji to dvoje.HardcoreMX wrote:budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
- HAVANA
#9058 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj zdrao,zurim i hitam u euro ritam. 
- konjislav
#9059 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne pljujem ja po Bosni, nikada i nisam, niti cu kada, ali kada neko kaze bolje u Bosni nego u Njemackoj (Americi, itd.), to mi bas ide na zivce. Znaju ljudi veoma dobro sta je i gdje je Bosna, i onda reci bolje je to od Amerike. Mahajtemolimvas.muha_sa wrote:ma jokkonjislav wrote:Znaci pao sam na testu?muha_sa wrote: evo ga--nisi ni mjesec a vec si poceo podjebavat![]()
samo nemoj pljuvat po domovini iz koje si otišo i bit ceš
Ne ide raja van Bosne zato sto je Bosna bolja, nego upravo obratno, idu vani jer je vani bolje, nije da Bosna ne valja.
Zato i mnogi kontaju da se vrate u Bosnu cim se malo poprave vani.
- konjislav
#9060 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam ti 4 U-bahn stanice od toga tornja i centra grada, znaci nekih 7 minuta voznje. Uz pjesacenje od kuce, nekih 15-tak minuta.espn wrote:Wooow512MB wrote:Ajd ti ne kenjaj, kako ti je u Berlinu sa tim crncima, arapima i fukarom, jebote Berlin, nemere prismrdit Rajvosa i Bjelasnici... imal tamo gljiva na picikonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
- konjislav
#9061 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To zadnje sto si spomenuo nisam imao nikada ni u Bosni.Seyfo wrote:Ja mislim da će kroz koju godinu Konjislav plakati za Bosnom, za ćevapima,sirnicama,uštipcima, sjeći vene kad čuje našu muziku i ovdje na forumu radikalno promijeniti retoriku u smjeru "truli zapad i Bosna u srcu". To su sve unaprijed poznate faze: euforija, (vidi vajrlesa u metrou, vidi gejevi se drže za ruke, vidi eura na računu, vidi mečke u garaži, vidi ovo Tita mi a ja u Bosni gubio vrijeme),zatim adaptacija, asimilacija, nostalgija,nakon koje slijedi plakanje i kukanje. Eh sad, dalje je neizvjesno hoće li se vratiti pa kao Melburn smatrati vrhuncem života igranje fudbala s rajom i picu s gljivama (btw nema ga a snijeg se otopio??) ili će ipak čekati penziju u tuđini,okružen nostalgijom: na zidovima slike naše reprezentacije i zastave, Alije I., novinski članci o Bosni..
-
Seyfo
#9062 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imaces. Ona slika, Alija sa francuzicom,snijeg pada u pozadini, ispod citat "Velikim bogom se kunemo da robovi biti necemo". Ko da gledam
- pustopoljina
#9063 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imam ja islamsku deklaracuju na pdf i izabrane govore na papiru...Seyfo wrote:Imaces. Ona slika, Alija sa francuzicom,snijeg pada u pozadini, ispod citat "Velikim bogom se kunemo da robovi biti necemo". Ko da gledam
To je iz proslog zivota, dok me politika zanimala. Ne mogu vise te otrcane price, sve se vise izlizalo od ponavljanja. Lijepe cetrdesete.
-
Nazif_Gljiva
#9064 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Poluotvorena usta, uči fatihuSeyfo wrote:Imaces. Ona slika, Alija sa francuzicom,snijeg pada u pozadini, ispod citat "Velikim bogom se kunemo da robovi biti necemo". Ko da gledam
- 512MB
#9065 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nama dijasporcima to nije za sprdnju, mi smo patriotski nastrojeni, pogotovo mi KrajisniciNazif_Gljiva wrote:Poluotvorena usta, uči fatihuSeyfo wrote:Imaces. Ona slika, Alija sa francuzicom,snijeg pada u pozadini, ispod citat "Velikim bogom se kunemo da robovi biti necemo". Ko da gledam
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9066 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Živio Alija i bosanska Armija, živjela BiH. 
-
sumirprimus
#9067 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Živio Alija i bosanska Armija, živjela BiH.
- 512MB
#9068 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Djes Alberto Tomba, jesi na Skijanju u Austriju? Valjal isht?Melbourne_Australia wrote:Kakve fukare zive po dijaspori..Slikaju slike gradova po Njemackoj![]()
Tesko je biti fukara pa onda otici vani, kriva ti je mater sto te rodila, tata sto te je napravio, svi su krivi jer si ti kokuz bio i morao otici...A onda od muke i seljakluka jedino sto ti je ostalo je da pljujes po BIH...Joj pacenika , tacno se vidi ko je bio fukara u BIH prije nego sto je otisao po pisanju...A jos ih vise boli kad osoba zivi u BIH a ima vise od njega i bolje zivi od njega a nije lopov a nije na budzetu...Oni tacno tada hoce da se roknu...Uglavnom nema gore sorte ljudi ( ne svi) ali velika vecina od ljudi koji su od muke i jada otisli u dijasporu..Evo mene u Austriji vec 5 dana u posjeti, znaci na kurac nabijem ovaj stil zivota....Nikoga ne mozes uhvatiti da izadje na pice radnim danom....Sutra kuci i jedva cekam....Jbt 18 godina sam zivio u zemlji koja je za evropu Dzenet u svakom pogledu i nikad nisam ni spomenuo a nikad nisam ni patio za njom kad sam se tivra u Sa...Jer nigdje nije kao kuci , naravno ako nisi fukara i kokuz...A grohotom se smijem kad mi pisu iz Austrije i iz Njemacke i kurce se
![]()
Znaci Njemacka dno dna u svakom pogledu, da barem zivi u Barceloni ili Parizu recimo ili u Italiji na obali a ono iz sela nekoga pored Achena tipka
![]()
Ma nama je Spanija i Italija 3d world country, nish pametno od tamo ne dolazi, osim jeftini paradajz i propale banke
-
detroit-mercy
#9069 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sta te interesuje, ja zivio u obje zemljesumirprimus wrote:eh taj momak ,hvala konjislave interesuje me njegovo licno iskustvo, jel samo do plate ili generlno svega ostalog. sta je to sto je njega dojmilo najvise?
-
detroit-mercy
#9070 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa takvih je strucnjaka u manjem procentu generalne populacijesumirprimus wrote:svaka cast momku, ima ih, ali su takvi strucnjaci ipak u manjem procentu slozices se...
-
Seyfo
#9071 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eeej sad biti u Austriji na skijanju,mimo sezone,kad je.jeftino....to je kao ici u Makarsku u novembru. Tuzno
- Radio Sarajevo
#9072 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote:Kakve fukare zive po dijaspori..Slikaju slike gradova po Njemackoj![]()
Tesko je biti fukara pa onda otici vani, kriva ti je mater sto te rodila, tata sto te je napravio, svi su krivi jer si ti kokuz bio i morao otici...A onda od muke i seljakluka jedino sto ti je ostalo je da pljujes po BIH...Joj pacenika , tacno se vidi ko je bio fukara u BIH prije nego sto je otisao po pisanju...A jos ih vise boli kad osoba zivi u BIH a ima vise od njega i bolje zivi od njega a nije lopov a nije na budzetu...Oni tacno tada hoce da se roknu...Uglavnom nema gore sorte ljudi ( ne svi) ali velika vecina od ljudi koji su od muke i jada otisli u dijasporu..Evo mene u Austriji vec 5 dana u posjeti, znaci na kurac nabijem ovaj stil zivota....Nikoga ne mozes uhvatiti da izadje na pice radnim danom....Sutra kuci i jedva cekam....Jbt 18 godina sam zivio u zemlji koja je za evropu Dzenet u svakom pogledu i nikad nisam ni spomenuo a nikad nisam ni patio za njom kad sam se tivra u Sa...Jer nigdje nije kao kuci , naravno ako nisi fukara i kokuz...A grohotom se smijem kad mi pisu iz Austrije i iz Njemacke i kurce se
![]()
Znaci Njemacka dno dna u svakom pogledu, da barem zivi u Barceloni ili Parizu recimo ili u Italiji na obali a ono iz sela nekoga pored Achena tipka
![]()
Tako i ovdje isto, kad ih zoveš na kafu nakon posla, kao da si im šamar opalio. Ja radim u firmi gdje završim u 4, ali bukvalno 90% mojih prijatelja i poznanika nikad ne znaju kad će završiti. Nedavno sam pričao s prijateljem bankarom, kaže bio bi sretan da završi svaki dan u 8.
Jebem ja takav život.
-
detroit-mercy
#9073 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne preceruj, ja kad stanem oko 6 na ATM da uzmem love, jedino oni usisavaju su u banciRadio Sarajevo wrote:Melbourne_Australia wrote:Kakve fukare zive po dijaspori..Slikaju slike gradova po Njemackoj![]()
![]()
![]()
Tako i ovdje isto, kad ih zoveš na kafu nakon posla, kao da si im šamar opalio. Ja radim u firmi gdje završim u 4, ali bukvalno 90% mojih prijatelja i poznanika nikad ne znaju kad će završiti. Nedavno sam pričao s prijateljem bankarom, kaže bio bi sretan da završi svaki dan u 8.
Jebem ja takav život.
- Radio Sarajevo
#9074 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne preceruj, ja kad stanem oko 6 na ATM da uzmem love, jedino oni usisavaju su u bancidetroit-mercy wrote:
Jebem ja takav život.
To zavisi i gdje radiš. Mnogo je i do šest...
- HardcoreMX
#9075 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ima logike..kad spojis dobijes pametnu budalu...HAVANA wrote:A sretan onaj koji uspije da spoji to dvoje.HardcoreMX wrote:budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
cekaj da se otrijeznis..muha_sa wrote: ima nas hejbet budala