Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#9051 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Pa... bog je "nastimao" tu konstantnu, kako ne kontas, bona :D

Nemoj traziti da ti je citira iz Kur'ana... A nisam upratio ni da je negdje nasao "brojcano cudo" kojim bi ove cifre povezao s Kur'anom :D
Kako ba to, Smrle... Jedna od najbitnijih zivotnih stvari, i u opste najbitnijih za postojanje svemira i svega u njemu, a nije ni spomenuta nigdje... Jel' to zato sto se ne radi o enciklopediji ili jer se prije 1500 godina nije imalo pojma o tome? Sta mislis...?

nauci razliku izmedju gravitacijske akceleracije i gravitacijske konstante, pa cemo onda nastaviti...
HardcoreMX

#9052 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

Ramzess Veliki wrote:
vatrogasac wrote: Nešto kontam, da ih je kojom srećom više takvih. :mrgreen:
Nemoj pricati gluposti. Nivo obrazovanja i intelekta im je na nivou prazne kante Jupola. Spuzali iz sela i zaseoka
Tesla je bio sa sela, tocnije bas zaseoka sto spominjes..i velik broj velikih znanstvenika poticu upravo sa sela...
Ramzess Veliki

#9053 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

HardcoreMX wrote:
Ramzess Veliki wrote:
vatrogasac wrote: Nešto kontam, da ih je kojom srećom više takvih. :mrgreen:
Nemoj pricati gluposti. Nivo obrazovanja i intelekta im je na nivou prazne kante Jupola. Spuzali iz sela i zaseoka
Tesla je bio sa sela, tocnije bas zaseoka sto spominjes..i velik broj velikih znanstvenika poticu upravo sa sela...
Da ali neki izadju iz sela ali selo nikad ne izadje iz njih.
HardcoreMX

#9054 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

Ramzess Veliki wrote:
HardcoreMX wrote:
Ramzess Veliki wrote: Nivo obrazovanja i intelekta im je na nivou prazne kante Jupola. Spuzali iz sela i zaseoka
Da ali neki izadju iz sela ali selo nikad ne izadje iz njih.
bolje bi pasalo, a i u sklopu teme recimo...hoce ateista iz religije, ali nece religija iz ateiste... :D
i poslije Tesle Tesla dokazuje da intelekt nema veze sa porijeklom, obrazovanjem etc...
MarlboroGold

#9055 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Once I saw this guy on a bridge about to jump. I said, "Don't do it!" He said, "Nobody loves me." I said, "God loves you. Do you believe in God?"

He said, "Yes." I said, "Are you a Christian or a Jew?" He said, "A Christian." I said, "Me, too! Protestant or Catholic?" He said, "Protestant." I said, "Me, too! What franchise?" He said, "Baptist." I said, "Me, too! Northern Baptist or Southern Baptist?" He said, "Northern Baptist." I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist or Northern Liberal Baptist?"

He said, "Northern Conservative Baptist." I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist Great Lakes Region, or Northern Conservative Baptist Eastern Region?" He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region." I said, "Me, too!"

Northern Conservative†Baptist Great Lakes Region Council of 1879, or Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912?" He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912." I said, "Die, heretic!" And I pushed him over.
Boemica

#9056 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

:pisnula:
Ramzess Veliki

#9057 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

HardcoreMX wrote:bolje bi pasalo, a i u sklopu teme recimo...hoce ateista iz religije, ali nece religija iz ateiste... :D
i poslije Tesle Tesla dokazuje da intelekt nema veze sa porijeklom, obrazovanjem etc...
:D
Ima ti ova smisla. :thumbup:
Dozer

#9058 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Vala - besmislena :D
Hakiz

#9059 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Predstavljena je posthumno nova knjiga Stivena Hokinga "Kratki odgovori na velika pitanja".

Bog ne postoji. Veliki prasak je početak svega. Nema života poslije smrti.

To su njegovi kratki odgovori na ta pitanja.
Dozer

#9060 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Logicno. Ako bi se iko vratio da potvrdi postojanje bilo cega od toga (bog i zps), to je on.
Smrcak15

#9061 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:Predstavljena je posthumno nova knjiga Stivena Hokinga "Kratki odgovori na velika pitanja".

jao odgovora, nema dalje :-)

eto velik prasak sam iz nista se pokrenuo i sam se kalibrirao i nastimao konstante 1 naspram kvintilion to jeste 1 sa 18 nula....dodje hawkings poturi ovu foru ateisti i ljudi bez razmisljanja progutaju zmireci, ne pitaj kako ne pitaj zasto, ne pitaj odakle..ma nista ne pitaj, rekao veliki hawkings da nema Boga i veliki prasak sam sebe stvorio kao sto vasa majka moze samu sebe roditi :-)
Hakiz

#9062 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Smrčak, između tebe i Hokinga, mislim da je jasno kome više vjerovati.
beni-bu-man

#9063 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote:Smrčak, između tebe i Hokinga, mislim da je jasno kome više vjerovati.
Smrcku
Plavo-bijeli

#9064 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

I ja mislim - Smrčku. Imal' još ko?
Nije se frajer ni zapitao kako je moguće da je to sve tako samo od sebe nastalo, nego samo poturio nešto svoje, vala baš čudno od nekoga ko je studirao fiziku na oxfordu, imao doktorsku titulu, te bio profesor matematike i fizike na Cambridgeu. Očigledno od prevelikog izučavanja crnih rupa, nije stigao sagledati tajne kodove iz Kur'ana koje je do sad jedini na svijetu prof dr Smrčak otkrio.
Hakiz

#9065 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

U pravu ste, mea maxima culpa.
medvjed23

#9066 Re: Ateizam vs. Religija

Post by medvjed23 »

uz smrčka do džehenema!
beni-bu-man

#9067 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Pod zastavom smrčka
zforumas

#9068 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Po ovom Smrckovom objasnjenju Hawkingovih tvrdnji ispade Big Bang bog.
Boemica

#9069 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:Predstavljena je posthumno nova knjiga Stivena Hokinga "Kratki odgovori na velika pitanja".

eto velik prasak sam iz nista se pokrenuo i sam se kalibrirao i nastimao konstante 1 naspram kvintilion to jeste 1 sa 18 nula....dodje hawkings poturi ovu foru ateisti i ljudi bez razmisljanja progutaju zmireci, ne pitaj kako ne pitaj zasto, ne pitaj odakle..ma nista ne pitaj, rekao veliki hawkings da nema Boga i veliki prasak sam sebe stvorio kao sto vasa majka moze samu sebe roditi :-)

Pa i vi tako, ne pitaj odakle, ne pitaj kako, ne pitaj zašto, piše u nekoj tamo knjizi.
MarlboroGold

#9070 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:Pod zastavom smrčka
Fali ti a. s. :D
beni-bu-man

#9071 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:
beni-bu-man wrote:Pod zastavom smrčka
Fali ti a. s. :D
pa ispravi jeboga ti
Hakiz

#9072 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:

Je li tako razmišljaš i kada treba doktoru otići? Dođe doktor, poturi foru i pacijenti bez razmišljanja, ne pitaj ništa, rekao veliki doktor da treba tu terapiju uzeti. Umjesto da lijepo pročitaju Kur'an, hadise pa da vide koji lijek, koji operativni zahvat, koja terapija treba za tu boljku.

Šta doktor zna, neke tamo škole pohađao, neke diplome dobio, neke bolesti proučavao, ali ništa mu to ne vrijedi. Nema frajer pojma.

Je li tako Smrčak?
Braco_18

#9073 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Smrcak15 wrote:

Eto veliki prasak stvorio Allah, rece budi, i ono bude...i kalibrarao i nastimao konstante 1 naspram kvintilion to jeste 1 sa 18 nula....dodje muhammed poturi ovu foru vjernicima i ljudi bez razmisljanja progutaju zmireci, ne pitaj kako ne pitaj zasto, ne pitaj odakle..ma nista ne pitaj, rekao veliki muhammed da Allah postoji i da je on stvorijo veliki prasak rijecima BUDI ... i ono bude i to bas zajebano
Smrcak15

#9074 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote: Je li tako razmišljaš i kada treba doktoru otići? Dođe doktor, poturi foru i pacijenti bez razmišljanja, ne pitaj ništa, rekao veliki doktor da treba tu terapiju uzeti. Umjesto da lijepo pročitaju Kur'an, hadise pa da vide koji lijek, koji operativni zahvat, koja terapija treba za tu boljku.

Šta doktor zna, neke tamo škole pohađao, neke diplome dobio, neke bolesti proučavao, ali ništa mu to ne vrijedi. Nema frajer pojma.

Je li tako Smrčak?
uzasno ti je sporedjenje....a evo sad cu ti i elaborirati zasto.

Kada dodjem doktoru mogu bez razmisljanja prihvatiti to sto kaze, dok ovo sto Hawking govori se uzimam sa rezervom sto bi se reklo ili totalno odbacuje, jer doktor kad govori koju ces tarapiju ili lijek, to on govori na osnovu naucnih studija, istrazivanja, laboratorijskih experimenata itd itd, znaci dobio je certifikat da lijeci na osnovu vec prethodnih pronalazaka prijasnjih istrazivaca i doktora, a on to nauci i dalje nastavlja da radi.

znaci doktor kad nesto kaze on ima podlogu za to, jer su iza njega radjeni experimenti, i studije ogromnih proporcija tokom niza historije covjecanstva od Ibn Sine (Avicenna) itd itd i njegovih Kanona medicine itd.

dok koliko mi je poznato Hawkings je teoreticar, znaci nema tu emprijski dokaza da se vratis u vrijem e pred sami veliki prasak pa da izucavas kako je to nastalo itd on iz ove pozicije teoretizira sta je bilo tokom velikog praska, cak sta vise ne objasnjava kako mogu konstante same od sebe da se nastimavaju da omoguciti univerzum i zivot u njemu.

znaci mogu na slijepo povjerovati doktoru dok Hawkingsu ne mozes, jer covjek ti teoretizira , znaci mozda je ovako bilo ali i ne mora, to je teorija.
Smrcak15

#9075 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Braco_18 wrote: Eto veliki prasak stvorio Allah, rece budi, i ono bude...i kalibrarao i nastimao konstante 1 naspram kvintilion to jeste 1 sa 18 nula....dodje muhammed poturi ovu foru vjernicima i ljudi bez razmisljanja progutaju zmireci, ne pitaj kako ne pitaj zasto, ne pitaj odakle..ma nista ne pitaj, rekao veliki muhammed da Allah postoji i da je on stvorijo veliki prasak rijecima BUDI ... i ono bude i to bas zajebano
ne mora Muhammed dolaziti, ne moramo , uopste ista znati o Allahu...

dovoljno je da gledamo u univerzum, da sve ima svoj uzrok, pa sto bi nastanak univerzum bio izuzetak??
to znaci univerzum ima svog uzrocnika (recimo ne znamo nista o Muhammedu i Allahu)..mi mozemo na osnovu dedukcije zakljuciti da univerzum ima svog uzrocnika, a ako ima uzrocnika, to je nas stvaraoc, dizajner, kreator...kako ga god zvao, ne vazno je li Allah ili nekako drukcije.
Locked