nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#9051 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
direstraits0078 wrote:A naseljeno mjesto, škola, djeca kraj ceste...
Jesam li ja igdje napisao da je ogranicenje glupo, da ja zapravo nisam kriv itd?
Ali, ja se malo zayebuvajem na tvoj račun, da ti se mašina otela kontroli nizbrdo. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9052 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

snake c3 wrote:
Tomahawk11 wrote:Doslo je meni tako, nakon pola godine.
Radar kod Saobracajnog fakulteta.
40 KM....i pitam ja sta sad, jel i dalje vazi ono 50%...vazi...ok, 20 KM i vozdra :)
Koliko znam, 50% vrijedi od dana kada ti poštar uruči kaznu.
Doslo mi na adresu, zuti papir i otisao podici.
Da, to je to, od dana podizanja vrijedi :thumbup:
tempuser

#9053 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:Ovdje jos ima nekih troskova postupka 3,60 KM.
Ja nazvao PU Olovo da provjerim sta placam, sta ne placam jer kod nas toga nema, kaze pa placas na jednu uplatnicu 1/2 kazne + 3,60! :-)
Najvjerovatnije da bi naknadili troškove poštarine. Kad lično uručuju kaznu onda nema tih dodatnih par maraka. Dobro si to primjetio, jer obično to ne plaćaju, ne vide, i ne skuže. Znači u Sa, bez obzira što šalju poštom nalog za plaćanje, nema ništa dodatno ili ?

23,60 na jednu uplatnicu i to je to!
Laplace

#9055 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

snake c3 wrote:
A da je led popustio i golf propao, bilo bi "divan momak, za primjer, ne bi ni mrava zgazio, fin i čestit, ne znamo šta mu bi" itsl.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Nefs-i Mulhima

#9056 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nefs-i Mulhima »

relax11 wrote:
I meni je dosla isto iz 6 mjeseca iz Olova
I meni :-)
Naslovnica

#9057 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

amar1994 wrote:Ima tu u Dolovima i izlaz za Kruševo :wink: , da nema ogranicenja , bilo bi mrtvih redovno , jer se moze ici barem 140 :-) :-) :run:
Fiksni radar ili kerovi?
Znam da su kerovi često na tom mjestu...
drunken tiger

#9058 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Naslovnica wrote:
amar1994 wrote:Ima tu u Dolovima i izlaz za Kruševo :wink: , da nema ogranicenja , bilo bi mrtvih redovno , jer se moze ici barem 140 :-) :-) :run:
Fiksni radar ili kerovi?
Oni kerovi što rade svoj posao a ti nisi što kršiš zakon i ugrožavaš tuđe živote?! Bravo.
Naslovnica

#9059 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

drunken tiger wrote:
Naslovnica wrote:
Fiksni radar ili kerovi?
Oni kerovi što rade svoj posao a ti nisi što kršiš zakon i ugrožavaš tuđe živote?! Bravo.
Dječko, ko je rekao da ja kršim zakon i ugrožavam tuđe živote?!
tempuser

#9060 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
zdruzdjo

#9061 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Pa mora se docarati slika rada. Ipak malo ovi minusi bili upekli pa se nije bas moglo stalno napolju. Morale se malo obici kladionice, buregdzinice, kladionice.....
Zaboravile ih radnice u istim a i pao im promet.
Ali eto bas sad neko pokosi tog pjesaka i opet se mora sad raditi svoj posao, jebemu misa.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
tempuser

#9062 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Kad ih nema gdje su, kad su na svakog raskrsnici provode represiju, kad ih opet nema vratilo se sve na staro, kad se opet pojave kampanjci, nije se rodio onaj ko bi nama ugodio! :-)
Edhemaga

#9063 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Edhemaga »

Sinoc rejser sam protiv sebe

siva Ćetvorka :D oko 7 kod RTV doma, uvaljivanja i prestrojavanja, jedno stoju ide a uvija se jadan kao opanak :D

dvije naljepnice nazad, čisto da se zna da je racer
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9064 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

I <3 MY VW
Naslovnica

#9065 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
Jesu, kaznili su me za prekršaj koji niam napravio i morao sam da platim. Ker je zacrtao da će da me kazni, a od sudskog odlučivanja ionalo nema ništa. Haram mu bilo 150KM koje mi je izbio iz džepa, dabogda na doktore potrošio. Eto. Prekršaj je bio "oduzimanje prednosti pješaku".
Situacija, dolazim iz pravca Ilidže, u Neđarićima skrećem desno prema Dobrinji. Otvara se desno zeleno meni, u isto vrijeme i pješacima. Ja krećem, na mojoj strani ceste nema pješaka sa desne strane, a sa lijeve (tamo prekoputa, od one trafike na suprotnoj strani, kreću pješaci). Dakle, nalaze se na drugoj strani ceste, na suprotnoj zebri. Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
U životu, sa svojih dvadesetak godina vozačkog staža, platio sam 5-6 kazni, sve za prekoračenje brzine (gdje je bilo 60 ja vozio 72, gdje je 50 mene uhvati na 61). Ne žalim se, kriv sam, platim. Veoma sam uzoran vozač, nisam kabadahija, žmigavac obavezno, sve po PS-u, ali me VEOMA ČESTO postupci policije i radarskih kontrola izbijaju iz cipela.
NjIMA OČITO NIJE CILJ PREVENCIJA, NEGO PUNJENJE BUDžETA I SOPSTVENIH DžEPOVA!
Čast izuzetcima.
Radare uglavnom postavljaju na neka skroz nebitna mjesta, a tamo gdje bi trebali da budu nikada ih nema. Jaran mi je lično pročao kako ih je uspio premotati da mu oproste kaznu za otvorenu flašu Coca-Cole od 2 litra. Fuj.
Jutros opet radar u Jošanice, ispred naplatnih kućica. Ograničenje 40km/h 500 metara prije kućica. Niko tuda ne vozi tom brzinom, i oni to vrlo dobro znaju. Pa stanu tu i zicer im je. A voziti 40km/h tom dionicom je opasnije nego voziti 60km/h.
Postave radar obično na mjesto gdje je prva isprekidana linija nakon nekoliko kilometara pune (obično šleper guzelja i onda se raja zaleti da ga obiđe i opet zicer).
Koriste se hinjskim metodama i gade mi se. Opet kažem, čast izuzetcima, ali današnja policija, njena korumpiranost i neprofesionalnost, su dno dna. Uostalom, oni su ogledalo ove propale države u kojoj živimo, pa me ništa i ne čudi.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9066 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

To ispred naplatnih kucica je cist bezobrazluk, po meni...
Optimist

#9068 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

I sto je najgore, ispred naplatnih budu jako cesto, vise nema pravila. Cesto ih vidjam ujutro oko 6h, dok ljudi idu na posao. Vjerovatno iz nocne da se naklepaju love, dok smjena nije gotova te da usput napisu par naloga, naravno jer su noc prespavali zavaljeni negdje u autu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9069 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
Jest da sam polozio prije 6-7 godina, ali se sjecam da je instruktor bas objasnjavao ovaj dio, te da se mora stati cim pjesak stupni na pjesacki. Raju su masovno obarali zbog toga. Ako su mogli obarati, onda i jeste prekrsaj. Ako jeste prekrsaj, onda si i oduzeo pravo prvenstva pjesaku.

Kod nas je pogresno razmisljanje o posljedicama tek kada se naprave. Borite se da se zakoni izmijene prije nego se prekrse.
Emir92

#9070 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Emir92 »

un1ted wrote:
Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
Jest da sam polozio prije 6-7 godina, ali se sjecam da je instruktor bas objasnjavao ovaj dio, te da se mora stati cim pjesak stupni na pjesacki. Raju su masovno obarali zbog toga. Ako su mogli obarati, onda i jeste prekrsaj. Ako jeste prekrsaj, onda si i oduzeo pravo prvenstva pjesaku.

Kod nas je pogresno razmisljanje o posljedicama tek kada se naprave. Borite se da se zakoni izmijene prije nego se prekrse.
Jeste al tu imas hajmo reci 2 pjesacka, ostrvo ih razdvaja (imaju dva semafora), ako me sjecanje sluzi do pola i od pola tako da ako su bili na onom prvom pjesackom ne moze im se oduzeti pravo. To isto kao sto su meni napisali kaznu za prelazak na crveno (pjesacki) jer na "srednjem" semoforu kasni 2 sekunde semofor sa zelenim nego onaj semofor na drugoj strani.
Naslovnica

#9071 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

un1ted wrote:

Drug, evo objašnjenja na slici. Dakle, pješak je došao do ravne crte (vidiš na kojoj je strani), a ja sam do tada već bio na zebri. Jesam li kriv?! Je li ispravno da me zbog toga kažnjavaju?!
Kerovi, nego šta nego su kerovi.
Image
Naslovnica

#9072 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Emir92 wrote:
un1ted wrote:

Jeste al tu imas hajmo reci 2 pjesacka, ostrvo ih razdvaja (imaju dva semafora), ako me sjecanje sluzi do pola i od pola tako da ako su bili na onom prvom pjesackom ne moze im se oduzeti pravo. To isto kao sto su meni napisali kaznu za prelazak na crveno (pjesacki) jer na "srednjem" semoforu kasni 2 sekunde semofor sa zelenim nego onaj semofor na drugoj strani.
E drug, mene su tu zaustavili i naplatili mi, u ta doba, 150KM, išao kod sudije za prekršaje. Još mi kaže sudija da je to minimalna kazna. Meni došlo da zapalim i sudiju, i sud, i sve...znaš ono kada 100% znaš da nisi kriv, ali sistem kaže da jesi i ne možeš nikako protiv sistema. Stara ba bila sa mnom u autu, govori drotu, moli ga da me pusti (nisu pare problem, nego to što me kažnjava tamo gdje ne treba, skontala i matora da nije do mene), jok, napisa ker kaznu. Tada su još bile one nekakve zajedničke, "multi-kulti" patrole.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9073 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Emir92 wrote:
un1ted wrote:

Vjerovatno postoje izuzeci na dugim pjesackim, ili gdje ima ostvo. Recimo skredanje na Skendriju, iako imaju dvije trake, mislim da si duzan da stanes cim zakoraci i na prvu traku, radi same sigurnosti pjesaka.

@ Naslovnica ako tvrdis da je tako, onda je vjerovatno u pitanju bezobrazlik policajaca i nadrkanost, kao i činjenica da zivimo u drzavi gdje svako radi sta zeli. Nazalost.
Naslovnica

#9074 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Pa zar nisu đubrad i kerovi?!
Ovog jadu sa Džetom na pauka, a ostalima 20KM kazne?!
FUJ!

Image
Image
Image
Logovan

#9075 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

Ma ja, nosi raspali auto star 646 godina, a ostavi ove najnovije, njima daj samo bijednu kaznu. :oops:
Post Reply