problemnatravunu wrote:Možda za 100 i više godina, moždaaa!kakaljin wrote:Koliko me sjecanje sluzi, planirana su tri tunela, prvi u Hamdije Cemerlica prema lukavici, tj izlazi iza vraca
Drugi je ovaj , ili je treci, a onda drugi je izmedju, ili jos dole prema dobrinji da je treci. Neka me neko ispravi.
Pa jebote, ovi hohstapleri ne mogu rijesiti zgradu na Grbavici i spojiti cestu ljudski,
ne uspjevaju uraditi dionice na ravnom, u nivou tla,
kakvi tuneli, nadvožnjaci, potputnjaci #pichkematerine!
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Naslovnica
#9051 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Haris.ba
#9052 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma evo 5 godina samo planiraju navedeni kružni pored mosta. Teško. Ne bi ni ona cesta od Male aleje obalom do ilidžanske zaobilaznice (pred Butmir) bila završena da se nije krenulo u gradnju zgrada oko Termalne rivijere._Reds_ wrote:U tom slucaju bi onda saobracajnica prolazila sa kraja na kraj opcine, cak me b bilo lose tu saobracjanicu planirati i dalje prema RS-u, tamo prema mostu prema Vojkovicima, sve pored rijeke.Haris.ba wrote:Nedavno su i kočiće pobili za taj kružni. Trajali su nekoliko dana, narod povadio._Reds_ wrote:
Kod magistralnog mosta bi u tom slucaju trebalo praviti neki bar manji kruzni tok.
Sa druge strane mogu i da se nekad Kod stocne pijace bude i ukljucna-iskljucna na autoput, jer ce tamo da se vrmenom fomira industrijska zona.
Ali eto valjalo bi.
Nema tu neke vizije šta bi trebalo. Još nisu sigurni ni kako da urade spoj sa magistralne ceste na Otes.
A šetnica....Ilidža ima šansu da dobije šetnicu koja bi izmjenila način života na Ilidži. Ali, malo se ko češe. Vidjećemo kada se završi ono još malo da se uredi korito Željeznice što je ostalo.
Što se tiče saobraćajnice prema Butilama, napravljena su dva metra.
Planirano je to, samo se čeka završetak uređenja korita. Neće spoj biti kod stočne pijace, već otprilike obodom naselja i polja.
- dadoka84
#9053 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Grbavica pripada opštini novo sarajevo. Ti su posebna vrsta neradnika...problemnatravunu wrote:Možda za 100 i više godina, moždaaa!kakaljin wrote:Koliko me sjecanje sluzi, planirana su tri tunela, prvi u Hamdije Cemerlica prema lukavici, tj izlazi iza vraca
Drugi je ovaj , ili je treci, a onda drugi je izmedju, ili jos dole prema dobrinji da je treci. Neka me neko ispravi.
Pa jebote, ovi hohstapleri ne mogu rijesiti zgradu na Grbavici i spojiti cestu ljudski,
ne uspjevaju uraditi dionice na ravnom, u nivou tla,
kakvi tuneli, nadvožnjaci, potputnjaci #pichkematerine!
- Thorgerson
#9054 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja nisam arhitekta, ali evo sad mogu naci jedno 50 razlictih rjesenja da se sprijeci ulazak automobila na most. Ako ružnoču smatramo unikatnom onda ok. Mislim, kakav vam je to arugment. Ajmo stavit ove žice i ostalu skalameriju mosta nasred puta, da se ne može proć s autom.mayab wrote:S obzirom da je most pjesačko-biciklistički, ovo je nebitno, a čak i poželjno da se spriječi prolaz auta-uostalom,
arhitekti-projektanti, moraju da iskažu svoju kreativnost, unikatnost i originalnost!
Ovo nema veze sa Memićem, njega treba pitati jeli opravdan iznos cijene mosta,
koliko je pokradeno, koliko se i ko "ugradio",
jer nema šansi u ovoj esdea enklavi da je to sve čisto i pošteno
Ljepota jeste u oku posmatraca, ali isto tako treba imati na umu da mi generalno nemamo taj osjecaj "za lijepo". Dovoljno je 2 minute da prošetaš gradom i da se u to uvjeris.
- Cossack
#9055 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Počeli završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Skenderija

https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... skenderija
- Cossack
#9056 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izdata urbanistička saglasnost za još jedan dio Prve transverzale

https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... ansverzale

- VladaFBiH
#9057 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako na fin način Ajnadžiću reći da od*ebe od Vilsonovog šetališta?Cossack wrote:Izdata urbanistička saglasnost za još jedan dio Prve transverzale
-
BadBoy
#9058 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A što ne rješava nultu transferzalu? Ne može da otjera Zelju?
- Haris.ba
#9059 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Promjeni se urbanistički plan? Veoma jednostavno.VladaFBiH wrote:Kako na fin način Ajnadžiću reći da od*ebe od Vilsonovog šetališta?
Koliko sam skontao, neće se taj dio ni raditi oko Vilsonovog. Niti ima para, niti ima plana šta sa mostom, ništa.
A to što je izdata urbanistička ne znači u praksi ništa. Urbanistička znači da je samo po planu nešta. To može izdati za bilo koju neizgrađenu cestu. Građevinska dozvola je ono što je bitno.
Last edited by Haris.ba on 26/09/2019 12:28, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#9060 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nulta je bila sudski blokirana do prije 2 godine zbog raskida privatizacionog ugovora Feroelektro-Stanić i od '17te nema smetnji da se izvrši otkup (mislim da je '17 sve završeno ili čak ranije - nisam baš sad siguran)BadBoy wrote:A što ne rješava nultu transferzalu? Ne može da otjera Zelju?
- JavierBosnia
#9061 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zar ova nije nedavno radjena?Cossack wrote:Počeli završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Skenderija
- Logovan
#9062 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Radili i ostavili je nezavršenom.JavierBosnia wrote: Zar ova nije nedavno radjena?
- So What!
#9063 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bye, bye Pennny
Otkočen proces eksproprijacije na dijelu trase Prve transverzale
Otkočen proces eksproprijacije na dijelu trase Prve transverzale
AvazTo znači da odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Prve transverzale koju je donijelo Općinsko vijeće Centar može stupiti na snagu.
antonalni sud u Sarajevu donio je odluku kojom je odbio zahtjev firme „Penny“ za određivanje privremene mjere odgode izvršenja odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Prve transverzale.
To znači da odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Prve transverzale koju je donijelo Općinsko vijeće Centar može stupiti na snagu, a samim tim je otkočen i proces eksproprijacije zemljišta na dijelu trase ove saobraćajnice, na kojoj se, između ostalih, nalaze i objekti firme „Penny“.
- Cossack
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9065 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Predobro zvuci da bi bilo istinito i da nema neka zackoljica 
-
Naslovnica
#9066 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Potpis.sime_cipol wrote:Predobro zvuci da bi bilo istinito i da nema neka zackoljica
-
noviclan
#9067 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Concord
#9068 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema ni teorije da to prodje ovako lako. Oni ce se natezati mjesecima, da ne kazem godinama. Cak i nekim cudom da se prodje Penny, ceka ih 5 zgrada kod Bosnalijeka, sto se cini nemogucom misijom sudeci po onoj situaciji na Grbavici. Pa onda u nastavku Jukiceve onaj uski prostor izmedju privatnih kuca i zgrada... znaci samo do Bara da se dodje bice ravno odlasku na Mjesec.
Zar nema niko sa mrvom pameti da prebaci fokus na busenje tunela i da se napravi bar taj dio od Bara do Hotonja, da se premosti konacno Kobilja Glava i eliminise svakodnevna guzva na onom jebenom semaforu u Barama?
Zar nema niko sa mrvom pameti da prebaci fokus na busenje tunela i da se napravi bar taj dio od Bara do Hotonja, da se premosti konacno Kobilja Glava i eliminise svakodnevna guzva na onom jebenom semaforu u Barama?
-
mistek
#9069 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fakat bi puno stvari riješili sa tunelom. Drugo je ovo što djeluje da su krenuli ozbiljno, od ambasade do kružnog toka. Najteža faza će biti spajanje kružnog i Bara, ali bi bilo lijepo da recimo u naredne 2 godine dovedu do toga da se samo to čeka da sve prodiše.
A Penny će biti još zezancije sigurno. Pa ovo je samo sudsko rješenje o javnom interesu. Još će oni da se natežu. U Barama po naselja treba rušiti
A Penny će biti još zezancije sigurno. Pa ovo je samo sudsko rješenje o javnom interesu. Još će oni da se natežu. U Barama po naselja treba rušiti
- So What!
#9070 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koliko sam načuo, sa stanarima onih zgradica nema problema, neko mi je rekao, da bi trebali dobiti zamjenske stanove na Šipu.
To je čula-kazala, pa uzmite to sa rezervom.
A što se tiče ovog navednog da sa Pennyem, neće ići glatko, i tu se slažem, ali eto jedva sam dočekao da napišem "bye, bye Penny"

To je čula-kazala, pa uzmite to sa rezervom.
A što se tiče ovog navednog da sa Pennyem, neće ići glatko, i tu se slažem, ali eto jedva sam dočekao da napišem "bye, bye Penny"
- _Reds_
#9071 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ova narod prevare 10 puta, i oni i 11 put vjeruju u bajke.
Pa bolan sto ne daju i ljudiam sa Grbavice zamjenske stanove, bilo je receno da ce praviti zgradu pored samo i dace ljudovima stanove.
Sada ce eto ljudima dati stanove na SIP-u, cije stanove, koliko love za to treba?
Ja bi volio da to sutra bude, ali sto bi rekao jedan, ma hajte molim vas.
I na ovu odluku suda, ne vjerujem da nema pravo zalbe, nekoj visoj istanci, pa ovoj onoj, nece se tu Penny prodati lahko, mada prave velike hale na Mostarskom.
Steta je mozda najbolji ministar u ovoj vladi, ali da Bog da.
Pa bolan sto ne daju i ljudiam sa Grbavice zamjenske stanove, bilo je receno da ce praviti zgradu pored samo i dace ljudovima stanove.
Sada ce eto ljudima dati stanove na SIP-u, cije stanove, koliko love za to treba?
Ja bi volio da to sutra bude, ali sto bi rekao jedan, ma hajte molim vas.
I na ovu odluku suda, ne vjerujem da nema pravo zalbe, nekoj visoj istanci, pa ovoj onoj, nece se tu Penny prodati lahko, mada prave velike hale na Mostarskom.
Steta je mozda najbolji ministar u ovoj vladi, ali da Bog da.
- thekupus
#9072 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nedavno su je obnovili, valjda da mogu izvući više paranoviclan wrote:ko im jeve mater sto su se sirili a je li i becina pumpa ide u zrak
- JavierBosnia
#9073 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na Grbavici se prema strucnjacima ne moze praviti nova zgrada na parkingu iza postojece iz nekoliko razloga, oni traze da se postojeca srusi kako bi imali pristup masine, te sve i da je moguce praviti nekako drugu pored te, kasnije bi rusenje stare bilo jos teze zbog malog prostora._Reds_ wrote:Ova narod prevare 10 puta, i oni i 11 put vjeruju u bajke.
A stanari sa druge strane ne zele da se izmjeste dok im se zgrada tu ne napravi
Sa ovima je ocito drugacije, moze im se obezbjediti stanovi da predju cim ovi budu htjeli rusiti
- _Reds_
#9074 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja pitah gdje su ti stanovi u vlasnistvu Vlade KS i koliko ih imaju ?
Sto se tice Grbavice, pa zivimo u 2019. Ruse se neboderi bez da osteta okolinu, a ne jedna zgrada. To su isprike za malu djecu. I sta ako od ovih sa Bara neki nece stan na Sipu?
Sto se tice Grbavice, pa zivimo u 2019. Ruse se neboderi bez da osteta okolinu, a ne jedna zgrada. To su isprike za malu djecu. I sta ako od ovih sa Bara neki nece stan na Sipu?
- JavierBosnia
#9075 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ruse se naravno moze se to i zastiti i polako, al ako si ikad bio na toj lokaciji mislim da je ocito ndmogice sve masine tu smjestiti bsz da se ova rusi. Pa neces 2 mjesalice dovuci nego su to kamioni, kranovi, materijal.._Reds_ wrote:Ja pitah gdje su ti stanovi u vlasnistvu Vlade KS i koliko ih imaju ?
Ne znam kakva je situacija gore, al ako imaju mjesta, a cini mi se da ga gore ima da se pravi zgrada to bi dosta brzo moglo ici, sad imovonsko pravni odnosi su pitanje. A za njihovu volju i zelju da predju, pa ocito da imaju kao sto neko rece da nema prepreka sa stanarima