Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Dobro. Iran je cudo. Samo kak’e to veze ima sa ruskim dobrovoljcima?
Pa koji klinac uvijek povlacite veze s ovim dobrovoljcima/placenicima i bilo kojim drugim konfliktom u svijetu u koji je umijesana Rusija, tacnije ruska vlada (ovi lesinari nisu imali veze s vladom, osim onog ublehasa/opozicionara Limonova), dok, recimo, u Siriji je ukljucena regularna ruska vojska?
I takodje kamara ovih ublehasa. Kolko ih ono Ameri povaljase oko DeZ, 200-300?
Nemam pojma. Ne zanima me.
Zna se koga su Ameri poklapali oko DeZ (tada je i izginulo oko 200 pripadnika branitelja grada), strogo koordinirano sa "trupama na tlu". Ali im je rahmetli Brko, zajedno sa Hizbovcima, pomrsio racune.
Cuj ruski ambasador, je li to onaj sto non-stop daje podrsku Dodicku?
A zvanicna Rusija neki dan izjavi kako podrzava "komisiju za Srebrenicu", u duhu minimiziranja zlocina, jos otkako su minirali rezoluciju u UN-u - fin kontinuitet, nema sta
jeza u ledja wrote:salik, sta mislis o ruskoj politici prema BiH i Balkanu zadnjih cirka 20 godina?
Nista dobro. S time sto im skidam kapu da nikada na sluzbenom prijemu Dodika, ili predstavnika RS-a, u Moskvi, nisu istakli zastavu RS-a. Za razliku od Izraela, koji ju je uredno isticao.
jeza u ledja wrote:salik, sta mislis o ruskoj politici prema BiH i Balkanu zadnjih cirka 20 godina?
Nista dobro. S time sto im skidam kapu da nikada na sluzbenom prijemu Dodika, ili predstavnika RS-a, u Moskvi, nisu istakli zastavu RS-a. Za razliku od Izraela, koji ju je uredno isticao.
Ne isticu zastavu RS-a i jos nisu otvorili ambasadu u BL, pa sta ako malo poricu GENOCID u BiH.
GandalfSivi wrote:Opet Izrael, ali hajde, barem je napokon osudio rusku politiku prema BiH, napredak...
Bikada, ama bas nikada, je nisam hvalio. Povlacio sam paralelu izmedju NATO saveznika (posrbno Francuske i VB) i tadasnje Rusije, te konstatovao da su nam oni daleko vise zla nanijeli nego Rusi.
Ne isticu zastavu RS-a i jos nisu otvorili ambasadu u BL, pa sta ako malo poricu GENOCID u BiH.
BTW, je li Izrael u PIC-u?
Ne vidim da ga Izrael priznaje. Jeste Amerika u PICu, a veze i Izraela i Amerike, pretpostavljam, znas?
Inace, genocida ne bi ni bilo da nas zapadnjaci nisu uhakali. Pitaj Florence Hartmann. A da ne govorim na ciji prijedlog nam je embargo uveden.
salik79 wrote:A da ne govorim na ciji prijedlog nam je embargo uveden.
Kome i kada je uveden embargo? Valjda to znas?
Znam i kada je uvodjen i znam ko je goloruk bio kada je uveden, a ko do zuba naoruzan.
Ako znas napisi, nemoj samo govoriti "znam". Ispada da sve znas, a Rusima viris iz...
Tada rata nije bilo u BiH.
Na ciji prijedlog je embargo uveden? Zbog cega?
salik79 wrote:U jeku cetnicke agresije na RH i pripreme agresije na RBiH. Kada si ti rodjen?
Ko viri Rusima? Da li si procitao sta mislim o Ruskoj politici prema BiH?
Ako je septembar '91., prije Vukovara, Skabrnje i Dubrovnika, "u jeku cetnicke agresije", onda nista. To pitanje "kada si rodjen" se prije odnosi na tebe (zapravo pise), jer bi znao da ni jedan politicki subjekat iz BiH nije tada osudio embargo. Lako se balavcima danas pametan praviti.
salik79 wrote:U jeku cetnicke agresije na RH i pripreme agresije na RBiH. Kada si ti rodjen?
Ko viri Rusima? Da li si procitao sta mislim o Ruskoj politici prema BiH?
Ako je septembar '91., prije Vukovara, Skabrnje i Dubrovnika, "u jeku cetnicke agresije", onda nista. To pitanje "kada si rodjen" se prije odnosi na tebe (zapravo pise), jer bi znao da ni jedan politicki subjekat iz BiH nije tada osudio embargo. Lako se balavcima danas pametan praviti.
Vukovar uveliko razaran i opsjedan kada je embargo uveden. Iz Tuzle svakodnevno uzlijetali vojni avioni koji su ga bombardovali... Cetalji senlucili po Bosni, rafalali po dzamijama, natpisi "ovo je Srbija", cetnicka ikonografija na Jahorini (vec kada sam 91 isao na zimovanje/skijanje),... Itd, itd, itd....I ono meni veli "nije se znalo"!?
Da podsjetim na rijeci Harisa Silajdzica iz tadasnjeg vakta (parafraziram) : "Kao da ste tinejdzera pustili u ring sa Tysonom i jos mu ruke svezali.".