Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

fortaleza wrote:Nema predajnika, bio je do neke 2001. i od tada se s Biokova nije mogao uhvatiti analogni signal u Mostaru. Kod digitalnog može jer radi na malo drugačiji način. Znam lika u blizini Čapljine koji je ljeti tijekom propagacija uhvatio očitanje talijanskih muxeva, a ne da se ne može uhvatiti s Biokova. U Banja Luci se mogu gledati hrvatski kanali, koja je još dalje od odašiljača iz hr. Je li i oni imaju nelegalni predajnik? :D

Talijanski kanali se gledaju po Istri i obali, slovenski u Zagrebu, poneki mađarski također, do nedavno se u Zagrebu gledao ORF iz Austrije. :D
Jebe mi se za talijjane ili hrvate iz Hrvatske. Pitao sam te, kako neko u SB u gradu Žepče moze uhvatiti HR kanale !? Objasni mi radi cega, osim sto je HR stanovnistvo vecina. Imas jos takvih gradova :)
bato99

#9052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

Mehemed wrote:Nadam se da nije nista bezveze...

http://www.facebook.com/TelemachBiH/pos ... 5621818817
i vrijeme im je bilo da nešto novo ubace
afannedim

#9053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

bato99 wrote:
Mehemed wrote:Nadam se da nije nista bezveze...

http://www.facebook.com/TelemachBiH/pos ... 5621818817
i vrijeme im je bilo da nešto novo ubace
http://teve.ba/article/16433/manji-broj ... -pretplata
Tiger 033

#9054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

afannedim wrote:http://teve.ba/article/16433/manji-broj ... -pretplata
Ovo gore apsolutno NEma nikakve veze sa najavljenim "novitetima" ;-)
Mehemed
Vozim: automobil

#9055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Tiger 033 wrote:
afannedim wrote:http://teve.ba/article/16433/manji-broj ... -pretplata
Ovo gore apsolutno NEma nikakve veze sa najavljenim "novitetima" ;-)
Bas tako, novitet/i se odnosi/e na sve Telemach korisnike
afannedim

#9056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Ovo sam iz zajebancije postavio :)
Tiger 033

#9057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

afannedim wrote:Ovo sam iz zajebancije postavio :)
:mrgreen: najvjerovatnije ce povecati "UPLOAD" i to je to, eventualno (ma da cisto sumnjam) "DOWNLOAD"
ZenicaBA

#9058 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaBA »

Tiger 033 wrote:
afannedim wrote:Ovo sam iz zajebancije postavio :)
:mrgreen: najvjerovatnije ce povecati "UPLOAD" i to je to, eventualno (ma da cisto sumnjam) "DOWNLOAD"
Red bi bio i download bar na 20mbps :D

Poslano sa mog GT-P3110 koristeći Tapatalk 4
Tiger 033

#9059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

ZenicaBA wrote:Red bi bio i download bar na 20mbps
Image
smartXL

#9060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Moze bit neki novi dodatni paket sa novim kanalima na D3 :D
Mehemed

#9061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Tiger 033 wrote:
E ako ga bar ne uduplaju, nista je to, sve ispod je taraba...
fortaleza

#9062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Na nekim forumima su insajderi sa Total tv-a (isti je vlasnik) najavili novitete u vidu novih kanala za satelit, neki od njih su već u ponudi Telemacha pa pretpostavljam da se radi o kanalima, a možda i podebljaju internet brzine. Osobno priželjkujem VOD servise i opciju pogledaj propušteno. :D

un1ted wrote:Jebe mi se za talijjane ili hrvate iz Hrvatske. Pitao sam te, kako neko u SB u gradu Žepče moze uhvatiti HR kanale !? Objasni mi radi cega, osim sto je HR stanovnistvo vecina. Imas jos takvih gradova :)
Vjerojatno politika. Napisao sam ti ono što znam, za Mostar, da se ovdje gledaju kanali s Biokova, a ne s ilegalnog repetitora, da je tako hr kanali na zemaljskoj bi se gledali u Mostaru već deset godina, a ne tek sad kad se prešlo na digitalno emitiranje.

I to sad je dijelom onemogućeno jer TV Mostar emitira na 34. kanalu na kojem se emitira i mux D (sptv, CMC, Jadran..) pa si međusobno smetaju, dok se hrt, nova i rtl mogu uhvatiti.
kakavdanakneiskustvu

#9063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

doff wrote:Pa i nama zatamne kao i tebi, al valjda shvatamo problematiku. Mi smo svjesni da oni nemaju ništa od toga što nama zatamne, nit dobiju nit gube, al moraju tako da......

Zato ti kažem uzmi mojatv i probaj tamo, možda shvatiš da nije to telemach-a (svejedno si neki dan pitao kako se raskida ugovor)

kako shvataš to da tebi u sarajevu ili meni u zenici telemach zatamni sport na hrt 2 ili rts 2 a u busovači ili vitezu telemach to ne uradi?
kakavdanakneiskustvu

#9064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

D3LL8X wrote:Samo mali info....

Niko na podrucju BiH nebi smio da reemituje sportski program iz susjedne zemlje ( HRV ili SRB ) iz razloga sto nase tv kuce se "žale" RAK-u jer su one otkupile tv prava za istu stvar.

Radi toga se izmedju ostalog zatamnjuje sapunice i ostale gluposti ....

Eh sada sto se tice Telemacha ( Sarajevo i Mostar )

Sarajevo - zatamljujue se radi kazni ( od 5.000 do 100.000 KM )
Mostar - smiju pustati signal jer u Mostaru se HRT, NOVA itd ... moze ufatiti obicnom antenom i cak kada bi ih tuzili nebi im nista mogli ...

bude sportskih prenosa na hrt 2 koji bude zatamnjen iako niko to na zemaljskoj planeti ne prenosi osim hrt,nikakve domaće tv kuće nemaju ništa sa tim ali jbg,i to se zatamnjuje,hajd ok,greška,šta li,evo primjer od juče i prekjuče,u subotu na hrt 2 košarka,aba liga,istovremeno prenos i na arenasport,ne zatamnjuje se,juče prenos košarke,aba liga, na rts 2,istovremeno i na arenasport,to zatamnjeno,kako?????,zbog čega???,ako moraju zatamniti sav sport na koji neka druga tv kuća ima prava???
shandrprcSA

#9065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

samo upload neka uduplaju i sve 5 :D
kakavdanakneiskustvu

#9066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

samo_ti wrote:Ko je kriv, ma jebes ga. Ja znam da sam kao korisnik nezadovoljan tim stalnim zatamnjivanjem.

Hocu sport, dobijem labudana. Jebe mi se za HRT i njihove dnevnike, hocu da pogledam dobru utakmicu na tom istom kanalu. To mi je onemoguceno i odmah to nije to.

Ako je tako, zatamnite i ove nase nakaradne javne emitere sto za istu noc sva tri prenose istu utakmicu ( npr. Europa liga ) :-)
Jebo ih otac glupi i nesposobni ! :D

upravo to,još malo pa će početi zatamnjivati i filmove koje je neko od naših tv kuća otkupio
kakavdanakneiskustvu

#9067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

un1ted wrote:
Mostar - smiju pustati signal jer u Mostaru se HRT, NOVA itd ... moze ufatiti obicnom antenom i cak kada bi ih tuzili nebi im nista mogli ...
Price za malu djecu :) Moguce je uhvatiti jer u blizini Mostara ima predajnik NA TERITORIJI BIH koji pojacava taj signal. Slicna stvar je i u recimo Zepcu.

i vjerovatno i negdje na prostoru lašvanske doline
kakavdanakneiskustvu

#9068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakaljin wrote:
D3LL8X wrote:Samo mali info....

Niko na podrucju BiH nebi smio da reemituje sportski program iz susjedne zemlje ( HRV ili SRB ) iz razloga sto nase tv kuce se "žale" RAK-u jer su one otkupile tv prava za istu stvar.

Radi toga se izmedju ostalog zatamnjuje sapunice i ostale gluposti ....

Eh sada sto se tice Telemacha ( Sarajevo i Mostar )

Sarajevo - zatamljujue se radi kazni ( od 5.000 do 100.000 KM )
Samo cu reci da zakon je isti na cijeloj teritoriji BiH, isti je zakon u Sarajevu i Mostaru, tako da ni u Mostaru ne smuju pustiti signal kao sto ne smiju u Sarajevu.

Taj signal se ne smije pustati kroz kablovski sistem nego isti signal koji preuzimaju u Sarajevu.

u RAK-u tvrde da kabl. operator koji može hvatati zemaljski signal npr. hrt ne mora zatamniti neke sadržaje,sport ili serije,tako su meni rekli u mailu prije par godina,to jeste smiješno,nakaradno,kao i sam RAK u kojem kad ih pitaš niko nema pojma kako se to u srednjoj bosni normalno može običnom antenom hvatati signal HRT,znači nemaju pojma,ako bi iko u državi to trebao znati to su oni ali nemaju pojma
kakavdanakneiskustvu

#9069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:Nema predajnika, bio je do neke 2001. i od tada se s Biokova nije mogao uhvatiti analogni signal u Mostaru. Kod digitalnog može jer radi na malo drugačiji način. Znam lika u blizini Čapljine koji je ljeti tijekom propagacija uhvatio očitanje talijanskih muxeva, a ne da se ne može uhvatiti s Biokova. U Banja Luci se mogu gledati hrvatski kanali, koja je još dalje od odašiljača iz hr. Je li i oni imaju nelegalni predajnik? :D

Talijanski kanali se gledaju po Istri i obali, slovenski u Zagrebu, poneki mađarski također, do nedavno se u Zagrebu gledao ORF iz Austrije. :D

kako onda u vitezu ljudi gledaju hrt?
kakavdanakneiskustvu

#9070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

stepway wrote:
Telemach wrote:
stepway wrote:Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!
Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašem pitanju. Zatamnjenje bilo kojih sadržaja nije naravno u interesu kako naših pretplatnika, tako i samog Telemacha, a pogotovo ne ukoliko, kako Vi navodite ne postoji uniformno ponašanje operatera s tim u vezi. To je nešto što je nametnuto od strane TV kuća koje su otkupile prava za BiH za navedene sadržaje, koji su onda i dostupni na tim televizijama. Vjerujemo da ste i u medijima pratili da Nova TV traži da se potpuno prekine s distribucijom tog kanala u BiH, što je prema našim saznanjima povezano s ovom problematikom. Ukoliko postoje operateri koji ne rade u skladu s tim zahtjevima, smatramo da je samo pitanje vremena kada će započeti. Mi ćemo kao i do sada, nastojati učiniti sve sto je u našoj moći da omogućimo našim pretplatnicima da prate sadržaje od svog interesa.
Zahvaljujem @ Telemachu na odgovoru.Ne želim do besvjesti filozofirati i biti dosadan sa ovom temom ali imam potrebu odgovoriti i to će biti od mene sve u vezi ovoga.Kao korisnici smo iziritirani i nezadovoljni ovom praksom koja nije fer i poštena i netiče nas se do koga je (eto vas tamo riješite),ali prestanite s time.Koliko znam operater HT,Home TV,istina, zatamnjivao je npr. Lud zbunjen na Novoj TV ,ali više nije.Ne zatamnjuju više niti jednu seriju,jer su napravili dogovor sa TV kućama Nova,Rtl itd.,koji i vi trebate napraviti (tj platiti).Znači tamo se ne zatamnjuje, niti će, nijedna serija osim trenutno sporta na HRT 2,jer ima paralelen prijenos na Areni.Ne želim ovdje da branim niti HT ,niti BH telekom,možda oni imaju bolji deal jer su državne firme,ali to je druga tema.I na kraju evo konkretno večeras na OBN u počinje serija "Djevojka imena Feriha",koja je na Novoj TV već čini mi se prešla 60 tu epizodu,koju će te po pravilu zatamniti,to nije pošteno,ali živi bili pa vidjeli.

:thumbup: :thumbup:
fortaleza

#9071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako onda u vitezu ljudi gledaju hrt?
Govorio sam za Mostar.
kakavdanakneiskustvu

#9072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako onda u vitezu ljudi gledaju hrt?
Govorio sam za Mostar.

ok
Mehemed

#9073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote:samo upload neka uduplaju i sve 5 :D
To i ja kazem :D :thumbup:
ElRe

#9074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

kakavdanakneiskustvu wrote: u RAK-u tvrde da kabl. operator koji može hvatati zemaljski signal npr. hrt ne mora zatamniti neke sadržaje,sport ili serije,tako su meni rekli u mailu prije par godina,to jeste smiješno,nakaradno,kao i sam RAK u kojem kad ih pitaš niko nema pojma kako se to u srednjoj bosni normalno može običnom antenom hvatati signal HRT,znači nemaju pojma,ako bi iko u državi to trebao znati to su oni ali nemaju pojma
Kako necete da prihvatite da ako se u SBK, HNK...zatamne HRV kanali da bi odmah sutra izbio rat!!!
Takva je drzava. Ko je kriv Bosnjacima sto nemaju kvalitetne kanale, pa se traze HRV i SRB kanali.
Jednom za vazda - kanali se ne zatamnjuju zbog politike! Ko hoce da ih gleda neka se odseli tamo.
kakavdanakneiskustvu

#9075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ElRe wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: u RAK-u tvrde da kabl. operator koji može hvatati zemaljski signal npr. hrt ne mora zatamniti neke sadržaje,sport ili serije,tako su meni rekli u mailu prije par godina,to jeste smiješno,nakaradno,kao i sam RAK u kojem kad ih pitaš niko nema pojma kako se to u srednjoj bosni normalno može običnom antenom hvatati signal HRT,znači nemaju pojma,ako bi iko u državi to trebao znati to su oni ali nemaju pojma
Kako necete da prihvatite da ako se u SBK, HNK...zatamne HRV kanali da bi odmah sutra izbio rat!!!
Takva je drzava. Ko je kriv Bosnjacima sto nemaju kvalitetne kanale, pa se traze HRV i SRB kanali.
Jednom za vazda - kanali se ne zatamnjuju zbog politike! Ko hoce da ih gleda neka se odseli tamo.

znam da se kanali ne zatamnjuju zbog politike,samo to niko javno ne smije reći
eto izgleda da se u zadnje vrijeme u mostaru zatamnjuju ti sadržaji,ali ne baš svi
Locked