Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lavander

#9026 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by lavander »

studiorum_tuzlaensis wrote: ...meni je 8. mjesec kako bojkotujem, kad pola ulaza to od rata naovamo radi i ne plaća račune, što sam ja pametan i plaćam. :D Tih 20 maraka potrošim na sebe, npr na par flašica vode :)))
Kako mislis ne palcam, tj. ne placaju ni ostali? I, sta cete raditi kad vam stigne tuzba jer niste platili? Placati svi moramo, prije ili kasnije, bez obzira sto je usluga nikakva. Placam i centralno grijanje, iako se smrzavam, vodu koju nemam, gradski prevoz koji je prljav i neredovan, itd. Naprosto moram placati, jer nema pravnog sistema koji bi me zastitio ukoliko ne platim. Sistem stiti VIK, Toplane, Gras, a ne mene.
peepeep

#9027 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

Grbavica 2 nema ni kapi vode već sat vremena. Do danas su smanjivali vodu, a danas su skroz ukinuli. I to svaki jebeni dan baš kada je jeftina voda. Bože dragi jes mi na vrh nosa više ova govnara od grada
studiorum_tuzlaensis

#9028 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by studiorum_tuzlaensis »

lavander wrote:
Kako mislis ne palcam, tj. ne placaju ni ostali? I, sta cete raditi kad vam stigne tuzba jer niste platili? Placati svi moramo, prije ili kasnije, bez obzira sto je usluga nikakva. Placam i centralno grijanje, iako se smrzavam, vodu koju nemam, gradski prevoz koji je prljav i neredovan, itd. Naprosto moram placati, jer nema pravnog sistema koji bi me zastitio ukoliko ne platim. Sistem stiti VIK, Toplane, Gras, a ne mene.
već sam objašnjavao prije nekoliko stranica.

Poslali su mi opomenu pred tužbu za neplaćanje računa, ja njima opomenu pred kontratužbu gdje sam lijepo obrazložio da NEĆU da plaćam usluge koja mi se ne isporučuje (vode više nema nego što ima i kad ima slab je pritisak). Dalje, ne znam na osnovu kojeg Ugovora mi fakturišu račune. Ugovor o isporuci vode nikad nisam potpisao sa njima, neki pravilnik i podzakonski akt Vlade KS na koji se pozivaju me uopće ne interesuje, to će se u nekom eventualnom budućem sudskom sporu utvrđivati da li je taj podzakonski akt (Pravilnik, Odluka) uopće zakonit. Ima Sud BiH, Ustavni Sud itd. Jedan malo jači advokat u Sa mi je rekao da komotno mogu da ne plaćam vodu, i da mi ne mogu ništa.

Dotad, vodu neću plaćati, a kad dođe vrijeme za ćeranje po sudovima onda ću to raditi sa zadovoljstvom, jer pravo je pogana nauka. :)

Uvijek sam bio pobornik plaćanja, međutim ZA ŠTA? Za njihove plate. :)

Telefon, mobitel, grijanje (nema potpisan ni ugovor sa toplanama, ali sam zadovoljan), struju ću plaćati i dalje jer sam zadvoljan uslugom, jer imam Ugovor koji mogu i raskinuti ako želim. :)
muha_sa

#9029 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

peepeep wrote:Grbavica 2 nema ni kapi vode već sat vremena. Do danas su smanjivali vodu, a danas su skroz ukinuli. I to svaki jebeni dan baš kada je jeftina voda. Bože dragi jes mi na vrh nosa više ova govnara od grada
Č.Vila takodje
nepass1

#9030 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

izgleda oni to od naselja do naselja, kod mene sad ima vode
Tomahawk11
Globalni moderator

#9031 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

nepass1 wrote:izgleda oni to od naselja do naselja, kod mene sad ima vode
Znači, okupo se i ti.
Nek je hairli.
nepass1

#9032 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

jos sinoc :P
izgubljena dusa

#9033 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Cvila - nema vode :(

Ne znam kad su zavrnuli, a ni kad ce odvrnuti

Sjetih im se famElija do petog koljena :izet: sa posebnim osvrtom na hadziju & co :evil:
Trebam te

#9034 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Trebam te »

izgubljena dusa wrote:Cvila - nema vode :(

Sjetih im se famElija do petog koljena :izet: sa posebnim osvrtom na hadziju & co :evil:

Vratili se premijer sa Hadza?

:D :-)
bersK

#9035 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bersK »

Ja jos ne vjerujem da do sada nikome nije presvrnulo u glavi da ga nafata u gradu i prebije ko konja.
malamirha

#9036 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by malamirha »

peepeep wrote:Grbavica 2 nema ni kapi vode već sat vremena. Do danas su smanjivali vodu, a danas su skroz ukinuli. I to svaki jebeni dan baš kada je jeftina voda. Bože dragi jes mi na vrh nosa više ova govnara od grada
evo i ja ludim,ovo bas nema smisla sa vodom.nema je nocu a evo i danju poceli da zatvaraju.(grbavica I)i :(
Last edited by malamirha on 12/09/2017 16:07, edited 1 time in total.
malamirha

#9037 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by malamirha »

Trebam te wrote:
izgubljena dusa wrote:Cvila - nema vode :(

Vratili se premijer sa Hadza?

:D :-)
vrati se konjina. nit ce bit bolji, niti posteniji.
made_in_sarajevo

#9038 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

sta ima ko hadziju tuci, pa nije ovo od prosle godine, treba tuci sve redom zadnjih 20 godina :D .

eto kazu bilo nevrijeme ali nije zamucen izvor nego puko im kvar u trafostanici. zato su auta bitna koja ce oni redovno kupovati,a to sto je trafostanica prije ratna haj ba sta fali, pumpe, cijevi, sistem...
studiorum_tuzlaensis

#9039 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/veci-di ... /170912100

voda će doći u 20:00, i onda će nestati u 22:00.

hahaahhaahahhaahah
Dozer

#9040 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Sta vam je ba... Pa glavni baja jos nije dobacio do hadza, koliko ja znam... A to je - Kirba. Znaci, ako on zela, pa to prenese Konakovicu, onda ovaj samo prenosi laz, a ne laze zapravo on licno. Izmanipulisan je :D
Pri tome, logicno, nikada nece reci da mu je Kirba rekao to nesto sto je ovaj onda ispalio u javnost :D

I tako, hajmo u krug, jovo-nanovo :)
Iiiiiii - jope'! :D
ja1977

#9041 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by ja1977 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
lavander wrote:
već sam objašnjavao prije nekoliko stranica.

Poslali su mi opomenu pred tužbu za neplaćanje računa, ja njima opomenu pred kontratužbu gdje sam lijepo obrazložio da NEĆU da plaćam usluge koja mi se ne isporučuje (vode više nema nego što ima i kad ima slab je pritisak). Dalje, ne znam na osnovu kojeg Ugovora mi fakturišu račune. Ugovor o isporuci vode nikad nisam potpisao sa njima, neki pravilnik i podzakonski akt Vlade KS na koji se pozivaju me uopće ne interesuje, to će se u nekom eventualnom budućem sudskom sporu utvrđivati da li je taj podzakonski akt (Pravilnik, Odluka) uopće zakonit. Ima Sud BiH, Ustavni Sud itd. Jedan malo jači advokat u Sa mi je rekao da komotno mogu da ne plaćam vodu, i da mi ne mogu ništa.

Dotad, vodu neću plaćati, a kad dođe vrijeme za ćeranje po sudovima onda ću to raditi sa zadovoljstvom, jer pravo je pogana nauka. :)

Uvijek sam bio pobornik plaćanja, međutim ZA ŠTA? Za njihove plate. :)

Telefon, mobitel, grijanje (nema potpisan ni ugovor sa toplanama, ali sam zadovoljan), struju ću plaćati i dalje jer sam zadvoljan uslugom, jer imam Ugovor koji mogu i raskinuti ako želim. :)
Samo jedno pitanje, bez namjere da provociram.
Sta mislite da Vam dodju I ukinu prikljucak jer kako kazete niste potpisali sa njima nikakav ugovor?
studiorum_tuzlaensis

#9042 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Nek ukinu ako mogu s vana, u stan ne smiju ući.

Ili još bolje. Nek ponude Ugovor, pa ćemo se dogovoriti. U Ugovoru će lijepo biti definisan i kvalitet usluge (dostupnost, pouzdanost) i načini fakturisanja /(paušalno, po potrošnji i sl.).
Dozer

#9043 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nikad ti ugovo nece dati jer su svjesni da bi tek tada totalno propali za 24h.
Nadzorna_ploca

#9044 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nadzorna_ploca »

Nedodirljivi studiorum :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9045 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Usluga vodovoda je zapela u nekom vremenu.
Nisu u stanju ništa riješiti.
Nema ugovora, nema elektronskog računa, sve im je u zraku....pa tako i ove truhle cijevi.
Šta radi tolika administracija, pa bar bi to trebali biti u stanju riješiti?
l33t

#9046 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by l33t »

u drugim gradovima ima vode, sto znaci da su ovi lopovi i to je to :D citavu upravu bi trebalo smijeniti... nema tu price
studiorum_tuzlaensis

#9047 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Nadzorna_ploca wrote:Nedodirljivi studiorum :mrgreen:
nisam nedodirljiv, al me vala i nije strah nikog. Pola grada ne plaća ni grijanje ni vodu, a svi se griju i imaju vode, jesam li upravu kume?

Jebeš im mater.
Prpa.ba

#9048 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Najjednostavnije objasnjenje je da su se zajebavali sa temeljnom infrastrukturnom kompanijom:
1) uhljebljenja koja su dovela do gubitaka
2) bez investicija u odrzavanje sistema kako bi se uhljebljenja odrzala

Kada su uhljebljenici pocuclali i novac namijenjen za odrzavanje sistema, onda su poceli stediti na struji uvodjenjem redukcija. Redukcije su izjebale neodrzavani sistem i sada se to otelo kontroli - cijevi pucaju, trafoi gore itd. Po mojoj procjeni trenutne dnevne redukcije od po 12h ce se povecati na 16h do nove godine, nakon cega ce sistem tokom iduce godine kolapsirati. Mladomuslimanski DiF-ovci su se vjerovatno nadali ovim kreditom zakrpiti vodu do sljedecih izbora ali jedna od ljepota sila prirode je da prije ili kasnije pobjedjuju. Rjesenje ce biti ogromno zaduzivanje Kantona u desecima, ako ne i stotinama miliona za kompletnu rekonstrukciju.
Banksy

#9049 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Najjednostavnije objasnjenje je da su se zajebavali sa temeljnom infrastrukturnom kompanijom:
1) uhljebljenja koja su dovela do gubitaka
2) bez investicija u odrzavanje sistema kako bi se uhljebljenja odrzala

Kada su uhljebljenici pocuclali i novac namijenjen za odrzavanje sistema, onda su poceli stediti na struji uvodjenjem redukcija. Redukcije su izjebale neodrzavani sistem i sada se to otelo kontroli - cijevi pucaju, trafoi gore itd. Po mojoj procjeni trenutne dnevne redukcije od po 12h ce se povecati na 16h do nove godine, nakon cega ce sistem tokom iduce godine kolapsirati. Mladomuslimanski DiF-ovci su se vjerovatno nadali ovim kreditom zakrpiti vodu do sljedecih izbora ali jedna od ljepota sila prirode je da prije ili kasnije pobjedjuju. Rjesenje ce biti ogromno zaduzivanje Kantona u desecima, ako ne i stotinama miliona za kompletnu rekonstrukciju.

... a zbog čega se što skorijem kolapsu razdragano hita.
drug_profi

#9050 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Samo zamisli belaja kad kolaps stigne i za njim racun na naplatu u vidu gubitka vlasti i uticaja, te se miliona docepaju mrske komunjare i njihove taldzije. A voda proradi i crveni em ostaju na vlasti, em su im klepili kajmak....
Post Reply