Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
sizifinho
#9027 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ljudi moji dragi slatki, simpaticni i pricljivi, sta vam je?
Petyr Baelish dobijs toliko hate-a ds to nije normalno.
Pricatr o njenu kao o Ramseyu jebo ga, ramsey potpuni psihopata. Littlefinger je genije, nuzno zlo i sto se tice ljudi...tu mu niko.ne moze i vjerujem da nece moci prismrditi.
Jedino WW da ga.docekaju.
Ja vrlo vjerujem da ce on biti taj koji ce vladat prijestoljem, buduci da je on zapravo taj koji koristi haos za vladanje.
Pricatr o njenu kao o Ramseyu jebo ga, ramsey potpuni psihopata. Littlefinger je genije, nuzno zlo i sto se tice ljudi...tu mu niko.ne moze i vjerujem da nece moci prismrditi.
Ja vrlo vjerujem da ce on biti taj koji ce vladat prijestoljem, buduci da je on zapravo taj koji koristi haos za vladanje.
-
Cregan
#9028 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Boja kose i ociju ne mora nista znaciti, imas u historiji nekoliko targerijana koji su imali taman ten smedje oci i crnu kosu, prvi je primjer Orys Baratheon, polubrat Aegona Osvajaca, Baelor Breakspear je izgledao kao dornjanin, Leanor Valyrion(Sin Raenys Targeryen) i njegova braca ne znam kako se zovu, imali su crnu kosu i tamne oci.Capajebo wrote:A sta ako je to dijete zensko?pici wrote:na samom putu da se otkrije u Branovim vizijama ko je u kuli ako je Lyanna Stark trudna ili već rodjenim djetetom onda nema više dileme da je to Jon
Imamo vec recenicu "the seed is strong" izrecenu u seriji, nebil' onda Jonova kosa trebala biti srebrena, a oci ljubicaste?
Ashara Dayne ima tu neku ulogu, siguran sam 100% da ce prikazati u vizijama i kad Ned ode kod porodice Dayne da vrati mac, i tu cemo dobiti rasplet R + J teorije.
Lagano moze biti R + L = D, a B + A = J (Brendon Stark + Ashara Dayne = Jon), sto bi znacilo da je Jon legitimni nasljednik Winterfella
- Brkooo
- pink floydd
- IcedMFEarth
#9031 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kontam sad, kralj i kraljica 7 Kingdomsa su Tommen i Margery, s kojima je Sansa imala dobre odnose. Cersei se više ne pita ništa, tako da bi Jon mogao biti legitimisan 
- karanana
#9032 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ali zar vec nije bilo cca. 100.000 divljaka pred zidom kad je stanis uletio?Azrail wrote:Hardhome je uništio divljake.sizifinho wrote:stannis ih je dobrano sredio, ipak treba uzeti u obzir cinjenicu da deset divljaka nema sanse protiv prosjecnog viteza u oklopu i na konju.animus wrote:Jedva cekam da ribe i aryyini sjebu onog starog freya pa da zatvore kapiju boltonu kad krene bjezat sa sjevera. Oni zeljezni su velika nepoznanica. Imaju najbolju flotu brodova a pitanje je kome ce oni j... majku.
Cudi me da je ostalo samo 2000 vojnika kod divljaka. Spominjala se velika vojska kod divljana nesto kao dotrakiji a sad odjednom ostala brigada samo. Nije ih stanis toliko mogao unistiti onaj dan na zidu. Govorilo se da su veluka prijetnja kad su prosli zid a sad ispada da ih nema dovoljno ni da remziju potjeraju.
ja mislim da su oni jos u blizini zida negdje, ali sa sjeverne strane.
- Brkooo
#9033 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, ali su ih mrtvaci masakrirali dosta ... ne znam ima li vise ikako divljaka na sjeveru
- rage_guy
#9034 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pretpostavljam da su u tih 100.000 bili uracunati i zene, djeca i starci i ljudi nesposobni za bitku. Tako da kad odbijes njih i uracunas Hardhome, broj Wildlinga sposobnih za bitku i koji uopste zele da se bore je mnogo manji. 2000 svejedno izgleda malo, al eto moguce je objasnit. Osim toga, od ovih 100 hiljada, neki su odlucili da ostanu sjeverno od zida i da se vrate kucama 
EDIT: Treba jos dodat da se kod Wildlinga i zene bore, ali pretpostavit cemo da je broj takvih manji
EDIT: Treba jos dodat da se kod Wildlinga i zene bore, ali pretpostavit cemo da je broj takvih manji
-
Azrail
#9035 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pomiješao si Brandona sa Benjenom. Benjen je izgubljen sjeverno od zida, a Brandona je Mad King ubio pa je započeo Robertov ustanak. Brandon je bio nasljednik Winterfella, njegovom smrću je Ned postao nasljednik. Čak i da je Jon njegov sin opet ne bi bio legitimni nasljednik jer je Brandon trebao da oženi Catelyn. Dakle i u tom slučaju je bastard.pici wrote:i to je vrlo moguće, nisam ni znao za tu teoriju a i Ned mi je izgledao premladoliko možda izmedju 20 i 25 godina...Capajebo wrote:A sta ako je to dijete zensko?pici wrote:na samom putu da se otkrije u Branovim vizijama ko je u kuli ako je Lyanna Stark trudna ili već rodjenim djetetom onda nema više dileme da je to Jon
Imamo vec recenicu "the seed is strong" izrecenu u seriji, nebil' onda Jonova kosa trebala biti srebrena, a oci ljubicaste?
Ashara Dayne ima tu neku ulogu, siguran sam 100% da ce prikazati u vizijama i kad Ned ode kod porodice Dayne da vrati mac, i tu cemo dobiti rasplet R + J teorije.
Lagano moze biti R + L = D, a B + A = J (Brendon Stark + Ashara Dayne = Jon), sto bi znacilo da je Jon legitimni nasljednik Winterfella
R + L = D, a B + A = J (Brendon Stark + Ashara Dayne = Jon)
de ovo pojasni nije mi baš posve jasno....aaaa zbunio si me sa obim brendon misliš Brandon Nedov buraz onaj šro se izgubio iza zida na sjeveru a Deni daje R+L... uhhh i to bi bilo super
Za Dany ne izmišljajte teorije, njen otac je Mad King.
Što se tiče rečenice "The seed is strong.". To se odnosi samo na Robertovo sjeme, ne znači da je kod ostalih sjeme tako jako.
- Daryl Dixon
#9036 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
daje ga Sansa u novom X-men-u
- devito
#9037 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pink floydd wrote:
Ovaj jedan giant ce imati bitnu ulogu protiv Boltona
A Deni moze komotno zasjesti na prijestolje, sto je najgore jos ce ona pridobiti vojske.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9038 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
“Melisandre: I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R'hllor shows me only snow.”
― George R.R. Martin, A Dance with Dragons
ako je nebidne karno vala je šHupak, samo nek ne skida ogrlicu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9039 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
devito wrote:pink floydd wrote:
A Deni moze komotno zasjesti na prijestolje, sto je najgore jos ce ona pridobiti vojske.
moj raspored za željezni tron ide ovako
1 Tyrion
2 Jon
3 Deni
-
asker
#9040 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izdao je Starkove, a mi na Sjever(oistoku) to ne oprastamo! Tuzlanski Kanton remembers!sizifinho wrote:ljudi moji dragi slatki, simpaticni i pricljivi, sta vam je?
- pink floydd
#9041 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovim tempom će doći u westeros kad bude ko ona prava Mellisandre. Meni najdosadnija priča sa njom, malo se popravila kad je Tyrion stigao ali opet ih razdvojiše za 2 epizode.devito wrote:pink floydd wrote:
- mixone1995
#9042 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zasto nisu ubrojani Second Sons u ovoj gore slici?
-
sizifinho
#9043 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
hej, ako ćemo po ps-u raditi, onda treba priznati da ih nije praktično izdao. Rekao je Nedu da mu ne vjeruje, tako da - faktički - upozorio ga je, što je više nego prema drugima.asker wrote:Izdao je Starkove, a mi na Sjever(oistoku) to ne oprastamo! Tuzlanski Kanton remembers!sizifinho wrote:ljudi moji dragi slatki, simpaticni i pricljivi, sta vam je?
-
kakavdanakneiskustvu
#9044 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Brkooo wrote:kako je sve povezano kad se progugla
otac i sin
al lici ovaj drugi na Matt Damona
ovo je onaj iz prve epizode,i meni isti matt damon
- pink floydd
#9045 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
možda zato što su plaćenici, čim neko ponudi više mijenjaju stranu pa ih nisu ubrojalimixone1995 wrote:Zasto nisu ubrojani Second Sons u ovoj gore slici?
- pink floydd
#9046 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
čak su i Wilhelm Scream ubacili
- Capajebo
#9047 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
500 placenika, skoro pa zanemariva cifra. Da je Zlatna Ceta, pa hajmixone1995 wrote:Zasto nisu ubrojani Second Sons u ovoj gore slici?
-
5korpus
#9048 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Idemooo splitski bili setaci hodaci 
-
Juliuscezar
#9049 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko ce platit Stanisov dug Bravoskim banakama, sad kad se na kosti navale 
- karanana
#9050 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dragonstone pod hipotekom.
a cudo lanisteri nisu uzeli to u kontranapadu nakon blackwatera. ili jesu?
a cudo lanisteri nisu uzeli to u kontranapadu nakon blackwatera. ili jesu?