Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Connaisseur Karlin

#9026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Connaisseur Karlin »

Škobo Habu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
U HR je sluzeno izjavljeno da je knjiga SchUND, prevod> smece :)
Evo, sve očekujem ozbiljan prikaz od strane Raspudića & comp. u kojem stoji kako je riječ o kapitalnom dijelu koji preokreće cio tok historije unazad trideset godina, i nudi nam sasvim drugačiji prikaz "bespuća povjesne zbilje".

Ovo sve do sada je iluzija.

B.t.w, prateći hrvatske portale, koji njeguju tipičnu herceg-bosansku mentalnu higijenu u ideološkom smislu, primjećujem ponovni rewival, ko zna više koji po redu, revizije rata u BiH.
Ponove je u toku proces "viktimizacije" BH Hrvata, putem elektronskih i štamapani medija, da on već premašuje okvire i srpske, i bošnjačke ideologije "žrtve".
Opet se vade "krunski dokazi" iz Praljkove arhive o rušenju Starog Mosta, napadu ABiH Mostar (sic!), početku sukoba u Srednjoj Bosni. :?
adkevatni izvori sa kredibilitetom su negirali sadrzaj knjige kao koristan ili poucan materijal, a to znaci, istu literaturu koriste iskljucivo nepismeni i zatrovane grupe od strane Hrvata iz hercegovine , sa ustaskim prednakom :)
Hafis

#9027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

adkevatni izvori sa kredibilitetom su negirali sadrzaj knjige kao koristan ili poucan materijal, a to znaci, istu literaturu koriste iskljucivo nepismeni i zatrovane grupe od strane Hrvata iz hercegovine , sa ustaskim prednakom :)
Mislim, jebe mi se za knjigu, nisam je u životu vidio.
Međutim, nešto sam drugo htio reći. Nisam znao da postoje i ženski prašinari.
Žene su u vojsci obično kakve tajnice, savjetnice ili barem dojebnice viših časnika na izmišljenom plaćenom mjestu.Ali, nikada u čizmama, nikada u rovu, nikada u prašini...al' ne dao bog doživjeti ranjavanje ili gluho bilo poginuti.
Bit će da si ovaj sindrom navukla u komunikaciji s ovimo ovdje prašinarima.

E sad prašinarko, nije mi jasno, kako si jednu knjigu napisanu od autora koji ima ime i prezime povezala s jednim čitavim narodom koji živi u jednom dijelu ove države i koji veliš ima ''ustaški predznak''. Knjiga redatelj Praljka + Hrvati iz Hercegovine = Ustaški predznak ...a znaš kad je davno, davno pala Kula Fazlagića
Inače, da pratiš prašinarske umotvorine i moderne trendove, onda bi znala da u Hercegovini žive južni Srbi, odnosno katolički četnici, ovdje popularno zvani katolibani.
Nego, ako imaš kakav recept za somune i za spremanje ajvara, dobro mi došli.

Smrt fašizmu!
Connaisseur Karlin

#9028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Connaisseur Karlin »

Hafis wrote:
Mislim, jebe mi se za knjigu, nisam je u životu vidio.
Međutim, nešto sam drugo htio reći. Nisam znao da postoje i ženski prašinari.
Žene su u vojsci obično kakve tajnice, savjetnice ili barem dojebnice viših časnika na izmišljenom plaćenom mjestu.Ali, nikada u čizmama, nikada u rovu, nikada u prašini...al' ne dao bog doživjeti ranjavanje ili gluho bilo poginuti.
Bit će da si ovaj sindrom navukla u komunikaciji s ovimo ovdje prašinarima.

E sad prašinarko, nije mi jasno, kako si jednu knjigu napisanu od autora koji ima ime i prezime povezala s jednim čitavim narodom koji živi u jednom dijelu ove države i koji veliš ima ''ustaški predznak''. Knjiga redatelj Praljka + Hrvati iz Hercegovine = Ustaški predznak ...a znaš kad je davno, davno pala Kula Fazlagića
Inače, da pratiš prašinarske umotvorine i moderne trendove, onda bi znala da u Hercegovini žive južni Srbi, odnosno katolički četnici, ovdje popularno zvani katolibani.
Nego, ako imaš kakav recept za somune i za spremanje ajvara, dobro mi došli.

Smrt fašizmu!
ti si cudan , kritikujem i hrvate i bosnjake na temi :D vase prasinarske debate su vas stil, a ja sam iskljucivo ponudila dobroboljno svoje misljenje da ni hvrati ni boanjci nisu u pravu, jer obe strane slijede ekstremne grupe , a konverzacija vam je uzasna :-) :lol:

da podvucem, kririkujem narod koji slijedi takvu politiku, a koja ima obiljezja ustastva, ako sto cu uvijek kritikovati bosnjake i srbe, ne znas se vise koja strana najvise pretjeruje :-) vecina vas na temi su ovce koje slijede svoj tor :D
Hafis

#9029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Connaisseur Karlin wrote:da podvucem, kririkujem narod koji slijedi takvu politiku, a koja ima obiljezja ustastva, ako sto cu uvijek kritikovati bosnjake i srbe, ne znas se vise koja strana najvise pretjeruje :-) vecina vas na temi su ovce koje slijede svoj tor :D
Nego, hajde mi pojasni tu definicu ''narod koji slijedi takvu politiku koja ima obilježje 'ustaštva''.
Hoćeš reći da je knjiga koju je napisao Praljak (neovisno koliko se ona temelji na stvarnim ili izvrnutim činjenicama)...da je to politika ustašstva? Znaš li ti uopće što je ustašstvo? Vežeš li izraze ''četništvo'', ''cvijeće'' kada spominješ druge narode?

Da ti nešto kaže tata - razumiješ se u ustašstvo i politiku koja ima obilježje ustašstva k'o Marica u krivu hargiju s obilježjima belegiije (koja ih je inače vidjela u životu više od regrutne komisije).
Drž se ti tog sitnog prduckanja tipa: kako-ovako, zašto-zato, kada-vazda, kuda-svukuda---- a kani se definiranja pojava ili što bi rekao sarajevski gradonačelnik: borbe protiv antifašizma.
Alfons Kauders

#9030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Connaisseur Karlin wrote:da podvucem, kririkujem narod koji slijedi takvu politiku, a koja ima obiljezja ustastva, ako sto cu uvijek kritikovati bosnjake i srbe, ne znas se vise koja strana najvise pretjeruje :-) vecina vas na temi su ovce koje slijede svoj tor :D
Nego, hajde mi pojasni tu definicu ''narod koji slijedi takvu politiku koja ima obilježje 'ustaštva''.
Hoćeš reći da je knjiga koju je napisao Praljak (neovisno koliko se ona temelji na stvarnim ili izvrnutim činjenicama)...da je to politika ustašstva? Znaš li ti uopće što je ustašstvo? Vežeš li izraze ''četništvo'', ''cvijeće'' kada spominješ druge narode?

Da ti nešto kaže tata - razumiješ se u ustašstvo i politiku koja ima obilježje ustašstva k'o Marica u krivu hargiju s obilježjima belegiije (koja ih je inače vidjela u životu više od regrutne komisije).
Drž se ti tog sitnog prduckanja tipa: kako-ovako, zašto-zato, kada-vazda, kuda-svukuda---- a kani se definiranja pojava ili što bi rekao sarajevski gradonačelnik: borbe protiv antifašizma.
Nositelj protiv Nositelja :)

Karlin ne voli karanfile, a doktor generalno ne voli cvijece - cak ni hrvatsko!

Image
Hafis

#9031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Gdje ćeš mi reći da ne volim cvijeće. Ti slijediš politiku koja ima obilježja fašizma.
Hafis

#9032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ispravka navoda - obilježja ustašstva.
U stvari, to ga dođe na isto. Jer ustašstvo je samo jedna od regionalnih varijanti koje sačinjavajui globalnu fašističku obitelj.
Alfons Kauders

#9033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Gdje ćeš mi reći da ne volim cvijeće. Ti slijediš politiku koja ima obilježja fašizma.
Pa... Slijedio sam neku drugu i bio uzorni Titin pionir... Ni tad vam nisam bio po volji, a nije ni moj otac... Nije vam odgovarao ni djed u dvije od tri uniforme koje je nosio u ratu... Ne valja bezbeli ni pradjed, jer je bio austrougarski oficir, a ne domoljubni terorist iz Drvara koji se borio protiv te mracne tamnice naroda.

Uglavnom, prije ce biti da je do naseg prezimena nego do politickog svjetonazora. :)
Hafis

#9034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Teško je u ono vrijeme bilo ostati po strani.
Ovo je podneblje bilo rasadnik antif...pardon fašizma regionalnog karaktera.
Tako smo pored Praljkove knjige koja slijedi politiku ustašstva imali: slovenačke fašiste - belogardejci, albanske - balisti, srpske - četnici, nedićevci, ljotićevci, bošnjačke - cvijeće i handžarlije, crnogorske - drljevićevci, vojvođanske - hortijevci...da ne nabrajam.

Gdje je sada ona mala da ovo zapiše, pa da se spremi za idući put da je malo tata propita.
Alfons Kauders

#9035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Teško je u ono vrijeme bilo ostati po strani.
Tako smo pored Praljkove knjige koja slijedi politiku ustašstva imali: slovenačke fašiste - belogardejci, albanske - balisti, srpske - četnici, nedićevci, ljotićevci, bošnjačke - cvijeće i handžarlije, crnogorske - drljevićevci, vojvođanske - hortijevci...da ne nabrajam.

Gdje je sada ona mala da ovo zapiše, pa da se spremi za idući put da je malo tata propita.
"Cvijece" = pripadnici regularnih oruzanih snaga NDH.
"Handzarlije" = pripadnici 1. hrvatske divizije Waffen SS.

Dakle, Pavelic i Himmler su Bosnjaci?

Jel Heinrich od loze kalesijskih Himmlera ili stolackog Himmler-bega?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

dotur ti je odraz uopcene eLITE svijtonazornog promicateljskog kulturoloskog insana :mrgreen: hOs da jebesH a umacesH u pekmez...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Teško je u ono vrijeme bilo ostati po strani.

a šta ti misliš po kome je Himmler dobio ime? pa po Hajnrihaginici... babo mu čitao Getea dok je bio dječak.
Hafis

#9038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

Gluho bilo, pu pu pu. Oni su bili Njemci, vlasnici te bauštele. A radna snaga, naša domaća iz ovih krajeva.
Fudo387

#9039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Sad ocekujem pricu kako je Pavelic kao djecak isao u mejtef, tamo su ga nagovorili da pobudali.
mO k3

#9040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@chmoljo , mislim da bi ti barem trebao biti suzdrzan i doneklu ruku neutralan u svemu ovome , dovoljno je ga @ha'fza drugi samaraju ne bi trebao i ti ... toliko od mene

@hocu da kupim u mostaru :mrgreen:
Hafis

#9041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebo majku, ovih prašinara.
Jesi li nešto napisao, odmah se ono sjati...k'o pirane :lol:
Alfons Kauders

#9042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:

a šta ti misliš po kome je Himmler dobio ime? pa po Hajnrihaginici... babo mu čitao Getea dok je bio dječak.
A zato su se Hajnrihaginice udavale za sinove Adil-bega Hitlera iz Gacka!
Hafis

#9043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ustani kad spomeneš Gacko i Fazlagića kulu :)
mO k3

#9044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

De vratimo se temi hdz specijaliteti .... pocetkom aprila izjavise vruca vaza u sljedecih 15 dana pasce dogovor tako izjavi cirilicar , danas 19/06 :) haman tri mjeseca i jos dogovora nea kako je to prijetio 'adz pardon cirilicar
GeeTnT

#9045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Fudo387 wrote:Sad ocekujem pricu kako je Pavelic kao djecak isao u mejtef, tamo su ga nagovorili da pobudali.
Pavelic je sufaru znao bolje od Ahmeda Diddata, a boba je falila da bude Hafiz..
Hafis

#9046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Znam gdje ovo vodi: svi ostali fašizmi u drugom svjetskom ratu su bili iskreni, iz srži i iz oduševljenja, samo je bošnjački bio iz neznanja, neobavještenosti, neodgovornih pojedinaca i naivnog merhametluka...ono, što ne bi pomogli ljudima kad nas već zovu.

Napominjem, da se u svim slučajevima radilo o tadašnjim političkim elitama koje su imale moć da rade ljudima ono što su radili.
a narode iz toga treba izbaciti...
To je moja poenta za ovu malu što lupa gluposti i karakterizira čitave narode.
Last edited by Hafis on 19/06/2017 10:29, edited 1 time in total.
Chmoljo

#9047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:Sad ocekujem pricu kako je Pavelic kao djecak isao u mejtef, tamo su ga nagovorili da pobudali.
kažu dedo Zijada Ljakića mu bio duhovni mentor...

Image
Alfons Kauders

#9048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Gluho bilo, pu pu pu. Oni su bili Njemci, vlasnici te bauštele. A radna snaga, naša domaća iz ovih krajeva.
Pavelic je bio Njemac?

Bradina haman bila puna folksdojcera?
Chmoljo

#9049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

Hafis wrote:Znam gdje ovo vodi: svi ostali fašizmi u drugom svjetskom ratu su bili iskreni, iz srži i iz oduševljenja, samo je bošnjački bio iz neznanja, neobavještenosti, neodgovornih pojedinaca i naivnog merhametluka...ono, što ne bi pomogli ljudima kad nas već zovu.

Napominjem, da se u svim slučajevima radilo o tadašnjim političkim elitama koje su imale moć da rade ljudima ono što su radili.
a narode iz toga treba izbaciti...
To je moja poenta za ovu malu što lupa gluposti i karakterizira čitave narode.
onda ostaje još da nam kažeš ko su bili nosioci bošnjačkog fašizma, koji su mu bili ciljevi i kako su se namjeravali ostvariti.
Hafis wrote:Ustani kad spomeneš Gacko i Fazlagića kulu :)
eno ustaše u hrvatskom parlamentu.
Hafis

#9050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pavelic je bio Njemac?

Bradina haman bila puna folksdojcera?
Kažu da je i Džafer beg bio konvertit. Roditelji su mu bili njemački bauštelci u Kulen-vakufu, pa su osim vjere promjenili i prezime
Post Reply