ko i sve iz kine, moze bit a i ne mora. svaka narudzba je riskantna, jel ispravno, jel orginal, jel valja tih para. za kupnju se svak sam triba odlucit prema svojim zeljama i mogucnostima.za svoju bateriju mogu dat komentar tek kad stigne,jer tek tada cu vidit valja li i sta kaze voltmetar.miss_gemini wrote: Onda, izgleda da od 10000mAh nije original, tj. da li je uopšte provjereno da li je original od 10400mAh na pomenutoj stranici?!
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- makaranka
#9026 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
quarterback
#9027 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
post je prijavljen pa neka administracija odlucujeshandrprcSA wrote:opet referali i opet ista pricamakaranka wrote:a ne znan, al svi su je dobro ocjenili u review-u (ovu od 10400mAh), ja je ocekujem skoro [po tn je u sveCkoj] pa mogu javit i slikat kad stigne.miss_gemini wrote: Onda, izgleda da od 10000mAh nije original, tj. da li je uopšte provjereno da li je original od 10400mAh na pomenutoj stranici?!![]()
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... #p11704289
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... #p11704874
-
quarterback
#9028 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
mislim da to ne mozes provjeriti voltmetrom, treba uredjaj ( a obicno su to specijalizani punjaci), koji mjere mAh tako sto se upali testiranje baterijemakaranka wrote:ko i sve iz kine, moze bit a i ne mora. svaka narudzba je riskantna, jel ispravno, jel orginal, jel valja tih para. za kupnju se svak sam triba odlucit prema svojim zeljama i mogucnostima.za svoju bateriju mogu dat komentar tek kad stigne,jer tek tada cu vidit valja li i sta kaze voltmetar.miss_gemini wrote: Onda, izgleda da od 10000mAh nije original, tj. da li je uopšte provjereno da li je original od 10400mAh na pomenutoj stranici?!
- makaranka
#9029 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
a nesto cu dobit ako stavin punit i uzmen prosjek jakosti na pocetku punjenja i na kraju punjenja.al opet to nije tocno u bobu,ima nekih odstupanja.al oftopicarimquarterback wrote:mislim da to ne mozes provjeriti voltmetrom, treba uredjaj ( a obicno su to specijalizani punjaci), koji mjere mAh tako sto se upali testiranje baterije
preporuci mi dobre bezicne slusalice.
- nadžak
#9030 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jok to ba, ne radi se to tako. Može se uz jako malo truda to izmjerit precizno pa da onda vidimo te famozne kapacitete tih baterija i powerbankova. Iskreno nisam imao potrebe do sada to radit ali treba da ide ovako.makaranka wrote:a nesto cu dobit ako stavin punit i uzmen prosjek jakosti na pocetku punjenja i na kraju punjenja.al opet to nije tocno u bobu,ima nekih odstupanja.al oftopicarimquarterback wrote:mislim da to ne mozes provjeriti voltmetrom, treba uredjaj ( a obicno su to specijalizani punjaci), koji mjere mAh tako sto se upali testiranje baterije
Dakle, ako je kapacitet baterije recimo10000mAh ( 10 Ah iliti 10 Amper sati), kao što navodite ovdje, a to je jaako puno by the way, uzme se neko trošilo, recimo mala sijalica i ampermetrom, ne Voltmetrom, mjeriš koliko struje teče kroz kolo. Ako je npr izmjereno 1000 mA ( 1 A) to znači da treba ta sijalica tako da svjetli 10 sati.
Ima tu stvari i oko pada napona i sl alli može se dobro izmjerit. Gotovo sam potpuno siguran da je klasična prevara to lupanje sa tim velikim ciframa kapaciteta tih baterija i powerbankova.
- makaranka
#9031 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma naravno da lupaju te cifre, jer se svi pomamimo za tim brojkama. ja san kupila za 11$ racunajuci [External battery capacity * conversion rate * phone battery health / phone capacity] da bi moj mob moglo napunit 4 puta, za te pare ma da je i dva puta,dobro je, samo da me spasi u kriznoj situaciji, jer za to mi i triba, za kriznu situaciju.nadžak wrote:Jok to ba, ne radi se to tako. Može se uz jako malo truda to izmjerit precizno pa da onda vidimo te famozne kapacitete tih baterija i powerbankova. Iskreno nisam imao potrebe do sada to radit ali treba da ide ovako.
Dakle, ako je kapacitet baterije recimo10000mAh ( 10 Ah iliti 10 Amper sati), kao što navodite ovdje, a to je jaako puno by the way, uzme se neko trošilo, recimo mala sijalica i ampermetrom, ne Voltmetrom, mjeriš koliko struje teče kroz kolo. Ako je npr izmjereno 1000 mA ( 1 A) to znači da treba ta sijalica tako da svjetli 10 sati.
Ima tu stvari i oko pada napona i sl alli može se dobro izmjerit. Gotovo sam potpuno siguran da je klasična prevara to lupanje sa tim velikim ciframa kapaciteta tih baterija i powerbankova.
-
quarterback
#9032 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
na zalost ne znam za bezicne, koristim zicane iskljucivo, prijatelj koristi neke sony bezicne i kaze da je prezadovoljan njima ali ne znam ti nista vise o tome recimakaranka wrote:a nesto cu dobit ako stavin punit i uzmen prosjek jakosti na pocetku punjenja i na kraju punjenja.al opet to nije tocno u bobu,ima nekih odstupanja.al oftopicarimquarterback wrote:mislim da to ne mozes provjeriti voltmetrom, treba uredjaj ( a obicno su to specijalizani punjaci), koji mjere mAh tako sto se upali testiranje baterije
-
quarterback
#9033 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meLisaAaa wrote:Jako je bitno da se post prijavi, pa pobogu kao da činim neko krivično djelo. Nigdje veze. Isto ste djeca.
A Balkan, Bosanci ko Bosanci. Nek' nema ni komšija, pa makar ne imao ni ja.
Užas.
I da, od referala imam 10%, što bi na 10 kupljenih značilo besplatan proizvod (Takva je politika GearBesta), zasad imam 6.
Zabranjeno je danas i 'zaraditi', ja ustvari samo preporučim link, ali zašto davati 'obični' link, kad mogu i ovaj, nikom se ništa ne umanji, a jedna osoba dobije (ja), te i vi dobijete originalan proizvod koji preporučih.
Svakakvog naroda ima..teško nama s nama..
Ako si zavrsila sa pametovanjem da te prebacim u filter?
jesi?
super
- SpecialOffer
#9034 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A pustite djevojku nek' malo zaradi 
- nadžak
#9035 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima li ova priča oko prijedloga za kupovinu i zarade neku malo dublju priču pa da vidim mogu li ja kakvo mišljenje formirat? Ne znam šta se dešava, ovako na prvu?
-
quarterback
#9036 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dublja prica je da se podmece referal link* umjesto klasicnog linka na proizvodnadžak wrote:Ima li ova priča oko prijedloga za kupovinu i zarade neku malo dublju priču pa da vidim mogu li ja kakvo mišljenje formirat? Ne znam šta se dešava, ovako na prvu?
* sta je referal link?
link kojim onaj ko postavlja link dobiva neki benefit ako neko klikne na taj link ili uradi neku drugu radnju, recimo registruje se na nekoj web stranici ili kupi neki proizvod na stranici na koju vodi referal link
onaj ko je kliknuo na link i uradio radnju u vecni slucajeva ne gubi nista time (ipak prvo pogledati post ispod) a stvara se odredjena korist za onoga ko je link postavio
s obzirom da nije navedeno da se radi o referal linkovima po mom misljenju to je prevara odnosno navodjenje da se uradi nesto sto se nekom drugom donijeti korist bez da je osoba koja je uzrokovala to obavijestena o tome
eto, to je referal link, iskoristavanja necijeg neznanja ili nepaznje
ja licno nemam nista protiv toga da neko ima korist ali imam protiv toga da se zloupotrebljava necije neznanje ili naivnost i da se korist ostvaruje na taj nacin, posteno je napisati da se radi o referal linkovima pa ko zeli neka uradi kupovinu preko tog linka a ko ne zeli moze iz linka obrisati referal kod pa ce se proizvod svejedno otvoriti ali bez generisanja benefita za tog nekog ko je postavio referal
Last edited by quarterback on 29/10/2015 00:54, edited 1 time in total.
-
quarterback
#9037 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
+ spomenuo bih i drugi aspekt ovog reklamiranja preko referala, melisa ili kako se vec zove je rekla da je generisala 6 kupovina a treba joj 10 preko njenog referala kako bi ona dobila jos jedan power bank besplatno
da bi ostvarila ove prodaje koje trebaju ici preko njenog referala dakle ona ce na forumima, facebooku i ostalim internet sredstvima komunikacije reklamirati i hvaliti koliko god moze taj power bank podmecuci svoje referal linkove umjesto pravih linkova na proizvod
ako krecemo od toga, a vjerujem da krecemo, da vise vjerujemo iskustvima drugih forumasa nego klasicnim web reklamama, newsletterima i slicno, dakle zloupotrebljava se i povjerenje koje postoji na forumima kako bi se ostvarila licna korist
ja rekao e pravo je super ovaj mobitel kupite ga svi, a ovamo na svakih 10 mobitela ja dobijem jedan besplatno... ako tako stoje stvari da li se onda uopste moze vise vjerovati preporukama ljudi sa foruma za nesto...
radi toga smatram da su referali obican bezobrazluk i nista drugo
eto, da malo i ja pametujem i kazem koju o tome
da bi ostvarila ove prodaje koje trebaju ici preko njenog referala dakle ona ce na forumima, facebooku i ostalim internet sredstvima komunikacije reklamirati i hvaliti koliko god moze taj power bank podmecuci svoje referal linkove umjesto pravih linkova na proizvod
ako krecemo od toga, a vjerujem da krecemo, da vise vjerujemo iskustvima drugih forumasa nego klasicnim web reklamama, newsletterima i slicno, dakle zloupotrebljava se i povjerenje koje postoji na forumima kako bi se ostvarila licna korist
ja rekao e pravo je super ovaj mobitel kupite ga svi, a ovamo na svakih 10 mobitela ja dobijem jedan besplatno... ako tako stoje stvari da li se onda uopste moze vise vjerovati preporukama ljudi sa foruma za nesto...
- Revolucionar ★
#9038 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo da podrzim kolegu quarterback, ovo je cisto iskoristavanje forumasa postalo. Dakle, problem nije samo na ovoj temi, nego i na nekim drugim temama na kojima se raspravlja o proizvodima sa gearbest i drugih stranica. Kao sto quarterback rece, svi otprilike formiramo misljenja na osnovu iskustva drugih forumasa, dok se njeni reviewi svode na " predobar proizvod, kvalitetno " i sve zavrsava sa ref linkom od kojeg ima koristi. Mislim da je ovo skroz u suprotnosti s pravilima foruma, pa neka administracija rjesava. Dakle, taj famozni powerbank moze sad, sto se mene tice, bit legendaran, moj dojam je narusen eksploatacijom forumskog prostora za osobno reklamiranje
- SpecialOffer
#9039 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Slazem se takodjer sa gore navedenim postovima.
-
Saka
#9040 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam sebi ove naručio neki dan: http://www.gearbest.com/headsets/pp_182198.html (link bez referala, ebo vas referal).makaranka wrote:preporuci mi dobre bezicne slusalice.
To su bluetooth, meni treba najviše za TV-a, pa može ko ima BT ugrađen u TV-u. Naravno može i za druge uređaje s BT-om tipa smartphone, PC, tablet i sl. Ove slušalice se mogu spojiti i na klasičan način, kablom, a imaju i FM radio i slot za Micro-SD card (kinez ugradi sve što može).
Uglavnom hvale ih prilično za te pare. Naravno ne treba porediti sa vrhunskim BT slušalicama marke Bose, Sony, Beats, Sennheiser koje koštaju i po 10 puta više od ovih što mi je glupost dati ako baš nisi neki audiofil.
-
The BEN10
#9041 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Drug, ovo uopšte nije pametovanje, i hvala ti na postu! Iskreno, i ja sam kupio jedan od ovih powerbank-ova (doduše, nakon što sam isčitao desetine review-a od korisnika), ali iskreno, dosta sam se oslonio na "provjereni iskaz" forumaša da je dobro prošao. Stoga se slažem sa svim napisanim i smatram da referal linkovi trebaju biti kažnjeni trajnim banom forumaša.quarterback wrote:+ spomenuo bih i drugi aspekt ovog reklamiranja preko referala, melisa ili kako se vec zove je rekla da je generisala 6 kupovina a treba joj 10 preko njenog referala kako bi ona dobila jos jedan power bank besplatno
- valjuga
#9042 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam klikćo na te linkove ali iz iskustva kažem da je najbolji xiaomi power bank,al pri tom mislim na uloženo-dobijeno.
Kupio sam tri do sad i svi rade za deset.
Kupio sam tri do sad i svi rade za deset.
- nadžak
#9043 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobro je ovo gore objasnio @quarterback. Problem je baš u tome što dobijamo pogrešne utiske o proizvodu. OVo što će neko dobit gratis artikal je bezveze osporavat. Nek dobije ali treba jasno da bude naglašeno da je taj link u pitanju. Mislim da ne treba sad neke kazne pucat velike. Prvo upozorit a onda ako se ponavlja ban. Ne treba na prvu odmah, i to još trajni.The BEN10 wrote:Drug, ovo uopšte nije pametovanje, i hvala ti na postu! Iskreno, i ja sam kupio jedan od ovih powerbank-ova (doduše, nakon što sam isčitao desetine review-a od korisnika), ali iskreno, dosta sam se oslonio na "provjereni iskaz" forumaša da je dobro prošao. Stoga se slažem sa svim napisanim i smatram da referal linkovi trebaju biti kažnjeni trajnim banom forumaša.quarterback wrote:+ spomenuo bih i drugi aspekt ovog reklamiranja preko referala, melisa ili kako se vec zove je rekla da je generisala 6 kupovina a treba joj 10 preko njenog referala kako bi ona dobila jos jedan power bank besplatno
- makaranka
#9044 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@ quarterback svaka ti na mjestu.
saka, fala na preporuci, nes virovat iman ih vec nek vrime u favoritima.
javni utiske kad stignu.
e ovakav post cjenim. kad neko napise dvi rici super je,kvalitetno, to meni ne znaci nista, nit ga shvacam ozbiljno,pa ni na ebay-u u feedbacku ne ostavim tolko malo rici.Saka wrote: Ja sam sebi ove naručio neki dan: http://www.gearbest.com/headsets/pp_182198.html (link bez referala, ebo vas referal).
To su bluetooth, meni treba najviše za TV-a, pa može ko ima BT ugrađen u TV-u. Naravno može i za druge uređaje s BT-om tipa smartphone, PC, tablet i sl. Ove slušalice se mogu spojiti i na klasičan način, kablom, a imaju i FM radio i slot za Micro-SD card (kinez ugradi sve što može).
Uglavnom hvale ih prilično za te pare. Naravno ne treba porediti sa vrhunskim BT slušalicama marke Bose, Sony, Beats, Sennheiser koje koštaju i po 10 puta više od ovih što mi je glupost dati ako baš nisi neki audiofil.
saka, fala na preporuci, nes virovat iman ih vec nek vrime u favoritima.
-
quarterback
#9045 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
radi toga ja obicno proizvod potrazim na banggoodu ili deal extremeu, tamo vidim komentare a onda idem na ebay da ga kupim jer je uglavnom jeftiniji od bg i dx
- valjuga
#9046 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E,evo ga Xiaomi 10400mAh I mogu vam reći da je super,na slici se vidi da puni 0,88 Ampera što je poprilično dobro.Nekad se punjenje popne I na 1,3 Ampera al je to vjerovatno malo do telefona malo do kabla itd itd...
Uglavnom Xiaomi za deset

Uglavnom Xiaomi za deset

- friskyoreo
#9047 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zna li neko koliko kosta da se posalje manji paketic, do 200 gr nazad u Kinu? 
-
quarterback
#9048 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
mozes pitati u svakoj posti, probaj neci telefon nekog saltera da ne moras icifriskyoreo wrote:Zna li neko koliko kosta da se posalje manji paketic, do 200 gr nazad u Kinu?
u svakom slucaju sumLJam da ce ti se isplatiti
- Revolucionar ★
#9049 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Tvoje preporuke vise nemaju tezinu jer su uslovljene materijalnom koristi koju ostvarujes od takvih preporuka. Je li tesko shvatiti ? Aj sad na miru da te filtriram
-
igorr
#9050 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebao bi naručiti neki artikal iz Kine, za koji je free shipping putem DHL-a.
PoznavanjućI ove lopove što rade u DHL ja ne želim da to ide preko njih.
Šta mi vi preporučuje koju vrstu shipinga da tražim od prodavca, a da nije dhl ?
Artikal je težine 5 kg i ne može putem China pošte.
(Može Samo do 2kg)
PoznavanjućI ove lopove što rade u DHL ja ne želim da to ide preko njih.
Šta mi vi preporučuje koju vrstu shipinga da tražim od prodavca, a da nije dhl ?
Artikal je težine 5 kg i ne može putem China pošte.
(Može Samo do 2kg)