Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9026 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:

Bukvaljac, jesi i ti dobio diplomu inzinjera?
Jesam , dvije :)

Jesi li probao ekserice , ja jesam po selima na Romaniji .

Btw. Slabe su ti sale u zadnje vrijeme .

https://www.nokiantires.com/innovation/ ... ded-tires/
Wet Ice and Packed Snow
If you have non-studded winter tires, you need to be particularly careful at crossroads etc. where there may be wet ice or hard-packed snow. Studded tires are superior to non-studded winter tires on wet ice and hard-packed snow.
sad nastavi sa neslanim salama :)

Amare, niko se s tobom i ne šali, ali u zadnje vrijeme se praviš pamezan vise nego sto jesi. 17 godina vozim auto, i prošao sam sve i svasta, vozio razlicita auta, gume, za razliku od tvog izdrkavanja po googlu i cekanja kad ce ti babo dati kljuceve da mu odes po duhan, haj ohladi malo zivota ti.....
saiks

#9027 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by saiks »

NediM17 wrote:Nisu gume svemoguce ljudi, sta vam je, iako ima dosta i do guma naravno,
Ne bih se sada usudio krenuti bilo gdje van grada da su gume ne znam kakve ako nemam pogon na obje osovine.

Razlika je ogromna. Tako gdje onaj sa pogonom na jednoj osovini staje i ne moze dalje, i to iz zaleta, ovaj sa pogonom na obje osovine krece IZ MJESTA. Ko nije probao i osjetio na vlastitoj kozi, mozda i ne vjeruje.
Tko nije probao auto s 4x4 neka proba. Ja imam dva merca e klase,jedan je zadnji pogon dok je drugi 4matic. Koja razlika,koja kontrola nad autom s 4x4 pogonom,das gas on ubrzava nema slajdranja
junior3

#9028 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

Probaj quattro, kakav 4matic. :mrgreen:
condy

#9029 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Pjesaci zezaju kad si u strani i na lokalnom putu. Pa skloni se brate mili sa puta. Morao se vracat nazad sto metara pa ponovo i uspio ga nekako zaletit pred zestoko uzvisenje. Hajd bila je starija zena pa razumijem treba joj malo vremena da se skonta da se skloni ali ima i bezobraznog svjeta koji nece namjerno da zagazi na snijeg vec ide utabanim dijelom. Pa dodje mi da ih zgazim vidis namjerno nece pa nemoj! :twisted:

Btw. Taj 4x4 pogon volio bih al on ubija ovaj zar patnje :mrgreen: i zezancije zaleti klizaj stani pa ponovo pa ti fali pola metra da prodjes pa kad prodjes onaj divni osjecaj :-D
zdruzdjo

#9030 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

Odem juce u savu da kupim gume jer nisam htio se kockati vise sa el tiger-om.
Daj mi hp2 205/55/16
Kaze ciko nemamo ih vec dugo. i ko zna hocemo li imati vise ove sezone.
hmmmmmmm. Okahari me samo tako.
teska srca hajde daj S3. Kontam nemam bas izbora jer se dzep prilicno ispraznio. i jos mi ciko pokazuje datum 2017-ta i kaze ove su "made in slovenija"(kontam sto li mi to govori, kasnije cujem da ima i poljskih i madjarskih. hmmmm )
krenem jutros na dugotrajnu voznju. ilidza, stari grad, velesici, pofalici, hadzici...... nigdje puno uz brdo ali ide.
vracam se kuci u 15:00. zovnem zenu prije povratka, kakva je ulica(jer je strma). Kaze horor. niko lopate nije pipnuo a niti se ko vozao od podne. Dolazim pred ulicu samo tragovi pjesaka, macaka i pasa na snijegu. Hajde reko sad ili nikad. kontam lance da montiram, ma mrsko mi. prva brzina, noga na kocinici ruka na rucnu. I spustim se dobrih 50 metara bez klizanja ikakvog. malkice na jednom mjestu bilo ali nista strasno. i jos se na jednom mjestu popravim rikvercom pod rucnom uz brdo.
znaci dobre za niz brdo. moze i uz brdo rikvercom. vidjecemo dalje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9031 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mk ultra »

nepass1 wrote:vozi li ko na sava s3? vozim evo 8 zima, ovo je novi set, njima je druga zima. i danas me razocarase. samo na kvacilu sam mogao krenuti bez slajdranja na semaforu, malo gasa i slajdra. a vozio sam ih po raznim uslovima, prestizao, vozio do 80 na snijegu. silazio niz kovanj prije grtalice. ali danas nikako.
Ja mislim da je do skladistenja... i ja sam svoje morao da mijenjam...

Nemaju vise nista elasticno, isto ljetna guma... a sara OK...
junior3

#9032 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

condy wrote:
Btw. Taj 4x4 pogon volio bih al on ubija ovaj zar patnje :mrgreen: i zezancije zaleti klizaj stani pa ponovo pa ti fali pola metra da prodjes pa kad prodjes onaj divni osjecaj :-D
Pitanje je samo kad će kod tebe quattro da dođe. :mrgreen:
hopi

#9033 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hopi »

zdruzdjo wrote:Odem juce u savu da kupim gume jer nisam htio se kockati vise sa el tiger-om.
Daj mi hp2 205/55/16
teska srca hajde daj S3. Kontam nemam bas izbora jer se dzep prilicno ispraznio. i jos mi ciko pokazuje datum 2017-ta i kaze ove su "made in slovenija"(kontam sto li mi to govori, kasnije cujem da ima i poljskih i madjarskih. hmmmm )
krenem jutros na dugotrajnu voznju. ilidza, stari grad, velesici, pofalici, hadzici...... nigdje puno uz brdo ali ide.
vracam se kuci u 15:00. zovnem zenu prije povratka, kakva je ulica(jer je strma). Kaze horor. niko lopate nije pipnuo a niti se ko vozao od podne. Dolazim pred ulicu samo tragovi pjesaka, macaka i pasa na snijegu. Hajde reko sad ili nikad. kontam lance da montiram, ma mrsko mi. prva brzina, noga na kocinici ruka na rucnu. I spustim se dobrih 50 metara bez klizanja ikakvog. malkice na jednom mjestu bilo ali nista strasno. i jos se na jednom mjestu popravim rikvercom pod rucnom uz brdo.

koliko si platio s3 u toj dimneziji, sa ili bez montaže
amar1994

#9034 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
konektovan wrote:

Bukvaljac, jesi i ti dobio diplomu inzinjera?
Jesam , dvije :)

Jesi li probao ekserice , ja jesam po selima na Romaniji .

Btw. Slabe su ti sale u zadnje vrijeme .

https://www.nokiantires.com/innovation/ ... ded-tires/
Wet Ice and Packed Snow
If you have non-studded winter tires, you need to be particularly careful at crossroads etc. where there may be wet ice or hard-packed snow. Studded tires are superior to non-studded winter tires on wet ice and hard-packed snow.
sad nastavi sa neslanim salama :)

Amare, niko se s tobom i ne šali, ali u zadnje vrijeme se praviš pamezan vise nego sto jesi. 17 godina vozim auto, i prošao sam sve i svasta, vozio razlicita auta, gume, za razliku od tvog izdrkavanja po googlu i cekanja kad ce ti babo dati kljuceve da mu odes po duhan, haj ohladi malo zivota ti.....
Znao sam da ces to pisat , mislis da ako si stariji znas vise , ok .

Za ovaj duhan , ne seri :) i btw ne truje se , takodje tebe boli q sta radi moj stari ili ja , isto kosto mene zaboli za tvoje pa ti ne serem tako .
Last edited by amar1994 on 09/12/2017 22:57, edited 2 times in total.
jefferson

#9035 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

zdruzdjo wrote:Odem juce u savu da kupim gume jer nisam htio se kockati vise sa el tiger-om.
Daj mi hp2 205/55/16
S3 je uvijek bila vrhunska guma kada je najgore. Ali su isto tako horor na suhom i mokrom.
junior3

#9036 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

Da mi je neko pričao da će se Amar i konektovani posvađati ja bi mu rek'o da laže ka pas. :mrgreen:
condy

#9037 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Sava s3 je dobra guma za snijega. Ja sam ih imao na proslom auto i dobro su me sluzile. Po snijegu idu jako dobro. Pravilno skladistenje je bitno za dugovjecnost gume. Meni su na drugom setu felgi zimske gume i kad ih skinem uvijek ispustim malo pritisak iz guma. Tako i sa ljetnim.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9038 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

junior3 wrote:Da mi je neko pričao da će se Amar i konektovani posvađati ja bi mu rek'o da laže ka pas. :mrgreen:
Ja se nisam posvadjao, :mrgreen: a ti zuniorko nam objasni, isplati li se ulagati u quattro? :mrgreen:
junior3

#9039 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

konektovan wrote:
junior3 wrote:Da mi je neko pričao da će se Amar i konektovani posvađati ja bi mu rek'o da laže ka pas. :mrgreen:
Ja se nisam posvadjao, :mrgreen: a ti zuniorko nam objasni, isplati li se ulagati u quattro? :mrgreen:
Još nisam kupovao gume, sledeću sezonu vjerovatno pa će me biti na temi, da l' će da bude kmeke vidjet ćemo. :mrgreen:
Last edited by junior3 on 09/12/2017 23:03, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#9040 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

hopi wrote:
koliko si platio s3 u toj dimneziji, sa ili bez montaže
96 i nesto sitno plus dva ventila
Sa montazom i balasniranjem.
condy

#9041 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

junior3 wrote:
condy wrote:
Pitanje je samo kad će kod tebe quattro da dođe. :mrgreen:
Imam neke planove, ali fale mi neke sitnice da ih ostvarim,

Hoces se mijenjat :mrgreen:
amar1994

#9042 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

Ne mogu seljackih teza , tipa da on zna sta i kako ja radim , u zivotu me nije sreo a kamoli neato vise , i spominjenje porodice , alergija me evo uhvatila , ok se zezat al treba znat gdje i kako .

To smo mi , trpaj nos u tudje , mislio sam da bitanga grijesi , e pa ne grijesi , sve je u pravu :thumbup:
junior3

#9043 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

condy wrote: Imam neke planove, ali fale mi neke sitnice da ih ostvarim,

Neću još, možda za koju godinu.

Ko da gledam da će biti jebačine sa prodajom. :mrgreen:
zdruzdjo

#9044 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by zdruzdjo »

jefferson wrote: S3 je uvijek bila vrhunska guma kada je najgore. Ali su isto tako horor na suhom i mokrom.

I can live with that.

Moja voznja je 90% gradska. u toku cjele zime mogu na prste jedne ruke prebrojati koliko puta predjem 80km/h. lagano je tu kocenje, nema holcanja nepotrebnog.
A i civilizovan sam sa skidanjem guma na vrijeme.
Stoga, ako Bog da mislim da cemo se lijepo druziti ovu zimu. sljedecu cu ranije krenuti u potragu za HP2
condy

#9045 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

junior3 wrote:

Bilo je prije prodaje pa znam kako je :mrgreen:
junior3

#9046 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

condy wrote:
junior3 wrote:

Bilo je prije prodaje pa znam kako je :mrgreen:
Ti ko fan audija bi to trebao kupiti. :skoljka:
condy

#9047 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

junior3 wrote: Ti ko fan audija bi to trebao kupiti. :skoljka:
I to 3.0 tfsi :-D

Vidio sam jedan zanimljiv na pik-u. Nema cijene A6 C6 FL verzija. Mocna masina.
hopi

#9048 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hopi »

jefferson wrote:
Daj mi hp2 205/55/16
S3 je uvijek bila vrhunska guma kada je najgore. Ali su isto tako horor na suhom i mokrom.

prosječna ili osrednja ok, ali horor?
i to prosječna na mokrom, ali na suhom joj stvarno nemam zamjerki, kakva bi to razlika u gumama trebala biti da je s3 horor po suhom
na trenutnom autu sam imao sezonu ili dvije ts 850, i prebacimo te gume na drugi auto, i stavim s3 (205 55 r16) i to polovne jednu zimu vožene, evo ih sada kod mene drugu zimu, i stvarno pri mom načinu vožnje nema razlike, a ne vozim auto drugačije bile to s3, continental, mišelin, nankang itd
junior3

#9049 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by junior3 »

condy wrote:

Auuu i još da bude 2011. :mrgreen:
condy

#9050 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

junior3 wrote:
condy wrote:

Auuu i još da bude 2011. :mrgreen:
Presao samo 40 hiljada :mrgreen:
Post Reply