BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
joe_cole
#9026 Re: BHTelecom All About
Cuj 4KM, pa da je Sport Klub u pitanju pa ajde, a cak i mrtva tx tv ima Arene u HD cc
-
iceman2010
#9027 Re: BHTelecom All About
Analogna kod Telemach-a sa 70 analognih kanala je 15 KM.clarion_ wrote:odavno sam mišljenja kako je Moja tv preskupa, jer ako se uzme u razmatranje da je Net paket 40KM (s pdv-om) a taj net je 2 Mbps što vrijedi nekih 15-20 KM što nameće zaključak da televiziju plaćate minimalno 20KM !!!
-
iceman2010
#9028 Re: BHTelecom All About
Sport klub HD paket kod Telemach-a je isto 4 KM, a njhiov je "domaci" proizvod.joe_cole wrote:Cuj 4KM, pa da je Sport Klub u pitanju pa ajde, a cak i mrtva tx tv ima Arene u HD cc
- mirzet52
#9029 Re: BHTelecom All About
Da li iko ima problema (Dobrinja) sa ADSL konekcijom?
Nekad se zna desiti da konstantno puca konekcija. Primjetio sam sa mi je upload brzina ispod zagarantovane, trenutno je:
Upstream Speed: 173 kbps (Fast)
Cesto nedeljom navecer, router pokazuje Upstrem 0 kbps i konekcija puca li puca.... Razmisljao sam da nije do routera jer sam imao problema sa njim, medutim prije se ovo nije desavalo.
Nekad se zna desiti da konstantno puca konekcija. Primjetio sam sa mi je upload brzina ispod zagarantovane, trenutno je:
Cesto nedeljom navecer, router pokazuje Upstrem 0 kbps i konekcija puca li puca.... Razmisljao sam da nije do routera jer sam imao problema sa njim, medutim prije se ovo nije desavalo.
-
iceman2010
#9030 Re: BHTelecom All About
To su ti pravo losi parametir u upstream-u. Vjerovatno je i SNR margin u upsteam-u jako los zbog cega dolazi do cestih prekida konekcije. Ako imas spliter to cesto zna biti i do njega, a mozda je i nesto drugo. Ja sam na Dobrinji, na C5 i nemam nikakvih problema. Doduse kod mene je FTTC rjesenje sa potpuno novom mrezom. Najbolje ti je da prijavis smetnju, pa neka se monteri time pozabave. Koju tacno uslugu imas?mirzet52 wrote:Da li iko ima problema (Dobrinja) sa ADSL konekcijom?
- Halcyon
#9031 Re: BHTelecom All About
Ja imam problem proteklih pet mjeseci, a u posljednji mjesec dana su se pojavila još dva. Nakon što ih logično svaki puta pozovem kad postoje problemi (jer račune plaćam redovno i hoću da imam i normalnu uslugu) goveda iz BH Telekoma (čast izuzecima, onim časnim rijetkim ljudima tamo) mi kažu da ne mogu prijaviti stotinu smetnji.mirzet52 wrote:Da li iko ima problema (Dobrinja) sa ADSL konekcijom?
- mirzet52
#9032 Re: BHTelecom All About
Evo parametara pa ko je strucan ako moze da mi pojasni.iceman2010 wrote: To su ti pravo losi parametir u upstream-u. Vjerovatno je i SNR margin u upsteam-u jako los zbog cega dolazi do cestih prekida konekcije. Ako imas spliter to cesto zna biti i do njega, a mozda je i nesto drugo. Ja sam na Dobrinji, na C5 i nemam nikakvih problema. Doduse kod mene je FTTC rjesenje sa potpuno novom mrezom. Najbolje ti je da prijavis smetnju, pa neka se monteri time pozabave. Koju tacno uslugu imas?
http://i46.klix.com/2j11ppj.jpg
Znam da ih oni moraju mjenjat. Inace, na moju talbu jer se u prosjeku gubilo 50-100 KB/s povecali su download da bi se kompenziralo. Kad malo razmislim, mjesec mozda nakon sto su oni cackali pocelo se ovo desavat.... ja nesposobnih likova
Koristim netflat 4, izbacio sam splitter i direkt sam skopcao jer smo telefon iskljucili pa nema potrebe za spliterom.
Mah i kod nas je slicno... na telefon i nedaj im mira, a rjesio bih ja ovo da sam imao obaveza. uvijek smaknem sa uma kad problemi nastanu onda se fatam za glavu a obicno navecer kad ne radeHalcyon wrote:Ja imam problem proteklih pet mjeseci, a u posljednji mjesec dana su se pojavila još dva. Nakon što ih logično svaki puta pozovem kad postoje problemi (jer račune plaćam redovno i hoću da imam i normalnu uslugu) goveda iz BH Telekoma (čast izuzecima, onim časnim rijetkim ljudima tamo) mi kažu da ne mogu prijaviti stotinu smetnji.Drugim riječima, ko te je*e, čekaj. U Tuzli nemamo jaku konkurenciju pa nam se može kako je nama ćejf.
-
Arkec Zgotiva
#9033 Re: BHTelecom All About
Isti sam problem imao zadnjih mjesec dana. Konstantno puca konekcija iako je brzina uvijek bila oko 400kb/s na netFlat 4. Dva puta mi dolazili i nesto cackali, medjutim isto se nastavilo. Splitter izbacio - isto. Danas mi uveli HS internet 14mbps za iste pare, a bh telecom zdra'o
-
iceman2010
#9034 Re: BHTelecom All About
mirzet52 wrote: Evo parametara pa ko je strucan ako moze da mi pojasni.
http://i46.klix.com/2j11ppj.jpg
Kao sto sam i pretpostavio, jako los SNR margin u upstream-u. To ti je razlog zasto ti modem gubi sinhronizaciju. S obzirom da ti slabljenje nije narucito veliko pretpostavljam da se radi o nekom lose spoju (u uticnici, neki kontakt i sl.) ili je sam modem neispravan. Prijavi smetnju i naglasi monteru kada dodje da si primjetio jako lose parametre u upstream-u. To bi trebao i sam da vidi ali za svaki slucaj.
Tebi je ovaj SNR margin 5,5 dB. Za kakav takav rad je potrebno vise od 6, a za stabilan vise od 8. Djeluje mi kao nesto sto se moze relativno lako otkloniti. U svakom slucaju mozes odmah pozvati 1444 i prijaviti kvar. Ovako ne mozes normalno koristiti uslugu koju placas. Cuo sam vise primjedbi na neke direkcije, ali koliko ja znam u Sarajevu je tehnicka sluzba poprilicno brza kada je u pitanju otklanjanje smetnji.
- Halcyon
#9035 Re: BHTelecom All About
Ako sam ja to dobro skont'o, SNR pada kako se dozvoljeni bandwidth približava maksimalnom kojeg parica podržava (kod njega je to 172 Kbps). Neki su to rješavali prebacivanjem modulacije na Annex M (gdje je moguća nešto veća brzina u upstreamu, za oko 1 Mbps).
-
iceman2010
#9036 Re: BHTelecom All About
U pravu si, ali je kod njega nesto drugo. Ocigledno se radi o nekom "problemu" koji je rutinski otklonjiv. Premala mu je maksimalna brzina u upstream-u za slabljenje koje ima (28 dB). Rjesavanjem tog "problema" SNR margin u upstream-u kao i maksimalna brzina (ovo drugo pogotovo) bi trebalo drasticno da skoce.Halcyon wrote:Ako sam ja to dobro skont'o, SNR pada kako se dozvoljeni bandwidth približava maksimalnom kojeg parica podržava (Kod njega je to 172 Kbps). Neki su to rješavali prebacivanjem modulacije na Annex M (gdje je moguća nešto veća brzina u Upsreamu, za oko 1 Mbps).
- Esso_i_Ajla
#9037 Re: BHTelecom All About
Opet ti pises nebuloze. Analogna se ukida polahko. D3TV je 70 KM buduci da je digitalizacija analognog prikljucka besplatna. A da malo popricamo o BHT paketima. Jel ono bjese 70-tak ektra popularnih kanala (RTV Maglaj, RTV Jasmin, RTV Visoko, RTV Slon, HEMA TV,...), extra ultra super mega giga tera brzi internet od nevjerovatinh 2 Mb/s i telefon besplatan cak za sve fixne u sklopu BHT-a za 55 KM + PDV + ovo + ono? Jesam upravu?iceman2010 wrote:Analogna kod Telemach-a sa 70 analognih kanala je 15 KM.clarion_ wrote:odavno sam mišljenja kako je Moja tv preskupa, jer ako se uzme u razmatranje da je Net paket 40KM (s pdv-om) a taj net je 2 Mbps što vrijedi nekih 15-20 KM što nameće zaključak da televiziju plaćate minimalno 20KM !!!
- mirzet52
#9038 Re: BHTelecom All About
Da li je moguce da su oni nesta cackali??? evo pronasao sam sliku koju sam im slao preko maila u vezi brzine i taj SNR margin je 14+ a nekon sto su kompenzirali brzinu problemi su se javili...
Nista dodatno od instalacija nije radeno u haustoru niti stanu niti je sta mjenjano.
Kako god prijavim ja ovo njima i hvala puno na objasnjnju
Nista dodatno od instalacija nije radeno u haustoru niti stanu niti je sta mjenjano.
Kako god prijavim ja ovo njima i hvala puno na objasnjnju
-
iceman2010
#9039 Re: BHTelecom All About
Da dodam jos i to da postoje i neki korektivni profili (poveca se izlazna snaga, ubaci interleave...) koji nekad mogu rijesiti ovakve probleme, pa je moguce da se problem rijesi i iz kancelarije, tj. da ti niko ne dolazi na adresu. Mada sada vidim da ti je izlazna snaga "zakucana" na maksimum od 19,5 dBm i vjerovatno si na siemensovoj opremi. Kod ericsson-a je maksimalna izlazna snaga nesto manja, a za alcatel nisam siguran kolika je.
-
iceman2010
#9040 Re: BHTelecom All About
Jesam li nesto slagao? Ti recimo jesi:Esso_i_Ajla wrote:Opet ti pises nebuloze. Analogna se ukida polahko. D3TV je 70 KM buduci da je digitalizacija analognog prikljucka besplatna. A da malo popricamo o BHT paketima. Jel ono bjese 70-tak ektra popularnih kanala (RTV Maglaj, RTV Jasmin, RTV Visoko, RTV Slon, HEMA TV,...), extra ultra super mega giga tera brzi internet od nevjerovatinh 2 Mb/s i telefon besplatan cak za sve fixne u sklopu BHT-a za 55 KM + PDV + ovo + ono? Jesam upravu?iceman2010 wrote:Analogna kod Telemach-a sa 70 analognih kanala je 15 KM.clarion_ wrote:odavno sam mišljenja kako je Moja tv preskupa, jer ako se uzme u razmatranje da je Net paket 40KM (s pdv-om) a taj net je 2 Mbps što vrijedi nekih 15-20 KM što nameće zaključak da televiziju plaćate minimalno 20KM !!!
Start paket Svi kanali iz analogne ponude u digitalnom formatu 70 3 KM
Dakle 15+3 = 18 KM. Toliko o tome da je besplatno.
http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
Dakle jos 3 markice.
Zaboravio si spomenuti i 10 KM prema mobilnoj mrezi BHT-a.
I smiri se malo, spusti loptu. Dakle nisam nista slagao. 70 analognih kanala za 15 KM. Kod BHT-a je nesto vise kanala. Da samo otvoris stranicu BHT-a vidio bi da si opet slagao (imaju 94 programa). Dakle, u jednom postu dva puta, a meni kazes da pisem nebuloze kad govorim istinu. ccccc Proguglaj malo o osnovnim pojmovima kao sto su lazi, istine, nebuloze i sl.
- fortaleza
#9041 Re: BHTelecom All About
U paketu s netom dobiješ 70 digitalnih kanala besplatno, znači cijena je 15 KM.iceman2010 wrote:Jesam li nesto slagao? Ti recimo jesi:
Dakle jos 3 markice.
I smiri se malo, spusti loptu. Dakle nisam nista slagao. 70 analognih kanala za 15 KM. Kod BHT-a je nesto vise kanala. Da samo otvoris stranicu BHT-a vidio bi da si opet slagao (imaju 94 programa). Dakle, u jednom postu dva puta, a meni kazes da pisem nebuloze kad govorim istinu. ccccc Proguglaj malo o osnovnim pojmovima kao sto su lazi, istine, nebuloze i sl.
- Esso_i_Ajla
#9042 Re: BHTelecom All About
Ma pusti ga vidis da se pravi lud.fortaleza wrote:U paketu s netom dobiješ 70 digitalnih kanala besplatno, znači cijena je 15 KM.iceman2010 wrote:Jesam li nesto slagao? Ti recimo jesi:
Dakle jos 3 markice.
-
iceman2010
#9043 Re: BHTelecom All About
Ja sam samo procitao ono sto pise na njihovoj stranici i postavio link. @ Esso_i_Ajla nije spominjao nikakav net.fortaleza wrote: U paketu s netom dobiješ 70 digitalnih kanala besplatno, znači cijena je 15 KM.
Dakle, da ponovim ovom @ Esso_i_Ajla: Nisam nista slagao niti pisem bilo kakve nebuloze. Ocigledno je da nebuloze pises samo ti. Da ne govorim o tome da pises konfuzne recenice iz kojih je tesko zakljuciti sta je pisac "HOTIO RJETI".
Covjek je napisao da je puno 20-tak KM za televizuju, a ja napisao da je 70 analognih kanala kod telemach-a 15 KM i lik me napadne kako pisem nebuloze. Mislim, WTF
- Esso_i_Ajla
#9044 Re: BHTelecom All About
Opet nebuloze pricas. Ma tipicno za zaposlenika BH Telecoma. Takvi ili su ludi ili se prave ludi. Ja sam spominjao pakete. Procitaj jos jednom cjeli moj post. Da budem precizniji poredio sam sa tvojim paketima koje nudis u Tvojoj TV pardon koje nudite u Vašoj TV.iceman2010 wrote:Ja sam samo procitao ono sto pise na njihovoj stranici i postavio link. @ Esso_i_Ajla nije spominjao nikakav net.fortaleza wrote: U paketu s netom dobiješ 70 digitalnih kanala besplatno, znači cijena je 15 KM.
Dakle, da ponovim ovom @ Esso_i_Ajla: Nisam nista slagao niti pisem bilo kakve nebuloze. Ocigledno je da nebuloze pises samo ti. Da ne govorim o tome da pises konfuzne recenice iz kojih je tesko zakljuciti sta je pisac "HOTIO RJETI".
Covjek je napisao da je puno 20-tak KM za televizuju, a ja napisao da je 70 analognih kanala kod telemach-a 15 KM i lik me napadne kako pisem nebuloze. Mislim, WTF
-
iceman2010
#9045 Re: BHTelecom All About
Haj prvo kuci pa nauci sto si propusti iz predmeta pristojno ponasanje i komuniciranje.Esso_i_Ajla wrote:
Opet nebuloze pricas. Ma tipicno za zaposlenika BH Telecoma. Takvi ili su ludi ili se prave ludi. Ja sam spominjao pakete. Procitaj jos jednom cjeli moj post. Da budem precizniji poredio sam sa tvojim paketima koje nudis u Tvojoj TV pardon koje nudite u Vašoj TV.
Drugo, ti si se kacio na moj komentar koji je bio komentar o jednom segmentu usluge. Dakle ti si poceo pricati o paketima i cijeloj usluzi nicim izazvan na temu koja se odnosila samo na TV uslugu. Ali eto, pricaj ti o paketima samo prvo procitaj neku knjigu o bontonu. Ne bi ti skodilo.
- Esso_i_Ajla
#9046 Re: BHTelecom All About
Ti si se nakacio prvo na telemach a ja poslije na tebeiceman2010 wrote:Haj prvo kuci pa nauci sto si propusti iz predmeta pristojno ponasanje i komuniciranje.Esso_i_Ajla wrote:
Opet nebuloze pricas. Ma tipicno za zaposlenika BH Telecoma. Takvi ili su ludi ili se prave ludi. Ja sam spominjao pakete. Procitaj jos jednom cjeli moj post. Da budem precizniji poredio sam sa tvojim paketima koje nudis u Tvojoj TV pardon koje nudite u Vašoj TV.
Drugo, ti si se kacio na moj komentar koji je bio komentar o jednom segmentu usluge. Dakle ti si poceo pricati o paketima i cijeloj usluzi nicim izazvan na temu koja se odnosila samo na TV uslugu. Ali eto, pricaj ti o paketima samo prvo procitaj neku knjigu o bontonu. Ne bi ti skodilo.
- ala7
#9048 Re: BHTelecom All About
Oslobodjenje danasnje str.36
Cjenovnik usluga fiksne mreze
MojaTV zamrla..
Cjenovnik usluga fiksne mreze
MojaTV zamrla..
- video
#9049 Re: BHTelecom All About
greshka 
-
dragonz