Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
LBVIEW

#9026 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
Lajavikrelac wrote:Libi opet kradeš net? Zaključaće te čike u tapaciranu sobu :)

Radosni iako je bila suša dobro ovaj Renta zalivao cvijeće, revnosno ne'a šta.... :mrgreen:
šta je ovo danas, prvo se juče povampiri ona blajburška narikača, evo danas i forumski murga u patroli...
preobraženje je, ne vaskrsenje... :D

džabe sve, ne može renta zaliti i uzgojiti, koliko ovaj zagi može sav taj trud poništiti...aj ćirilicu što bi u istoriju, al đe ćeš arapsko pismo, bog te mazo...valja to sad renti ispravljati, tri -četri naredne strane.
Ziku serpskog Broja 1 kako je du'ovit. :mrgreen:
Na svaku serpsku bedastocu pocinjenu juce iskopa se opravdanje pominjanjem one ucinjene Srbima barem stotinjak godina prije,ono ako imamo srece pa je delegat raspolozen,inace ni povratak do ameba nije iskljucen. :mrgreen: To sto suplja prica uopce nije relevantna za diskusiju i sto je jeftin pokusaj relativizacije serpske krivice, delegata nimalo ne dotice,cak sta vise,isti je ubijeden kako je moralna vertikala na forumu i kako ima pravo prozivati druge.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#9027 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

trocadero wrote:Значи и ти си ТАЈ што је био на годишњици у Крки. Јесил видио што нам се Патријарх помладио? :D
Nisam bio tamo :) tad sam uveliko bio kod kuće malo sam ranije jezdio tim krajem. Podmaldio? Možda post a morebit' i malo botox :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9028 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

svađaju se Srbi i Hrvati.

dođe Bosanac i sve ih otjera.

:zoka:
ronnie

#9029 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

Lajavikrelac wrote:
trocadero wrote:Значи и ти си ТАЈ што је био на годишњици у Крки. Јесил видио што нам се Патријарх помладио? :D
Nisam bio tamo :) tad sam uveliko bio kod kuće malo sam ranije jezdio tim krajem. Podmaldio? Možda post a morebit' i malo botox :mrgreen:
Poznato je da popovi žive zdravim životom, ali stvarno se nekako pomladio. More biti da je i botox a more biti i da je poslao dvojnika. Ali da je dobra klima u hrvatskoj, što jest da jest. :izet:
sumirprimus

#9030 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

prepisuje od kacevende... :D
Drug Član

#9031 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drug Član »

Glavni hrvatski argument je bajagi Hrvati nisu nikad okupirali Srbiju, a Srbi okupirali hrvatsku teritoriju (na kojoj su Srbi vjekovima živjeli), pa sad 20 godina poslje nemaju pravo na svoje pismo. Kako samo neki imaju amneziju i to iz ne tako davne prošlosti. Kao da NDH nije bila sve do Zemuna i kao da ti Hrvati nisu klali srpske komšije, pa niko iz reda srpske političke elite nikad pa ni sad ne pomišlja Hrvatima zabranjivati njihov jezik i pismo. Da li je tako teško uporediti odnos Srba prema Hrvatima recimo 1965.godine, dakle 20 godina poslje genocida nad Srbima; sa jedne i današnji odnos Hrvata prema Srbima, 20 godina nakon posljednjeg rata.Dobro reče Dučić "Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide."
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9032 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

još uvijek trunite o istome

eno srba u vukovaru nisu otišli većinom žive i rade i imaju problema kao i svi gdje su narodi "manjina" ali živi su
isto je nuđeno i kninu
da ih je više ostalo osjećali bi se bolje
da su pobjegli samo zločinci i oficiri mogli su nastaviti život...bili bi većina u većini škola i općina mislim da ih niko ne bi ugnjetavao
jbg pogrešna politika

svi se bave posljedicom
a niko ne priča o uzroku
pa oko 70 katoličkih župa 1991. je nestalo
to je egzodus od oko 100 000 hrvata
o tome niko ne priča pogotovo ljigavci iz reda pedoliberala

žao mi je svih ljudi oluja se morala dogoditi pa makar i na papiru... njihovo rukovodstvo je bilo krivo

bio sam u vukovaru prošle godine... pa oni su 1997 planirali rušenje najstarije kat. crkve ugradili bombe u temelje... pa ih je žak klajn spriječio

eeej 1997. čovječe :-) :-) :-) :-)

a niko ne spominje egzodus banjolučkih katolika 1995 koji su protjerani a priživjeli 1992-1994
niko ne4 spominje osvetnička granatiranja hrvatskih krajeva u BiH zbog oluje
čini mi se samo u orašju 8 djece poginulo
a gdje su ostali gradovi
bio sam u jednoj školi u zagrebu... 4 djece poginulo iz te škole u granjatiranju dok su bili na odmoru u slavoniji

moj komšija iz ISarajeva ima brata u HR srbin dolazi sa autom s hrvatskom šahovnicom... živi i radi i to u dijelu koji nikad nije bio kraijna :roll:

samo je trebalo reći da priznajem hrvatsku državu neću se balvanizirati i cepiti :roll:
NataliDizdar

#9033 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by NataliDizdar »

Drug Član wrote:Glavni hrvatski argument je bajagi Hrvati nisu nikad okupirali Srbiju, a Srbi okupirali hrvatsku teritoriju (na kojoj su Srbi vjekovima živjeli), pa sad 20 godina poslje nemaju pravo na svoje pismo. Kako samo neki imaju amneziju i to iz ne tako davne prošlosti. Kao da NDH nije bila sve do Zemuna i kao da ti Hrvati nisu klali srpske komšije, pa niko iz reda srpske političke elite nikad pa ni sad ne pomišlja Hrvatima zabranjivati njihov jezik i pismo. Da li je tako teško uporediti odnos Srba prema Hrvatima recimo 1965.godine, dakle 20 godina poslje genocida nad Srbima; sa jedne i današnji odnos Hrvata prema Srbima, 20 godina nakon posljednjeg rata.Dobro reče Dučić "Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide."
Ne, Srbi su po svom obicaju iskalili bijes na Bosnjake. Tako je bilo kroz historiju, Hrvatima ne mozemo nista, ajmo se izivljavati nad Bosnjacima :D

Samo par dana nakon ukidanje cirilice u Vukovaru, srpski lingvisti su odlucili da za njih nema osnova za posebne sudske tumace, udzbenike i nastavu na bosanskom jeziku u Srbiji i kazu da je vlada pogrijesila uvodjenjem tog jezika u skole :-D
Domaci izdajnik

#9034 Re: Desavanja u Hrvatskoj

NataliDizdar wrote:Samo par dana nakon ukidanje cirilice u Vukovaru, srpski lingvisti su odlucili da za njih nema osnova za posebne sudske tumace, udzbenike i nastavu na bosanskom jeziku u Srbiji i kazu da je vlada pogrijesila uvodjenjem tog jezika u skole
U čemu je razlika između bosanskog i srpskog jezika? Gramatički. De to nama objasni da i mi znamo i razumijemo....

Edit: I da, i u Sandžaku govore ekavicu tako da to nije argument....
Bodkin

#9035 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Jebem ti vrucinu, zapalila se tema zadnjih dana. Opet ide red oluje, red vukovara, red jasenovca, red prve jugosavije. Jel ima iza prve jugoslavije kakvih klanja i optuzbi?
Sto se tice mora u hr, sto sjevernije to bolje. Vodice i iznad.
A i zagreb. Radio pola godine gore. Kakvih cura ima to je strasno. I opet pored takvih voljnih ljudi dolaze na forum da ubjedjuju one preko granice ko je prvi poceo.

Ps odoh u zagreb da gledam eurobasket. Steta sto su hrvati u totalnoj levatskoj grupi...
Domaci izdajnik

#9036 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ja već bio poviš Vodica, tačno sve :wink:
General War

#9037 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

NataliDizdar wrote:
Drug Član wrote:Glavni hrvatski argument je bajagi Hrvati nisu nikad okupirali Srbiju, a Srbi okupirali hrvatsku teritoriju (na kojoj su Srbi vjekovima živjeli), pa sad 20 godina poslje nemaju pravo na svoje pismo. Kako samo neki imaju amneziju i to iz ne tako davne prošlosti. Kao da NDH nije bila sve do Zemuna i kao da ti Hrvati nisu klali srpske komšije, pa niko iz reda srpske političke elite nikad pa ni sad ne pomišlja Hrvatima zabranjivati njihov jezik i pismo. Da li je tako teško uporediti odnos Srba prema Hrvatima recimo 1965.godine, dakle 20 godina poslje genocida nad Srbima; sa jedne i današnji odnos Hrvata prema Srbima, 20 godina nakon posljednjeg rata.Dobro reče Dučić "Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide."
Ne, Srbi su po svom obicaju iskalili bijes na Bosnjake. Tako je bilo kroz historiju, Hrvatima ne mozemo nista, ajmo se izivljavati nad Bosnjacima :D

Samo par dana nakon ukidanje cirilice u Vukovaru, srpski lingvisti su odlucili da za njih nema osnova za posebne sudske tumace, udzbenike i nastavu na bosanskom jeziku u Srbiji i kazu da je vlada pogrijesila uvodjenjem tog jezika u skole :-D
...jah, na kojem jeziku i nastavnom programu se odvija nastava u "dvije skole pod jednim krovom"? Napominjem tu srba nema ni u promilima.
:roll:
zg1911

#9038 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Bodkin wrote:Jebem ti vrucinu, zapalila se tema zadnjih dana. Opet ide red oluje, red vukovara, red jasenovca, red prve jugosavije. Jel ima iza prve jugoslavije kakvih klanja i optuzbi?
A i zagreb. Radio pola godine gore. Kakvih cura ima to je strasno. I opet pored takvih voljnih ljudi dolaze na forum da ubjedjuju one preko granice ko je prvi poceo.

Ps odoh u zagreb da gledam eurobasket. Steta sto su hrvati u totalnoj levatskoj grupi...
grupa d di je litva je jos slabija. najjaca b di je srbija. al manje bitno kad 4 momcadi idu dalje u knock out fazu.

drago mi je da ti se zg svidio no ne mogu se slozit s tvrdnjom da je more sto sjevernije to bolje. cres, losinj, rab pa i krk da, ali u istri su mi plaze bzvz. a i na krku s istocne strane more zna bit ledeno zbog bure.
Banksy

#9039 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Drug Član wrote:
Da li je tako teško uporediti odnos Srba prema Hrvatima recimo 1965.godine, dakle 20 godina poslje genocida nad Srbima;
:?
ronnie

#9040 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

Druže, ti ne znaš da su Hrvati unijeli Zemun u Jugoslaviju 1918. godine isto kao što su unijeli i Boku Kotorsku. Nema to nikakve veze s NDH. Nikad mi nismo okupirali tuđe, a vaši su nama 1/3 države porušili i protjerali sve nesrpsko stanovništvo iako je većina srba živjela u one 2/3. Četiri godine nam je trebalo da to vratimo (u stvari šest ako u to uključimo i hrvatsko podunavlje). Šta hoćete, nikad Vojvodina do 1918. godine nije bila vaša, ali dobro mi priznajemo AVNOJ-evske granice, priznajemo odluke Badinterove komisije, iako te granice nisu idealne. I kakva te 1965. godina spopala, pa Ranković nas je yebao 20 godina isto kao i Albance i Muslimane, da nije bilo Tita i ustava iz 1974. godine moglo je biti još krvavije.
Bodkin

#9041 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

zg1911 wrote:
Bodkin wrote:Jebem ti vrucinu, zapalila se tema zadnjih dana. Opet ide red oluje, red vukovara, red jasenovca, red prve jugosavije. Jel ima iza prve jugoslavije kakvih klanja i optuzbi?

grupa d di je litva je jos slabija. najjaca b di je srbija. al manje bitno kad 4 momcadi idu dalje u knock out fazu.

drago mi je da ti se zg svidio no ne mogu se slozit s tvrdnjom da je more sto sjevernije to bolje. cres, losinj, rab pa i krk da, ali u istri su mi plaze bzvz. a i na krku s istocne strane more zna bit ledeno zbog bure.
Srbija igra u berlinu. Razmisljao sam i o tome ali je to malo skuplja investicija.

A zagreb je top. Ko ima solidan posao i mlad je, fino ce se provesti :)
Bodkin

#9042 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

ronnie wrote:
Druže, ti ne znaš da su Hrvati unijeli Zemun u Jugoslaviju 1918. godine isto kao što su unijeli i Boku Kotorsku. Nema to nikakve veze s NDH. Nikad mi nismo okupirali tuđe, a vaši su nama 1/3 države porušili i protjerali sve nesrpsko stanovništvo iako je većina srba živjela u one 2/3. Četiri godine nam je trebalo da to vratimo (u stvari šest ako u to uključimo i hrvatsko podunavlje). Šta hoćete, nikad Vojvodina do 1918. godine nije bila vaša, ali dobro mi priznajemo AVNOJ-evske granice, priznajemo odluke Badinterove komisije, iako te granice nisu idealne. I kakva te 1965. godina spopala, pa Ranković nas je yebao 20 godina isto kao i Albance i Muslimane, da nije bilo Tita i ustava iz 1974. godine moglo je biti još krvavije.
A sto 1918? Sto ne 1900 dok hrvati nisu na svoje ime imali nista nego je sve bila AU? Kako svi uzimaju historijske datume kako im odgovara. Nevjerovatno
radostan dan

#9043 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ronnie wrote:
Druže, ti ne znaš da su Hrvati unijeli Zemun u Jugoslaviju 1918. godine isto kao što su unijeli i Boku Kotorsku.
šta si ti unio u jugoslaviju? koju državotvornost i čiju teritoriju?
radostan dan

#9044 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

nije to bio genocid druže člane...to bila mala greška. a i nije biloo samo prema srbima...bilo tu jevreja, ciigana, komunista, bošnjaka, cirka jedno 3 posto, ali sve ukupno gledajući -bilo ih je -multi-, pa ih - multi- zbirno treba i tretirati.

nemoj da mi sekiraš drugaricu banksy...
Drug Član

#9045 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drug Član »

Ma Radosni, Hrvatima se ne treba protiviti u sprovođenju njihove politike isključivosti, mržnje i nacionalizma, treba ih pustiti...Ne znam samo kako će se rađati budući Arseni Dedići, Rade Šerbedžije, Draženi Petrovići, Nikole Tesle, itd.
Kitrona

#9046 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Drug Član wrote:Ma Radosni, Hrvatima se ne treba protiviti u sprovođenju njihove politike isključivosti, mržnje i nacionalizma, treba ih pustiti...Ne znam samo kako će se rađati budući Arseni Dedići, Rade Šerbedžije, Draženi Petrovići, Nikole Tesle, itd.

Ili Mile Martići, popovi Đujići, Goran Hadžići i slični...
zg1911

#9047 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

srpcad o iskljucivosti i mrznji. vasu toleranciju i ljubav smo vidili i mi i bosnjaci i albanci.

arsenu i drazenu je toliko lose bilo u hrvatskoj da su odmah prebjegli. a bogami i rade je cesce u zg i na brijunima nego istocno.

da nam ne bi vucicevci i nikolivevci solili pamet...
Domaci izdajnik

#9048 Re: Desavanja u Hrvatskoj

zg1911 wrote:srpcad o iskljucivosti i mrznji. vasu toleranciju i ljubav smo vidili i mi i bosnjaci i albanci.
http://www.sbplus.hr/zivot/news_bar/srp ... dc3XbKqqko

:mrgreen:
Banksy

#9049 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
nemoj da mi sekiraš drugaricu banksy...
Ne sekira, ni blizu, da u pitanju nije mlataranje tuđim kostima, rekla bih da me nasmijava ...
radostan dan

#9050 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

tuđe, u kom smislu?
Post Reply