FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#9026 Re: FK Zeljeznicar
i ako mu je samo do para, puno pametnije je odigrati evropske utakmice pa onda ići.
ovako...fk split? jel' me zajebavate? nadam se da neće.
- Charuga
- Globalni moderator
#9027 Re: FK Zeljeznicar
Nece u FK Split sigurno .. Ako ode to ce biti RNK Split ..JThomas wrote:i ako mu je samo do para, puno pametnije je odigrati evropske utakmice pa onda ići.
Neka ide covjek ako misli da ce mu tamo biti bolje i ako moze uzeti koju paru. Ja bih volio da ostane ali sta je tu je ..
- JThomas
#9028 Re: FK Zeljeznicar
hajde ba, FK ili RNK, slijepa je ulica u svakom slučaju... 
- Qler
#9029 Re: FK Zeljeznicar
Ma svjestan je da je dosao u godine kada vise nece ni biti trazen. Ovako bolje mu je da sto prije uzme sto vise para, da koliko toliko obezbijedi sebi neku buducnost. Neka ide gdje misli da ce mu biti bolje, mora ziviti od necega i poslije fudbala.
- Petit_Beurre
#9030 Re: FK Zeljeznicar
Jer nije svjetski fudbaler kakvim se zamislja i ne zasluzuje tolike pare. Al dobro nek ide i dobije 50milja , nek igra pred praznim stadionom, ionako ce sljedece sezone vjerovatno opet igrati u drugoj hrvatskoj ligiRookie wrote:Haj ti meni samo reci zašto bi Bučana trebalo zanimati sveopšte stanje u zemlji?Petit_Beurre wrote:O tome pričam, o parama. Onoliko koliko su mu nudili je sasvim dovoljno, pogotovo na sveopste stanje u zemlji. Raja se snalazi i sa 300KM pa sretni, a on gonja loptu i konta odma mora imati 50 milja na ruke. Meni ne razumljivo iskreno, mozda sam i ja budala, ne znam.I izgleda da mu baš nude 50 milja na ruke, pa što ih onda ne bi imao?!
Goran Gančev potpisao. Cijelu proteklu sezonu je bio standardan u Pelisteru iz Bitolja, koji je završio na 4. mjestu prve makedonske lige i na penale ispao iz polufinala kupa. Obzirom da je kup osvojio tim koji nije među prva 4, Evropa im je izmakla za dlaku. Na polusezoni je kod nas bio na probi. Prije par godina nije prošao na probi u Cibaliji. Desni bek.
Dini Muharemoviću ponuđen jednogodišnji ugovor, koji je odbio jer ne želi više da se bavi fudbalom.
Gancev
-
elSaik
#9031 Re: FK Zeljeznicar
Zaista ne vidim poentu u raspravi oko Bučanovog odlaska. Ukoliko mu neki klub nudi dobre uslove i velike (za naše uslove) pare, normalno da čovjek treba ići. Sve je to fino, Europa, puna Grbavica, ali od toga se ne živi.
-
salle_eh1986
#9032 Re: FK Zeljeznicar
Svaka čast za ovo...heckler wrote:Nije to razlika u parama 3 miliona naspram 30 hiljada pa da se ide na dole. Split je kraj bez izlaza dalje. Evropu ce u atlasu traziti. Ako kojim slucajem Zeljo uspije prvo to pretkolo preci igrao bi 6 evropskih tekmi minimum i ako je zaista igrac na nivou pokazao bi se malo sirem svijetu.
U svakom slucaju sretno mu bilo jer niko nije nezamjenjiv. Samo iz godine u godinu se potvrdjuje koliko su fudbaleri ekstremno glupa sorta.
Ne kontam kako neko može sebi učiniti takvu, medvjeđu uslugu, te otići daleko ispod trenutnog nivoa, zar nije bolje recimo jednu sezonu bataliti što se tiče para ali se pokazati malo široj javnosti, nego otići "Bogu iza tregera" gdje te niko neće vidjeti. Očit primjer je Albin Pelak koji je 2007-e otišao u ruskog drugoligaša te tako stavio tačku na svoju karijeru
-
adore
#9033 Re: FK Zeljeznicar
Bravo dijaliza,dijaliza wrote:JAO JAO wrote:sjeca li se tko utakmice ZELJEZNICAR-camerun 3-3 pred sp 1990
sastavi, tko je dao golove, slike , bilo sta ?
Bilo je 1:2, a ne 3:3.
Nikic i Milla dali po gol, bilo 0:0 do pred kraj!
bio sam na utakmici, oni vodili 1:0, mi dali za 1:1 i napadali sa svih strana a oni u kontri dali go. Kamerun vrlo brzo poslije toga na svjetskom prvenstvu u četvrtfinalu ,ako se dobro sjećam, izgubili protiv Engleske i bili najveće iznenađenje na prvenstvu. Iz ove perspektive izgleda nevjerovatno ali mi smo tu utakmicu bili ako ne i bolji u rangu sa četvrtfinalistom svjetskog prvenstva. Ne kontam zašto je zaboravljena ova utakmica.
- heckler
#9034 Re: FK Zeljeznicar
Ne zivi se ni od 30 milja. Dobice tih 30 milja na ruke i dok plati porez i kupi sebi polovni audi to ce biti to. A iz Splita dalje nema.elSaik wrote:Zaista ne vidim poentu u raspravi oko Bučanovog odlaska. Ukoliko mu neki klub nudi dobre uslove i velike (za naše uslove) pare, normalno da čovjek treba ići. Sve je to fino, Europa, puna Grbavica, ali od toga se ne živi.
-
Rookie
#9035 Re: FK Zeljeznicar
Nisam nikad ni čuo za ovu utakmicu. Lijepo je to znati.adore wrote:Bravo dijaliza,dijaliza wrote:JAO JAO wrote:sjeca li se tko utakmice ZELJEZNICAR-camerun 3-3 pred sp 1990
sastavi, tko je dao golove, slike , bilo sta ?
Bilo je 1:2, a ne 3:3.
Nikic i Milla dali po gol, bilo 0:0 do pred kraj!
bio sam na utakmici, oni vodili 1:0, mi dali za 1:1 i napadali sa svih strana a oni u kontri dali go. Kamerun vrlo brzo poslije toga na svjetskom prvenstvu u četvrtfinalu ,ako se dobro sjećam, izgubili protiv Engleske i bili najveće iznenađenje na prvenstvu. Iz ove perspektive izgleda nevjerovatno ali mi smo tu utakmicu bili ako ne i bolji u rangu sa četvrtfinalistom svjetskog prvenstva. Ne kontam zašto je zaboravljena ova utakmica.
-
Rookie
#9036 Re: FK Zeljeznicar
50 milja i to na ruke. O platama da ne govorim. Stvarno mi niste jasni. Hajde da je Bučanu 19, pa da izabere prije neku promociju. Ali i tamo je na oku jakim klubovima. Ako se pokaže, može i u Hajduk. Znači, što se tiče i strategije dokazivanja, teško da će mu 2 utakmice(vrlo vjerovatno, ne d'o Bog) protiv nekih Bugara ili Rumuna toliko dići cijenu, da će ga za godinu obasipati jačim ponudama. Prvi put je lik proigrao kako treba i najpametnije mu je da to što prije naplati, koliko god i ja želio da ostane.heckler wrote:Ne zivi se ni od 30 milja. Dobice tih 30 milja na ruke i dok plati porez i kupi sebi polovni audi to ce biti to. A iz Splita dalje nema.elSaik wrote:Zaista ne vidim poentu u raspravi oko Bučanovog odlaska. Ukoliko mu neki klub nudi dobre uslove i velike (za naše uslove) pare, normalno da čovjek treba ići. Sve je to fino, Europa, puna Grbavica, ali od toga se ne živi.
-
elSaik
#9037 Re: FK Zeljeznicar
I dalje više nego kod nas. Čovjeku je, ako se ne varam, haman 30, i on poslije Želje/Splita svakako nema gdje dalje. Ovo mu je vjerovatno i posljednja prilika da kakvih para uzme, i mislim da bi mu najpametnije bilo da je i ugrabi.heckler wrote:Ne zivi se ni od 30 milja. Dobice tih 30 milja na ruke i dok plati porez i kupi sebi polovni audi to ce biti to. A iz Splita dalje nema.elSaik wrote:Zaista ne vidim poentu u raspravi oko Bučanovog odlaska. Ukoliko mu neki klub nudi dobre uslove i velike (za naše uslove) pare, normalno da čovjek treba ići. Sve je to fino, Europa, puna Grbavica, ali od toga se ne živi.
edit: Evo i Šime je potpisao za Split. Nažalost, tako vrijeme došlo. Neka im je sa srećom.
- Šibicar
#9038 Re: FK Zeljeznicar
Haj za Bučana inekako,ali mi Šimeta žao,ako je istina. 
-
elSaik
#9039 Re: FK Zeljeznicar
Jbg, ljudi idu tamo gdje mogu više zaraditi. U potpunosti ih shvatam. Neka je njima sa srećom, ostavili su izuzetno pozitivan trag u Klubu. 
- Qler
#9040 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Jbg, ljudi idu tamo gdje mogu više zaraditi. U potpunosti ih shvatam. Neka je njima sa srećom, ostavili su izuzetno pozitivan trag u Klubu.
- Charuga
- Globalni moderator
#9041 Re: FK Zeljeznicar
Nema teme o PL pa cu postaviti ovde. Moze se finih igraca "probrati" ...
Jedanaest idealnih koji koštaju nula maraka
U pojedinim premijerligaškim klubovima čiste papire po isteku sezone dobili su skoro svi igrači
Po završetku prošle sezone u elitnom rangu bh. nogometa, velikom broju igrača istekli su ugovori. U pojedinim klubovima čiste papire po isteku sezone dobili su skoro svi igrači. Tuzlanska Sloboda ima samo jednog fudbalera koji je prošle sezone nastupao u startnoj postavi, a da mu nije istekao ugovor na kraju sezone. Svi ostali su trenutno slobodni.
Ništa bolja situacija nije ni u mostarskom Veležu. U FK Sarajevo čak devet igrača je trenutno slobodno da ide gdje hoće, i to bez ijedne konvertibilne marke obeštećenja. Slično je i u Zvijezdi iz Gradačca...
Klubovi koji imaju novac ovog ljeta vrlo jeftino mogu dovesti kvalitetna pojačanja i sastaviti, barem po imenima, odličnu ekipu za narednu sezonu. Među masom slobodnih igača ima dosta onih koji su oblačili i reprezentativni dres BiH, a neki od njih su među najučinkovitijim igračima Premijer lige BiH u prošloj sezoni.
Prema tim parametrima i njihovim igrama u prošloj sezoni napravili smo idealnu postavu Premijer lige BiH od igrača koji su – besplatni.
Sudeći po imenima, i imajući u vidu statistiku pomenutih igrača iz prošle sezone, ovaj tim bi se borio za sami vrh tabele.
Golman: Mujkić (Sloboda); zadnja linija: Bekić (Sloboda), Maksumić (Sarajevo), Vasilić (Zvijezda), Belošević (Sarajevo); vezna Linija: Čolić (Velež), Osmanagić (Velež), Muminović (Sarajevo), Hrgović (Široki Brijeg); napad: Džafić (Velež), Kajkut (Borac).
SC
Jedanaest idealnih koji koštaju nula maraka
U pojedinim premijerligaškim klubovima čiste papire po isteku sezone dobili su skoro svi igrači
Po završetku prošle sezone u elitnom rangu bh. nogometa, velikom broju igrača istekli su ugovori. U pojedinim klubovima čiste papire po isteku sezone dobili su skoro svi igrači. Tuzlanska Sloboda ima samo jednog fudbalera koji je prošle sezone nastupao u startnoj postavi, a da mu nije istekao ugovor na kraju sezone. Svi ostali su trenutno slobodni.
Ništa bolja situacija nije ni u mostarskom Veležu. U FK Sarajevo čak devet igrača je trenutno slobodno da ide gdje hoće, i to bez ijedne konvertibilne marke obeštećenja. Slično je i u Zvijezdi iz Gradačca...
Klubovi koji imaju novac ovog ljeta vrlo jeftino mogu dovesti kvalitetna pojačanja i sastaviti, barem po imenima, odličnu ekipu za narednu sezonu. Među masom slobodnih igača ima dosta onih koji su oblačili i reprezentativni dres BiH, a neki od njih su među najučinkovitijim igračima Premijer lige BiH u prošloj sezoni.
Prema tim parametrima i njihovim igrama u prošloj sezoni napravili smo idealnu postavu Premijer lige BiH od igrača koji su – besplatni.
Sudeći po imenima, i imajući u vidu statistiku pomenutih igrača iz prošle sezone, ovaj tim bi se borio za sami vrh tabele.
Golman: Mujkić (Sloboda); zadnja linija: Bekić (Sloboda), Maksumić (Sarajevo), Vasilić (Zvijezda), Belošević (Sarajevo); vezna Linija: Čolić (Velež), Osmanagić (Velež), Muminović (Sarajevo), Hrgović (Široki Brijeg); napad: Džafić (Velež), Kajkut (Borac).
SC
-
Vjeruj!
#9042 Re: FK Zeljeznicar
Ако се икако могу дићи ови из Вележа, то би било супер, првенствено Османагић и Џафић.
Османагић, колико ја знам, исправите ме, ако гријешим, и није слободан играч, има он уговор са оним ОФК-ом ил' чији је већ играч.
Османагић, колико ја знам, исправите ме, ако гријешим, и није слободан играч, има он уговор са оним ОФК-ом ил' чији је већ играч.
-
elSaik
#9043 Re: FK Zeljeznicar
Zašto odjednom ćirilica?! 
-
Fordas
#9044 Re: FK Zeljeznicar
Pa sta je ovo? Kod vas fakat raspad sistema, odlazi ko moze??
Sto ti je 'koncepcija'
Sto ti je 'koncepcija'
-
elSaik
#9045 Re: FK Zeljeznicar
Ništa se ti ne brini.
Ima ko sve to nadgleda. 
- veljaca
#9046 Re: FK Zeljeznicar
Fordas wrote:Pa sta je ovo? Kod vas fakat raspad sistema, odlazi ko moze??![]()
Sto ti je 'koncepcija'
Ljubomora je cudo ......
Dok mi imamo Amara Osima - ne brinemo se .....
Svugdje dolazi do protoka igraca - jedni odlaze - drugi dolaze .... Za utakmice u Evropi ( ne hotelu Evropa
- Charuga
- Globalni moderator
#9047 Re: FK Zeljeznicar
Jedni odlaze, drugi dolaze i tako to uvjek ide ..Fordas wrote:Pa sta je ovo? Kod vas fakat raspad sistema, odlazi ko moze??![]()
Sto ti je 'koncepcija'
Otisli su:
Bajic - "nazor" gurnut na poziciju desnog beka mada nije doveden da to igra. Na njegovoj poziciji ima dovoljno dobrih igraca.
Simic - odigrao 14 utakmica od 30 a u formu usao pred sami kraj prvenstva. I na njegovoj poziciji ima adekvatnih zamjena a dosla je jos jedna.
Znaci, njih dvojica vise manje i nisu neka steta.
Sejo Bucan - Uradio dosta za ekipu ove sezone, dosao na (po mom misljenju) vrhunac forme i ako sad ne uzme koju paru nece nikad. Na njegovom mjestu igraju Beslija, Stanic, Visca .. Nije nezamjenjiv.
Jedini koji je otisao a za njega ZA SADA nema adekvatne zamjene je Samir Bekric. Mada, ne sumnjam da ce se naci zamjena jer ima dosta dobrih a slobodnih igraca na nasem trzistu ..
-
greys
#9048 Re: FK Zeljeznicar
Je li Bekric otisao u Koreju? Nije mi jasno da ga nijedan evropski klub nije htio dovesti,a dobar je igrac pravo.
-
Vjeruj!
#9049 Re: FK Zeljeznicar
Сачуват од заборава.elSaik wrote:Zašto odjednom ćirilica?!
Што се тиче десног бека, има мали Чолић, само га још мало напуцат снагом. Што јест јест мора се довести неко ко може играти то десно крило, ипак мора постојати конкуренција, а, као што је рекао Плавих_11 мора се довести тај плејмејкер па би ту био добар Османагић јер има искуства у босанскохерцеговачкој лиги. Опет би добар био и Џафић јер смо горе најтањи, ал' видјет ћемо.
Уговори? Јебаји га, играчи се неће везати у овако смијешној лиги на дужи период јер хоће новац, а и клубови не желе дават дуже уговоре да се не зајебу. Све у свему, мора се то промијенити, а ко ће други то урадити, него Желјо, међутим требат ће за то 2-3 сезоне. Можда поћети са нуђенјем двогодишнјих умјесто једногодишнјих уговора.
Какво је стање са оним задњим везним Борца, он ми је некако занимљиб играч.
- stripiii