SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
perfect_guy

#9026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

because_of_you wrote:
perfect_guy wrote: ja sam recimo tek par stotina metara odatle i ništa se nije čulo
Pa jesi li bio kod kuće? Ili spavao? Sinoć u pola jedan.
u kući, budan uveliko
metar_drva

#9027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by metar_drva »

ovi što žive u hrasnom, oko mosta, masovno haluciniraju. zanimljivo, svima se policija priviđa :D
because_of_you

#9028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by because_of_you »

:twisted: :skoljka:
campa_xxx

#9029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Ja sam cuo taj alarm sinoc nekoliko puta i iritira pravo...
valterbranisarajevo

#9030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Maloljetni kriminalci nastavljaju teror nad građanima Sarajeva... :oops:

F.S. priznao da je od žena trgao lančiće s vrata

Autor Fena 2011-06-29 13:31:00

Službenici policije I PU su u 20.30 sati lišili slobode F.S. (1995) iz Tuzle koji privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo počinio više krivičnih djela „teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način“.

F.S. je priznao da je od žena uz upotrebu fizičke snage trgao sa vrata zlatne lančiće i ogrlice, te je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dnevni Avaz

U prijedlogu novog Zakona o maloljetnim kriminalcima pripremaju nam ovo: :x

U praksi bi značilo da maloljetnik koji počini najteže krivično djelo, kao što je ubistvo ili ubistvo u pokušaju, seksualni delikt, razbojništvo itd, tačnije djela za koja su predviđene kazne do pet godina zatvora, neće biti krivično gonjen! - kaže Ustamujić.

Prema njegovim riječima, prijedlog novog zakonskog rješenja kaže da će sudija biti obavezan da ne vodi krivični postupak nego da slučaj riješi određivanjem nekih odgojnih preporuka.

- A to su: lično izvinjenje oštećenom, naknada štete, redovno pohađanje škole ili odlazak na posao, uključivanje u rad bez naknade, liječenje ili savjetovalište. Dovoljno je navesti tu ispriku. Bi li majci Denisa Mrnjavca bila dovoljna isprika za ubistvo njenog sina?

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... tvora.html

Ubije nečije dijete i dobije presudu da se izvine! Ponižavanje žrtava i maksimalna zaštita kriminalaca zakonskim rješenjima se nastavlja ....Nažalost na ovo što nam se sprema niko ne reaguje.... :(
O'zone
Globalni moderator

#9031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

valterbranisarajevo wrote:Maloljetni kriminalci nastavljaju teror nad građanima Sarajeva... :oops:

F.S. priznao da je od žena trgao lančiće s vrata

Autor Fena 2011-06-29 13:31:00

Službenici policije I PU su u 20.30 sati lišili slobode F.S. (1995) iz Tuzle koji privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo počinio više krivičnih djela „teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način“.

F.S. je priznao da je od žena uz upotrebu fizičke snage trgao sa vrata zlatne lančiće i ogrlice, te je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dnevni Avaz

U prijedlogu novog Zakona o maloljetnim kriminalcima pripremaju nam ovo: :x

U praksi bi značilo da maloljetnik koji počini najteže krivično djelo, kao što je ubistvo ili ubistvo u pokušaju, seksualni delikt, razbojništvo itd, tačnije djela za koja su predviđene kazne do pet godina zatvora, neće biti krivično gonjen! - kaže Ustamujić.

Prema njegovim riječima, prijedlog novog zakonskog rješenja kaže da će sudija biti obavezan da ne vodi krivični postupak nego da slučaj riješi određivanjem nekih odgojnih preporuka.

- A to su: lično izvinjenje oštećenom, naknada štete, redovno pohađanje škole ili odlazak na posao, uključivanje u rad bez naknade, liječenje ili savjetovalište. Dovoljno je navesti tu ispriku. Bi li majci Denisa Mrnjavca bila dovoljna isprika za ubistvo njenog sina?

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... tvora.html

Ubije nečije dijete i dobije presudu da se izvine! Ponižavanje žrtava i maksimalna zaštita kriminalaca zakonskim rješenjima se nastavlja ....Nažalost na ovo što nam se sprema niko ne reaguje.... :(
JA sam podavno na nekom drugom mjestu napisao da u zakonodavstvu nema niko normalan. Ovakav zakon ni ljudi bez ikakve školske spreme ne bi napravili.

Hoće da sebi napravimo ešalone smrti sastavljene od malodobnika kao što su u Meksiku i Kolumbiji koji rade za narko boss-ove ubijajući naokolo a niko im ne sudi jer zakonski nisu odgovrni.
Comrad

#9032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Pretpostavljam da su i ovdje umjesani raznorazne organizacije za ljudska prava. Mi hocemo evropske zakone, a pola institucija nemamo. Meni se zbog ovakvih stvari i ne ulazi u EU. Hebo to, kad ti postave milion uslova, za koje mi niti imamo novca ni nista. Sad da bi napravio zatvor trebaju ti jbt milioni... Takva evropa mi ne treba.

Baci ga u sumu, ogradi ga i neka sam sebi pravi zatvor i kucka kamenje dok ne poludi.

I glavno je ovo - neodgovornost roditelja. Zbog toga i imamo ovo sto imamo. Da tu malo roditelji vise odgovaraju, pratili bi oni sta im dijete radi, ne bi ih tek tako pustali na ulicu.
Pasiflora

#9033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pasiflora »

O'zone wrote: JA sam podavno na nekom drugom mjestu napisao da u zakonodavstvu nema niko normalan. Ovakav zakon ni ljudi bez ikakve školske spreme ne bi napravili.

Hoće da sebi napravimo ešalone smrti sastavljene od malodobnika kao što su u Meksiku i Kolumbiji koji rade za narko boss-ove ubijajući naokolo a niko im ne sudi jer zakonski nisu odgovrni.
Ja ovo ko papagaj ponavljam vec godinama, ali koga briga sto pricaju obicni gradjani :x
Obuca9

#9034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

valterbranisarajevo wrote:U praksi bi značilo da maloljetnik koji počini najteže krivično djelo, kao što je ubistvo ili ubistvo u pokušaju, seksualni delikt, razbojništvo itd, tačnije djela za koja su predviđene kazne do pet godina zatvora, neće biti krivično gonjen! - kaže Ustamujić.

Znači ubije nekoga, izvine se njegovim roditeljima i još dobije posao.

Ovo se neko zajebav'o dok je pravio Zakon. Drugog, logičnog objašnjena nema.
valterbranisarajevo

#9035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

U šestom mjesecu kada je članak objavljen prijedlog zakona je bio na javnoj raspravi. Možda je još uvijek? Pozivam sve one organizacije koji su organizovali okrugle stolove i seminare, kupili novac iz budžeta da bi se "borili" protiv maloljetničkog kriminala da reaguju. Mada mislim da je to kao da govoriš gluhim.... :oops:
O'zone
Globalni moderator

#9036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

hz__semir wrote:
valterbranisarajevo wrote:U praksi bi značilo da maloljetnik koji počini najteže krivično djelo, kao što je ubistvo ili ubistvo u pokušaju, seksualni delikt, razbojništvo itd, tačnije djela za koja su predviđene kazne do pet godina zatvora, neće biti krivično gonjen! - kaže Ustamujić.

Znači ubije nekoga, izvine se njegovim roditeljima i još dobije posao.

Ovo se neko zajebav'o dok je pravio Zakon. Drugog, logičnog objašnjena nema.
Daj bože da se zajebavao jer u protivnom će mi trebati dugo vremena da svarim da me okružuju tako glupi ljudi.
svasta89

#9037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by svasta89 »

Industrialyzer

#9038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Industrialyzer »

pa majku mu sta je ovo vise :roll: ko na GTA poceli , jos kad pocnu nosati motorke i sijeci raju :roll:
Haettenschweiler

#9039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haettenschweiler »

Ma degenek je svetinja ali ne divljačko premlaćivanje već institucionalizovani degenek.
smoki_choko

#9040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

Uhvaćene na djelu
Sarajevo: Pogledajte kako djevojke džepare u Ferhadiji

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110629069#

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
black

#9041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

Na raskršću ušli u automobil, oteli i opljačkali vozača
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110629108
Sarajevo je jedan od najsigurnijih gradova u regiji, a građani imaju puno povjerenja u policiju s kojom surađuju, izjavio je danas načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo Predrag Kurteš.
AS_sa

#9042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AS_sa »

hebo divlji zapad .... :x
vjesticanametli

#9043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

Creasy wrote:
vjesticanametli wrote:umal se ne popucase veceras oko 8 u iliĐŽisu ...............mahali utokama u kafani :-) reko da platim i :run:

Ma nisi morala ni platit, mogla si iskoristiti situaciju i ispalit se... :D
jes jes pa da se udruze i mene upucaju :lol: a ti bi onda imao posla :D te pisi te crtaj te ogradi mjesto zlocina :oops:
astrid

#9044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

black wrote:Na raskršću ušli u automobil, oteli i opljačkali vozača
Sarajevo je jedan od najsigurnijih gradova u regiji, a građani imaju puno povjerenja u policiju s kojom surađuju, izjavio je danas načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo Predrag Kurteš.
Izjavu dao pri čistoj svijesti i zdravoj pameti :oops:
poznanik

#9045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

astrid wrote:Izjavu dao pri čistoj svijesti i zdravoj pameti :oops:
Po izlasku iz bifea "Jagoda"... :D
Logovan

#9046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Logovan »

AS_sa wrote:hebo divlji zapad .... :x
mala maca za nas :roll: :roll:
smak

#9047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smak »

Sarajevo: Pucnjava na Otoci, nema povrijeđenih

U Gradačačkoj ulici u blizini ugostiteljskog objekta "Cepelin" u sarajevskom naselju Otoka u srijedu navečer je došlo do pucnjave u kojoj niko nije povrijeđen.

Naime, kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo za sada nepoznata osoba je ispalila hitac iz vatrenog oružja.

Pucnjava se dogodila nešto prije 23 sata, a prema riječima očevidaca prethodila joj je svađa u kojoj je učestvovala grupa mlađih muškaraca. Očevici navode kako je osoba koja je pucala nakon ispaljenog metka pobjegla iza zgrada.

Policija MUP-a KS je izašla na teren, a uviđaj je u toku.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110629163
erni3

#9048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

svjezi_ustipak

#9049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by svjezi_ustipak »

mi ili nemamo iste informacije ili imaju dva Kantona Sarajevo... :?
Obuca9

#9050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

Industrialyzer wrote:pa majku mu sta je ovo vise :roll: ko na GTA poceli , jos kad pocnu nosati motorke i sijeci raju :roll:
black wrote:Na raskršću ušli u automobil, oteli i opljačkali vozača
Nasluti ti GTA...
Locked