Dešavanja u Srbiji

Post Reply
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#9026 Re: Desavanja u Srbiji

Post by independer »

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100608028

Srbija priznala da je bila agresor na Republiku Bosnu i Hercegovinu!?

Bas bih volio da nam @Nokia protabiri ovaj clanak i da da svoje strucno misljenje o eventualnim pravnim posljedicama po Srbiju.

Nokiaaaaaaaaaaaa jaaaaaaavvvvvvviiiiiiiii seeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

:D :mrgreen: :-D :thumbup: :bih: :bih: :bih:
BiH-x

#9027 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Prijetnje mladima iz Beograda zbog odavanja počasti na Kapiji

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) dobila je 7. juna prijeteće pismo u kojem se nalaže da članovi ''profašističkih organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret Moja inicijativa'', koji su učestvovali u ''maršu mladih Beograđana u navodnom sjećanje na ubijenu mladost u Tuzli'', treba za godinu dana da napuste svoje prebivalište i presele se u Federaciju BiH, da osjete blagodati ljudskih prava i drugih prava potrebnih svakom čoveku.

Pismo potpisano s ''The Black Hand - Apis'' poslano je iz Australije.

U uvodnom dijelu pisma se naglašava da će ''svim članovima marša sudit preki sud za neizvršenje zadatka oko preseljenja, a počev od 15. juna 2010. godine bit će praćeni do izvršenja zadatka''.

''Ukoliko ima maloljetnih, onda moraju i roditelji da napuste Srbiju i s učesnikom nađu prebivalište u FBiH'', navodi se u pismu i ističe da je Vojska Republike Srpske (VRS) lažno optužena da je 25. maja 1995. godine ispalila granate na Kapiju mladosti u Tuzli, ''a to su učinile snage u Tuzli pod rukovodstvom američke CIA, engleskog SAS-a i snaga NATO-a da bi okrivili Srbe za navodni masakr''.

Inicijativa je slučaj prijavila nadležnim organima MUP-a.
BiH-x

#9028 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Skandalozno! Ceca na ikoni kao svetica!

Folk diva Svetlana Ražnatović naslikana je u vidu Bogorodice na ikoni, a fotografija ovog dela juče je preplavila internet!

Image

Kako Press saznaje, ovo neobičnu sliku uradio je student fakulteta umetnosti u jednom gradu u Srbiji, a ona je pre nekoliko dana postavljena na izložbi koju je organizovao taj fakultet!

Ikona" na kojoj je oslikana Ceca sa dekolteom i mikrofonom u ruci, izazvala je pravu pometnju među ljudima koji su je videli, a mnogi su se zapitali s kojim ciljem se umetnik poigrao sa svetim likom kao što je Bogorodica.

U izjavi za Press Svetlana Ražnatović je izrazila negodovanje zbog jednog ovakvog čina, objasnivši da je neprimereno igrati se sa svetinjom.

- Ne bih mnogo da komentarišem to što je urađeno. Da me je neko pitao, znao bi da ne želim da budem deo ovog projekta. Ne poznajem rad mladog umetnika niti ulazim u to da li je imao negativnu ili pozitivnu nameru! Smatram da to nisu stvari za igranje i mislim da mi nije mesto da budem predstavljena kao Bogorodica na ikoni, jer sam ja obično ljudsko biće koje ima i vrline i mane - rekla je Ceca.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet ... tica!.html

:lol:
MirkoM

#9029 Re: Desavanja u Srbiji

Post by MirkoM »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=437727

Lazu Ameri, znaju ljudi ovde da je Tadic propagator velikosrpske ideje :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9030 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

MirkoM wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=437727

http://www.youtube.com/watch?v=bKh1C6FYpGc&NR=1
Vot abaut đen. R.M., Goran Hadžić & Radovan Stanković?

Sva je priča izlišna i lažni su ''suosjećaji'', izvinjenja dok se ova trojica ne ukažu pred nadležnim sudovima.
kiky

#9031 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

usa & eu trenutno imaju previše domačih problema te im netreba nikakav novi cirkus na balkanu ...
u takvoj situaciji tadić sa svojim laganjem, petljanjem i kvazimirotvorstvom dođe ko alva ...
i vuk sit i ovce na broju ...
:D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9032 Re: Desavanja u Srbiji

kiky wrote:

usa & eu trenutno imaju previše domačih problema te im netreba nikakav novi cirkus na balkanu ...
u takvoj situaciji tadić sa svojim laganjem, petljanjem i kvazimirotvorstvom dođe ko alva ...
i vuk sit i ovce na broju ...
Samo jaganjci srebrenički fale,...
:(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9033 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Kad se neštHo Čita onda se Čita OD-DO a ne samo naslov :mrgreen: ....

Stajnberg: Podržavam Tadića
10. jun 2010. | 00:17 | Izvor: Tanjug Vašington -- Podržavamo predsednika Srbije Borisa Tadića na putu evropskih integracija, rekao je Glasu Amerike zamenik državnog sekretara Džejms Stajnberg.

On je istakao da je Tadić pokazao ozbiljnu zainteresovanost za izgradnju evropske budućnosti Srbije.

"U interesu je svih, ne samo srpskog naroda, da Srbija bude duboko usidrena u evropskoj areni i, ukoliko se opredeli za to - evroatlanskom okruženju. Smatram da smo unapredili i ojačali odnose", kazao je Stajnberg.

On je dodao da predsednik Srbije vodi i pozitivnu politiku prema Bosni i Hercegovini.

„Predsednik Tadić je, pre svega, jasno predočio da Srbija podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. On ne podržava podelu niti vidi budućnost Republike Srpske u asocijaciji sa Srbijom. To je veoma snažan signal svim liderima da moraju da rade u okviru države Bosne i Hercegovine. Mislim da on uživa poverenje srpskog vođstva u Bosni i Hercegovini, što smatram važnim", kazao je visoki američki zvaničnik.

Što se tiče daljeg američko-evropskog angažovanja, Stajnberg je rekao da će Brisel i Vašington ostati prisutni, kako region ni u jednom trenutku, kako se izrazio, „ne bi smatrao da je prepušten sam sebi".

Nedavno održana regionalna konferencija u Sarajevu odraz je uspešnih promena u post-konfliktnoom području jugoistočne Evrope, istakao je Stajnberg.

"Pozitivan znak je pre svega do sada ostvareni nivo udruženog angažovanja u regionu, kao i činjenica da je toliki broj regionalnih lidera i šefova diplomatija došao u Sarajevo da razmotri šta je ostvareno i šta treba činiti dalje. Tu je, zatim, i partnerstvo Sjedinjenih Država i Evrope u podsticanju i produbljivanju procesa evroatlantske integracije, što je takođe veoma pozitivan znak", kazao je on.

Ohrabruju i ostvareni konkretni koraci kao što je pristanak Srba i kosovskih Albanaca da sednu za isti konferencijiski sto, ili usvajanje akcionog plana za članstvo Bosne u NATO-u, kazao je on.

„Mislim da bi bilo rizično da Bosna zaostane zato što političko vođstvo nije spremno da donese teške odluke koje bi omogućile približavanje zemlje Evropskoj uniji i NATO-u“, dodao je Stajnberg.

Spor Beograda i Prištine oko statusa Kosova, takođe je jedno od ključnih pitanja regiona, kazao je on.

„Kao što je potpredsednik (SAD Džozef) Bajden tokom posete Srbiji rekao: 'možemo da se složimo da se ne slažemo u svemu.' Ali, nema nikakvog dvoumljenja u pogledu našeg stava. Kosovo je suvereno i nezavisno i to se neće promeniti. Paralelno sa radom na dugoročnijim pitanjima, bitno je da Srbija i Kosovo uspostave saradnju o praktičnim stvarima", naveo je Stajnberg.

"U interesu svih je rešavanje pitanja granica, carina i telekomunikacija. Takav pragmatičan pristup dozvoljava da se dve strane ne slože o svemu, ali omogućava rešavanje pitanja za dobrobit svih ljudi“, rekao je Stajberg.

On je ponovio više puta isticani stav Sjedinjenih Država da su ideje o podeli Kosova neprihvatljive. „To uopšte ne dolazi u obzir. Mislim da svi ostali ključni partneri, uključujući članice Evropske unije, pa čak i one koji imaju drugačiji pristup pitanju statusa, priznaju da bi podela Kosova bila krajnje opasna ideja.

Održavanje takve opcije samo produbljuje napetosti i otežava saradnju dve strane na praktičnim pitanjima. Moramo da radimo na temelju državnosti", kazao je on.
Stajberg je naveo da je "Kosovo suvereno i nezavisno i to se neće promeniti".

"U međuvremenu, dok budemo dugoročno radili na tome, važno je da Srbija i Kosovo uspostave saradnju u praktičnim pitanjima
", kazao je on.
inaĆe da citiram preCednika od Srbiju.....malo podsjeĆanje ne tako davno :mrgreen:

IZBOR ZA PREDSEDNIKA 2008 - BORIS TADIC & TOMISLAV NIKOLIC

Image

SUOČILI SE PREDSEDNIČKI KANDIDATI

Predsednički kandidat demokratske stranke i aktuelni predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da se Srbija nalazi na prekretnici i da će se 3. februara odlučivati kojim putem će Srbija ići dalje.

Tadić je naglasio da je dobro što postoje dva jasna puta, jedan koji je vodi u evropske integracije i bolji život, i drugi koji Srbiju vodi od Evrope, put koji Nikolić, Vojislav Šešelj i SRS dosledno sporovode.

Evropski put nema nikakvu alternativu, dodao je Tadić i naglasio da politika izolacije koja je dominirala devedesetih godina nije nikakva politika promena.

Naša budućnost, sadašnjost i tradicija su vezana direktno za Evropu, rekao je Tadić i zato nema nikakve dileme šta treba učiniti.

"Treba da osvojimo Evropu, treba da postignemo sve što je bitno za naše građane", rekao je on.

Tadić se zahvalio građanima koji su učestvobvali na izborima i tako pokazali da je Srbija stabilna
demokratija.

Znam da se teško živi, ali znam da smo na putu promena. Poboljšali smo plate, penzije, ali smo na sredini puta i ako sada stanemo, napravićemo veliku grešku, naglasio je Tadić.

Tomislav Nikolić je na početku svog izlaganja u trajanju od tri minuta Tadiću poklonio jabuku i zahvalio za razumevanje zbog njegovog kašnjenja.

Nikolić je rekao da on ne deli Srbiju i da Srbija nema dva puta, jer je svima cilj da građani Srbije žive bolje.

U kampanji govorim o putu ka Ruskoj federaciji, koji je potpuno otvoren, rekao je Nikolić, ali i putu prema EU na kojima ima prepreka koje treba otklanjati.

On se zahvalio narodnjačkoj koaliciji, DSS, SPS koji nisu podržali Tadića u drugom krugu izbora i "što su dobro procenili ko će pobediti".

Evropska unija koja vas je zdušno podržavala, rekla je večeras da put Srbije ne zavisi od predsedničkih izbora i da ponuda Srbiji i dalje stoji, naglasio je Nikolić.

"Ja Srbiju želim da pomirim, ja Srbiju volim svim srcem i večeras ću pokazati zašto vi ne treba da budete predsednik Srbije", istakao je Nikolić.

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je uslov za članstvo Srbije u Evropsku uniju ostanak Kosova u sastavu države, a predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić je istakao da veruje u budućnost celovite Srbije u EU.

Nikolić je u televizijskom duelu na RTS rekao da očekuje da će u razgovorima sa čelnicima EU doći do saznanja zašto je otimanje Kosova uslov za ulazak u uniju.

On je istakao da je uslov za ulazak u EU da "Kosovo i Metohija bude u sastavu Srbije po stavu EU".

"Nemojte od toga da bežite", poručio je Nikolić.

On je rekao da bi Tadić sebe trebao da krivi zbog toga što Srbija nije ušla u EU prethodnih osam godina, jer je sve vreme bio na vlasti.

Tadić je rekao da SRS, njen lider Vojislav Šešelj i predsednički kandidat Nikolić veruju u Evropu taman toliko kako glasi naslov knjige "EU satanistička tvorevina" koju je Šešelj napisao 2006. godine.

On je istakao da duboko veruje u evropsku budućnost Srbije zbog boljeg života njenih građana i istakao da se 3. februara odlučuje o evropskom putu Srbije.

"Da biste došli u Evropu ne smete da je vređate. Da bi Srbija došla u Evropu ne sme da bude uvređena. Ja duboko verujem u budućnost Srbije u Evropi, zajedno sa Kosovom - cele Srbije", istakao je Tadić.

On je rekao da očekuje da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU do kraja 2008. ili početkom 2009. godine i da će uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Mi ćemo taj ugovor potpisati prvom prilikom", rekao je Tadić.

Odgovarajući Tadiću, Nikolić je istakao da je prva prilika za potpisivanje sporazuma bila u ponedeljak, 28. januara.

"Što niste potpisali taj sporazum", upitao je Nikolić i rekao da "će možda nekom krišom otići da ga potpiše".

Nikolića je rekao da taj sporazum ne može ratifikovati parlament Srbije ukoliko se ne postavi uslov o kojem govore on, lider DSS Vojislav Koštunica i lider NS Velimir Ilić.

Govoreći o rešavanju budućeg statusa Kosova, Tadić je istakao da će nastaviti da vodi jedinstvenu državnu politiku o Kosovu koju su formulisali on i Koštunica i koja je dala rezultate prethodnih godina.

Tadić je istakao da se pored Rusije, koja vodi principijelnu politiku o nepovredivosti međunarodnog prava, i mnoge članice EU - Slovačka, Grčka, Španija, Kipar, Rumunija i druge zemlje protive nezavinosti Kosova.

"Nikada neću priznati nezavinost Kosova i Metohije i to sada kažem građanima Srbije, koji to vrlo dobro znaju", rekao je Tadić.

On je istakao da je Ustavom Srbije obavezan da brani integritet zemlje.

"To ću raditi i nakon ovih izbora, na osnovu zakletve predsednika Srbije", rekao je Tadić i istakao da politika izolacije nije politika odbrane Kosova.

Nikolić je rekao da Rezolucija 1244 omogućava da se Kosovo brani svih političkim i pravnim sredstvima "uz pomoć velikih prijatelja koje ovog časa ne treba da ljutimo".

Nikolić je istakao da je tražio sednicu skupštine o Kosovu, jer narod mora odlučiti "kako ćemo dalje sa onima koji priznaju Kosovo i Metohiju i proglase nezavisnost".

On je rekao da ima ogromno poverenje Srba sa Kosova, koji su, kako je napomenuo, glasali za njega u prvom krugu.

"Ja im i sada obećavam - nikada vas neću ostaviti na cedilu, a potpuno je jasno da mi sada imamo prijatelja koji će zaustaviti svaku akciju EU i SAD na priznavanju nezavinosti Kosova i Metohije", rekao je Nikolić.

On je istakao da će se, ukoliko postane predsednik Republike, zalagati za stvaranje efikasne, snažne i dobro opremljene Vojske Srbije koju će narod voleti.

Nikolić je optužio Tadića da je penzionisao generale po nalogu SAD.

Tadić je naglasio da se zalaže za snažnu vojsku i najavio da će 2010. godine biti završena reforma Vojske Srbije koja će postati profesionalna.

Vojska Srbije neće biti gurnuta u besmilene ratove, a SRS je pre 2000. godine bila deo vlasti koja je zlouporebljavala vojsku, rekao je Tadić i istakao da će o članstvu Srbije u NATO odlučiti građani na referendumu.

Srbija od Baltika preko Antlantika pa do pacifika :mrgreen: :thumbup:
PipiDugaDevetka

#9034 Re: Desavanja u Srbiji

pici wrote: Kad se neštHo Čita onda se Čita OD-DO a ne samo naslov :mrgreen: ....

Stajnberg: Podržavam Tadića
10. jun 2010. | 00:17 | Izvor: Tanjug Vašington -- Podržavamo predsednika Srbije Borisa Tadića na putu evropskih integracija, rekao je Glasu Amerike zamenik državnog sekretara Džejms Stajnberg.

On je istakao da je Tadić pokazao ozbiljnu zainteresovanost za izgradnju evropske budućnosti Srbije.

"U interesu je svih, ne samo srpskog naroda, da Srbija bude duboko usidrena u evropskoj areni i, ukoliko se opredeli za to - evroatlanskom okruženju. Smatram da smo unapredili i ojačali odnose", kazao je Stajnberg.

On je dodao da predsednik Srbije vodi i pozitivnu politiku prema Bosni i Hercegovini.

„Predsednik Tadić je, pre svega, jasno predočio da Srbija podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. On ne podržava podelu niti vidi budućnost Republike Srpske u asocijaciji sa Srbijom. To je veoma snažan signal svim liderima da moraju da rade u okviru države Bosne i Hercegovine. Mislim da on uživa poverenje srpskog vođstva u Bosni i Hercegovini, što smatram važnim", kazao je visoki američki zvaničnik.

Što se tiče daljeg američko-evropskog angažovanja, Stajnberg je rekao da će Brisel i Vašington ostati prisutni, kako region ni u jednom trenutku, kako se izrazio, „ne bi smatrao da je prepušten sam sebi".

Nedavno održana regionalna konferencija u Sarajevu odraz je uspešnih promena u post-konfliktnoom području jugoistočne Evrope, istakao je Stajnberg.

"Pozitivan znak je pre svega do sada ostvareni nivo udruženog angažovanja u regionu, kao i činjenica da je toliki broj regionalnih lidera i šefova diplomatija došao u Sarajevo da razmotri šta je ostvareno i šta treba činiti dalje. Tu je, zatim, i partnerstvo Sjedinjenih Država i Evrope u podsticanju i produbljivanju procesa evroatlantske integracije, što je takođe veoma pozitivan znak", kazao je on.

Ohrabruju i ostvareni konkretni koraci kao što je pristanak Srba i kosovskih Albanaca da sednu za isti konferencijiski sto, ili usvajanje akcionog plana za članstvo Bosne u NATO-u, kazao je on.

„Mislim da bi bilo rizično da Bosna zaostane zato što političko vođstvo nije spremno da donese teške odluke koje bi omogućile približavanje zemlje Evropskoj uniji i NATO-u“, dodao je Stajnberg.

Spor Beograda i Prištine oko statusa Kosova, takođe je jedno od ključnih pitanja regiona, kazao je on.

„Kao što je potpredsednik (SAD Džozef) Bajden tokom posete Srbiji rekao: 'možemo da se složimo da se ne slažemo u svemu.' Ali, nema nikakvog dvoumljenja u pogledu našeg stava. Kosovo je suvereno i nezavisno i to se neće promeniti. Paralelno sa radom na dugoročnijim pitanjima, bitno je da Srbija i Kosovo uspostave saradnju o praktičnim stvarima", naveo je Stajnberg.

"U interesu svih je rešavanje pitanja granica, carina i telekomunikacija. Takav pragmatičan pristup dozvoljava da se dve strane ne slože o svemu, ali omogućava rešavanje pitanja za dobrobit svih ljudi“, rekao je Stajberg.

On je ponovio više puta isticani stav Sjedinjenih Država da su ideje o podeli Kosova neprihvatljive. „To uopšte ne dolazi u obzir. Mislim da svi ostali ključni partneri, uključujući članice Evropske unije, pa čak i one koji imaju drugačiji pristup pitanju statusa, priznaju da bi podela Kosova bila krajnje opasna ideja.

Održavanje takve opcije samo produbljuje napetosti i otežava saradnju dve strane na praktičnim pitanjima. Moramo da radimo na temelju državnosti", kazao je on.
Stajberg je naveo da je "Kosovo suvereno i nezavisno i to se neće promeniti".

"U međuvremenu, dok budemo dugoročno radili na tome, važno je da Srbija i Kosovo uspostave saradnju u praktičnim pitanjima
", kazao je on.
inaĆe da citiram preCednika od Srbiju.....malo podsjeĆanje ne tako davno :mrgreen:

Srbija od Baltika preko Antlantika pa do pacifika :mrgreen: :thumbup:
Ni jedne riječi o Seržu Bramercu, đen. R.M., Goranu Hadžiću i Radovanu Stankoviću,...

Evo na, četnička bagro, ne moraš čitati, samo klikni i gledaj šta je najvažnije od svega u govoru Džejmsa Stajnberga:
pici

#9035 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Objavljeni službeni podatci
Mjesečna plata Borisa Tadića 1.400 eura
Službeni podatci o imovini oko 700 srbijanskih državnih dužnosnika, među kojima i predsjednika države, vlade i parlamenta, u četvrtak su prvi put objavljeni na internetskim stranicama srbijanske agencije za borbu protiv korupcije.

Po tim podatcima, mjesečna je plaća srbijanskog predsjednika Borisa Tadića oko 1400 eura, ne posjeduje nekretnine i automobil, nema pologe i ušteđevinu te živi u službenom stanu.

Predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković prijavio je plaću od oko 1290 eura, ima dionice i ušteđevinu, ali nije navedeno kolika je. Osim toga, Cvetković ima dva stana i automobil.

Pozivajući se na objavljene podatke, kao jednog od najbogatijih zastupnika u parlamentu mediji navode bivšeg ministra gospodarstva i privatizacije Aleksandra Vlahovića koji posjeduje sedam stanova te dionice u četirima bankama i sedam tvrtaka.

O zanimanju srbijanskih građana za imovinske kartice dužnosnika svjedoči povremena blokada i težak pristup internetskom portalu agencije za borbu protiv korupcije.

Građani mogu, uvjere li se da dužnosnici nisu naveli točne podatke o svojoj imovini, o tome obavijestiti agenciju, a dužnosniku koji ne prijavi imovinu ili dadne lažne podatke, prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.
(FENA)
Pa DoDi ima veĆu platu i od Bote i Mirka skupa :shock: .......nevjerovatno
felipe kajetano

#9036 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

:shock:

DoDi je odgovoran za globalno zagrijavanje, dam link cim nadjem :D
pici

#9037 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

felipe kajetano wrote::shock:

pa sad još nije dogurao do tog nivoa al za globalno DoDilend hapanje yes krivac il ipak nije :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9038 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

felipe kajetano wrote::shock:

A TaDi ga ladi.
Nego, jel istina da se Dodi svalera sa srpskom princezom, :D :D
and

#9039 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

Danas suđenje za paljenje džamije
11. jun 2010. | 01:13 | Izvor: B92
Beograd -- Suđenje grupi od 20 optuženih za učestvovanje u neredima u kojima je pre šest godina zapaljena beogradska Bajrakli džamija danas počinje iznova.

Oni se terete za učestvovanje u skupini koja je izvršila krivično delo.

Suđenje je počelo pre više od godinu dana, pred tadašnjim Prvim opštinskim sudom, ali je moralo da bude vraćeno na početak, zbog promene predsedavajućeg sudije usled reforme pravosuđa.

"Odlaganja više nema. Suđenje za paljenje Bajrakli džamije počinje 11. juna”, rekla je 17. maja Ivana Ramić, predsednica novog sudskog veća, koje je nakon reforme pravosuđa preuzelo procesuiranje optuženih za paljenja džamije.

Početak suđenja je tada odložen, jer je jedan od branilaca tek angažovan i nije stigao da se upozna s predmetom, ali to više neće moći da bude razlog odlaganja.

Prema optužnici, nakon nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu, demonstranti koji su se okupili u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, probili su policijski kordon koji je sprečavao prilaz Bajrakli džamiji.

Uz povike "ubij Šiptara" provalili su u dvorište džamije, polupali prozore i inventar, a zatim je i zapalili. Te noći izgorela je i biblioteka sa više od sedam hiljada knjiga velike vrednosti.

Za učešće u grupi koja je zapalila jedinu beogradsku džamiju optuženo je 20 osoba, a za krivično delo koje im se stavlja na teret zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine.

Jedan od optuženih je i vođa navijača "Partizana", Miloš Radisavljević Kimi, koji je uhapšen zbog pretnji autorki "Insajdera" Brankici Stanković, kada je s grupom navijača na Partizanovom stadionu skandirao "opasna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija”, uz šutiranje i probadanje gumene lutke, koja predstavlja našu novinarku.

Glavnookrivljeni za paljenje džamije iz 17. veka, Stevan Gajić, osuđen je u međuvremenu na tri meseca zatvora, uslovno na tri godine.

Tužilaštvo je nedavno najavilo da će biti istraženo da li postoji odgovornost državnih organa zbog ovih nereda.

Podsetimo da je tadašnji prvi čovek SUP-a Beograd Milan Obradović zbog paljenja Bajrakli džamije smenjen, a kao zvanični razlog bilo je navedeno da nije upotrebio sve zakonske mere da spreči nasilje.

Međutim, Obradović je za "Insajder" 2005. godine rekao da nije naredio primenu sile po direktnom naređenju tadašnjeg ministra policije Dragana Jočića.

Inače, iste noći u neredima koji su izbili, spaljena je i džamija u Nišu. Presuda za to delo doneta je još polovinom 2005. godine, kada je jedna osoba osuđena na pet meseci zatvora, sedam na po tri meseca, a dve osobe su oslobođene.
Abacija

#9040 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Neprekidni feljton: Srbija i ratni zločini

Kako da se ubice osećaju bolje

Piše: Bojan Tončić

Ah, te žene: supruga najpoznatijeg komandanta Vojske Republike Srpske Bosiljka Mladić privedena je u utorak u Prvi opštinski sud u Beogradu, gde je protiv nje pokrenut krivični postupak zbog nedozvoljenog držanja oružja koje je prilikom pretresa decembra 2008. policija pronašla u njenoj kući. Arsenal solidan, automat „hekler&koh“, četiri pištolja marke „zastava“, lovačka puška i municija. Advokat Ratka Mladića kaže da je sve bilo „u Ratkovom ormanu koji ona nije ni otvarala“.

Što rek'o Vojislav Šešelj kad je daleke 1992. policija, šmirajući nevešto zaštitu Hrvata u Hrtkovcima, pronašla pištolj kod Ostoje Sibinčića, „ne mislite, valjda, da je kod četničkog vojvode trebalo da pronađu klavir“.

Bosiljka može u svoju i u korist svog muža da laže, nije, eto, zavirila u orman da proveri ima li moljaca u uniformama i beleškama, treba li da idu na hemijsko čišćenje, da li je zaostao koji par vunenih čarapa u kojima se tako nečujno hoda. Ne razaznaje se, međutim, iz novinske vesti zbog čega se toliko dugo čekalo na pokretanje postupka protiv prve dame genocida.

Uostalom, nada se porodica da će Mladić uskoro biti proglašen mrtvim, a advokat kaže i da je u Mladićevo rodno mesto Kalinovik podneo zahtev za izdavanje krštenice, izvoda iz matične knjige rođenih. Bez krštenice nema smrtovnice, a Šaljić kaže da možda neko odugovlači izdavanje.

Ja imam više...: Još jedna žena nije znala šta ima u kući, ni kod Svetlane Ražnatović prilikom pretresa tokom akcije Sablja u martu 2003. nije pronađen klavir, mada se muzikom bavi. U kući ubijenog zlikovca Željka Ražnatovića, u blindiranom bunkeru, pronađeni su 21 pištolj i revolver, tri sanduka municije kalibra 7,62 milimetra, busole, laserski daljinomer, nišanski teleobjektiv, samostrel sa 20 strela, prigušivači za „škorpione“ i „heklere“, i pendreci. Bez alata - nema ni zanata, ali ko je od dvojice zlikovaca bio veći majstor svog posla u državnoj službi od naših para ne bi trebalo procenjivati na osnovu nađenog oružja. Jer, ko zna gde su ga još sakrili.

Optužnice protiv udovice ratnog zločinca nema, tužilac koji je podneo zahtev za pokretanje istrage nije prošao reizbor, Tužilaštvo ne saopštava da li je predmet dodeljen nekom drugom. Ona peva i zabavlja vaskoliko srpstvo.

Može da zvuči kao zanimljivost, ali, podsetimo se, na parkiralištu pored vile Svetlane Ražnatović građevinski radnici su u aprilu prošle godine slučajno pronašli 15 kilograma eksploziva trotil, a policija je saopštila da istražuje ima li to veze sa pevačicom. Ne i do čega je došla. Možda su Arkanovi krišom zakopali tu pogaču, ko zna čemu će valjati, možda je neko tom količinom, dovoljnom da digne u zrak pola Avale sa sve tornjem hteo nešto da proslavi, da, kao što se nagađalo ubije Svetlanu Ražnatović, možda je nekom ispao, tek, nije pronađen u Narodnoj biblioteci. nego na uglu Sokobanjske i Ljutice Bogdana, pored Arkanove vile i stožera rahmetli Stranke srpskog jedinstva. U vreme dok je Arkan bio živ govorilo se i o velikim količinama oružja na „Marakani“, početkom rata u Hrvatskoj, potom i na stadionu „Obilića“. Nema dokaza.

Kontinuitet zločina SPS u radnom pravu:

Izvesno je da Bosiljka Mladić neće dobiti zaposlenje, ona čeka muževljevu penziju; Svetlana Ražnatović je slobodna umetnica. One su zbrinute, ali ima o kome da se brine. Za dve porodice postarao se Dušan Bajatović, generalni direktor JP „Srbijagas i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera Tadićevih demokrata i svekolikih boraca protiv Slobodana Miloševića. On je priznao da je protivzakonito zaposlio dvojicu članova iz porodica ratnih zločinaca Stanišić i Simatović. Najbliže rođake (nije saopšteno koje) Jovice Stanišića i Franka Simatovića, prvog čoveka Resora državne bezbednosti Srbije i komandanta zlikovačke državne falange Crvene beretke, Jedinice za specijalne operacije. Kreatora i izvođača ratnih zločina diljem bivše Jugoslavije. Bajatović je rekao da je prekršio zakone „da bi se haški optuženici osećali bolje“.

A i zaslužili su, o tome se maja 2003. kada su uhapšeni, izjasnila tadašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte. U njenoj se optužnici navodi da je DB Srbije, počev od maja 1991. godine osnivala ili pomagala osnivanje nelegalnih, tajnih formacija, koje su preduzimale "specijalne vojne operacije" najpre u Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini. Optužnica navodi da su Stanišić i Simatović od aprila 1991. godine organizovali, obučavali, opremali i finansirali jedinice policije RSK, takozvanu "Martićevu policiju", te da su od marta 1992. godine jedinice DB-a Srbije učestvovale u operacijama u Bosni. Državna bezbednost imala je, po slovu optužnice, „kontrolu nad „Crvenim beretkama“, pripadnicima paravojne formacije Željka Ražnatovića Arkana, policijom krajiških Srba. Stanišić i Simatović terete se u optužnici za više od 700 ubistava, za koja se veruje da su ih počinile ove formacije u Krajini, Istočnoj Slavoniji, Bijeljini, Zvorniku, Bosanskom Šamcu, Doboju...

Dopunska zaštita zločinaca: Sada se, valjda, „osećaju bolje“, nego kada su „u periodu od 1991. do 1995. godine, bili učesnici u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, u koji su se udružili srpski političari, pripadnici policije i jugoslovenske vojske, kako bi proširili granice srpske države i sa tih prostora proterali nesrpsko stanovništvo“ (optužnica).

Iako solidno zaštićeni državnim parama, sve po sramnoj uredbi kojom im je obezbeđena pomoć - ako njihove porodice imaju primanja manja od prosečne plate u Srbiji isplaćuje im se razlika, imaju pravo na avionske karte i džeparce i koješta, ostvarili su, rečnikom državne uprave, i pravo na dopunsku zaštitu. Neformalnu doduše, ali zašto ne i formalnu. Kao da će neko njihove bliske rođake da otpusti i kao da će Bajatović biti kažnjen za kršenje zakona. Smenjen, možda, zbog toga što pomaže egzekutore zločina kreiranog u njegovoj partiji?

Tako smo došli i do još jedne potvrde kontinuiteta sa državnim zločinima, od čega nemamo nikakve koristi, već samo osećanje stida i usamljenosti. Nekom ovo i ne smeta.

Većini, valjda.
HORN1

#9041 Re: Desavanja u Srbiji

Post by HORN1 »

PipiDugaDevetka wrote:

Sva je priča izlišna i lažni su ''suosjećaji'', izvinjenja dok se ova trojica ne ukažu pred nadležnim sudovima.

Lažna je i ostaće lažna, da bi se srbija prilagodila modernim vremenima i razmišljanju u skladu sa modernim shvatanjima razvoja suradnje i normalnog života trebali bi reorganizovati srpsku pravoslavnu crkvu i pohapsiti ubice koji kad neubijaju po državama u okruženju ubijaju u samoj srbiji pa i najpametnije među sobom kao što su ubili Zorana Đinđiča a sve pod utjecajem pravoslavne crkve.
Stvarno, neznaš šta je potrebno da ih pogodi da bi se opametili i zaboravili nasilna osvajanje teritorija i stvaranje velike srbije nasilnim putem, možda bi se opametili tek kad bi ih pogodilo što i Japance 1945god.

http://www.zemljabosna.com/sadrzaj1.html
http://www.youtube.com/watch?v=djKHXBEb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AwNgQru_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=N2Z3G0D3 ... re=related
MirkoM

#9042 Re: Desavanja u Srbiji

Post by MirkoM »

HORN1 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Lažna je i ostaće lažna, da bi se srbija prilagodila modernim vremenima i razmišljanju u skladu sa modernim shvatanjima razvoja suradnje i normalnog života trebali bi reorganizovati srpsku pravoslavnu crkvu i pohapsiti ubice koji kad neubijaju po državama u okruženju ubijaju u samoj srbiji pa i najpametnije među sobom kao što su ubili Zorana Đinđiča a sve pod utjecajem pravoslavne crkve.
Stvarno, neznaš šta je potrebno da ih pogodi da bi se opametili i zaboravili nasilna osvajanje teritorija i stvaranje velike srbije nasilnim putem, možda bi se opametili tek kad bi ih pogodilo što i Japance 1945god.

Samo prvi link je dovoljan da se vidi sta te pokrece, koja pogresna ideologija, ne cudi me sto spominjes bacanje atomske bombe na Srbiju. Takvi pricaju o "modernim vremenima". Ti si zalutao i u vremenu i u prostoru.
kiky

#9043 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

najdraže nam komšije ...
nemojte se sekirat zbog rezultata sa svjetskog ...
sve je to samo šport ...
HORN1

#9044 Re: Desavanja u Srbiji

Post by HORN1 »

MirkoM wrote:
HORN1 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Samo prvi link je dovoljan da se vidi sta te pokrece, koja pogresna ideologija, ne cudi me sto spominjes bacanje atomske bombe na Srbiju. Takvi pricaju o "modernim vremenima". Ti si zalutao i u vremenu i u prostoru.
Nije dovoljan prvi link da vas opomene. Klali silovali i ubijali ste druge bez razloga ( ili vam je dovoljan razlog da želite drugom oteti što ima) a to sad činite i najboljima među vama koji su htjeli da vas izvuku iz mračnog doba osvajanja i klanja.
Pročitaj bolje šta pišem. Navodim ludu politiku koju je srpski narod prihvatio pod nekim utjecajem (vjerovatno pravoslavne crkve) i sprovodi je konstantno u zadnjih dvjesta godina. Pokušavam pomaoći srpskom narodu koji je davno prešao mnoge granice i potrebno mu je što pre otrežnjenje da nebi postao svima veoma mrzak i nepoželjan u blizini.
Ja lično nemrzim nijedan narod a pogotovo narode koji su sa ovih prostora, ista genetika, uglavnom kultura, zajedno smo odrastali, zajednički preci i ogronno drugih stvari koje su nam zajedničke i iste. Nemožeš mrziti sebe i svoje ali im možeš pomoći i na način da ih opomeneš da su prešli granicu i taj njihov prelazak može otići u neželjenom smjeru.
Kad bi htjeo da naštetim srpskom narodu glumio bi bzgranično prijateljstvo ili još bolje kao Emir Kusturica prišao njima i napravio takve poteze u ekonomiji da bi im se zavrtjelo u glavi i mnogi se dugo nebi oporavili.
Imate vi sad dosta problema sa svojim ratnim pljačkašima i ubicama koji su naučili dobro živjeti na tuđi račun pljačkajući po Bosni i Hrvatskoj a sad kad te pljačke nema moraćete se obračunati s njima a kako se možete sad obračunati sa kriminalcima mogli ste i prije da nerade onakve stvari po Bosni.
Meni je sreća da niste bili u mogućnosti da mi silujete i pobijete djecu a vjerujte da je to i vama velika sreća.
U mom kraju ima dosta izbjeglica koji su doselili u različitim vremenima u zadnjih dvjestotinjak godina a kao posljedica srpskih progona i njihove nasilne težnje za osvajanjem teritorija drugih.
Jeno da te pitam, šta bi vi na našem mjestu, da vas netko konstantno pokušava istrijebiti u zadnjih stopedeset godina šta bi radio, bili rekao nakon dvanestak pokušaja gdje su vam pobili, silovali i protjerali mnoge sunarodnjake nema problema idemo dalje vjerujemo vam da nam nećete opet to praviti ili bi upozoravali svoj narod na ponovnu mogućnost da kolju i siluju djecu i žene a sve istrebljuju i protjeruju. Dali bi tražili da se osudi i kazni takvo ponašanje ne zbog želje da bude teško njima nego zbog želje da uvide ako im se neisplati takvo ponašanje da neće više napadati i raditi sve te grozne stvari mom narodu. Ima li nečeg lošeg da neželim da se takve stvari ponavljaju mom narodu ili je to fundematelizam i zaostalost. Ne zagovaram ja osvajanje srbije i istrebljenje srba da bi im oteli teritoriju ali ako nastave sa konstantnim nasrtanjima na bosanski narod i njihovu zemlju logički je zagovarati sprečavanje ponovnih nasrtaja na moj narod.
HORN1

#9045 Re: Desavanja u Srbiji

Post by HORN1 »

MirkoM wrote:
HORN1 wrote:

Prosvjetli me, tako što ćeš mi objasniti koja je to pogrežna ideologija. Jeli pogrešno da želim da prestane srpsko nasrtanje i ugrožavanje Bosanaca a sve iz želje za velikom srbijom.
Objasni mi isto šta je pogrešno u prvom linku, možda naslov zemljabosna.
behavac

#9046 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

Pocinje ratifikacija

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... acija-SSPa

Kad ce li i nama poceti ???
vee-jay

#9047 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

behavac wrote:Pocinje ratifikacija

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... acija-SSPa

Kad ce li i nama poceti ???
a) pocela je znaci i tebi

b) kad nam vi dopustite :wink:
kiky

#9048 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

srbijanci su nam kidnapovali još jednog građanina ...
zbog, navodno, zločina u hrvatskoj ...
to je slika i prilika srbijanske politike prema bosni ...
tihi hladni rat ...
sretan vam ssp ...
asadaspektakl

#9049 Re: Desavanja u Srbiji

Post by asadaspektakl »

Penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, osuđen za genocid u Srebrenici, psihički je sve lošije zbog provokacija radikalnih islamskih fundamentalista u zatvoru "Long Lartin" gdje je premješten nakon pokušaja ubistva u ćeliji engleskog zatvora "Wakefield".

"Kao da se nalazi usred Teherana. Vjerujem da je 90 posto osuđenika radikalnih islamista od kojih je dosta njih najvjerovatnije ratovalo u Bosni", kazao je Mladen Đurković, Krstićev zet koji je sa suprugom Tamarom bio u posjeti bivšem generalu.

"Trenutno se nalazi u zatvorskom stacionaru i to pod neviđenim mjerama sigurnosti i mada ne postoji mogućnost fizičkog kontakta sa drugim osuđenicima, oni su, a riječ je o pretežno islamistima, već saznali gdje se tačno nalazi i svakodnevno nastavljaju sa psihičkim provokacijama zbog čega je on pod stravičnim stresom", kazao je Đurković za srbijanske Vesti.

Prema njegovim riječima, Krstić se uspješno oporavlja od fizičkih povreda koje je zadobio u svojoj ćeliji od stane trojice islamskih fundamentalista kada je jedva izvukao živu glavu, ali je uplašen zbog provokacija koje ne prestaju.

"Zatvorska uprava mu je omogućila da dnevno pola sata šeta po dvorištu potpuno sam i to je zaista veliki pomak jer više od pola godine nije izlazio iz svoje ćelije. Ali, problemi nastaju prilikom tih kolektivnih šetnji. Radikalni islamski fundamentalisti su saznali u kojoj je ćeliji i bukvalno svakog dana čim izađu u šetnju okreću se prema njegovom prozoru i kreće kanonada uvreda, prijetnji i provokacija mada im on ne daje ni najmanji povod, pa čak tokom tih šetnji i ne prilazi blizu prozoru. Dobacuju mu i na arapskom i na engleskom, ali i na srpskom, pa on pretpostavlja da je riječ o ljudima koji su učestvovali u ratu u BiH. Prije nekoliko dana neki od njih su prišli jako blizu njegovom prozoru i tiho ponavljali desetinu puta: "Dobar dan, kako ste" i odmah odgovarali: "Dobro smo, a kako ste vi". To je užasan pritisak kome je izložen i priznao nam je da nije siguran koliko dugo još može da izdrži psihički ovakvu torturu", prenose Vesti riječi Mladena Đurkovića, koji dodaje da se i general, ali i porodica nadaju da će vlasti u Srbiji, ali i Haški tribunal nešto preduzeti kako bi ga zaštitili.

Zatvor "Long Lartin" mediji u Velikoj Britaniji u šali nazivaju i "terorističkim štabom", zato što je u njega smješten veliki broj pripadnika Al Kaide.
bingov buraz

#9050 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

asadaspektakl wrote:
Penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, osuđen za genocid u Srebrenici, psihički je sve lošije zbog provokacija radikalnih islamskih fundamentalista u zatvoru "Long Lartin" gdje je premješten nakon pokušaja ubistva u ćeliji engleskog zatvora "Wakefield".

"Kao da se nalazi usred Teherana. Vjerujem da je 90 posto osuđenika radikalnih islamista od kojih je dosta njih najvjerovatnije ratovalo u Bosni", kazao je Mladen Đurković, Krstićev zet koji je sa suprugom Tamarom bio u posjeti bivšem generalu.

"Trenutno se nalazi u zatvorskom stacionaru i to pod neviđenim mjerama sigurnosti i mada ne postoji mogućnost fizičkog kontakta sa drugim osuđenicima, oni su, a riječ je o pretežno islamistima, već saznali gdje se tačno nalazi i svakodnevno nastavljaju sa psihičkim provokacijama zbog čega je on pod stravičnim stresom", kazao je Đurković za srbijanske Vesti.

Prema njegovim riječima, Krstić se uspješno oporavlja od fizičkih povreda koje je zadobio u svojoj ćeliji od stane trojice islamskih fundamentalista kada je jedva izvukao živu glavu, ali je uplašen zbog provokacija koje ne prestaju.

"Zatvorska uprava mu je omogućila da dnevno pola sata šeta po dvorištu potpuno sam i to je zaista veliki pomak jer više od pola godine nije izlazio iz svoje ćelije. Ali, problemi nastaju prilikom tih kolektivnih šetnji. Radikalni islamski fundamentalisti su saznali u kojoj je ćeliji i bukvalno svakog dana čim izađu u šetnju okreću se prema njegovom prozoru i kreće kanonada uvreda, prijetnji i provokacija mada im on ne daje ni najmanji povod, pa čak tokom tih šetnji i ne prilazi blizu prozoru. Dobacuju mu i na arapskom i na engleskom, ali i na srpskom, pa on pretpostavlja da je riječ o ljudima koji su učestvovali u ratu u BiH. Prije nekoliko dana neki od njih su prišli jako blizu njegovom prozoru i tiho ponavljali desetinu puta: "Dobar dan, kako ste" i odmah odgovarali: "Dobro smo, a kako ste vi". To je užasan pritisak kome je izložen i priznao nam je da nije siguran koliko dugo još može da izdrži psihički ovakvu torturu", prenose Vesti riječi Mladena Đurkovića, koji dodaje da se i general, ali i porodica nadaju da će vlasti u Srbiji, ali i Haški tribunal nešto preduzeti kako bi ga zaštitili.

Zatvor "Long Lartin" mediji u Velikoj Britaniji u šali nazivaju i "terorističkim štabom", zato što je u njega smješten veliki broj pripadnika Al Kaide.
:lol: :lol:
uce jezik ljudi,next lesson is ''moje ime je...''

Inace sav sam se osuo od sikiracije za jadnim generalom :-)
Post Reply