Da.sumirprimus wrote:znaci supljaJimmy McNulty wrote: Pa napisao sam gore. Sad zasad nemam namjeru napuštati BiH, ali izjalove li se moji planovi, druge opcije neću imati.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9026 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Nazif_Gljiva
#9027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je u taj vakat i moglo proći, reci nekome danas da si majstor koji stvara. Mrka kapa je svakome ko ode bez škole. Da li znaju jezik, ili su ono baš old school?muha_sa wrote:kod mene nema tajniNazif_Gljiva wrote:Pa eto ima ih... A šta su tečo i teča po zanimanju? Ako nije tajna.muha_sa wrote:puna Njemacka hirurga iz BiH![]()
tetak majstor koji stvara--što oci vide ruke odrade![]()
tetka medicinska sestra
Ja radim sa švabama, koji veze sa životom nemaju, ali su počeli 80-ih godina. On je zaštićeniji od polarnog medvjeda.
-
sumirprimus
#9028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
taman ono istocna njemacka kolko stan kolko internet eto i rucka jele 
- konjislav
#9029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci pao sam na testu?muha_sa wrote:evo ga--nisi ni mjesec a vec si poceo podjebavatkonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
- konjislav
#9030 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije mi ovo prvi put. Bio sam vise puta ranije u Minhenu jos kao student. Sada je to malo drugacije, tu su i zena i dijete.Maraschino wrote:Pusti ga malo. To je prva euforija.muha_sa wrote:evo ga--nisi ni mjesec a vec si poceo podjebavatkonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
Sada nema zajebancije.
- mirsek
#9031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To su oni sto ih firma placa haman onako, jer im je otpremnina prevelika da prekinu radni odnos pred penziju ?Nazif_Gljiva wrote:
To je u taj vakat i moglo proći, reci nekome danas da si majstor koji stvara. Mrka kapa je svakome ko ode bez škole. Da li znaju jezik, ili su ono baš old school?
Ja radim sa švabama, koji veze sa životom nemaju, ali su počeli 80-ih godina. On je zaštićeniji od polarnog medvjeda.
- konjislav
#9032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Auuuuu bas mi se svidja ta duga preko kapije.512MB wrote:Ajd ti ne kenjaj, kako ti je u Berlinu sa tim crncima, arapima i fukarom, jebote Berlin, nemere prismrdit Rajvosa i Bjelasnici... imal tamo gljiva na picikonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
- konjislav
#9033 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pomozi covjeku ako mozes. Ako ne mozes, nemoj odmagati i na muku prisjedati.sumirprimus wrote:znaci supljaJimmy McNulty wrote: Pa napisao sam gore. Sad zasad nemam namjeru napuštati BiH, ali izjalove li se moji planovi, druge opcije neću imati.
- muha_sa
#9034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma jokkonjislav wrote:Znaci pao sam na testu?muha_sa wrote:evo ga--nisi ni mjesec a vec si poceo podjebavatkonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
-
sumirprimus
#9035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
me nece ni ici dzaba samo postavlja pitanja bakonjislav wrote:Pomozi covjeku ako mozes. Ako ne mozes, nemoj odmagati i na muku prisjedati.sumirprimus wrote:znaci supljaJimmy McNulty wrote: Pa napisao sam gore. Sad zasad nemam namjeru napuštati BiH, ali izjalove li se moji planovi, druge opcije neću imati.
-
espn
#9036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Wooow512MB wrote:Ajd ti ne kenjaj, kako ti je u Berlinu sa tim crncima, arapima i fukarom, jebote Berlin, nemere prismrdit Rajvosa i Bjelasnici... imal tamo gljiva na picikonjislav wrote: Ma kakvi, bolje ti tamo u Bosni. Ostajte u Bosni, sve sto kazu za truli zapad lazu i nije istina.![]()
![]()
Last edited by espn on 19/03/2019 15:24, edited 2 times in total.
-
Seyfo
#9037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja mislim da će kroz koju godinu Konjislav plakati za Bosnom, za ćevapima,sirnicama,uštipcima, sjeći vene kad čuje našu muziku i ovdje na forumu radikalno promijeniti retoriku u smjeru "truli zapad i Bosna u srcu". To su sve unaprijed poznate faze: euforija, (vidi vajrlesa u metrou, vidi gejevi se drže za ruke, vidi eura na računu, vidi mečke u garaži, vidi ovo Tita mi a ja u Bosni gubio vrijeme),zatim adaptacija, asimilacija, nostalgija,nakon koje slijedi plakanje i kukanje. Eh sad, dalje je neizvjesno hoće li se vratiti pa kao Melburn smatrati vrhuncem života igranje fudbala s rajom i picu s gljivama (btw nema ga a snijeg se otopio??) ili će ipak čekati penziju u tuđini,okružen nostalgijom: na zidovima slike naše reprezentacije i zastave, Alije I., novinski članci o Bosni..
-
Nivelacija
#9038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I dalje lazne svabe ismijavaju Bosnu predvodjene glavnim laznjakom 512MB
- muha_sa
#9039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo wrote:Ja mislim da će kroz koju godinu Konjislav plakati za Bosnom, za ćevapima,sirnicama,uštipcima, sjeći vene kad čuje našu muziku i ovdje na forumu radikalno promijeniti retoriku u smjeru "truli zapad i Bosna u srcu". To su sve unaprijed poznate faze: euforija, (vidi vajrlesa u metrou, vidi gejevi se drže za ruke, vidi eura na računu, vidi mečke u garaži, vidi ovo Tita mi a ja u Bosni gubio vrijeme),zatim adaptacija, asimilacija, nostalgija,nakon koje slijedi plakanje i kukanje. Eh sad, dalje je neizvjesno hoće li se vratiti pa kao Melburn smatrati vrhuncem života igranje fudbala s rajom i picu s gljivama (btw nema ga a snijeg se otopio??) ili će ipak čekati penziju u tuđini,okružen nostalgijom: na zidovima slike naše reprezentacije i zastave, Alije I., novinski članci o Bosni..
baška ovo na sred zida u dnevnom boravku
- mirsek
#9040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pljuvati po trenutnom sistemu i finansijskoj situaciji nije pljuvanje po domovini. Niko ovdje ne mrzi BIH, stavise voli je ali zivjeti se mora i bukvalno smo "otjerani" ako nam je nekakav normalan evropski zivot u planu.muha_sa wrote: ma joksamo nemoj pljuvat po domovini iz koje si otišo i bit ceš
- muha_sa
#9041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebi sve po spisku Bakiru i ostaloj politickoj bulumenti--al nemoj pljuvat BiHmirsek wrote:Pljuvati po trenutnom sistemu i finansijskoj situaciji nije pljuvanje po domovini. Niko ovdje ne mrzi BIH, stavise voli je ali zivjeti se mora i bukvalno smo "otjerani" ako nam je nekakav normalan evropski zivot u planu.muha_sa wrote: ma joksamo nemoj pljuvat po domovini iz koje si otišo i bit ceš
to govorim
- mirsek
#9042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jebem, i na izborima kad glasam i ovako. Kad psujem BIH psujem sve to zajedno ali ne psujem domovinu ako me kontas.muha_sa wrote:Jebi sve po spisku Bakiru i ostaloj politickoj bulumenti--al nemoj pljuvat BiHmirsek wrote:Pljuvati po trenutnom sistemu i finansijskoj situaciji nije pljuvanje po domovini. Niko ovdje ne mrzi BIH, stavise voli je ali zivjeti se mora i bukvalno smo "otjerani" ako nam je nekakav normalan evropski zivot u planu.muha_sa wrote: ma joksamo nemoj pljuvat po domovini iz koje si otišo i bit ceš
to govorim
- 512MB
#9043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evropa je selo, danas studiras u Becu, sutra zivis u Berlinu il Londonu, brze skocim u Stockholm posjetit rodbinu neg iz Rajvosa u Kakanj... ljudi zive, rade, putuju, globalizacija uzela maha. Dok samo u BiH ko da ides na Mars ako se poslovno preselis u drugi grad
Jebla vas nostalgija, za dobar zivot trebam sredjenu financijsku situaciju i moju najblizu porodicu uz mene, barem dok su djeca... ostalo (raja, cevapi, BiH, rodbina, fuka, ...) se nafata kad i ako imas vremena, al sigurno ne svaki drugi dan, nit imam volje za to nit vremena...
Jebla vas nostalgija, za dobar zivot trebam sredjenu financijsku situaciju i moju najblizu porodicu uz mene, barem dok su djeca... ostalo (raja, cevapi, BiH, rodbina, fuka, ...) se nafata kad i ako imas vremena, al sigurno ne svaki drugi dan, nit imam volje za to nit vremena...
-
Nazif_Gljiva
#9044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije Bakir kriv što naš narod voli da ga se jebe u dupe na svakom koraku. Bakir samo utrljava guščju mast i stenje. I ostali naravno, da ne bude Bake vakav, nakav.
- muha_sa
#9045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Evropa je selo, danas studiras u Becu, sutra zivis u Berlinu il Londonu, brze skocim u Stockholm posjetit rodbinu neg iz Rajvosa u Kakanj... ljudi zive, rade, putuju, globalizacija uzela maha. Dok samo u BiH ko da ides na Mars ako se poslovno preselis u drugi grad![]()
-
Melbourne_Australia
#9046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakve fukare zive po dijaspori..Slikaju slike gradova po Njemackoj
Tesko je biti fukara pa onda otici vani, kriva ti je mater sto te rodila, tata sto te je napravio, svi su krivi jer si ti kokuz bio i morao otici...A onda od muke i seljakluka jedino sto ti je ostalo je da pljujes po BIH...Joj pacenika , tacno se vidi ko je bio fukara u BIH prije nego sto je otisao po pisanju...A jos ih vise boli kad osoba zivi u BIH a ima vise od njega i bolje zivi od njega a nije lopov a nije na budzetu...Oni tacno tada hoce da se roknu...Uglavnom nema gore sorte ljudi ( ne svi) ali velika vecina od ljudi koji su od muke i jada otisli u dijasporu..Evo mene u Austriji vec 5 dana u posjeti, znaci na kurac nabijem ovaj stil zivota....Nikoga ne mozes uhvatiti da izadje na pice radnim danom....Sutra kuci i jedva cekam....Jbt 18 godina sam zivio u zemlji koja je za evropu Dzenet u svakom pogledu i nikad nisam ni spomenuo a nikad nisam ni patio za njom kad sam se tivra u Sa...Jer nigdje nije kao kuci , naravno ako nisi fukara i kokuz...A grohotom se smijem kad mi pisu iz Austrije i iz Njemacke i kurce se
Znaci Njemacka dno dna u svakom pogledu, da barem zivi u Barceloni ili Parizu recimo ili u Italiji na obali a ono iz sela nekoga pored Achena tipka

Last edited by Melbourne_Australia on 19/03/2019 15:55, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#9047 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne zaborave kurac, ovdje misu ili kako vec zovu na engleskom sluzeBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
Da dijete ne zaboravi selam nazvat nani il pomoz Bog đedu... (ako ignorišemo tvrdnju forumaša da Srbi nikad ne zaboravljaju svoj jezik)
Il ako već odeš, onda se pobrinuti da se što manje integrišete u zajednicu i živjeti u getu da ti dijete nikad naglasak ne izgubi.
- HardcoreMX
#9048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ti zivis tamo gdje se ne cuju otkucaji lopte za basket.HardcoreMX wrote:budala zivi gdje je rodjen, a pametan gdje mu je bolje...narodna
-
detroit-mercy
#9050 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ali veoma cesto osporava tu prvobitnu akumulaciju kapitalapustopoljina wrote:Pa uradi upravo tako.mirsek wrote: Ne bih se odrekao, naravno.
Problem je, po meni, sto Havana previse naglaska daje sentimentu kao da je to dovoljno da ti bude lijepo u zivotu u BIH. Ali je ipak taj sentiment kod
njega "prevladao" kad se manje vise osigurao. Znaci prvo osiguranje, sentiment poslije kad sam na tom polju manje vise siguran. Hocu i ja tako, ja necu voziti motor, necu piti vino ni svirati gitaru, ali cu vozati kabrio, svirati na klavijaturama od 5-6 oktava, i piti bacardi breezer. To sve kad zaradim neku solidnu penziju ili budem imao pasos, npr. Holandije.
Havana nije nikome napisao da ne treba ici. Naprotiv-idi, dozivi nesto.
On se odlucio vratiti. Ti mozes, a ne moras.
I mirna bosna.
A zna se da "prazna ne puca"