Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#9026 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

m-m wrote:"Jezivo: U Doboju kriju stotinu žrtava poplave"

Broju stradalih u Doboju čiji se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog centra dosta je veći nego što to vlasti prikazuju, tvrdi to Sarajka (ime i prezime poznato redakciji op.a) koja je prilikom dostave pomoći ugroženom stanovništu ovog grada nosila hranu, lijekove, odjeću... Ona navodi da je u hali tog objekta smješteno 100 leševa te da se nesnosan smrad širi ovim gradom.

Ona dodaje da su na području tog grada leševi skupljani i sakriveni kako bi se od javnosti prikrila prava istina.

- Kriju mrtve. Čak su jednog čovjeka koji je radio u Općini otpustili jer je htio da ispriča istinu. Vojska RS brani pristup uopće tom dijelu. Sva pomoć koja se dostavlja mora se ostaviti na punktovima Crvenog križa, ili vojske. Bila sam tamo, ljudi su vidjeli leševe. Čak je i ljekarska ekipa bila upućena na mjesto gdje su leševi dovezeni. Doktori s Klinike Koševo bili su i vidjeli sve – tvrdi ova Sarajka koja je uživo ispirača i u emisiji “Udri muški”.

Potvrdila nam je i da se nesnosan smrad širi ovim gradom, te da je veliki broj građana obolio od šuge i žutice...

- Veliki broj mještana obolio je od ovih zaraznih bolesti. Pitam se zašto svi šute? Gradom se ne može hodati koliko smrdi. To je strahota – kaže naša sagovornica.

Ona također tvrdi da u Janji ne daju Bošnjacima hranu koja je skupljena u humanitranim akcijama. Apelirala je na građane da ne idu u Doboj bez adekvatne zaštite. Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima. Ukoliko se ova informacija potvrdi broj stradalih u ovom gradu popet će se na 130 s obzirom da su nadležni izašli sa podacima da je broj pronađenih ljudskih leševa 30.

:( ajoj .......samo sam čekala da neko ovakvo šta kaže ......ipak, moram biti skeptična ....... ipak je to malo previše

bruner - ne znamo ni ko pravi liste evakuisanih, nestalih ....ništa se ne zna
Nokija

#9027 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nokija »

morti wrote:Ako neko zna za konvoj koji ide u ili prolazi kroz ovo povratničko mjesto...

Još ima nade za povratničko naselje
APEL: JANJI SU POTREBNE SJEMENKE I HRANA ZA STOKU!

Janja je mjesto koje je također pogođeno poplavama, ali se o ovom gradiću malo piše i priča. Nakon što je naša ekipa jučer posjetila Semberiju uvjerili smo se u tešku situaciju građana, a pogotovo stanovnika Janje koji su pretrpjeli katastrofu na njihovim poljoprivrednim dobrima.

Stanovnici spominju gotovo ujednačeno najveći problem - uništenim usjevima i gladnim životinjama. Kako kažu, dobijaju hranu i odjeću, ali to im jednostavno nije potrebno. Ono što bi spasilo ovaj povratnički gradić od gladi jeste jednostavna pomoć u sjemenkama koje se još uvijek mogu pretvoriti u iskoristivo povrće i hrana za stoku koja je, bili smo svjedoci, na izmaku snage.

Janja usljed naglog porasta temperature trpi dodatnu štetu jer je kombinacija poplave i pojave vrućine pogubna za usjeve koji su se nekako i oduprli naletu plimnih valova.

Građani su apelovali entitetskoj vladi, općini Bijeljina i humanitarnim organizacijama da im pomognu da koliko-toliko oporave svoje usjeve. Kako nam je rečeno, za novu sadnju ima vremena - oko 15 do 20 dana.

Voda je još jedna potrepština koja je potrebna Janji jer se građani ne usuđuju piti iz česme i slavina. Na sreću flaširana voda dolazi, mada ne u količinama koje su dovoljne.

Moze li vise informacija? Gdje u BH se trenutno moze kupiti to sjeme? I koje tacno?
Herr Flick

#9028 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Kao prvo,ne postoji vojska RS,kao drugo u Doboju nema nikakvih punktova,ljudi iz Doboja dolaze u susjedne opcine kupovat namirnice
guber90

#9029 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Herr Flick wrote:Kao prvo,ne postoji vojska RS,kao drugo u Doboju nema nikakvih punktova,ljudi iz Doboja dolaze u susjedne opcine kupovat namirnice
Jos otpustili covjeka iz opstine koji je htio reci istinu i sad ko zbog toga sto je otpusten suti. Logicno.

Sent from my iPhone using Tapatalkz
Straza

#9030 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Herr Flick wrote:Onom kome je stradala kuća,opština neka da zemljište a donator pare da licno unesrecenom umjesto sto bi dao na racun Vlade i nek krene sa obnovom,i to je to

Prema meni, najbolje bi bilo da se podignu nova naselja nego da se pravi 1 kuca dole 2 gore. To bi bila i mnogo jeftinija varijanta jer je lakse napraviti infrastrukturu za jedno kompaktno i homogeno naselje nego za neko gdje su kuce udaljene po par stotina metara ili caki km.

Ta greska je napravljena prilikom obnove u povratnickim mjestima. U mojoj opcini su tako obnavljali po par kuca u jednom i par kuca u drugom selu i tako niti jedno nije obnovljeno do kraja niti ijedno ima potpunu infrastrukturu. Neka nemaju struju ni 20 god nakon rata jer trebaju na desetine km elektricniih kablova, stubovi itd.

Bolje da su nasli lokaciju i podigli 500 novih kuca. Bilo bi i jeftinije (struja, vodovod itd) i bila bi to odrziva naselja a ne da danas imamo 5-10 kuca u jednom pa opet 5-10 kuca u drugom. Takva sela nisu odrziva jer niti ce imati javni prevoz niti bilo sto drugo.

Iskreno se nadam da se to nece ponoviti i u ovom slucaju. Treba napraviti popis svih osteceih u Tuzli npr. Naci novu Lokaciju i podici novo naselje. Najjeftinija i najbolja varijanta
It_is_a_Leclerc

#9031 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Herr Flick wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vlada Federacije za obnobu objekata skupila 84.000 maraka :(

Za usporedbu, samo je Vlada RH skupila 24 miliona kuna u zadnja tri-četiri dana (izvor: RTL).
Ja se nadam da naša pomoć ovim ljudima neće prestaati sa podjelom pomoći, tj. hrane. Valja nam biti uz njih i za obnovu ovih kuća, poslovnih prostora. Prema tome, Vlada treba pokrenuti opsežnu humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava, što međunarodne pomoći, što građana. Jer, siti ljudi u neuslovnim kućama i nisu neki "uspjeh".
Šta te čudi,neće niko da uplaćuje toj bandi na racune.Pa 70% tog novca bi zavrsilo u privatnum dzepovima.Da bogdom ne legne ni marke više,nemoj me pogresno shvatit.Najbolje je kad se sve ovo smiri,napravit spiskove ko je oštećen u ovim katastrofama.Onom kome je stradala kuća,opština neka da zemljište a donator pare da licno unesrecenom umjesto sto bi dao na racun Vlade i nek krene sa obnovom,i to je to
Ja mislim da će to ipak ići preko Vlade Federacije i fonda za obnovu, što je po meni ok, ako se bude stalno motrilo na ta sredstva. Previše bi bilo dati tolike pare nekome na ruke, i za onog ko daje, i za onog ko prima. Tim više što nijedna država ili međunarodna organizacija koja donira ne želi imati posla sa ljudima, već radi isključivo sa vladom.

A već sam rekao da bih najsretniji bio kad bi tim fondom upravljalo međunarodno tijelo, tipa EU ili neko. Jer ja, što bi rekli u MTPK, "u njih sve skupa nemam, ama baš nikakvog povjerenja".
Frank Sinatra

#9032 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Frank Sinatra »

kakva gomila gluposti i lazi
Nokija

#9033 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nokija »

Dajte molim vas ko ureduje ovim forumom sklonite ove imbecilne postove i diskusije!
Vi ste najpopularniji medij u drzavi i odgovorni ste za sadrzaj!
Ja sad treba deset stranica idiotizma da procitam da bi nasla koristan post!
@mba

#9034 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by @mba »

Straza wrote:Aktivnosti Udruženja Prosvjetitelj enormnih razmjera

http://prosvjetitelj-muallim.org/aktivn ... mjera.html

Image

Od samog početka nemilih događaja u našoj državi udruženje „Prosvjetitelj“ se, u punom kapacitetu, stavilo na raspolaganje sa svim svojim resursima materijalnim, ljudskim i svakim drugim. Od petka 16. 05. su realizovane mnoge ektivnosti, a sve u koordinaciji sa medžlisima širom Bosne i Hercegovine, svim dobronamjernim udruženjima i asocijacijama.

Do sada se djelovalo u Srebreniku, Janji, Bratuncu, Zvorniku, Srebrenici, Sapni, Teočaku, Tuzli, Kalesiji, Brčkom, Zenici i mnogim drugim. Sve aktivnosti su spovođene sa džematima u dijaspori i Bosni i Hercegovini. U pomoć su pritekla i mjesta koja nisu pogođena nepogodama i rado su se odazvali akciji.

Do sada je putem udruženja Prosvjetitelj došlo preko 300000 KM (tristo hiljada konvertibilnih maraka).

U narednom periodu planiramo uključiti veliki broj aktivista na čišćenju u saradnji sa ostalim udruženjima. Rad udruženja je podržao skoro svako ko je bar čuo za naše djelovanje. To nas obavezuje na još veći angažman i rad za dobrobit stanovnika naše države.

Image

Image

Image

:thumbup:

prije par godina smo slali novac preko ove organizacije onom momku sto je zelio da ima kravu ja mislim sto je plakao da nema kruha da se najede posteno..hocu da kazem da su odradili samo tako, krajnje transparentno, novac koji smo poslali je predat momku u ruke, uz to sve je snimljeno kamerom i taj isti video zapis smo dobili na email...SVAKA CAST ORGANIZACIJI...
m-m

#9035 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m-m »

delete
Last edited by m-m on 22/05/2014 12:26, edited 1 time in total.
quarterback

#9036 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by quarterback »

moze li neko dati neku adresu na koju bi djeca iz engleske mogli poslati igracke za djecu iz zone poplava
hvala

znam da pozoriste mladih radi na prikupljanju igracaka ali na zvanicni telefon se niko ne javlja, ocekivano
Herr Flick

#9037 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

It_is_a_Leclerc wrote:
Herr Flick wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vlada Federacije za obnobu objekata skupila 84.000 maraka :(

Za usporedbu, samo je Vlada RH skupila 24 miliona kuna u zadnja tri-četiri dana (izvor: RTL).
Ja se nadam da naša pomoć ovim ljudima neće prestaati sa podjelom pomoći, tj. hrane. Valja nam biti uz njih i za obnovu ovih kuća, poslovnih prostora. Prema tome, Vlada treba pokrenuti opsežnu humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava, što međunarodne pomoći, što građana. Jer, siti ljudi u neuslovnim kućama i nisu neki "uspjeh".
Šta te čudi,neće niko da uplaćuje toj bandi na racune.Pa 70% tog novca bi zavrsilo u privatnum dzepovima.Da bogdom ne legne ni marke više,nemoj me pogresno shvatit.Najbolje je kad se sve ovo smiri,napravit spiskove ko je oštećen u ovim katastrofama.Onom kome je stradala kuća,opština neka da zemljište a donator pare da licno unesrecenom umjesto sto bi dao na racun Vlade i nek krene sa obnovom,i to je to
Ja mislim da će to ipak ići preko Vlade Federacije i fonda za obnovu, što je po meni ok, ako se bude stalno motrilo na ta sredstva. Previše bi bilo dati tolike pare nekome na ruke, i za onog ko daje, i za onog ko prima. Tim više što nijedna država ili međunarodna organizacija koja donira ne želi imati posla sa ljudima, već radi isključivo sa vladom.

A već sam rekao da bih najsretniji bio kad bi tim fondom upravljalo međunarodno tijelo, tipa EU ili neko. Jer ja, što bi rekli u MTPK, "u njih sve skupa nemam, ama baš nikakvog povjerenja".
Ma kakva EU,imaju oni dovoljno problema a još da se i bave nama i raspodjelom pomoci,nema od toga nista,mada bi ii ja tako najvise volio
Nokija

#9038 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nokija »

DA SE PONOVI

[quote="morti"]Ako neko zna za konvoj koji ide u ili prolazi kroz ovo povratničko mjesto...

Još ima nade za povratničko naselje
APEL: JANJI SU POTREBNE SJEMENKE I HRANA ZA STOKU!

Janja je mjesto koje je također pogođeno poplavama, ali se o ovom gradiću malo piše i priča. Nakon što je naša ekipa jučer posjetila Semberiju uvjerili smo se u tešku situaciju građana, a pogotovo stanovnika Janje koji su pretrpjeli katastrofu na njihovim poljoprivrednim dobrima.

Stanovnici spominju gotovo ujednačeno najveći problem - uništenim usjevima i gladnim životinjama. Kako kažu, dobijaju hranu i odjeću, ali to im jednostavno nije potrebno. Ono što bi spasilo ovaj povratnički gradić od gladi jeste jednostavna pomoć u sjemenkama koje se još uvijek mogu pretvoriti u iskoristivo povrće i hrana za stoku koja je, bili smo svjedoci, na izmaku snage.

Janja usljed naglog porasta temperature trpi dodatnu štetu jer je kombinacija poplave i pojave vrućine pogubna za usjeve koji su se nekako i oduprli naletu plimnih valova.

Građani su apelovali entitetskoj vladi, općini Bijeljina i humanitarnim organizacijama da im pomognu da koliko-toliko oporave svoje usjeve. Kako nam je rečeno, za novu sadnju ima vremena - oko 15 do 20 dana.

Voda je još jedna potrepština koja je potrebna Janji jer se građani ne usuđuju piti iz česme i slavina. Na sreću flaširana voda dolazi, mada ne u količinama koje su dovoljne.[/quote]
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#9039 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zviz »

Zao mi je ljudi koji su izgibili domove i najmilije! Sto se tice ove humanitarne akcije, izvinite ako cu nekome stati na zulj - nevidim ni o od organizacije, nego sve vise lice, da svak radi kako i sta hoce. Naravno hrana i ostale potrebstine su dobro dosle za neko krace vrijeme, ali tako se nece moci nista vise postici, jer ako neko ocekiva, da ce se ta humanitarna pomoc slati narednih pola godine ili duze, duboko se vara. Sto se tice ekonomske pomoci, da je rijec o Njemackoj bio bi ubjedjen, da nebi bilo profitere ali posto je rijec o BiH dobro se zna ko uzima masnu proviziju, jer i poslje rata je ukrcano brdo para u obnovu a svi znaju ko je pomuzo fondove.

Jednostavno narod je prepusten sebi, a eto malo humanitarne, da im se oci i apetiti zadovolje!

Kuce koje su nakvasane danima od njih isto nema nista kao i od onih koje su klizista odnjele.

U Danskoj sakupljanje pomoci u hrani, odjeci i sl. stvarima je odobreno bez potrebne dokumentacije. Sakupljanje para nije te samo preko odobrenih organizacija ili uz dozvolu drzave je moguce. Ko zeli pomoci iz DK moze donirati putem SMS-a 50kr ili uplatiti na racun crvenog krizu u iznosu od 50 do 10.000kr! Vise infomacija na web-stranici danskog crvenog kriza. No vijet o vremenskim nepogodama na prostorima HR, BiH i SRB nisu nesto punu uhvatile paznju Danskih medija.
Havatar

#9040 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Iz Beča i okoline. Stiže konvoj sa hranom, vodom, higijenom itd. Ukupno 350 tona skupljenih za samo 2 dana

Image

Image

Image

Image
krompir i riza

#9041 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by krompir i riza »

Imamo: rešo s dvije ringle, 2 kuhala za vodu, par jorgana i deka, (pelene 9-15 kg), nešto hrane i vode. Gdje odnijeti a da ode kome je baš potrebno? Ako znate neku porodicu kojoj je potrebno, lično bih odnio. Javiti na 0644440959.
@mba

#9042 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by @mba »

O'zone wrote:
Načelnik Šamca: Građani Gradačca su nas zadužili za života, to nećemo nikada zaboraviti!
Srijeda | 21.05.2014.

Imam obavezu i potrebu, jer zadužili su me moji sugrađani da vam kažem jedno veliko hvala preko cijelog neba, kazao je između ostalog u izjavi za Radio Gradačac Savo Minić, načelnik Općine Bosanski Šamac

savo minićU jutrošnjem programu Radio Gradačca putem telefonske linije javili su se načelnici općina Bosanski Šamac, Orašje, Domaljevac i Odžak, prenijeli aktuelne informacije i zahvalili građanima susjednih općina na ukazanoj podršci.

Načelnik Općine Bosanski Šamac jutros se u programu zahvalio Gradačcu emotivnom porukom:

- Evo da vas pozdravim i sve građane Gradačca, i da vam kažem da ste nas zadužili za života da vam nikada ne možemo vratiti, a i nećemo vraćati ovakvu pomoć već ćemo neku ljepšu. Stvarno nemam riječi da prenesem utiske svih građana opoštine Šamac. Možda zato što ste bili prvi pri ruci, možda zato što je jedini suhozemni put bio prema Gradačcu... Pomoć koju smo dobili iz Gradačca, a kasnije i iz Modriče, to je nešto što nikada nijedan građanin naše opštine neće zaboraviti od svih dobrih ljudi koji su se dobro organizovali... od KUD-a Zmaj od Bosne, do fudbalskog kluba, do privrednika... do načelnika kolege... Stvarno nemam riječi. Vjerujte, evo imam obavezu i potrebu, zadužili su me moji sugrađani da vam kažem jedno veliko hvala preko cijelog neba', kazao je između ostalog u izjavi za Radio Gradačac Savo Minić, načelnik Općine Bosanski Šamac.

eh, dobro zbori, ali da budem iskren ne vjerujem mu nimalo!
bingov buraz

#9043 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bingov buraz »

ovih 100 nestalih u Doboju su u stvari kidnapovani od strane vanzemaljaca a poplave i klizista su izazvali sami vanzemaljci da sakriju tragove genetickog inzinjeringa tvrdi jedan moj prijatelj iz NASA koji zeli ostati anoniman,naime svemirski brod je pao u dolini Rijeke Bosne i iedini nacin da se sakrije je bio da se izazove veliko kliziste i zatrpa svemirski brod,da ne bi bilo sumnjivo izazvan je ciklon nad nasim krajevima i ostatak je poznat
izvor Bingov Buraz
channel10

#9044 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

eluna wrote:

Broju stradalih u Doboju čiji se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog centra dosta je veći nego što to vlasti prikazuju, tvrdi to Sarajka (ime i prezime poznato redakciji op.a) koja je prilikom dostave pomoći ugroženom stanovništu ovog grada nosila hranu, lijekove, odjeću... Ona navodi da je u hali tog objekta smješteno 100 leševa te da se nesnosan smrad širi ovim gradom.

Ona dodaje da su na području tog grada leševi skupljani i sakriveni kako bi se od javnosti prikrila prava istina.

- Kriju mrtve. Čak su jednog čovjeka koji je radio u Općini otpustili jer je htio da ispriča istinu. Vojska RS brani pristup uopće tom dijelu. Sva pomoć koja se dostavlja mora se ostaviti na punktovima Crvenog križa, ili vojske. Bila sam tamo, ljudi su vidjeli leševe. Čak je i ljekarska ekipa bila upućena na mjesto gdje su leševi dovezeni. Doktori s Klinike Koševo bili su i vidjeli sve – tvrdi ova Sarajka koja je uživo ispirača i u emisiji “Udri muški”.

Potvrdila nam je i da se nesnosan smrad širi ovim gradom, te da je veliki broj građana obolio od šuge i žutice...

- Veliki broj mještana obolio je od ovih zaraznih bolesti. Pitam se zašto svi šute? Gradom se ne može hodati koliko smrdi. To je strahota – kaže naša sagovornica.

Ona također tvrdi da u Janji ne daju Bošnjacima hranu koja je skupljena u humanitranim akcijama. Apelirala je na građane da ne idu u Doboj bez adekvatne zaštite. Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima. Ukoliko se ova informacija potvrdi broj stradalih u ovom gradu popet će se na 130 s obzirom da su nadležni izašli sa podacima da je broj pronađenih ljudskih leševa 30.

:( ajoj .......samo sam čekala da neko ovakvo šta kaže ......ipak, moram biti skeptična ....... ipak je to malo previše

Ja sam imao ovakvu informaciju jos u ponedjeljak. Cuo je od jednog veoma jakog covjeka u gradu koji je dobio info drito od ljudi iz mrtvacnice u Doboju. Tada je bila info da je puna mrtvacnica i da ima oko 150 mrtvih i da strahuju da ih ima jos toliko jer je tada Doboj bio jos pod vodom.
Sad ce neko ovdje reci pa sto to nisi napisao odmah, ali vidite pravila foruma kao i pritisak ovih pametnjakovica sa foruma koji bi odmah trazili dokaz neki, ime oFo ono.
TheWatcher

#9045 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by TheWatcher »

@mba wrote:
O'zone wrote:
Načelnik Šamca: Građani Gradačca su nas zadužili za života, to nećemo nikada zaboraviti!
Srijeda | 21.05.2014.

Imam obavezu i potrebu, jer zadužili su me moji sugrađani da vam kažem jedno veliko hvala preko cijelog neba, kazao je između ostalog u izjavi za Radio Gradačac Savo Minić, načelnik Općine Bosanski Šamac

savo minićU jutrošnjem programu Radio Gradačca putem telefonske linije javili su se načelnici općina Bosanski Šamac, Orašje, Domaljevac i Odžak, prenijeli aktuelne informacije i zahvalili građanima susjednih općina na ukazanoj podršci.

Načelnik Općine Bosanski Šamac jutros se u programu zahvalio Gradačcu emotivnom porukom:

- Evo da vas pozdravim i sve građane Gradačca, i da vam kažem da ste nas zadužili za života da vam nikada ne možemo vratiti, a i nećemo vraćati ovakvu pomoć već ćemo neku ljepšu. Stvarno nemam riječi da prenesem utiske svih građana opoštine Šamac. Možda zato što ste bili prvi pri ruci, možda zato što je jedini suhozemni put bio prema Gradačcu... Pomoć koju smo dobili iz Gradačca, a kasnije i iz Modriče, to je nešto što nikada nijedan građanin naše opštine neće zaboraviti od svih dobrih ljudi koji su se dobro organizovali... od KUD-a Zmaj od Bosne, do fudbalskog kluba, do privrednika... do načelnika kolege... Stvarno nemam riječi. Vjerujte, evo imam obavezu i potrebu, zadužili su me moji sugrađani da vam kažem jedno veliko hvala preko cijelog neba', kazao je između ostalog u izjavi za Radio Gradačac Savo Minić, načelnik Općine Bosanski Šamac.

eh, dobro zbori, ali da budem iskren ne vjerujem mu nimalo!
bas vala dobro zbori a koga briga jel ti vjerujes ili ne :oops:
eluna

#9046 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

channel10 wrote:
eluna wrote:

Ja sam imao ovakvu informaciju jos u ponedjeljak. Cuo je od jednog veoma jakog covjeka u gradu koji je dobio info drito od ljudi iz mrtvacnice u Doboju. Tada je bila info da je puna mrtvacnica i da ima oko 150 mrtvih i da strahuju da ih ima jos toliko jer je tada Doboj bio jos pod vodom.
Sad ce neko ovdje reci pa sto to nisi napisao odmah, ali vidite pravila foruma kao i pritisak ovih pametnjakovica sa foruma koji bi odmah trazili dokaz neki, ime oFo ono.
pa dobro sad - administracija foruma ovdje čisti samo šupljiranje i politizaciju, tolerišu čak i crvena slova na postovima za pomoć - i hvala im na razumijevanju

ali meni je čudno bilo da nema mrtvih od starta, ali eto ......u srbiji su izjavili da neće govoriti nikakve cifre dok se ne utvrdi tačno stanje - idealno za malverzacije
eluna

#9047 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

nego ljudi moji - ORAŠJU treba smjena na nasipima ..... ljudi su im umorni i iscrpljeni ..ima li ikoga blizu da ode ili da barem prenesete informaciju nekome ko može otići???
sha_ba

#9048 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sha_ba »

krompir i riza wrote:Imamo: rešo s dvije ringle, 2 kuhala za vodu, par jorgana i deka, (pelene 9-15 kg), nešto hrane i vode. Gdje odnijeti a da ode kome je baš potrebno? Ako znate neku porodicu kojoj je potrebno, lično bih odnio. Javiti na 0644440959.
sophieEl

#9049 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sophieEl »

Nana Muniba M. iz Ulišnjaka (nema broja) kod Maglaja spava na kaucu koji je djelomicno mokar poslije poplava i susi ga preko dana, pa bi bilo dobro da joj nekako nadjemo neki drugi. Nana zivi u maloj kucici-sobici od desetak kvadrata pa to ne treba da bude nesto veliko. Takodje joj je sudoper (desni) zbog vode unisten pa ako neko ima i to da joj odnesemo.
Trosjed na razvlačenje smo našli, ima li iko sudoper?
O'zone
Globalni moderator

#9050 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Crveni križ Općine Zenica obustavlja podjelu humanitarne pomoći do daljnjeg
Datum objave:
21. 05. 2014. 15:55
Izvor: Zenit.ba

Crveni križ Općine Zenica obustavlja podjelu humanitarne pomoći do daljnjeg, sve dok koordinacioni odbor svih ozvaničenih službi općine Zenica ne uspostavi najbolje mehanizme koji će obezbjediti neometan rad organizacije i njenih zaposlenika, te svođenje na minimum pokušaja raznoraznih malverzacija i očuvanja bezbjedonosne i higijensko-epidemiološke situacije.

Evidentiranje evakuiranih će biti nastavljeno dosadašnjom praksom, od 10 do 15 sati u pomoćnim prostorijama koje se nalaze uz objekat CKO Zenica.
Post Reply