Amerikanci se bore za jednu drzavu i da vladaju iz jednog centra? Decko veze ti nemas o Americi.Kaligula I wrote:…Evo sam, upravo, pročitao većinu komentara od sinoć…i što se primjećuje onako na prvu?…primjećuje se nepostojanost I neprincipijelnost dobrog djela komentatora u analizi odnosa svjetskih geoplitičkih sila…npr jedni su za Amerikance u sukobu s Rusima, ali kada se radi o sukobu sa zemljama i Vladama iz islamskog svijeta, onda su svim svojim bićem protiv tih istih Amerikanaca…a uzrok američke politike je isti u oba slučaja…dakle, PROFIT KRUPNOG KAPITALA…
…ne shvataju da Ameri, pod maskom demokracije i borbe za ljudska prava, zapravo potiho vrše globalizaciju cijelog svijeta, jer im je cilj globalna dominacija i upravljanje iz jednog centra, odnosno jedna svjetska država, jedna svjetska vlada, jedna svjetska moneta, jedna svjetska politika itd. itd.…je li se takav pristup može nazvati principijelnošću i postojanošću u stavu prema geopolitičkim silama?...naravno da ne može…zasto je to tako?...pa zato što se ljudi prepuštaju više emociji, a manje raciju!…
…drugi problem što se koristimo filozofijom ‘doktora Žapca’, a koji iz skučenosti svoga bunara raspravlja o veličini okeana…neki dovoljno nisu sažavakali ni domaću problematiku, a raspravljaju o ukrajinskoj…
…dakle komentatori se rukovode emocijom, a ne racijom…a opće je poznato kad je neko emotivno vezan za neku tematiku da on ne može o njoj racionalno i objektivno diskutirati i raspravljati…u diskusijama i raspravama treba se rukovoditi argumentima i dokazima a ne emocijama i duhovnom inteligencijom…
… vidim da se ovdje rasprava svela na na proruski i proamerički orjentirane ljude …ja nisam protiv Amerike i američkog naroda…Bože sačuvaj…ali jesam protiv politike vladajućeg američkog režima, koji je zapravo, skupa sa svojom vojskom, batina u ruci ultra bogate svjetske klase…odnosno međunarodne financijske oligarhije i krupnog svjetskog kapitala…ali nisam apriori ni za Rusiju…ne znam zašto bih bio?…ali jesam za politiku koju u ovom povijesnom trenutku provode, bez obzira na neke njene manjkavosti, a koja se zove MULTIPOLARNOST i ANTIGLOBALIZAM…
Podrzavas politiku koja ide ka multipolarnosti (vojnim putem a ne ekonomskim). Ne znam bas nesto da se s tobom slazu ljudi koji ce tu politiku osjetiti na svojoj kozi u ime multipolarnosti. Ja znam da obicno oni koji idu takvom politikom uvijek imaju neke "vise" ciljeve. Npr. 91-95 to je bilo da svi Srbi zive u jendoj drzavi, a sta je sa ostalim narodima, to nema veze.
Inace kada vec pricas o antiglobalizmu, zasto fino ne iscupas kablove iz zida i basis taj imperijalisticki kompjuter?