Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#9026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li vam zatamnjen rts 2?
dowydyenya

#9027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Image

Ima li neko problema sa konekcijom danima me zeza
Telemach

#9028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stepway wrote:Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!
Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašem pitanju. Zatamnjenje bilo kojih sadržaja nije naravno u interesu kako naših pretplatnika, tako i samog Telemacha, a pogotovo ne ukoliko, kako Vi navodite ne postoji uniformno ponašanje operatera s tim u vezi. To je nešto što je nametnuto od strane TV kuća koje su otkupile prava za BiH za navedene sadržaje, koji su onda i dostupni na tim televizijama. Vjerujemo da ste i u medijima pratili da Nova TV traži da se potpuno prekine s distribucijom tog kanala u BiH, što je prema našim saznanjima povezano s ovom problematikom. Ukoliko postoje operateri koji ne rade u skladu s tim zahtjevima, smatramo da je samo pitanje vremena kada će započeti. Mi ćemo kao i do sada, nastojati učiniti sve sto je u našoj moći da omogućimo našim pretplatnicima da prate sadržaje od svog interesa.
kakavdanakneiskustvu

#9029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
stepway wrote:Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!
Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašem pitanju. Zatamnjenje bilo kojih sadržaja nije naravno u interesu kako naših pretplatnika, tako i samog Telemacha, a pogotovo ne ukoliko, kako Vi navodite ne postoji uniformno ponašanje operatera s tim u vezi. To je nešto što je nametnuto od strane TV kuća koje su otkupile prava za BiH za navedene sadržaje, koji su onda i dostupni na tim televizijama. Vjerujemo da ste i u medijima pratili da Nova TV traži da se potpuno prekine s distribucijom tog kanala u BiH, što je prema našim saznanjima povezano s ovom problematikom. Ukoliko postoje operateri koji ne rade u skladu s tim zahtjevima, smatramo da je samo pitanje vremena kada će započeti. Mi ćemo kao i do sada, nastojati učiniti sve sto je u našoj moći da omogućimo našim pretplatnicima da prate sadržaje od svog interesa.

a da svojim pretplatnicima simbolično smanjite račune jer im ne omogućujete da gledaju sav sadržaj kanala koje bi trebali gledati jer ih plaćaju?

zbog čega je danas zatamnjen rts 2 za vrijeme prenosa aba lige a hrt 2 juče nije zatamnjen?
Telemach

#9030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Na osnovu zahtjeva koji možete pogledati na našoj stranici http://www.telemach.ba/Obavijesti/1981/ ... enju.shtml dužni smo zatamniti određeni programski sadržaj.
kakavdanakneiskustvu

#9031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:Na osnovu zahtjeva koji možete pogledati na našoj stranici http://www.telemach.ba/Obavijesti/1981/ ... enju.shtml dužni smo zatamniti određeni programski sadržaj.

piše nogometne utakmice,na rts 2 danas je zatamnjen prenos košarkaške utakmice??

ovo o smanjenju računa normalno zaobilazite u odgovoru?
doff

#9032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Lave al si ti pomalo naporan što se tiće zatamnjivanja. Odjavi uslugu, uzmi mojatv, oni garan ne zatamnjuju il ako zatamne onda ti smanji pretplatu. Smaraš baš
kakavdanakneiskustvu

#9033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:Lave al si ti pomalo naporan što se tiće zatamnjivanja. Odjavi uslugu, uzmi mojatv, oni garan ne zatamnjuju il ako zatamne onda ti smanji pretplatu. Smaraš baš

nemoj čitati ako ti smeta
doff

#9034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Smaraš nas sve s tim istim pitanjima. U zadnjih 100 postova jedno 98% ti se odnosi na zatamnjivanje sadržaja. Piši im privatnu poruku da nas ne teretiš
kakavdanakneiskustvu

#9035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:Smaraš nas sve s tim istim pitanjima. U zadnjih 100 postova jedno 98% ti se odnosi na zatamnjivanje sadržaja. Piši im privatnu poruku da nas ne teretiš

pisao,zvao,uvijek šuplja priča,i meni milion postova na forumu smeta pa ne pišem svakom ko ih piše da je ovakav ili onakav,preskočim ih
doff

#9036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Pa i nama zatamne kao i tebi, al valjda shvatamo problematiku. Mi smo svjesni da oni nemaju ništa od toga što nama zatamne, nit dobiju nit gube, al moraju tako da......

Zato ti kažem uzmi mojatv i probaj tamo, možda shvatiš da nije to telemach-a (svejedno si neki dan pitao kako se raskida ugovor)
kakaljin

#9037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

doff wrote:Pa i nama zatamne kao i tebi, al valjda shvatamo problematiku. Mi smo svjesni da oni nemaju ništa od toga što nama zatamne, nit dobiju nit gube, al moraju tako da......

Zato ti kažem uzmi mojatv i probaj tamo, možda shvatiš da nije to telemach-a (svejedno si neki dan pitao kako se raskida ugovor)
najveci je problem zatamljivanja u Sarajevu a ne zatamljivanja u Mostaru.

Takodjer bilo koji operater koji mora zatamniti neki sadrzaj a drugi operater to ne ucini, svaki bi operater morao na sva zvona da prica da nisu isti zakoni prema svima na cijeloj teritoriji BiH, a ne ovako da sute svi operateri.

Svaki operater koji javno kaze meni se salje dopis da zatamnim neki sadrzaj a taj sadrzaj drugi operater ima bez problema, prozove javno RAK i tog operatera ja cu prvi stati u odbranu tog operatera.

Ali kod telemacha je jos specificniji slucaj jer on ima ponudu u Mostaru i Sarajevu i razlicito se ponasa prema korisnicima sto se tice zatamljivanja
D3LL8X

#9038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by D3LL8X »

Samo mali info....

Niko na podrucju BiH nebi smio da reemituje sportski program iz susjedne zemlje ( HRV ili SRB ) iz razloga sto nase tv kuce se "žale" RAK-u jer su one otkupile tv prava za istu stvar.

Radi toga se izmedju ostalog zatamnjuje sapunice i ostale gluposti ....

Eh sada sto se tice Telemacha ( Sarajevo i Mostar )

Sarajevo - zatamljujue se radi kazni ( od 5.000 do 100.000 KM )
Mostar - smiju pustati signal jer u Mostaru se HRT, NOVA itd ... moze ufatiti obicnom antenom i cak kada bi ih tuzili nebi im nista mogli ...
fortaleza

#9039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

U zadnje vrijeme u Mostaru su te sapunice i ostale gluposti redovito zatamnjene, pa i sportski prijenosi (europa liga, Dinamo i Rijeka). Jedino što nije zatamnjeno su utakmice hrvatske reprezentacije u nogometu, te košarci na nedavnom eurobasketu.

Koji post prije si mogao vidjeti da se i korisnici iz Mostara žale zbog zatamnjivanja.
samo_ti

#9040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Ko je kriv, ma jebes ga. Ja znam da sam kao korisnik nezadovoljan tim stalnim zatamnjivanjem.

Hocu sport, dobijem labudana. Jebe mi se za HRT i njihove dnevnike, hocu da pogledam dobru utakmicu na tom istom kanalu. To mi je onemoguceno i odmah to nije to.

Ako je tako, zatamnite i ove nase nakaradne javne emitere sto za istu noc sva tri prenose istu utakmicu ( npr. Europa liga ) :-)
Jebo ih otac glupi i nesposobni ! :D
kakaljin

#9041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

D3LL8X wrote:Samo mali info....

Niko na podrucju BiH nebi smio da reemituje sportski program iz susjedne zemlje ( HRV ili SRB ) iz razloga sto nase tv kuce se "žale" RAK-u jer su one otkupile tv prava za istu stvar.

Radi toga se izmedju ostalog zatamnjuje sapunice i ostale gluposti ....

Eh sada sto se tice Telemacha ( Sarajevo i Mostar )

Sarajevo - zatamljujue se radi kazni ( od 5.000 do 100.000 KM )
Mostar - smiju pustati signal jer u Mostaru se HRT, NOVA itd ... moze ufatiti obicnom antenom i cak kada bi ih tuzili nebi im nista mogli ...
Samo cu reci da zakon je isti na cijeloj teritoriji BiH, isti je zakon u Sarajevu i Mostaru, tako da ni u Mostaru ne smuju pustiti signal kao sto ne smiju u Sarajevu.

Taj signal se ne smije pustati kroz kablovski sistem nego isti signal koji preuzimaju u Sarajevu.
kakaljin

#9042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fortaleza wrote:U zadnje vrijeme u Mostaru su te sapunice i ostale gluposti redovito zatamnjene, pa i sportski prijenosi (europa liga, Dinamo i Rijeka). Jedino što nije zatamnjeno su utakmice hrvatske reprezentacije u nogometu, te košarci na nedavnom eurobasketu.

Koji post prije si mogao vidjeti da se i korisnici iz Mostara žale zbog zatamnjivanja.

Ali onda se i u Sarajevu ne treba zatamljivati ono sto se ne zatamljujeu Mostaru, zakon je isti na cijeloj teritoriji BiH.

Po tome su gledaoci koji bi pogledali te utakmice u Sarajevu diskriminirani.
Zvek

#9043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zvek »

BHT na MojojTV uredno zatamnjuje sportske sadrzaje, koje zatamni i Tmh.
kakaljin

#9044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Zvek wrote:BHT na MojojTV uredno zatamnjuje sportske sadrzaje, koje zatamni i Tmh.
ali BHT zatamni svima bez izuzetka dok telemach to ne radi vec nekima zatamni a nekim korisnicima ne zatamni.

Volio bi da se nista ne zatamljuje
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Price za malu djecu :) Moguce je uhvatiti jer u blizini Mostara ima predajnik NA TERITORIJI BIH koji pojacava taj signal. Slicna stvar je i u recimo Zepcu.
kakaljin

#9046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

un1ted wrote:
Price za malu djecu :) Moguce je uhvatiti jer u blizini Mostara ima predajnik NA TERITORIJI BIH koji pojacava taj signal. Slicna stvar je i u recimo Zepcu.

ali taj signal ne smije da se pusta kroz kablovski sistem, a druga je stvar odakle taj repetitor na teritoriji BiH koji pojacava signal
fortaleza

#9047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Nema predajnika, bio je do neke 2001. i od tada se s Biokova nije mogao uhvatiti analogni signal u Mostaru. Kod digitalnog može jer radi na malo drugačiji način. Znam lika u blizini Čapljine koji je ljeti tijekom propagacija uhvatio očitanje talijanskih muxeva, a ne da se ne može uhvatiti s Biokova. U Banja Luci se mogu gledati hrvatski kanali, koja je još dalje od odašiljača iz hr. Je li i oni imaju nelegalni predajnik? :D

Talijanski kanali se gledaju po Istri i obali, slovenski u Zagrebu, poneki mađarski također, do nedavno se u Zagrebu gledao ORF iz Austrije. :D
Mehemed
Vozim: automobil

#9048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

van helsing

#9049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@ telemach
Nekoliko kanala juce nije radilo na topfield reciveru.
Nakon cupanja iz struje proradili su,ali
VH1 Classic nece da otvori na topfield reciveru,na amiko hoce. Izbaci poruku da je kodiran ili nema signala.

Tapatalk 2
stepway

#9050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stepway »

Telemach wrote:

Lijep pozdrav!
Poštovani,

Zahvaljujem @ Telemachu na odgovoru.Ne želim do besvjesti filozofirati i biti dosadan sa ovom temom ali imam potrebu odgovoriti i to će biti od mene sve u vezi ovoga.Kao korisnici smo iziritirani i nezadovoljni ovom praksom koja nije fer i poštena i netiče nas se do koga je (eto vas tamo riješite),ali prestanite s time.Koliko znam operater HT,Home TV,istina, zatamnjivao je npr. Lud zbunjen na Novoj TV ,ali više nije.Ne zatamnjuju više niti jednu seriju,jer su napravili dogovor sa TV kućama Nova,Rtl itd.,koji i vi trebate napraviti (tj platiti).Znači tamo se ne zatamnjuje, niti će, nijedna serija osim trenutno sporta na HRT 2,jer ima paralelen prijenos na Areni.Ne želim ovdje da branim niti HT ,niti BH telekom,možda oni imaju bolji deal jer su državne firme,ali to je druga tema.I na kraju evo konkretno večeras na OBN u počinje serija "Djevojka imena Feriha",koja je na Novoj TV već čini mi se prešla 60 tu epizodu,koju će te po pravilu zatamniti,to nije pošteno,ali živi bili pa vidjeli.
Locked