plain vanilla wrote:Logovan wrote:“Igrači iz Premijer lige nisu dobili poziv u A tim, jer iskreno mislim da u domaćem prvenstvu nema kvaliteta za mjesto u reprezentaciji, a ko ima, dobio je poziv u mladu reprezentaciju”, kazao je na jučerašnjoj press-konferenciji Robert Prosinečki.
Idi bolan jebi se. Eto neka su kvalitet matori Zukanović, izgubljeni Ćivić, propali Bešić, Xavi Hernandez Sarić, traljavi Bajić, itd. Sve kvalitet do kvaliteta, sve igračine, Maradone, Beckenbaueri, Ferdinandi.

Pa ko je kvalitet? Bas me zanima oko kojeg biste se igraca slozili, a da ne bude da svako svog konja hvali.
Pa na forumu se redovno pljuje po Dzeki i Pjanicu, a sad kao i ovi nasi PL dobri

Pa kao prvo, ovo je za mene ponižavanje igrača iz naše lige. Kaže nema niko za reprezentacije, drugim riječima to bi bilo "niko ne valja, koji će klinac oni u reprezentaciji" i to je to, odoh ja zvati Ćiviće i slične, oni su odlični, oni imaju kvalitete. Umjesto što je ovo rekao, mogao je reći npr. ima par interesantnih igrača na koje ću i u narednom periodu obratiti pažnju ili nešto slično, možda čak i navesti ko bi mogao dobiti poziv u narednom periodu.
A kao drugo, mogu navesti recimo neke igrače Sarajeva, ali neću jer ne bih da bude, zašto će zvati te igrače kada su ispali od propalog BATE-a, osramotili se u derbiju i slična priča.

A za druge klubove ne kažem da nema niko za reprezentacije, možda bi se i mogao neko pozvati kada bi se detaljno pratila liga, ali neće Robert da prati. Šta on ima pratiti ligu, nema logike da prati nešto što ima poveznicu sa reprezentacijom.
Nedavno je poslao poziv Kovačeviću. Ili ipak nije ni on za reprezentacije, selektor se zajebao.

Sad Kovačević vjerovatno konta šta si onda mene zvao koji klinac.
A Boga mi mogao bi Robert pogledati karijere igrača koji su standardni u reprezentaciji i vidjet će da su mnogi igrali u domaćoj ligi.
I majka mu stara, valjda je logično da ćeš redovnim dolascima na utakmice Premijer lige, a pogotovo sa pozivima, motivisati sve igrače da igraju što bolje kako bi dobili poziv za reprezentaciju. A ovako kažeš, nema niko iz lige i hajde vozdra, najlakše je ovako.